To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - FIFI ma już dom w Krośnie - 221

Warna - 2013-08-13, 19:38
Temat postu: FIFI ma już dom w Krośnie - 221
Dziś pod opiekę fundacji przyjęliśmy sunię o imieniu FIFI, która została oddana przez właścicieli. Sunia została kupiona dla dziecka, ale Państwo nie byli w stanie już się nią opiekować. Fifi tymczasowo zamieszkała u Małgosi, która będzie pisała o swojej podopiecznej każdego dnia. :-D

POST ROZLICZENIOWY

Wpłaty na konto:

Darowizny rzeczowe:
karma - Monika i Karolina oraz Iwona
leczenie - Monika i Karolina

Wydatki:
leczenie - 60 zł

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-08-13, 19:39

Wysyp niechcianych psiaków na wakacje :-( Dzień dobry Fifi, teraz już będzie tylko dobrze :-) Czekam z niecierpliwością na pierwszą relację:)
Warna - 2013-08-13, 20:21

M!S!A - 2013-08-13, 20:42

o jaka ślicznota :D to czekamy na pierwsze wieści :)
Małgorzata Nuka - 2013-08-13, 22:02

Witam
Do naszego domku zawitała piękna sunia Fifi :-)
Fifi wsiadła z nami do samochodu trochę się bała, bo nie jechała nigdy autem.
Gdy już przyjechała na miejsce zaczęła obwąchiwać wszystko. Po pewnym czasie spojrzała mi prosto w oczy i wiedziałam, że chce jeść więc dałam jej karmę i z apetytem ją zajadała. Potem zaczęliśmy Fifi smakołykami uczyć komendy siad. Po kilku ćwiczeniach opanowała komendę siad i teraz robi to perfekcyjnie. Potem poszliśmy w czwórkę na spacerek Fifi na smyczce. Czas do domku, a tam Fifi czuje się swobodnie chodzi od pokoju do pokoju. Jest bardzo radosna i bardzo mądra. Z zabawek lubi piłeczki. Pora spać więc obie Nuka i Fifi śpią razem w jednym pokoju. Fifi mówi dobranoc. :-)

Asterkowy Krzysztof - 2013-08-13, 22:15

Kolejne. Rozesmiane pycho :)
Ewa i Cindy - 2013-08-13, 22:31

Witaj Gosiu na forum :)
piękna sunia Ci się trafiła :)

Martyna i Boski - 2013-08-13, 22:35

Wspaniała psinka, na pewno szybko znajdzie się ktoś kto ją szybko pokocha :) . Trzymamy z Boszczakiem kciuki :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Rufiakowa Amcia - 2013-08-13, 23:25

Super laleczka! Witamy :)
Małgorzata Nuka - 2013-08-14, 10:33

Fifi od samego ranka szczęśliwa. Noc przebiegła spokojnie, bo Fifi i Nuka spały razem w jednym pokoju. Rankiem radośnie mnie przywitały skacząc i merdając ogonami. Później poszliśmy na poranny spacerek, było jedzonko, a teraz drzemka. Zauważyłam, że po jedzeniu bardzo jej bulgocze w brzusiu.
Przedstawiam nowe fotki Fifi :rotfl:

Warna - 2013-08-14, 10:34

Gosiu, trafiła Ci się przepiękna sunia. :-D
Kamila i Oskar - 2013-08-14, 11:13

ale ona słodziutka :serce:
Ola, Mariusz i Lea - 2013-08-14, 17:35

...zauważyliśmy, że jest bardzo podobna do Lei :) Cudo...

Mario

Gabiś i Fifi - 2013-08-14, 18:05

Witaj śliczna.
Małgorzata Nuka - 2013-08-14, 19:01

A to zdjęcia z dzisiejszego spacerku. Fifi jest bardzo szybka większość zdjęć nieudana :-D

Psinka szybko się uczy no i ma ogromny apetyt :-)

Ola i Habs - 2013-08-14, 19:22

Ale piękna sunia :)
Martyna i Boski - 2013-08-14, 21:07

Prześliczna :) . Małgosiu wy się chyba razem bardzo dobrze dogadujecie ? :rotfl:
Iza Tutisowa - 2013-08-14, 21:27

Witamy Fifi :) życzymy udanego i wesołego tymczasowania :lol:
Małgorzata Nuka - 2013-08-14, 21:43

Martyna i Boski napisał/a:
Prześliczna :) . Małgosiu wy się chyba razem bardzo dobrze dogadujecie ? :rotfl:

Oj tak my się dogadujemy tylko coś z Nuką nie chcą się dogadać. Omijają się jakby siebie nie widziały :lol:

Martyna i Boski - 2013-08-14, 21:47

Daj im jeszcze trochę czasu, i tak reakcja nie jest zła. A wiesz... baby tak mają ;) wybrzydzają, kręcą noskiem i mają swoje nastroje. To kwestia czasu jak dziewczyny się polubią i wspólnie będą hasać na spacerkach. :mrgreen: :mrgreen:
Małgorzata Nuka - 2013-08-14, 22:04

Daj im jeszcze trochę czasu, i tak reakcja nie jest zła. A wiesz... baby tak mają ;) wybrzydzają, kręcą noskiem i mają swoje nastroje. To kwestia czasu jak dziewczyny się polubią i wspólnie będą hasać na spacerkach. :mrgreen: :mrgreen:

:lol: racja w dodatki bardzo zazdrosne :-D Gdy już Fifi albo Nuka znajdą się przy nodze to jedna drugiej nie chce dopuścić w dodatku pomrukują i delikatnie marszczą dziąsełka :lol:
Dzisiaj na spacerze Fifi trzymała się przy nodze, a Nuka w tym czasie upolowała myszkę :lo

Martyna i Boski - 2013-08-14, 22:09

No pięknie!! i po myszcze, a to takie kochane stworzonka :rotfl: . Musisz uważać, żeby to wyciąganie ząbków nie przerodziło się w coś gorszego. Dawaj dziewczynom czas, w którym mogą od siebie odpocząć, a na spacerach nie uczą się obcowania ze sobą, bo wtedy ich uwaga skupia się też na otoczeniu a nie tylko koleżance. Poza tym spacer to nagroda dla psiaka, więc i towarzystwo z czasem będzie milej kojarzone ;-) .

Małgosiu ja wiem, że mała jest u Ciebie od wczoraj i to jeszcze za wcześnie. Ale prosiłabym, żebyś napisała mi jak Fifi zachowuje się wobec dzieci i kotów :) , oczywiście nie teraz, nic na siłę, to wyjdzie "w praniu" :) za jakiś czas.

Małgorzata Nuka - 2013-08-15, 19:52

No pięknie!! i po myszcze, a to takie kochane stworzonka :rotfl: . Musisz uważać, żeby to wyciąganie ząbków nie przerodziło się w coś gorszego. Dawaj dziewczynom czas, w którym mogą od siebie odpocząć, a na spacerach nie uczą się obcowania ze sobą, bo wtedy ich uwaga skupia się też na otoczeniu a nie tylko koleżance. Poza tym spacer to nagroda dla psiaka, więc i towarzystwo z czasem będzie milej kojarzone ;-) .

Małgosiu ja wiem, że mała jest u Ciebie od wczoraj i to jeszcze za wcześnie. Ale prosiłabym, żebyś napisała mi jak Fifi zachowuje się wobec dzieci i kotów :) , oczywiście nie teraz, nic na siłę, to wyjdzie "w praniu" :) za jakiś czas.

Z tego co wiem to Fifi mieszkała z dziećmi także jest przyzwyczajona co do kotów to nie wiem, ale myślę, że byłaby łagodna.

Małgorzata Nuka - 2013-08-15, 20:05

Dzisiaj Fifi miała okazję jechać z nami w samochodzie było super szybko się przyzwyczaja. Pierwszy raz jak ją wieźliśmy bardzo się bała, ale teraz już dużo lepiej.
Oczywiście były też dzisiaj spacery i sesje fotograficzna na łonie natury :lol:

Małgorzata Nuka - 2013-08-15, 20:15

Dzisiaj dookoła było słychać strzelanie dużo odpustów Fifi bardzo się bała, zresztą tak jak Nuka.

Fifi nie opuszcza mnie nawet na krok, wszędzie tam gdzie ja :-)

Portreciki Fifi i Nuka

Godzina 21.30 Fifi i Nuka śpią