To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SCOOBY - 64 i 175

Scoobisiowie - 2011-07-19, 15:54

lamila - 2011-07-19, 15:59

Śliczne psisko :)
Marcin i Morris - 2011-07-19, 22:46

Super fotki:) A jak się teraz czuje Scooby?
Scoobisiowie - 2011-07-20, 08:22

Scoobcio jest cały czas obserwowany, przed umówieniem zabiegu kastracji musimy wykonać podstawowe badania, żeby upewnić się, że może do niego dojść. Piesek jest radosnym tymczasowiczem ale ostatnio mocno schudł, mimo, iż je normalnie i troszkę mniej humorek dopisuje, stąd obserwacja :|
monimax - 2011-07-22, 09:13

Kilka zaległych fotek Scoobiego, jeszcze z pobytu u mnie

Scoobi podaje łapkę :-)

"Czaruś"

Aga Szanti - 2011-07-22, 09:26

Ależ te psiule mają u Ciebie super :-D
Scoobisiowie - 2011-07-22, 12:01

A ja dodam, że teraz Scooby to nie ten sam pies :mrgreen:
W środę Monia odwiedziła nas ze swoimi psiulami i mam nadzieję, że niedługo wspólnie wkleimy zdjęcia ze spotkania :)

Scoobisiowie - 2011-07-22, 12:40

Zdjęcia naszych gości:
tu Maxio

co za synchronizacja :mrgreen: nawet Scoobcio, który nie jest łasuchem :roll:

Monia, zobacz jak ładnie się uśmiecha Venka do "cioci" Klaudii :rotfl:

Venka nieśmiało zbliżała się do wody

udało się z pomocą Piotrka i tak narodziła się nowa przyjaźń:

monimax - 2011-07-22, 13:52

Tak tak, Scoobi jest niesamowity :-D . Przyjemnie było patrzec z jaką pasją wskakuje co chwila do wody. Uwielbia zabawy w aporty wodne, próbował nawet wydostać z niej głaz wielkosci jego samego, śmiesznie przy tym pomrukując (Scoobi to taki gadajek, często cos tam sobie pomrukuje). Ciągle mam w oczach jak Scoobi nurkuje pod wodą w poszukiwaniu wcześniej wrzuconego kamienia (Klaudia zrobiłas może wtedy zdjecie?), widok był niesamowity, bo Scoobi zanurzył całą glowę :shock: i pod woda rozglądał się szukając kamienia. To był szok za równo dla mnie jak i Klaudii i Piotrka:). Jak Scoobi jest nad wodą to nie ma wtedy dla niego bardziej atrakcyjnej rozrywki, nawet piekące się nieopodal kiełbaski na grilu nie robiły na nim większego wrażenia. Scoobi to taki cudak, który zawsze znajdzie sobie cos do roboty, a to wspomiene wczesniej aporty, a to wiórowanie potoli (im wieksze, tym lepsze) czy wyrywanie trawy i korzeni z ziemi (Piotrek nagrał fajny filmik jak Scoobi namiętnie wyrywa trawe z ziemi, fajnie byłoby gdyby udało sie wrzucic go do sieci) :-D
Scoobisiowie - 2011-07-22, 14:06

Faktycznie, Scooby zanurkował i pierwszy raz to widziałam na własne oczy :shock:
Nad jeziorkiem mało zwracał uwage na Venke i Maxa, sam się soba zajmował, nawet patyka sobie sam do wody wrzucał żeby potem po niego wskoczyć. Czuje się jak ryba w wodzie i nie wyobrażam sobie żeby miał mieć domek z dala od jeziora :|
Scoobuś zdecydowanie nie jest łasuchem, nie w głowie mu kiełbaski, ciasteczka (nie lubi ludzkich słodyczy- testowaliśmy go!). Jedyne co go przyciąga to zapach surowego mięsa- pozostałości po schronisku. Oczywiście jak gotuję to lubi mi się za nogami uwalić co bym czasem się potknęła :mrgreen:
Nad jeziorkiem był bardzo grzeczny, tak zaabsorbowany wodą, że nawet niby terier warczący w pobliżu nie był w stanie go całkiem z równowagi wytrącić :radocha:

Scoobisiowie - 2011-07-22, 14:07

A może jest ktoś kto pomoże nam wrzucić filmik co by inni oczy nacieszyli :?:
monimax - 2011-07-22, 14:18

Scoobi, pies pracujący :-P

Korbulowa Familia - 2011-07-22, 15:31

Klaudia i Piotrek napisał/a:
A może jest ktoś kto pomoże nam wrzucić filmik co by inni oczy nacieszyli :?:

Prześlijcie na mojego e-maila to go wrzucę na youtube ;)

Scoobisiowie - 2011-07-22, 18:19

Dzięki Ola ale chyba udało mi sie samej wrzucić filmik na YT:
http://www.youtube.com/watch?v=YT6Hq_hXZDU

monimax - 2011-07-22, 19:17

Na filmie zmagania Scoobiego z głazem :rotfl: szkoda, że nie słychać jak Scoobi przy tym pomrukuje :> . Klaudia, wrzuc jeszcze ten film z trawą :-D
Scoobisiowie - 2011-07-22, 19:25

Spokojnie, dopiero wrzucam na yt bo taki obszerny ;) ale będzie :>
Scoobisiowie - 2011-07-22, 20:51

http://www.youtube.com/watch?v=BK-Pb5KpJAY
Jerzy Kora - 2011-07-25, 10:23

Wiadomo kiedy "ciachanie"? Bo tu już chętni do adopcji się ustawiają, a Scooby cały czas w przedsionku.
M!S!A - 2011-07-25, 11:11

Kastracja Scoobiego umówiona jest na 4 sierpnia. W związku z tym, że Scooby czeka tylko na zabieg przenoszę go do gotowych do adopcji, z zaznaczeniem że Marcin ( nadlon) przeszedł pomyślnie nasze procedury adopcyjne i Scooby w sierpniu zamieszka w Łodzi :) Tak więc Marcinie gratuluje serdecznie, pozostaje tylko cierpliwie Ci czekać na wyjazd po Scoobcia :)
Hania Toffi i Maja - 2011-07-25, 19:43

no to gratulacje dla Scoobiego i Marcina!A jakby coś-jakieś pytania itp.to jesteśmy Marcinie obie z Librą-Asią do dyspozycji.
goldenek2 - 2011-07-25, 21:33

Gratulacje :) .
Marcin i Morris - 2011-07-25, 22:00

Dziękuję Wam wszystkim, całej załodze Warty :-) Haniu, Joasiu, liczę, że spotkamy się na wspólnym spacerku i cieszę się, że będę mógł w razie czego pozawracać Wam głowy pytankami:-)
Mam nadzieję, że Scoobcio będzie się czuł w Łodzi tak samo dobrze, jak w domku tymczasowym:)
Pozdrawiam!

Gosia i Kropka - 2011-07-25, 22:08

Gratulacje i cieszę się, że kolejne złotko znalazło dom :D
libra - 2011-07-25, 22:33

nadlon napisał/a:
Dziękuję Wam wszystkim, całej załodze Warty :-) Haniu, Joasiu, liczę, że spotkamy się na wspólnym spacerku i cieszę się, że będę mógł w razie czego pozawracać Wam głowy pytankami:-)!

no jak najbardziej, pewnie nie ma pytań na które nie znamy odpowiedzi :rotfl:
a tak całkiem na poważnie
gratuluję! i cieszę się, że proces adopcyjny zakończył się pomyślnie!
ale, ale.. Marcinie, ja wciąż czekam na mejla, by przesłać obowiązkową lekturę do nauczenia na pamięć :mrgreen:

Mela i Luna - 2011-07-26, 08:42

Gratulacje :mrgreen: