To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagaj±cej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MAKS (SHAGGY) ma już dom w Siedlcach - 80

Moni¶ i Maks - 2012-01-08, 10:57

Ups bardzo przepraszam......na ¶mierć zapomniałam. Jutro wy¶lę priorytetem. :oops:
Warna - 2012-01-08, 11:58

Dzięki. :-D
Aga_TRuficzkowa - 2012-01-29, 17:02

Miałam dzisiaj przyjemno¶ć spotkać się na spacerku z Maxem i powiem szczerze jestem pod wrażeniem.Max od naszego ostatniego spotkania urósł,jest postawnym facetem,wysoki i masywny,na zdjęciach ciężko to zauważyć ,ale musicie mi uwierzyć na słowo.Ma niespożyte pokłady energii ,pięknie pilnuje się swojej Pani i nawet uciekaj±ca sarenka nie była ważniejsza od przywołania,pewnie chłopakowi było trochę szkoda takiej zdobyczy, ale cóż jak pani woła to trzeba wracać :-) :-) :-)

Ciężko jest go uchwycić w obiektywie ,bo jest ci±gle w ruchu, jedyne zdjęcia jakie udało mi się zrobić to te kiedy kotłował się z Trufl± albo węszył co¶ pod ¶niegiem lub kopał.

Max to ten w czerwonych szeleczkach.

Moni¶ i Maks - 2012-01-29, 17:15

Taaa... pieskowi było nieco mało...jak wrócili¶my to jeszcze biegał po domu. A potem padł :mrgreen: Ale jest ¶wietnym tropicielem. I aż miło było patrzeć kiedy ganiał głównie z Trufl±, bo Rufik chodził własnymi ¶cieżkami. A jak pobiegł za sarn± to ±z mi się gor±co zrobiło :evil:
Moni¶ i Maks - 2012-01-29, 17:18

Jedne szelki zjadł a te nieco nadgryzł, obroża też nie bardzo mu leży.....ale koło domu samopas odpada :-/
Hania Toffi i Maja - 2012-01-30, 17:54

Moniko u nas jest to samo.Maja zjada wszystkie smycze i szelki jakie jej kupujemy.Nie pogardzi też smyczk± starszego brata.Maja zjada,Maciek zamawia na allegro,Maja zjada...ja nie wiem czy ona nie ma jaki¶ konszachtów z producentami psich akcesoriów :-D :-D :-D
Moni¶ i Maks - 2012-01-30, 19:07

Hhhmmm.....pewnie Maks jest w zmowie z nimi :evil:
Próbowałam smaczków, szyneczki żeby szelki kojarzyły się z czym¶ miłym ale nie do¶ć, że gryzie to jeszcze nie chętnie je zakłada. Kiedy wołamy - choć na spacerek - biegnie do przedpokoju ale kiedy wyjmuje się szelki - ucieka :-/ i siedzi jak na ¶cięcie. Wczoraj jedynie był zaaferowany obecno¶ci± Trufli i Rufika to nie próbował ich chapać na spacerze a tak to co chwilę zębiskami kłapnie. To już trzecia sztuka.... :evil: Obroża też mu nie leży. Jedyna dobra dla niego to ta z której ucieka - przechodzi przez łeb bo jest luĽna.

Aga_TRuficzkowa - 2012-01-30, 19:36

Monia a jak łapka ?
To co¶ poważnego czy tylko obtarcie?

Moni¶ i Maks - 2012-01-31, 20:06

A to tylko obtarcie, na poduszce też miał. Ganiał po krzaczorach i taki efekt :-x Ale przemyłam i do wesela sie zagoi :mrgreen: :mrgreen:
Mało go widać ale ci co znaj± to wiedz± że to Norbert, a poza tym to tylko stażysta więc ....nie oczekiwałam nie wiadomo co - to i tak wiele :mrgreen:

Moni¶ i Maks - 2012-02-19, 17:25

Moni¶ i Maks - 2012-02-19, 17:26

Punkt obserwacyjny Maksia. i już wiem czasem warczy na inne psy na ulicy ;-)
Moni¶ i Maks - 2012-02-19, 17:27

Dzi¶ w lesie znów poobcierał łapki :evil: zrobie mu chyba skarpetki na drutach :-/
Warna - 2012-02-19, 17:33

A wiesz, że s± dla psów buty różnego typu do kupienia?
Moni¶ i Maks - 2012-02-19, 18:50

Buty????? Pewnie zje je tak szybko jak zjada szelki :mrgreen: Normalnie po spacerach w mie¶cie tak nie ma tylko kiedy gania po lesie. i zauważyłam że ma żyłkę tropiciela, biega po jaki¶ tropach. Na szczę¶cie po jakim¶ czasie da się przywołać. Choć Ola to dzi¶ była zła - dlaczego go pu¶ciłam, bo ucieknie. Ale on sie pilnuje ja widzę.
Warna - 2012-02-19, 19:04

W czasie spaceru by je zjadł?
Moni¶ i Maks - 2012-02-19, 21:29

On cwaniak zgryza szelki w czasie kiedy zakładam buty i kurtkę :evil: to dosłownie chwila żucia - Aga Trufikowa widziała dzi¶ jak wygl±daj± szelki nadjedzone :-? więc pewnie buciki też szybko by obskoczył :evil: ale i ta to kochany psiak - pomimo kilku kompletów zjedzonych szelek :mrgreen:
Monia i Larsik - 2012-02-21, 13:31

moja mama zrobiła na drutach takie ¶liczne czerwone hm skarpetki (tzn bez łapek , tylko na nogi tak jakby ochraniacze) z pomponikami, cud miód malina :mrgreen: w nich Laru¶ miał wyst±pić na WO¦P ale kiedy mu to ubrali¶my to wygl±dał jak sparaliżowany nie umiał w ogóle w tym chodzić, siadać nic! a w butach? czuje się jak ja na łyżwach ;d każda kończyna w inn± stronę, czyli też użytku z nich nie ma w naszym przypadku oczywi¶cie :) to samo mamy z wazelin± łapulki smarujemy jak ¶pi bo piruety po smarowaniu wykonuje :mrgreen:

Maksiu na jednym ze zdjęć wygl±da jak Lew, bez w±tpienia Król Lew :rotfl:

Moni¶ i Maks - 2012-02-21, 21:23

Jest taki spray ale on działa głównie żeby ¶nieg nie przyklejał się do łap a ten biega po krzakach, zaro¶lach i takie efekty :-? a na to raczej sposobu nie ma :-/ . Po spacerku jedynie dezynfekcja - na szczę¶cie takich specjalnych wacików w pracy u mnie pod dostakiem :mrgreen:
Moni¶ i Maks - 2012-02-28, 22:02

Moni¶ i Maks - 2012-02-28, 22:03

Trochę ciasnawy ten fotel ale jego ulubiony i często ¶pi z pluszakiem..... :mrgreen:
Moni¶ i Maks - 2012-02-28, 22:09

Maksio ze stoickim spokojem przyj±ł zwariowan± sunię. Czasem się pobawi± ale ona jako typowa kobieta decyduje kiedy się bawić. Azi łapczywie je wczoraj zamknęłam Maksia w kuchni, żeby spokojnie zjadł a sunia była w przedpokoju i .....szalała. Nie jadł, stał pod drzwiami i czekał na ni±, choć ona wyjada mu z michy, dojada resztki, dopija wodę słowem wyciera do sucha jego michy.
Dzieciary jak się pokłóc± to najczę¶ciej Szymon płacze - bo młodszy zawsze oberwie a Maksio podchodzi do niego i liże go po buzi. Taki dzielny z niego pieseczek :mrgreen:

Moni¶ i Maks - 2012-02-28, 22:10

Moni¶ i Maks - 2012-03-09, 19:28

Maksio dostał nowe szelki - full wypas - z odblaskami, r±czk±, takie bardzo profesjonalne, nowoczesne no super.....cóż......z tych szelek najbardziej cieszyłam się ja :-/ bo Maksio co - schodz±c na spacer obcierał się o ¶cianę, na dworku szedł jak na ¶cięcie, co chwila próbował je chapn±ć - jednym słowem niezadowolony :evil: No i jak mu dogodzić?????????????????????
Moni¶ i Maks - 2012-03-09, 19:45

To nowe szelki - wypas :mrgreen:

Wiki Megulowa - 2012-03-10, 19:41

To s± te fajne :P ale wiesz chłopcy maj± swój gust :D kup mu takie za dychę to sie zadowoli :mrgreen:

A tak serio to ubieraj mu je w domku, przy jedzonku, niech w nich spi, przyzwyczai sie ;P