To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MILKA ma już dom w Rudzie Śląskiej - 82

Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-16, 21:18

dziekuje Agnieszko:)

Tak Marzenko opuszczamy śląsk. Wybraliśmy zielone tereny wielkopolski do ktorej zawsze mialam sentyment. A tymczasem mowimy dobranoc :)

Edyta - 2011-12-16, 22:13

no i padły laski :mrgreen:
Wiki Megulowa - 2011-12-17, 08:55

Kasia i Szajba napisał/a:
Tak Marzenko opuszczamy śląsk.

To juz chyba nie mam co marzyć o spacerku ;( Ale niech Wam się tam dobrze żyje :D
Kasia i Szajba napisał/a:
A tymczasem mowimy dobranoc

A tymczasem potrzebna jeszcze fota z dzisiejsego dzień dobry ;P

Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-17, 09:35

A teraz troche informacji .
Milka w drodze do domu byla bardzo grzeczna, warszawskie korki bardzo ja ciekawily wiec 3/4 drogi siedziala i patrzyla za okno. Pozniej juz spala razem z druga blondyna.

Przed klatka byl maly osiolek, ale tu dzieki Szajbie Milka dzielnie wkroczyla po schodach do mieszkania.

Zwiedzila je po czym wsunela karme :D oraz jabłuszko i zrobila pare lykow wody. Na wieczornym ostatnim spacerze - NIC. Bidulka chyba za bardzo sie stresowala tym wszystkim. W nocy spaly. Milka grzecznie zachowala swoje potrzeby do porannego spacerku. Jaka byla nasza radosc jak zrobila wszystko co miala zrobic :mrgreen: :mrgreen:

Wybralismy sie do pobliskiego lasku tam Milka byla na tasmie i zaczela hasac z Szajba.

Milka z tego co widze jeszcze nie czuje sie na tyle pewnie aby bawic sie z drugim psem, choc w domu owszem, pare razy sie tarmosily. Milka rowniez chwycila do pyska pileczke.

Powiem Wam, gdy sie ma psa bez strachow to przeciez normalne ze sie bawi , zalatwia, biegnie.. Lecz ze strachopsem te rzeczy nabieraja duzej wartosci. Staja sie naszymi malymi cudami, z ktorych BARDZO sie cieszymy !!!

Barbara - 2011-12-17, 09:46

Kasia- bardzo się cieszę :) :) :) Będzie super!
Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-17, 10:21

A teraz troche zdjec ze WSPOLNEJ zabawy :mrgreen: :mrgreen:

Warna - 2011-12-17, 10:22

No proszę, bardzo szybko dziewczyny się zaprzyjaźniły.
Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-17, 11:23

No i oczywiscie pierwsza wspolna zabawa :)

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-17, 13:08

A na dokładkę jeszcze zagadka :
Która to Milka :D :mrgreen:

Tak! To mi pasuje :) :serce:

Wiki Megulowa - 2011-12-17, 13:59

Hehe ;P
Milka to ta co się do Cb tak przytula.. a Szajbka to ten wampirek ze złotymi oczkmai... zgadłam?

Iwona Kalinowsk - 2011-12-17, 16:27

Gratuluję Kasiu i bardzo się cieszę, że moja Rodzinka tak się powiększyła :rotfl:
Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-17, 18:32

Nie możemy nie pokazać takiego merdającego ogonka :)

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

http://www.youtube.com/wa...zk3XSDH2Xt8klkk

Edyta - 2011-12-17, 20:05

:mrgreen:
Iwona Kalinowsk - 2011-12-17, 22:55

Filmiki super, ale co wy robicie w moim osobistym lesie :shock: :rotfl:
Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-19, 08:24

Tak mi rób :D

Czas na deserek :) Otwórz pyszczek i pokaż kotku co masz w środku :D :D

Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-19, 11:01

Minął weekend. Milka przez ten czas wyluzowała- w domu. Z Szajbusią bawią się już bez żadnych zahamowań. Widać, że najpewniej czuje się w domu. Do kuchni wchodzi już bez oporu- początkowo miała stracha związanego z płytkami na ziemi-teraz nawet laski śpią na nich w czasie przygotowywania posiłków przeze mnie.
Milka zaczęła również obgryzać zabawki z czego niezmiernie się cieszymy :)
Na porannym spacerku załatwiła wszystkie swoje potrzeby. Było parę osiołków ale dziewczyna dzielnie sobie radzi :)

Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-19, 19:54

Zabawa z piłeczka :serce:

libra - 2011-12-19, 20:51

normalnie aż się zalogowałam :D
Kasiu, gratuluję drugiej dziecinki w domu !! Co dwa łobuziaki to nie jeden :) Bardzo się cieszę, niech Wam się dziewczynki dobrze chowają, oczywiście w zdrowiu :) )) Ściskam Cię mocno i tarmochy ślę dla pięknych panienek :)

Jerzy Kora - 2011-12-19, 23:28

Serce się raduje. Prawda? :lol:
Kama, Mela, Ruda - 2011-12-20, 13:27

Kasiu gratulujemy z całego serca nowego futra w domu. Bardzo się cieszę, że Milka znalazła taaaaaki fajny domek :-) życzymy Wam długiego i szczęśliwego życia razem!
A zdjęcia piękne :-D no i obie dziewczyny....cudeńka!

Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-20, 21:05

Milka zrobiła postępy- na spacerkach latała za patyczkami,załatwiła swoje potrzeby, truchtała z ogonkiem merdającym :)
W domu aportuje pieknie piłeczke :) Dziś na sniadanko miała karme z serduszkami- a niech dziewczyna ma!!! :)
Milka to przecudny psiaczek, tak strasznie sie cieszy gdy wstaje sie rano, gdy przychodzi sie do domu nawet po 5 min nieobecnosci slodko mruczy, merdoli ogonkiem- jest CUDNA!

Zobaczcie jaka jestem piękna i jak merdam ogonkiem :)

Jerzy Kora - 2011-12-20, 22:19

Kochana niunia :lol:
Kasia, Szajba i Milka - 2011-12-22, 12:51

Kilka informacji z życia Milkusi :serce: :)
Wczoraj Milka wybrała się w odwiedziny do Leszna do Amora i Rebeczki. Musialam sie z nia rozstac na pare dni ;( lecz wiem ze jest w bardzo dobrych rękach :-D Z relacji wiem , ze psiaczki przyjely Milke bardzo serdecznie machającymi ogonkami :) Z czego niezmiernie się ciesze.

Wiki Megulowa - 2011-12-22, 13:07

Kasia, Szajba i Milka napisał/a:

Hehe.. aa to dobre :mrgreen: ale się uśmiałąm :lol: :lol: :lol:

Edyta - 2011-12-22, 14:19

kto tu robi za poduchę :?: