To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BOSKI - 128

Gabiś i Fifi - 2012-09-20, 20:57

Znajdzie, znajdzie..:-)
Roberto - 2012-09-22, 10:47

Boski.. to ja może uzupełnię jeszcze trochę wiadomości, co zauważyłem :)

- ma już ładnie zarysowaną talię jak na Goldeniaka przystało :rotfl:
- ma energii więcej niż nie jeden szczeniak :)
- widząc piłkę (może być również piłka do kosza ;) ) bieeeegnnieee za nią i próbuje złapać w pysk ;)
- je dwa posiłki dziennie i nie żebra o więcej :)
- już nie stoi i nie czeka przy drzwiach jak chce wyjść... teraz biega za mną po całym mieszkaniu i w momencie jak akurat mijam przedpokój to staje jak wryty i patrzy na drzwi albo kręci się w kółko :)
- zakładanie butów kojarzy mu się od razu ze spacerem :D
- Jest troche glajdek momentami ale ... jest... po prostu BOSKI :)

Ewa i Cindy - 2012-09-23, 14:19

ale fajnie.. dzięki Robert za nowości :)
a dasz radę mu parę fotek cyknąć z jego nową linia :)

Martyna i Boski - 2012-09-23, 14:48

Ooo właśnie:) nowe zdjęcia mile widziane:) chętnie poprawię sobie humorek:)!
Ewa i Cindy - 2012-09-24, 22:01

Kochani.. mam bardzo wielką przyjemność ogłosić że Boski nie szuka już domku.. niebawem zamieszka u Martyny w Cieszynie :)
Bardzo serdecznie gratuluję zarówno Boskiemu jak i Martynie :)
Robert..tobie bardzo dziękuję za czas poświęcony na przekształcenie Boskiego w w jeszcze bardziej boskiego psiaka :)

Rufiakowa Amcia - 2012-09-24, 22:08

Doczekał się nasz przesłodki, cudowny, przeuśmiechnięty, rozmerdolony, nasz BOSKI! Martyno, gratuluję serdecznie! Boszczaku kochany, ściskam twoją słodką paszczę i życzę wspaniałego nowego życia! Roberto, i Tobie wielkie ukłony i dzięki za wspólne z Bosiakiem bieganie za piłeczką :) No, jak ja wielbię tego psiaka :)
Barbara - 2012-09-24, 22:10

Dziękujemy DT i gratualcje dla Boskiego i nowego DSu :)
Asterkowy Krzysztof - 2012-09-24, 22:13

Gratuluje i trzymam kciuki za Boskiego i Martyne :-D
Martyna i Boski - 2012-09-24, 22:21

Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To już mówię, to ja jestem Martyna. Ale i tak niedługo, koniecznie muszę zmienić mój nick, bo dołączy do niego Boski:)!

A póki co to muszę się postarać, żeby jak najszybciej do mnie trafił:), bo chyba nie prześpię żadnej nocy, układając sobie w głowie plan spacerów z Boskim!

Obiecuję, że będę regularnie pisała i o wszystkim informowała. Proszę też o wyrozumiałość:) i pomoc w razie "niespodzianek" mam nadzieję, że samych pozytywnych!

Barbara - 2012-09-24, 22:29

Oczywiście ZAWSZE możesz liczyć na naszą pomoc i wsparcie :)
Ola,Marcin,Elsunia i Semu - 2012-09-25, 08:09

Martynko GRATULUJEMY ;) ....jakbyś potrzebowała towarzystwa do spacerków to My obecnie mieszkamy w Goleszowie :D
Gabiś i Fifi - 2012-09-25, 13:41

Gratulacje Martyna! :-D
Martyna i Boski - 2012-09-25, 13:52

Dziękuję Wam bardzo za wsparcie:), obecnie załatwiam transport... już nie mogę się doczekać!!
Misiowa Bogusia - 2012-09-25, 14:05

proponuję BOSKA MARTYNA...tak jak misiowa bogusia...a Martyny sa boskie , bo własnie zostałam pierwszy raz babcią i to własnie MArtyny...jest BOSKA
Martyna i Boski - 2012-09-27, 21:20

Jesteśmy w pełnym składzie!!!!!!!!!!!!!
Dopiero koło 21 dojechaliśmy!! co za dzień, cały w samochodzie. Obiecałam Boskiemu długi spacer za grzeczne siedzenie w aucie i dopiero wróciliśmy. Ale jesteśmy wykończeni, kolacja i do spania.
Boski jest bardzo grzeczny:), trochę ciągnął na spacerze, ale tylko na początku. Potem pod górkę to go było trzeba ciągnąć, takie uroki Cieszyna. W mieszkaniu pierwsze wizyta wyglądała jakby to nie było nic nowego... Boski pokręcił się, połaził za mną, po czym położył się na środku pokoju i śpi:).
Mamy już jedną wspólną cechę, nie lubimy motocyklistów:D, Boski tylko wsiadł do samochodu i wyjechaliśmy na główną drogę, na krzyżówce stanął za nami motor... , a on Boski go obszczekał:). To mi się podoba!! ;) ;)

Jutro napiszę więcej, bo na prawdę wszyscy jesteśmy zmęczeni. I jutro będą zdjęcia. Jak na razie jest super:).

Rufiakowa Amcia - 2012-09-27, 22:36

Jupiiiii! Kochany Boszczak, nie zapomnę, jak go wiozłyśmy i w Częstochowie na skrzyżowaniu zaczął się pilnie przyglądać samochodowi za nami, podnosił uszka, uśmiechał się, kręcił główką, a tam ludzie po prostu do niego machali :) Bo to jest taki pyszczek, że cały pies się śmieje :D
ajza - 2012-09-28, 08:08
Temat postu: Gratulacje
Super że Boski znalazł ciepły domek ..... i czekam na fotki jak Boski szaleje u was :) pozdrowionka
dagmarazz - 2012-09-28, 08:41

Gratuluje udanej adopcji :) Powodzenia :)
Martyna i Boski - 2012-09-28, 13:23

Próba dodania zdjęcia... czy się uda?

Martyna i Boski - 2012-09-28, 13:35

na poważnie

i uśmiech:).

Mimo, że dziś Boski cały dzień był na świeżym powietrzu i zaraz znowu będzie to nikt nie pomyślał o aparacie. Ale na pewno szybko będą i zdjęcia ze spacerów. Dziś Boski odwiedził nawet moją szkołę:), dzieciaki go delikatnie pogłaskały, ale wszyscy z tej gromadki mieli uśmiech na "pyszczkach", zwłaszcza Boski:).

Na razie oswajamy się ze sobą. Boski uwielbia za mną łazić z kąta w kąt. Jak wróciłam z pracy najpierw okrzyczał Maję a potem mnie. I w sumie jeszcze nie wiem do końca o co mu chodziło. A w nocy idąc do łazienki miałam wrażenie, że on do mnie gada. Tak coś mruczał pod nosem, ale pogadał, pogadał i wrócił do spanka:).

Na spacerach Boski ciągnie. Ma dużo siły, muszę to opanować bo nie jest to dla wszystkich takie przyjemne. Poza tym kogo by nie spotkał na spacerze to merda ogonem i się cieszy:). Ogólnie jest taką maskotką do głaskania:). A co do maskotek... dorwał dzisiaj rano jedną poleciał do Majki (Maja jeszcze jest w klatce) rozłożył łapy przed klatką i miał najwidoczniej nadzieję, że Majeczka się z nim pobawi. Ale niestety zrobiła minę, coś w rodzaju "a temu co dolega?" i poszła się dalej hamakować...

Aaaa i jedna z wielu rzeczy, do których muszę przywyknąć a wy mi mam nadzieję, pomożecie - codziennie mycie podłogi. :) Dzisiaj mopem zajęło mi to 20 minut:), ale może macie jakieś inne sposoby, bardziej efektywne:). Z tym proszę już na PW.

ajza - 2012-09-28, 14:38
Temat postu: :)
nie ma jak to widok szczęśliwego psiaczka..... :)
Roberto - 2012-09-28, 15:06

SUUUUUUUUUUUUUUUPEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRR
Wiecie co... wczoraj do mnie nie dotarło w ogóle że go oddaje. Po prostu... chyba byłem w szkoku ze to juz... a dzis rano obudziłem się i odruchowo z zamkniętymi jeszcze patrzałami sięgnąłem ręką pod łóżko... a tam brak Boskiego :/
ale ciesze się że znalazł dobry domek :)
i faktycznie Boski gada przez sen Martyna więc się nie przejmuj :)
jeszcze będzie się turlał czasami po podłodze i wydawał dziwne dźwięki :)
ale to zabawne akurat :)
iiii zapomniałem o jego piłce. Kup mu jakąś piszczącą to będzie miał masę zabawy :)

Pozdrawiamy z Jogurcińskim :)

Martyna i Boski - 2012-09-28, 19:19

i znowu uśmiech

Łamacz serc :D

Luzzzzzz....

Rufiakowa Amcia - 2012-09-28, 20:14

Jeeeejuuuuuu, jakie piękne zdjątka, jakie kochane oczątka! Plis plis pliiiis, wrzucajcie ich jak najwięcej, napatrzeć się nie mogę! :)
Aga_TRuficzkowa - 2012-09-28, 20:44

Boski jest po prostu przeBoski i nic tego nie zmieni :-) :-)