To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FELIKS - 150

goldenek2 - 2011-11-19, 13:41

Jak widać.... co pies to inna reakcja. Chciałam jeszcze powiedzieć, że mój na co dzień słodki i łagodny Czaruś, w czasie ataku, gdy nie wiedział co się z nim dzieje, parę razy mnie pogryzł, gdy chciałam odsunąć od psa wszystkie twarde przedmioty, żeby nie uderzył w nie i nie zrobił sobie krzywdy. Potem już się nauczyłam i podchodziłam do niego w grubych rękawicach..... Doświadczenie i obserwacja psa są zawsze niezmiernie ważne.
A prowadzenie dzienniczka choroby psa - to obowiązek każdego właściciela. Warto tam notować dawki leków, wyniki badań i wszystkie zaobserwowane zachowania. Chory pies uczy nas porządku i zorganizowania :-o :-o :-o

Grażka i Feliks - 2011-11-19, 20:24

Dziękuję bardzo za wszystkie rady. Są to bardzo cenne informacje dla mnie. Wcześniej nie miałam nawet pojęcia że psy też mogą mieć padaczkę. Żadnego takiego nie spotkałam a poznałam już mase psiaków.

Teraz będzie tydzień od stosowania luminalu. Widać że Felek wraca pomalutku już do sił. Chętnie się bawi, biega za patykami.

Przez ten czas skróciłam spacerki bo był osłabiony ale widze że się już stęknił żeby wybiegać się na polach.

I dodam że cieszę się bo zauważyłam że Feliksowi że drżą już w ogóle tylnie łapki gdzie podobno miał tak od zawsze.

Grażka i Feliks - 2011-11-21, 18:55

Barbara - 2011-11-21, 18:56

Grażynko - fotki cudowne- dziękujemy :mrgreen:
Grażka i Feliks - 2011-11-21, 19:02

To dowód na to że Felkowi wrócił już dobry humor :)
I już prawie odzyskał siły. W każdym razie nie przewraca mi się już.

Barbara - 2011-11-21, 20:16

Cieszymy się bardzo :-)
Warna - 2011-11-21, 20:35

On jest taki piękny, mogłabym oglądać jego zdjęcia bez przerwy!
Grażka i Feliks - 2011-11-28, 19:58

Mamy już 15 dzień stosowania luminalu. Felek wrócił całkowicie do formy :-)

Nadal bardzo dużo pije i się zastanawiam czy mu to minie. Potrafi 3 miski na dzień wydoić.
Chodzi o to że średnio z nim trzeba wychodzić co 2-3 godziny na dwór a problem będzie gdy będzie musiał zostać sam na dłuższy czas.

Ogólnie minął już nasz wspólny miesiąc :)

Pracujemy teraz nad komendą "do mnie". Na swoje imię bardzo ładnie reaguję. Zawsze się obraca jak go zawołam i staje. Ale żeby przyjść to muszę się troche nagadać :D
Co ty odemnie chcesz!? :D

No i czasami szczela fochy :D idzie tam gdzie mi się podoba :P A jak nie to się zatrzymuję i koniec ;p

Barbara - 2011-11-28, 20:01

Bardzo się cieszymy :-) Oby tak dalej :-)
Wiki Megulowa - 2011-11-29, 17:12

Grażka425 napisał/a:
No i czasami szczela fochy idzie tam gdzie mi się podoba A jak nie to się zatrzymuję i koniec ;p

Mądry chłopok ;P
A teraz tak serio: To fajnie, że Feliks dobrze się czuje :D

alfa - 2011-12-08, 22:18

Jak się czuje Felek? Mam nadzieję, że leczenie przynosi same dobre efekty :]
Barbara - 2011-12-08, 22:39

Jak dotąd nie było złych wiadomości od Grażynki :) Dzielny chłopak :)
Barbara - 2011-12-11, 16:41

Najświeższe wiadomości- Felek jak najbardziej jest w formie i dobrze się czuje :) :) :) Pije nadal dość dużo ale po za tym wszystko ok. Jutro najprawdopodobniej wizyta u weta kontrolna i ustalenie terminu kastracji :)
Mam nadzieję, że Grażynka tutaj zajrzy dzisiaj i coś nam też napisze o przystojniaku :)

Marcin i Morris - 2011-12-11, 19:46

Dobre wiadomości:) Trzymamy kcciuki! :-)
Grażka i Feliks - 2011-12-11, 20:43

No jesteśmy :P
Nie pisałam bo też nie wiedziałam co jak u nas jak na razie wszystko dobrze się układa :)
Pojutrze będzie cały miesiąc bez ataku.
Feliks jest chory na padaczkę? Niemożliwe.
Jest na prawde fantastycznym psiakiem. Ciągle tylko by się bawił. Szczerze to już mi się czasami nie chce :P Bo jak zacznie wariować to nie ma końca.
Tak jutro idziemy do weta po recepte na leki to go od razu musze go zważyć bo coś mi się wydaję że mi przytył :P
Bo też się przyznaje że jak ostatnio tak zimno i mokro się zrobiło to nie byliśmy na porządnym długim spacerze.

Ulubionym pomieszczeniem Felka jest oczywiście kuchnia :P Jest strasznym głodomorem więc strasznie sępi dlatego już nie może wchodzić tam. Załapał co to znaczy wyjdź i zostań.
Mama moja go nauczyła dawać głos na komendę. Bardzo szybko pojął o co chodzi :)

Z ciekawostek to Felek nie potrafi podnosić łapy przy siusianiu. Wiele osób mi mówi oo co za ładna sunia :P

A jak chodzi idzie pić do łazienki to tylko "Felek pije"! i trzeba iść do wytrzeć bo to taka świnka jest;p woda jest zawsze rozlana po całym mieszakniu.

Ulubione zabawki to patyki, piłki i ciągnięcie smyczy.

Postaram się wrzucić fotki przystojniaka bo jak na razie szukam kabla od ladowarki do aparatu :P

Grażka i Feliks - 2011-12-11, 21:14

Kilka zdjęc z komórki

Barbara - 2011-12-11, 21:37

Cudny....Feliks jest piękny :)
Grażka i Feliks - 2011-12-19, 21:17

2 miesiące razem :)
36 dni bez ataku.
Felek oby tak dalej :)
A więc u nas wszystko w jak najlepszym porządku. Zabawy, wygłupy i nauka.
Na święta jedziemy do babci więc jestem ciekawa jak zareaguję na nowe otoczenie i Pusię-kotkę mojej babci. Przypuszczam że będą się bawić więc jedyne co mnie martwi to to żeby nie narozrabiali :P

Barbara - 2011-12-19, 21:27

Wow ale zleciało :-) Byle tak dalej i Feliśku , bądź grzeczny na Świętach :mrgreen:
Warna - 2011-12-19, 21:36

Jaki to jest piękny pies!
Kamila i Oskar - 2011-12-20, 08:30

Grażka425 napisał/a:
2 miesiące razem
36 dni bez ataku.
Felek oby tak dalej

super wieści i trzymam kciuki oby tak dalej

Wiki Megulowa - 2011-12-20, 14:09

Grażka425 napisał/a:
2 miesiące razem
36 dni bez ataku.

Gratuluję, ale nie dziękuj, aby nie wywołac wilak z lasu... WILK nie powinien już w ogóle do Feliksia wracać!c ;-)

Grażka i Feliks - 2011-12-21, 16:31

Mamy pierwszy śnieżny dzień w Gliwicach! :mrgreen:
Haha co to wariat w Feliksie się odezwał. Ze zdwojoną siłą :rotfl:
Kilka zdjęć żeby się pochwalić puchem który nareszcie do nas zawitał:P

(słabą jakość mam ciagle tych fot bo cykam z komórki)

Aga_TRuficzkowa - 2011-12-21, 17:28

Felek jaki zdziwiony jakby pierwszy raz śnieg widział :-) :-) :-)
Grażka i Feliks - 2011-12-23, 12:58

Dziś jedziemy z Feliksem już do mojej babci na Święta. Reszta rodzinki dojedzie jutro więc wybieramy się autobusem. Mam nadzieję że psiak bedzie grzeczny :) Kupiliśmy wczoraj kaganiec mu na pyszczek. Jest niezadowolony no ale trudno takie przepisy.

Tak więc wszystkim Wam życzymy najwspanialszych Świąt Bożego Narodzenia w gronie rodziny :-) Smacznego jedzonka,życzliwej atmosfery i żeby śnieżny puch o Nas nie zapomniał i chociaż troszkę popadał :)

WESOŁYCH ;) ;)