Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BORYS - 106
Aga, Tami i Lenka - 2012-02-29, 20:47 cudne fotki Borysek jak zawsze przepiękny im dłużej Maju u Ciebie, tym piękniejszy ach, ale ja za nim cały czas tęsknię...Majka886 - 2012-03-01, 17:50 Agnieszko ja też jak jestem w pracy za nim tęsknię, więc mogę sobie tylko wyobrazić jak bardzo Ty tęsknisz
Popatrzyłam dzisiaj na spacerze na Borysa i stwierdzam, że jego futro (dość długie)które ma na klacie dodaje mu wizualnie sporo kilogramów.
Sierść na łapkach już odrosła, więc jutro przy okazji podetniemy też nadmiar z innych miejsc. A co tam;) niech wygląda na przystojniaka
Ostatnio sąsiad na jego widok (był po czesaniu) powiedział: „o co za pączek”. Nic nie powiedziałam, chciałam go tylko ze schodów zrzucić
Sąsiada – nie Borysa.Majka886 - 2012-03-02, 15:49 Borys przystrzyżony:)) wygląda dużo szczuplej;) jutro fotki porobię.
Miał bardzo puszystą sierść na klatce i w okolicach pupy. Do tego się kręciła, więc czesanie go męczyło obie strony. Teraz będzie nam łatwiej, wygląda też dużo bardziej estetycznie:)Aga, Tami i Lenka - 2012-03-02, 18:10 to czekamy na fotki AniaMilo - 2012-03-03, 14:23 Jaki on jes cudny Majka886 - 2012-03-03, 19:21 Fotki i filmik z dzisiejszego spaceru Na filmie widać jaką zabawę znalazł sobie Borys
http://youtu.be/_6bgCGH6sZQBarbara - 2012-03-03, 19:30 A jaki przystojniak z Borysa Super wygląda Pozdrawiamy:)Majka886 - 2012-03-03, 19:56 Coraz ładniejszy się robi Aga, Tami i Lenka - 2012-03-03, 20:17 a długo tak się bawił? Aga_TRuficzkowa - 2012-03-03, 20:34 Ale ma chłopak zacięcie Majka886 - 2012-03-03, 20:34 Wiesz co Agnieszko może ok 20minut? jak go wyciągnęłam? pan podszedł i Borys wyszedł się przywitać a ja go na smycz. Ale nie przeszkadzało mi, że się tapla w wodzie.
Specjalnie poszliśmy w to miejsce, żeby miał trochę przyjemności Majka886 - 2012-03-03, 20:45 Borys miał też dzisiaj swoją pierwszą podróż tramwajem:)
wszedł bardzo ładnie, potem nie wiedział co się dzieje, że nagle ziemia pod łapkami zaczęła mu się tak bardzo ruszać. Trochę się przestraszył, ale też bardzo szybko się uspokoił Majka886 - 2012-03-08, 14:11 0,5 kg więcej niż przy ostatnim ważnieniu.
Ale był dym jak wróciłam do domu za dokarmianie Borysa.
Już nawet nie można wyjść z domu i zostawić go z chłopakami samego.
"No bo on tak patrzy", "raz nic się nie stanie".
Fakt raz na jakiś czas nic by się nie stało, gdyby waga ma spadała a nie szła do góry.
W odpowiedzi usłyszałam, że to futro i mięśnie, które mu się wytworzyły od spacerów spowodowały wzrost wagi. I ręce mi opadły. EWA INGA - 2012-03-08, 18:16 Ależ śliczny ten Twój Borysek no wiesz goldeny mają w naturze żebranie , a robią to tak umiejętnie że naprawdę trudno się oprzeć aby coś śliczności nie dać ,a przy tym ślinotok są nie do pokonania Kochana idzie lato także wtri miga zgubicie zbędne kilogramy ale chłopaków jak najbardziej trzeba było pouczyć Majka886 - 2012-03-14, 11:37 Borys już nie dostaje pieczywa, choć to mogłam wymóc na nich
Byliśmy u weta na badaniach i okazało się, że ma lekką niedoczynność tarczycy. Dostał już leki (bardzo tanie jak się okazało są) 2 razy dziennie. Poprawi mu się metabolizm (łatwiej schudnie), skóra i będzie miał ładniejszą sierść
Wzrok ma dobry, ciśnienie idealne:)
Bardzo się tym martwiłam i zastanawiałam jak to napisać, ale przeczytałam, że goldeny często mają problemy z tarczycą, więc się uspokoiłam.
U nas nic nowego się nie dzieje.
Śmieję się tylko, bo jak ktoś do nas idzie to w korytarzu jest komitet powitalny: Kicia i Borys
Kicia też często daje mu buzi,tzn. jak on leży to podchodzi i noskami się dotykają
Ale ona ma swój świat i nie chce się z nim bawić, choć Borysowi zdarza się chodzić za nią z maskotką.Majka886 - 2012-03-14, 12:46
bo ja taki groźny jestem
śliczne mam ząbki Warna - 2012-03-14, 14:00 Jakie ma piękne białe ząbki! Cudny. Majka886 - 2012-03-21, 18:45 To już ponad 3 miesiące odkąd Misiak jest ze mną
Jak to minęło.....
Teraz mogę tylko się dziwić swojej panice jak na początku nie dogadywali się z kotem, jak znajomy był zły o to. I to jego szczekanie jak zostawał sam w domu....
Teraz jest cicho jak zostaje sam. Ja nadal mam problem jak wychodzę, bo żadne smaczki nie powodują tego, że chce mnie wypuścić.
Jedyne co pomaga to osoba trzecia każąca mu zostać lub choć trochę karmy w piłce
Wtedy tylko rzuci okiem jak wychodzę i ma to w nosie
Ostatnio wyszukał gdzieś w szafce w kuchni zapomniane płatki czekoladowe
oczywiście ich nie było jak wróciłam do domu.
Poza tym nadal bywa strasznie uparty. Jak ostatnio kiedy nie mogłam go wyciągnąć ze sklepu. Uchyliłam tylko drzwi, żeby o coś zapytać a on wepchał się i nie mogłam go wyciągnąć. Jaki wstyd
Na szczęście zdarza się to rzadko, bo wiem jak bardzo lubi takie miejsca.
I rano daje mi pospać;)))) oj za to go uwielbiam szczególnie w weekendy po ciężkim wieczorze
Goście u nas to dla niego frajda. Zawsze uwali się gdzieś blisko ludzi, do tego za przysmaki zrobi wszystko za co jeszcze bardziej wszyscy go uwielbiają Warna - 2012-03-21, 19:06 Kwintesencja Goldena! Aga, Tami i Lenka - 2012-03-21, 21:26 Maju,
wyściskaj i wymiziaj go mocno ode mnie M!S!A - 2012-03-22, 12:59 Taki fajny psiak, a kandydatów do jego łapy brak Wielka szkoda, bo jedyna wada tego psa jest tylko taka, że nie może trafić do domu z dziećmi, Więc czemu taka cisza? Wszyscy mają dzieci?malina5891 - 2012-03-22, 15:27 śliczna, biała bestyjka
z Rokulcem też już wszyscy powoli tracili nadzieję, a znalazł się kochający domek! z Boryskiem też na pewno tak będzie!!!
pozdrawiamy
P. S. Majka! pogoda sprzyja, musimy się na spacer w końcu umówić M!S!A - 2012-03-22, 15:30 Ja tez mam taka nadzieję, że z Borysem będzie tak jak z Rokim. Szkoda tylko, że tak długo to trwa i pies się przyzwyczaja.Majka886 - 2012-03-22, 19:20 Ja też wierzę, że spotka kochających ludzi na swojej drodze jest zbyt cudnym psiakiem, żeby mogło być inaczej.
Dzisiaj po 2 godzinach spaceru poległ na trawniku przed blokiem, futerko i waga dają o sobie znać w takie ciepłe dni
Malwina ja czasu wolnego mam sporo;) daj tylko znać kiedy M!S!A - 2012-03-24, 14:30 Dostałam od Mai kilka fotek Boryska do ogłoszeń, ale nie mogłam się powstrzymać aby nie wkleić ich tutaj. Borysku jesteś przecudny i te zdjęcia to pokazują