Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BAFI - 141
Kama, Mela, Ruda - 2012-11-27, 21:09 no i super ja kiedyś miałam zamysł taki że psy nie będą spały z nami w łóżku... no i coż chyba wiadomo jak to wygląda Melostopy na twarzy... Rude kłaki w zębach ;-PAga_TRuficzkowa - 2012-11-27, 21:20
Kama, Mela, Ruda napisał/a:
Melostopy na twarzy... Rude kłaki w zębach ;-P
Oplułam ekran i dostałam czkawki od śmiechu ,takiego powiedzonka jeszcze nie słyszałam Rufiakowa Amcia - 2012-11-27, 21:47 Melostopy Uwielbiam twórcze neologizmy
Ale fakt, dobrze, że w DT psinka ma taką zasadę, bo to zawsze zwiększa jej szansę o tych, którzy nie chcieliby mieć Bafostopów na twarzy (Kamilko, nie wiem czemu, ale Melostop skojarzył mi się jako słowo rodzaju męskiego, stąd ta odmiana )Agata i Luśka - 2012-11-27, 22:24
Kama, Mela, Ruda napisał/a:
no i super ja kiedyś miałam zamysł taki że psy nie będą spały z nami w łóżku... no i coż chyba wiadomo jak to wygląda Melostopy na twarzy... Rude kłaki w zębach ;-P
Rewelacja! Wyobraziłam to sobie! I nie mogę przestać się śmiać! Rodzina przygląda mi się z politowaniem Zaraz będą przy komputerze, żeby sprawdzić, co mnie tak śmieszy Ewa i Cindy - 2012-11-27, 23:47 ja właśnie przez te Bafo-Marelowostopy wpuszczam tylko jedno zwierze na łóżko.. bo sam marleyek zajmuje pół łóżka.. jak miałam materac na ziemi to i Cindka się tam znalazła i wtedy to ja już musiałam walczyć o wszystko... miejsce, kołdrę i poduszkę! wiec nauczona doświadczeniem Bafi od razu powiedziałam nie.. jej zostaje "tylko" kanapa w dużym pokoju Cindy ma już swoje legowisko ale często rano jej mordeczka z kanapy mnie wita
a a propos twórczych neologizmów.. to sama mi Amelko piękne nazwy stworzyłaś dla mojej drużyny RR... Zen-Cindy i War-makers jak się dziś kotłowały to nawet tak je uspokoić próbowałam.. zadziałało tyle że się spojrzały Rufiakowa Amcia - 2012-11-28, 00:30 Jak spojrzały, znaczy się, zrozumiały A Cindka tylko mruknęła: ooooommmmmmm RENÓwki - 2012-11-28, 11:24 Sama słodzycz jak czytam
Tak bym chciała żeby mój Reno wskakiwał na łóżko a on nie chce. Jak się obudzę przed budzikiem do pracy to on podchodzi, siada przed łóżkiem i tylko prosi żeby go wymasować po klatce. Tak też robię o on od razu zjeźdza i śpi przytulony do łóżka byle tylko moja ręka dotykała jego ciałka. Ja już nawet smaczki na to łóżko dawałam.Ewa i Cindy - 2012-11-28, 22:30 muszę bafinkę pochwalić.. na długim spacerku chodzi sobei luzem (z linką 20 m.. taki to ma laska luz) i bardzo ładnie się pilnuje..
ale z drugiej strony tak wyćwiczyłam ją do bycia blisko ze jak sie z marleyem kotłują to też pod nogami i wokoło mnie.. fajnie bo mam je na oku ale nie raz prawie zostałam podcięta.. powoli się przyzwyczajam
jeszcze ostatnie jabłka pod jabłoniami leżą więc coby tradycji stało się z dość na koniec jest pełen wypas ale w szoku byłam jak po 3 jabłkach mówię idziemy i całą trójca grzecznie podreptała za mną! toż to szok po prostu.. te psy mnie słuchają kochane sierściuchy Agata i Luśka - 2012-11-29, 18:54 To świetne wiadomości Mądra, ładna i posłuszna Agata i Luśka - 2012-12-01, 17:13 Co u Bafi? Jak się czuje? Czekamy na zdjęcia Ewa i Cindy - 2012-12-02, 12:19 u Bafinki wszystko ok.. już się tak nie kotłują w domku z Marleyem.. już się nauczyły że od tego są spacery..
wczoraj była piękna pogoda, specjalnie przygotowałam aparat ale oczywiście gapa zapomniałam.. dziś mamy trochę mroźniej aury ale to nie przeszkadza ładnym fotkom. więc niebawem idziemy i pocykam..
teraz niuńka leży wtulona we mnie.. wieczorkiem coś powrzucam Ewa i Cindy - 2012-12-04, 18:21 Co u Bafki.. sami zobaczcie
Początek spacerku: http://youtu.be/neGFkuWfclo
Taka ze mnie piękna sunia
Dobry patol nie jest zły
Lubie biegać! Sama..
... czy za Marleyem.. (zdjęcie niewyraźne.. ale miny bezcenne! )
W pięknych polskich lasach zawsze znajdzie się jakaś ekstra zabawka!
I o nią tez można powalczyć
Czas kotłowania zacząć
A tu seria..
I na koniec.. Bafi tez pięknie ćwiczy http://youtu.be/ucAVGIVs1Ncgoldenek2 - 2012-12-04, 19:15 Jestem pod wrażeniem Kassia - 2012-12-04, 19:16 Jak dzieci, no, jak dzieci
Bafi urocza !Ewa i Cindy - 2012-12-04, 19:28 bo to jeszcze 2 dzieciaki.. Marley ma trochę ponad rok. Bafi jest oceniana na 1,5 ale zachowaniem to ona mi takiego typowego szczeniaka przypomina!!
jedyny plus taki że sie same wybiegają.. przynajmniej do momentu jak pańcia nie wyzdrowieje.. potem znów długie spacery
ale nie mogę powiedziec.. juz się psiaki fajnie dogadały.. teraz jak pańcia cały dzień w domku siedzi.. a w sumie leży na kanapie to można sie do niej przytulić.. tylko szkoda ze każde chce na mnie leżeć! a ja nie mam siły ich zwalać!Warna - 2012-12-04, 19:32 HAHAHA. Dobre. Chciałabym zobaczyć tę przepychankę - kto szybciej wskoczy na Pańcię???Ewa i Cindy - 2012-12-04, 19:40 powiem ci tak.. to ze się wtedy śmieje to wcale nie znaczy że to jest ha ha!! ja każdą kostkę i staw czuje...cholerne grypsko czy coś.. a jak zaczynam z nimi walczyć to mam na dodatek całą twarz wylizaną.. bo bafi raz mnie raz marleya.. marley raz mnie raz bafi.. a ja próbuje się ogarnąć i! jak kokon przeważnie w kocyk opatulona i walcz teraz z 2 psami!! już się nauczyłam cała kocykiem zakrywać.. trochę pomaga.. ale wtedy takie 2 noski mnie kują! aaa.. no i oczywiście wtedy komenda na miejsce, wyjdź lub głupie nie nie pomaga.. głuchną jak nic.. ale nie dziwię się im.. bo jakby mi ktoś przez śmiech mówił wyjdź to też bym została Kamila i Oskar - 2012-12-04, 20:57 Ewcia bo te noski,to wszystko z troski o Ciebie.
Dużo zdrówka!
a fotke ja Cię męczą w tym kocyku to byśmy z chęcią zobaczyli Ewa i Cindy - 2012-12-04, 21:09 Kamika.. i co jeszcze.. hehehe.. nie dość że ja walczę o przetrwanie to mam jeszcze aparatu szukać i foty robić..
ale zobaczymy co się uda jutro Atkaa - 2012-12-05, 15:55 Ewcia walczy o przetrwanie a Bafi z Marleyem robia zawody ktore bardziej pancie obslini;) a Cindy pewnie przyglada sie temu wszystkiemu z politowaniem Rufiakowa Amcia - 2012-12-05, 23:56 Te zdjęcia są naukowym dowodem, że jak się ciało odpowiednio rozpędzi, to i grawitacja przestaje działać Ewa i Cindy - 2012-12-06, 00:26 zdecydowanie tak.. War-makersy próbują po kolej obalić wszystkie prawa fizyki.. jak widać Newtona mają już odhaczonego w sumie to Einsteina też bo to jego jest ogólna teoria względności
a teraz cytat z teorii: Podstawową ideą teorii względności jest to, że nie możemy mówić o wielkościach fizycznych (Bafi jest mniejsza niż Marley) takich jak prędkość (Bafi jest szybsza ale..) czy przyspieszenie (Marley ma lepsze odejście ), nie określając wcześniej układu odniesienia (ruszają z rożnych pkt łąki)
jak dla mnie to wszystko pasuje jak ulał 2 atomy energii, materia w czystej postaci: Bafi i Marley Rufiakowa Amcia - 2012-12-06, 00:35 I widać też, że spełniają warunki dla fermionów- podlegając zakazowi Pauliego- nie można ich uświadczyć w jednym miejscu w jednakowym stanie Rufiakowa Amcia - 2012-12-06, 00:37 Jestem pewna, że wszyscy wielcy naukowcy mieli psa! Oprócz Pasteura, nie miał mu kto wyjadać resztek jedzenia, więc wszystko mu spleśniało Ewa i Cindy - 2012-12-06, 00:44 hehehe w życiu bym o tym nie pomyślała...
ale z drugiej strony to on wynalazł szczepionkę na wściekliznę i tylko zwierzaki z niej korzystają raz na rok wiec jednak coś musiał mieć z psiakami.. może miał psa podwórkowego a eksperymenty w domu robił..