Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
KALENDARZE - Kalendarz na 2011 rok
Jerzy Kora - 2011-12-07, 12:34 A Rufi ? Ktoś ma dobre rufiego? Aga. Wyślij prosżę na jerzy@wartagoldena.org.plAga_TRuficzkowa - 2011-12-07, 12:36 Jurek jedno duże Indiego już poszło, ma wartowy mail, daj znać czy doszło.Jerzy Kora - 2011-12-07, 12:38 Jest już w albumieBarbara - 2011-12-07, 12:50 Z tego, co się orientuję Warna chciała aby były psiaki tylko z adopcji tegorocznych Aga_TRuficzkowa - 2011-12-07, 12:52 A to Indii był w tym roku.
Czy chcemy tez Shaggiego?Jerzy Kora - 2011-12-07, 13:04
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
A to Indii był w tym roku.
Czy chcemy tez Shaggiego?
Też był w tym roku Jerzy Kora - 2011-12-07, 13:05 Ile sztuk kalendarza? Czy jak będzie projekt wtedy powiemy?Aga_TRuficzkowa - 2011-12-07, 13:13 No to wyślę Ci to domowe Shaggiego, chyba że po weekendzie będę miała coś innego z pleneru.
A reszta 9Aron,Spajki, Rufus ) doszły?Jerzy Kora - 2011-12-07, 13:16 mam wszystko . Wrzucę później.Warna - 2011-12-07, 16:48 Moja koncepcja była taka, żeby były psy, które daliśmy do adopcji. W momencie, kiedy zaczęłam je zbierać Shaggy nie poszedł do adopcji i nie tylko on. Rufusa zdjęcie przesłałam.Warna - 2011-12-07, 16:52 Chciałam pogadać, ale Jurku nie odebrałeś telefonu, bo wstawić jedno zdjęcie na stronę to i ja potrafię. Ja chciałam, żeby było po 5 zdjęć na stronie i dlatego jakość nie była taka ważna, bo w takim przypadku zdjęcia mogą być mniejsze. Sądzę, że każdy by chciał zobaczyć swojego psa w kalendarzu i dlatego, nie chcę robić tak, jak Aurea i wybierać zdjęcia, tylko dać wszystkie. Bardzo proszę o realizację mojego marzenia i ustalenia z ludźmi, którzy zdjęcia przesyłali. Nigdzie nie pisaliśmy, że niektóre wyrzucimy, czy nie zaakceptujemy. To by było nieładne z naszej strony.Jerzy Kora - 2011-12-08, 00:21
Warna napisał/a:
Nigdzie nie pisaliśmy, że niektóre wyrzucimy, czy nie zaakceptujemy. To by było nieładne z naszej strony.
Zdjęcia 150x150 to nawet na 1 cm kalendarza to za mało. 1000x1000 to 90mm na 90 mm. Teraz dokładnie widać jakie mamy zdjęcia. Nie wystarczy chcieć. Dlatego prosiłem opiekunów adopcji o wystosowanie prośby do opiekunów o lepsze zdjęcia.
Ja rozumiem że można mieć marzenia.... ale z takim materiałem będzie ciężko. Jak masz jakiś projekt to proszę o szkic. Jest mało czasu i myślę że jutro pojawi się pomysł do zakceptowania i pojutrze będzie projekt do finalnej akceptacji i projekt zostanie skierowany do wykonania.M!S!A - 2011-12-08, 07:52 Super Jurku że tak szybko działasz w tym temacie. Jerzy Kora - 2011-12-08, 08:29 Pospać by się zdało. Przypominają mi się studenckie czasy
tu jest zestaw zdjęć, które są OK jakościowo. Rozdzielczość jest w nich OK ale są ze dwa zdjęcia kiepskie "artystycznie".
Wiem że Rufus (aga) i Nelka (edyta) to kłopot - bo lepszych zdjęć nie będzie. Ale inni może by mogli coś lepszego
Czy wrzucić jakieś info na stronę? Czy możemy ustalić które zdjęcia na który miesiąć?
Te najmniejsze zdjęcia to porażka. Nie wiem czy ktoś będzie zadowolony.
Które zdjęcia mają iść na okładkę i które na poszczególne miesiące? Jest 60 psów w tej chwili. Zdjęć dobrych rozmiarowo powiedzmy że jest 36, takich w rozmiarze połowy wymiaru jest koło 12 i 12 małych.
36/12 daje 3 zdjęcia na stronę pełnowymiarowych dodatkowo na każdą stronę można wrzucić po jednym zdjęciu mniejszym i po jednym malutkim. Tylko jak to wyjdzie na projekcie.Jerzy Kora - 2011-12-08, 21:58 Poproszę o logo WG w jakimś formacie graficznym (Corel?) do kalendarza.
Czy ktoś poprosił o zdjęcia w lepszej jakości ?Edyta - 2011-12-08, 22:08 Jurku już pisałam, że mail z treścią o lepsze zdjęcia i w pełnym rozmiarze poszedł do wszystkich, ludzie nie mają dobrych aparatów, wiele zdjęc jakie dostałam były robione komórką.Jerzy Kora - 2011-12-08, 22:58 OK. Mamy więc 60 psów.
Kiepskie zdjęcia gdzieś się wrzuci.Jerzy Kora - 2011-12-09, 07:41 Dostałem taki projekt kalendarza.
Cytat:
Przesyłam projekt strony (2 m-ce) kalendarza 8 kartkowego. Karta tytułowa + 6 kart 2-miesiecznych + karta dodatkowa, ostatnia o wymiarach 330 x 460 mm (4 ark. B2 druk 4 kolory CMYK). Druk 13 stron przekroczyłby fundusze.
Pieski, ktore nie zmiesczą się na stronach z miesiacami będą na stronie tytułowej lub ostatniej (propozycje zawartości ostatniej strony prześlę póżniej - może informacje o fundacji ? )
Wydaje mi się że przy tej koncepcji nie ma miejsca na aforyzmy.
Tekst o fundacji na ostatniej stronie nie wiem czy warto ? Kto tan będzie zaglądał? Czy ten pomysł z ostatnio stroną na zdjęcia psów, co nie załapią się na miesiące jest OK?
Czy tekst o fundacji nie powinien być na pierwszej stronie (tytułowej)
Poprosiłem też o info, jaka by była cena przy 13 kartkach A3. Na razie jesteśmy poniżej 30 PLN brutto.M!S!A - 2011-12-09, 09:23 Mnie się bardzo podoba. Myślę że tekst o fundacji jest ok i do tego zdjęcia reszty psów. Nie wiem tylko czy właśnie nie powinno to byc na początku. Aforyzmy w tym przypadku faktycznie nie są potrzebne.Edyta - 2011-12-09, 09:25 zgadzam się z Misią Aga_TRuficzkowa - 2011-12-09, 10:35 Dla mnie jest super, bardzo podoba mi się układ .Warna - 2011-12-09, 10:38 Układ super, ale czerń zmieniłabym na bordo albo brąz.Jerzy Kora - 2011-12-09, 11:12 Koło 17:00 będa znane dokładne koszty.
Planowana jest strona tytułowa, 6 stron z miesiącami i jedna okładka. I na tej okładce w planie odwróconej i widocznej po złożeniu kalendarza. miał by być tekst i reszta zdjęć.
Czy może mamy jakąś znajomą drukarnię ? Ci ludzie robią w tej drukarni od dawna i zawsze byli zadowoleni. Nie jest tez drogo. Ale kto wie jak się uda wcisnąć z terminami. W sumie koło siebie też mam parę drukarni. Mamy już projekt więc się można o cenę dowiedzieć.Jerzy Kora - 2011-12-09, 11:13
Warna napisał/a:
Układ super, ale czerń zmieniłabym na bordo albo brąz.
Obawiam się tylko, że wtedy będzie mdłe.
edit: Bordo jeszcze jeszcze jako tako, ale czerń daje to, że wszystkie elementy są super widoczne, Przy bordo zanika emblemat fundacji.Warna - 2011-12-09, 21:09 Czerń z bielą są bardzo kontrastowe - a nie można trochę poeksperymentować z tym kolorem? Bo rozumiem, że tło robimy białe, tak?