Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SABA - 35
Warna - 2011-06-05, 11:25 Nie, te fotki są z okresu po sterylizacji. Teraz jest wszystko już w porządku, pięknie wygojone.Jolanta - 2011-06-05, 12:19 Uff.. to dobrze Aga i LCLB - 2011-07-21, 16:09 Witam:-)
Na początku chciałabym serdecznie pogratulować zaangażowania w opiekę nad Sabunią, Hovki są mi wyjątkowo bliskie bo sama mam suczkę Hovka. Czytałam o zachowaniach Saby i ,nietolerancja w stosunku do innych suczek, moja Shila jest taka sama.
Ciekawe skąd Saba jest, z jakiej chodowli.. co się z nią działo zanim trafiła w dobre ręce i jej życie wkońcu było takie jakie być powinno.
Strasznie się cieszę że Saba jest szczęśliwa, czekam na fotki tej pięknej Hovki.
Ucąłowania ode mnie i mojej Shili.Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-21, 16:27 Przychylam sie do prosby iskierki. Prosimy Warno o zdjecia Sabuni.
Przyznam szczerze ze na zjezdzie mnie urzekla. Jeszcze piekniejsza na zywo jest Warna - 2011-07-21, 17:29
iskierkaaaa napisał/a:
Witam:-)
Na początku chciałabym serdecznie pogratulować zaangażowania w opiekę nad Sabunią, Hovki są mi wyjątkowo bliskie bo sama mam suczkę Hovka. Czytałam o zachowaniach Saby i ,nietolerancja w stosunku do innych suczek, moja Shila jest taka sama.
Ciekawe skąd Saba jest, z jakiej chodowli.. co się z nią działo zanim trafiła w dobre ręce i jej życie wkońcu było takie jakie być powinno.
Strasznie się cieszę że Saba jest szczęśliwa, czekam na fotki tej pięknej Hovki.
Ucąłowania ode mnie i mojej Shili.
Dziękujemy za ucałowania i jak tylko zrobię Sabci zdjęcia to wstawię. Muszę Wam jednak powiedzieć, że mamy z nią poważne kłopoty, bo Saba nie chce wychodzić na spacery popołudniami, ani wieczorami. Wychodzi jedynie rano i potem trzyma aż do następnego rana. Jak ją wyciągniemy na siłę, co łatwe nie jest, to i tak się nie załatwi.
P.S. Hm, czy ona jest Hovkiem?Aga i LCLB - 2011-07-22, 00:24 Sama mam Hovka i czytając wątek o Sabci jestem pewna że ma cechy Hovka, wygląd rówznież na to wskazuje. Co do spacerów, to generalnie pieski bardzo uparte i jak nie będzie chciała się załatwić to choćbyście zaprosili ją na śmierć Hovek zrobi po swojemu. Może postarajcie się zająć ją na spacerze czymś co lubi , tak żeby spacer nie kojarzył jej się tylko z załatwianiem, a z przyjemnością, Hovki to lubią. Hovki to indywidualiści. Swoją drogą to naprawdę śliczna Hovka..Aga i LCLB - 2011-07-22, 00:34 A próbowlaiście przekupić ją smakołykami? Albo ulubionm jedzeniem?Warna - 2011-07-22, 08:36 Jak nie chce iść na spacer, to nawet smakołyk nie jest w stanie nic zrobić. Po prostu nie weźmie go do pysia. Za to rano na spacerach bryka, jak szalona. Musimy więc chodzić z nią rano dwa razy o 6.00 i potem przed pracą koło 8.30. Za każdym razem idzie z ochotą i zawsze się załatwia, ale pod koniec dnia nie ma przebacz. dziwne to, bo tak jej się zrobiło jakieś dwa tygodnie temu, wcześniej tego nie miała. Jolanta - 2011-07-22, 08:57 Może ta "blokada" dotyczy tylko Warszawy?
Próbowaliście wyjechać z Sabą na weekend i tam zmieniać jej nowe przyzwyczajenie?Warna - 2011-07-22, 09:07 Właśnie mamy taki zamiar. Jolanta - 2011-07-22, 09:34 Życzę powodzenia
Napisz, proszę o wynikach prób!Aga i LCLB - 2011-07-22, 13:47 Napisz jak poszło,i czekamy na fotki Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 15:45 Pierwszy raz w swoim długim życiu przeczytałam o psiaczku, który wychodzi tylko 2 razy rano
Warna, może na jakiś czas (bo na zawsze oddam) zamienimy się suniami moja Rebcia lubi częste spacerki i zawsze na tym spaceru ma coś do zrobienia
A tak faktycznie, to chciałam napisać, że razem z Pawłem jesteście WIELCY, za tyle okazanego serca, wyrozumienia i miłości do Sabci Warna - 2011-07-22, 16:48 Paweł WIELKI? Ta moja chudzina??????????????? A ja to tylko w szerz!Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 17:03
Warna napisał/a:
Paweł WIELKI? Ta moja chudzina??????????????? A ja to tylko w szerz!
Nie żartuj sobie ze mnie , dobrze wiesz, że miałam na myśli Wasze Duszyczki Warna - 2011-07-22, 17:25 Duszyczki, to my wszyscy mamy WIELKIE, bo inaczej byśmy się tu nie spotkali. Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 17:35
Warna napisał/a:
Duszyczki, to my wszyscy mamy WIELKIE, bo inaczej byśmy się tu nie spotkali.
Masz rację , ale to znaczy, że pochwał ze szczerego serducha - NIE przyjmujecie
Może chociaż dla Saby
...i tak życzę powodzenia - dla całej Rodzinki Warna - 2011-07-22, 17:59 Iwonko, wszystko przyjmujemy, tylko zaprawdę wszystkim się należy. Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 18:04 Skoro tak to ja się bardzo i przyjmuję, myślę, że mnie również się należy
...nie bądź taka skromna i tak Was podziwiam Warna - 2011-07-23, 13:52 Malutka Sabunia na kolankach u swojego Pańcia:
Sabisia dostała nowe posłanie - w zielonym pokoju - zielone posłanko:
Aga_TRuficzkowa - 2011-07-23, 13:57 Sabcia ma w sobie to "coś" a te jej ślepka.....:):):)Iwona Kalinowsk - 2011-07-23, 15:28 A jaka Sabcia jest inteligentna mój Amor i Rebcia - nie umieją czytać - Pawełku jak Ty to zrobiłeś
Z nowym legowiskiem i w dodatku w takim kolorze Sabci jest bardzo do twarzy dla Sabci Iwona Kalinowsk - 2011-07-23, 15:31 Zapomniałam dodać - Warna, absolutnie, ale to absolutnie ten niebieski globus pasuje do tego zielonego pokoiku
P.S. Widzę również cudny uśmiech u Sabusi - tak zdecydowanie ten uśmiech jej pasuje - tak trzymaj Sabunia Warna - 2011-07-23, 15:34 Globus to Pawła dziedzina - to po pierwsze, a w tym pokoju Paweł spędza wiele czasu przy biurku. A po drugie globus jest podświetlany, więc robi jednocześnie za lampkę. Iwona Kalinowsk - 2011-07-23, 15:51 Dobra - nie będę polemizowała - ale mam nadzieję, że chociaż ta lampka świeci na zielono