To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - HIRA - 89, 145

Gabiś i Fifi - 2012-12-23, 23:09

Dobry wieczór.

Ponieważ w tym roku Wigilia będzie u nas w domu,i mamy na głowie mnóstwo obowiązków,piszemy dziś,bo jutro to już może nie być kiedy...chcemy jeszcze raz tutaj złożyć Wam razem z całą rodziną najlepsze życzenia wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku!!! :-D

Hirka niecałą godzinę temu miała domowe SPA.Była kąpiel (na leżąco w wannie,bo nawet się pannie podnieść nie chciało),czyszczenie tego i owego.Teraz Hira śpi w najlepsze.Na jutro trzeba być pachnącym. :mrgreen:

Hira jest kochana.I pocieszna.Za każdym razem mnie zdumiewa,gdy wołam np: Oliwię,kicię,mówię "kochanie","skarbie",ostatnio "żabciu" (nie do Hiry konkretnie) i zawsze wtedy przybiega z merdającym ogonem Hirka. :mrgreen: Zawsze gotowa i zwarta na każde zawołanie.No i te jej "rozmowy" z nami,każdego ranka gdy się guzdram przy ubieraniu,czy jak wraca podekscytowana...rozkoszne jest to jej "mmmmmm"....

Pozdrawiamy gorąco.

Ela Hirka i Bakusia - 2012-12-30, 19:56

cudowny z niej psiak :) nic tylko się zakochać :D
M!S!A - 2012-12-30, 20:05

oj tak :) i nadal szuka domu ;)
M!S!A - 2013-01-01, 17:00

Pierwszy dzień nowego roku jest bardzo szczęśliwy dla Hirki. Sunia decyzją Fundacji zamieszka u Elżbiety i jej rodziny w Tarnowie Podgórnym. Serdecznie gratuluję i bardzo się ciesze że Hirka z Wami zamieszka :)

Gabrysiu Ty wiesz... raz jeszcze dziękuję :)

Barbara - 2013-01-01, 17:03

Bardzo dziękuję Dt czyli Gabrysi i gratulacje dla Nowego Domku dla Hiry - Eli :)
goldenek2 - 2013-01-01, 17:05

Gratulacje dla Eli :-D
Warna - 2013-01-01, 21:54

Z calego serca gratuluje i bardzo sie ciesze. :-D
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-01, 21:55

My też się bardzo cieszymy :) Mam nadzieję,że Hirka będzie z nami szczęśliwa :mrgreen:
Gabiś i Fifi - 2013-01-01, 22:00

Hira właśnie pałaszuje jedzonko,a ja napiszę kilka słów o nocy sylwestrowej.
Skłamałabym,gdybym zapewniała,że Hirka się nie boi,gdy było słychać bardzo głośne strzały zaczęła biegać po domu i szukać schronienia,ale że mnie okupowały dwie jamnikowate trzeące się galarety :mrgreen: Hira najpierw położyła się mi na nogach,a potem wskoczyła na łóżko (czego nigdy w domu nie robi w normalnej sytuacji) i tak leżąc obok mnie i galaret przetrwała w miarę dobrze tą noc.Natomiast po przyjściu do domu (około 3-ej nad ranem znów ktoś huknął blisko nas) Hira pierwszy raz odkąd jest u nas przyszła spać do naszej sypialni :shock: razem z nią kocicha i Oliwia pośrodku nas,więc mieliśmy mały tłok... :lol: :mrgreen:

Ewa i Cindy - 2013-01-01, 22:27

Dużo się dzieję jak na 1 dzień nowego roku.. ale takie wieści są najfajniejsze.. gratulacje dla Hirki, nowego Pańciostwa i Gabrysi.. :)
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-01, 22:58

Ela gratulacje :-) bardzo się cieszę, że pojawi sie u nas (Poznań) nowa wartowniczka :-) Gabrysiu wielkie dzięki za wszystko co dla małej zrobiłaś :-)
Gabiś i Fifi - 2013-01-02, 10:14

Aga i Lenka napisał/a:
Gabrysiu wielkie dzięki za wszystko co dla małej zrobiłaś :-)

Nie ma za co ;-) Swoją drogą JA zazdroszczę Hirce psiego towarzystwa jakie będzie "tam u Was" miała.... ;) :lol:

Rufiakowa Amcia - 2013-01-02, 17:59

No i ja się dołączam do gratulacji dla nowych opiekunów oraz do podziękowań dla Gabrysi :D
Gabrysia, nie gadaj, że nie ma za co, wszyscy widzieliśmy (tzn. czytaliśmy), jakie postępy ta malunia robiła u Ciebie. Samo się nie zrobiło :)

Teraz czekam niecierpliwie na relację, gdy Hirka dotrze już do Poznania :)

Kama, Mela, Ruda - 2013-01-02, 18:26

fantatyczne wieści.
Elu- gratuluję serdecznie :-) Cieszę się, że się udało!
A dla Gabrysie wielkie podziękowania za tymczasowanie :kwiatek:
I dla Agi za wizytę :kwiatek:

Asterkowy Krzysztof - 2013-01-03, 08:54

Gratuluję :)
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-03, 23:13

dziękujemy raz jeszcze :)

Gabrysiu Tobie za super opiekę i wielkie serducho, a fundacji za zaufanie :)

już się tak doczekać nie mogę,że chyba nie zasnę :oops: ale jutro wielki dzień :)
od jutra nasze życie będzie jeszcze lepsze, bo nie dość,że dziecko potrafi wprowadzić dużo radości to Hirka tylko ją spotęguje :mrgreen:

Barbara - 2013-01-03, 23:20

No to my też na jutro się cieszymy razem z Wami :)
Ps. Umowa do mnie dotarła - dziękuję :)

Gabiś i Fifi - 2013-01-04, 10:02

Hira już od wczoraj spakowana.... :-|

Idziemy jeszcze do moich rodziców się pożegnać,z jamnikami poprzytulać i będziemy czekać na Panią Elę - i na nowy kochający dom.

:)

goldenek2 - 2013-01-04, 11:56

Gabrysiu :pocieszacz:
Gabiś i Fifi - 2013-01-04, 15:16

No i pojechały.... :beczy:

Hirka - bądź grzeczna.

Elu - powodzenia i samych radosnych chwil z Hirką. :)

M!S!A - 2013-01-04, 15:22

Oj Gabrysiu trzymaj się. A jak Hirka zareagowała?
Gabiś i Fifi - 2013-01-04, 15:56

Hira na przywitanie obszczekała na podwórku Elę... :-) A w domu jak zawsze leżała przy drapaku i zawołana nieśmiało raz przyszła.Przed odjazdem się wysiusiała i czym mnie zdziwiła po pierwszym "hop" wskoczyła do bagażnika,położyła się i odjechały dziewczyny do domku.
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-04, 19:11

No i dojechałyśmy :) Podróż była bezstresowa z jednym przystankiem na tankowanie i wyprowadzenie Hirki :) Była bardzo grzeczna, jakby psa nie było.

Po przyjeździe bardzo ucieszona wyskoczyła i z merdającym ogonkiem załatwiła swoje potrzeby, poznała troszkę teren i poszłyśmy do domku. Tutaj też ok, obiegła cały parter, przywitała się z moim synkiem i mężem, troszkę dyszała przy tym,ale już teraz leży sobie spokojnie pod ławą :)
Bałam się,że będzie się bardziej bać ale jest spokojna i się nie trzęsie :)

Jak synek zaśnie to pójdziemy na dwór aby sobie pobiegała.

Hirka jest taka kochana :mrgreen: Gabrysiu jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę nad Hirką :-) a fundacji za zaufanie

Gabiś i Fifi - 2013-01-04, 20:16

Te słowa to miód na moje serce,bo ja chyba bardziej przeżywałam i się bałam jak Hirka da sobie radę niż sama psina.Na to wychodzi.Ale cieszę się,że jest tak dobrze.Powiem szczerze,że w chwili,gdy Hira sama wskoczyła do auta,tak jakby wiedziała,że to jej nowy samochód,nowa Pani,nowy dom,zrobiła to tak naturalnie - wtedy dotarło do mnie,że będzie dobrze i Hira lepiej trafić nie mogła.Niech Wam się darzy!! :)

Jak emocje już opadną,Elu zrób proszę i wstaw jakieś zdjęcia Hirosławy. :mrgreen:

Trzymajcie się i spokojnej nocy!

Agata i Luśka - 2013-01-04, 23:44

:) Bardzo się cieszę, że Hirka trafiła do dobrych i odpowiedzialnych ludzi. Od początku śledziłam Jej wątek i nawet myślałam o Niej jako o siostrze dla Lusi... Obie miały podobną, straszną przeszłość. Los jednak chciał inaczej :( Hirka to uosobienie łagodności, cudna psinka. Mam nadzieję, że będziecie dłuuuuugo cieszyć się Jej towarzystwem. Życzę Wam tego z całego serca! :>
A Gabrysi dziękuję za wyczerpujące i zajmujące opowieści o Hirosławie. :pies:
Wykonałaś kawał dobrej roboty! Brawo! :brawo: