Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - HIRA - 89, 145
Gabiś i Fifi - 2012-12-23, 23:09 Dobry wieczór.
Ponieważ w tym roku Wigilia będzie u nas w domu,i mamy na głowie mnóstwo obowiązków,piszemy dziś,bo jutro to już może nie być kiedy...chcemy jeszcze raz tutaj złożyć Wam razem z całą rodziną najlepsze życzenia wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku!!!
Hirka niecałą godzinę temu miała domowe SPA.Była kąpiel (na leżąco w wannie,bo nawet się pannie podnieść nie chciało),czyszczenie tego i owego.Teraz Hira śpi w najlepsze.Na jutro trzeba być pachnącym.
Hira jest kochana.I pocieszna.Za każdym razem mnie zdumiewa,gdy wołam np: Oliwię,kicię,mówię "kochanie","skarbie",ostatnio "żabciu" (nie do Hiry konkretnie) i zawsze wtedy przybiega z merdającym ogonem Hirka. Zawsze gotowa i zwarta na każde zawołanie.No i te jej "rozmowy" z nami,każdego ranka gdy się guzdram przy ubieraniu,czy jak wraca podekscytowana...rozkoszne jest to jej "mmmmmm"....
Pozdrawiamy gorąco.Ela Hirka i Bakusia - 2012-12-30, 19:56 cudowny z niej psiak nic tylko się zakochać M!S!A - 2012-12-30, 20:05 oj tak i nadal szuka domu M!S!A - 2013-01-01, 17:00 Pierwszy dzień nowego roku jest bardzo szczęśliwy dla Hirki. Sunia decyzją Fundacji zamieszka u Elżbiety i jej rodziny w Tarnowie Podgórnym. Serdecznie gratuluję i bardzo się ciesze że Hirka z Wami zamieszka
Gabrysiu Ty wiesz... raz jeszcze dziękuję Barbara - 2013-01-01, 17:03 Bardzo dziękuję Dt czyli Gabrysi i gratulacje dla Nowego Domku dla Hiry - Eli goldenek2 - 2013-01-01, 17:05 Gratulacje dla Eli Warna - 2013-01-01, 21:54 Z calego serca gratuluje i bardzo sie ciesze. Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-01, 21:55 My też się bardzo cieszymy Mam nadzieję,że Hirka będzie z nami szczęśliwa Gabiś i Fifi - 2013-01-01, 22:00 Hira właśnie pałaszuje jedzonko,a ja napiszę kilka słów o nocy sylwestrowej.
Skłamałabym,gdybym zapewniała,że Hirka się nie boi,gdy było słychać bardzo głośne strzały zaczęła biegać po domu i szukać schronienia,ale że mnie okupowały dwie jamnikowate trzeące się galarety Hira najpierw położyła się mi na nogach,a potem wskoczyła na łóżko (czego nigdy w domu nie robi w normalnej sytuacji) i tak leżąc obok mnie i galaret przetrwała w miarę dobrze tą noc.Natomiast po przyjściu do domu (około 3-ej nad ranem znów ktoś huknął blisko nas) Hira pierwszy raz odkąd jest u nas przyszła spać do naszej sypialni razem z nią kocicha i Oliwia pośrodku nas,więc mieliśmy mały tłok... Ewa i Cindy - 2013-01-01, 22:27 Dużo się dzieję jak na 1 dzień nowego roku.. ale takie wieści są najfajniejsze.. gratulacje dla Hirki, nowego Pańciostwa i Gabrysi.. Aga, Tami i Lenka - 2013-01-01, 22:58 Ela gratulacje bardzo się cieszę, że pojawi sie u nas (Poznań) nowa wartowniczka Gabrysiu wielkie dzięki za wszystko co dla małej zrobiłaś Gabiś i Fifi - 2013-01-02, 10:14
Aga i Lenka napisał/a:
Gabrysiu wielkie dzięki za wszystko co dla małej zrobiłaś
Nie ma za co Swoją drogą JA zazdroszczę Hirce psiego towarzystwa jakie będzie "tam u Was" miała.... Rufiakowa Amcia - 2013-01-02, 17:59 No i ja się dołączam do gratulacji dla nowych opiekunów oraz do podziękowań dla Gabrysi
Gabrysia, nie gadaj, że nie ma za co, wszyscy widzieliśmy (tzn. czytaliśmy), jakie postępy ta malunia robiła u Ciebie. Samo się nie zrobiło
Teraz czekam niecierpliwie na relację, gdy Hirka dotrze już do Poznania Kama, Mela, Ruda - 2013-01-02, 18:26 fantatyczne wieści.
Elu- gratuluję serdecznie Cieszę się, że się udało!
A dla Gabrysie wielkie podziękowania za tymczasowanie
I dla Agi za wizytę Asterkowy Krzysztof - 2013-01-03, 08:54 Gratuluję Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-03, 23:13 dziękujemy raz jeszcze
Gabrysiu Tobie za super opiekę i wielkie serducho, a fundacji za zaufanie
już się tak doczekać nie mogę,że chyba nie zasnę ale jutro wielki dzień
od jutra nasze życie będzie jeszcze lepsze, bo nie dość,że dziecko potrafi wprowadzić dużo radości to Hirka tylko ją spotęguje Barbara - 2013-01-03, 23:20 No to my też na jutro się cieszymy razem z Wami
Ps. Umowa do mnie dotarła - dziękuję Gabiś i Fifi - 2013-01-04, 10:02 Hira już od wczoraj spakowana....
Idziemy jeszcze do moich rodziców się pożegnać,z jamnikami poprzytulać i będziemy czekać na Panią Elę - i na nowy kochający dom.
goldenek2 - 2013-01-04, 11:56 Gabrysiu Gabiś i Fifi - 2013-01-04, 15:16 No i pojechały....
Hirka - bądź grzeczna.
Elu - powodzenia i samych radosnych chwil z Hirką. M!S!A - 2013-01-04, 15:22 Oj Gabrysiu trzymaj się. A jak Hirka zareagowała?Gabiś i Fifi - 2013-01-04, 15:56 Hira na przywitanie obszczekała na podwórku Elę... A w domu jak zawsze leżała przy drapaku i zawołana nieśmiało raz przyszła.Przed odjazdem się wysiusiała i czym mnie zdziwiła po pierwszym "hop" wskoczyła do bagażnika,położyła się i odjechały dziewczyny do domku.Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-04, 19:11 No i dojechałyśmy Podróż była bezstresowa z jednym przystankiem na tankowanie i wyprowadzenie Hirki Była bardzo grzeczna, jakby psa nie było.
Po przyjeździe bardzo ucieszona wyskoczyła i z merdającym ogonkiem załatwiła swoje potrzeby, poznała troszkę teren i poszłyśmy do domku. Tutaj też ok, obiegła cały parter, przywitała się z moim synkiem i mężem, troszkę dyszała przy tym,ale już teraz leży sobie spokojnie pod ławą
Bałam się,że będzie się bardziej bać ale jest spokojna i się nie trzęsie
Jak synek zaśnie to pójdziemy na dwór aby sobie pobiegała.
Hirka jest taka kochana Gabrysiu jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę nad Hirką a fundacji za zaufanieGabiś i Fifi - 2013-01-04, 20:16 Te słowa to miód na moje serce,bo ja chyba bardziej przeżywałam i się bałam jak Hirka da sobie radę niż sama psina.Na to wychodzi.Ale cieszę się,że jest tak dobrze.Powiem szczerze,że w chwili,gdy Hira sama wskoczyła do auta,tak jakby wiedziała,że to jej nowy samochód,nowa Pani,nowy dom,zrobiła to tak naturalnie - wtedy dotarło do mnie,że będzie dobrze i Hira lepiej trafić nie mogła.Niech Wam się darzy!!
Jak emocje już opadną,Elu zrób proszę i wstaw jakieś zdjęcia Hirosławy.
Trzymajcie się i spokojnej nocy!Agata i Luśka - 2013-01-04, 23:44 Bardzo się cieszę, że Hirka trafiła do dobrych i odpowiedzialnych ludzi. Od początku śledziłam Jej wątek i nawet myślałam o Niej jako o siostrze dla Lusi... Obie miały podobną, straszną przeszłość. Los jednak chciał inaczej Hirka to uosobienie łagodności, cudna psinka. Mam nadzieję, że będziecie dłuuuuugo cieszyć się Jej towarzystwem. Życzę Wam tego z całego serca!
A Gabrysi dziękuję za wyczerpujące i zajmujące opowieści o Hirosławie.
Wykonałaś kawał dobrej roboty! Brawo!