Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Korbulowa Familia - 2011-05-29, 09:54 Kasiu Korbulka bardzo polubiła się z Szajbulką To było widac od pierwszego spojrzenia Co do hot-spotów to niestety znaleźliśmy kolejne dwa Jeden maluteńki na czubku głowy, nie trzeba było golic głowy, za to drugi nieduży, ale goliliśmy za prawym uchem. Leczenie dalej trwa. Korbulka jest smarowana Manusanem (2xdziennie), po przemyciu doszła nam od piątku maśc Bedicort G i nadal kontynuujemy antybiotyk 2xdziennie Kefavet 250. Jesteśmy na dobrej drodze, ale jeszcze nasza pięknośc chodzi w kołnierzu. We wtorek Karol zabierze ślicznotkę do weterynarza na kontrolę i po antybiotyk (bo będzie nam się kończył) i zobaczymy co dr Hyla powie o mojej kruszynce.
Korbusia nie docenia aktualnych trendów i chętnie by wróciła do wcześniejszego wyglądu
Po naszym spacerze znalazłam kleszcza u Korbusi - chyba w najgorszym możliwym miejscu (no prawie, bo jeszcze środek ucha byłby gorszy): na wargach sromowych
Na szczęście Korbulka to anioł i mogłam jej zrobic wszystko i nie protestowała...
Już się nie mogę doczekac kolejnego spotkania, bo i my i Korbusia byliśmy błogo zmęczeni i usatysfakcjonowani mile spędzonym czasem Korbulowa Familia - 2011-06-02, 13:46 Korbson w dalszym ciągu protestuje...
Karma sucha Brit Lamb&Rice jest beeee. Od poniedziałku do dnia dzisiejszego zjadła 200g kramy a tak to przysmaki i dosmaczenia (maślanka, tuńczyk w oleju i wylizany olej z oliwek). Kupiłam jej dzisiaj mokrą karmę Bozita oraz Animonda. O ile ręki mi nie odgryzie przy podawaniu jej miski z ta karmą to będzie dobrze Głodna chodzi, bo piszczy za jedzeniem, ale swojego nie ruszy
W obecnej chwili, kiedy ja siedzę w pracy młoda ma sesję w plenerze robioną przez tatę Karola - już się nie mogę doczekać efektów - tutaj też się wieczorem pochwalę
Pozdrawiam - zdamy relacje później Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-02, 16:19 Kurcze wybredna pannica;/ i co z taka zrobic. Glodna chodzi ale karmy nie tknie. A moze sprobuj jej zmieszac karme z mokrym tak zeby byly podobne konsystencja. Np ja szajbie na poczatku rozgniatalam karme i dodawalam serka, miesa, warzyw gotowanych cokolwiek co karme dosmaczylo, zeby nie "wyczula" karmy. Jadla az jej sie uszy trzesly. Moze Korbie tez pomoze milcia25 - 2011-06-02, 16:55 Można spróbować z mielonym mięskiem, wymazać nim dokładnie suche chrupki. Albo namoczyć w rosłku. Ja co prawda od ok. 10 lat nie miałam okazji walczyć z niejadkiem, ale gdy wieki temu Milusia nam zastrajkowała to tak właśnie kombinowaliśmy.Korbulowa Familia - 2011-06-02, 17:36 Dziękuję Wam za zaangażowanie
Karol zdał mi relację z pory karmienia. Niestety... Korbusia dostała wymieszaną suchą karmę z mokrą Animondy (proporcje 1:3) i wyglądało tak, że aż jej się uszy trzęsły tak wsuwała, ale wypluwała chrupki suchej karmy
Jeny!!! Nie mam koncepcji poza zmianą karmy na inną, ale tej mamy prawie caluśki worek 12kg
Miałam miłe odwiedziny w pracy: Karol przyjechał z Korbusią po karmę, którą udało mi się kupić w "przerwie" w pracy Dostałam też na pendrivie zdjęcia z dzisiejszego dnia u Karola Oto kilka:
Niezbyt udany portret, ale modelka jest piękna, więc wklejam
Poza
Zarza się, że szczekam
Pozdrawiam pozostając bezradna na niejadka Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-02, 17:52 Piekna Korbusia
ahh jestem jej fanka
Olu dobra rada jest namaczanie karmy. Moze przed jej zmiana sprobuj namoczyc ja (np woda) dodaj mokrej karmy i zobaczysz jak bedzie jadla
Wcale nie musisz pozbywac sie tej(bo nie wiesz w sumie z jakiego powodu Korba nie je suchej i nie masz gwarancji ze z nowa bedzie lepiej) namocz ja, az stanie sie zupelnie miekka.
Moze poprostu nie chce sie jej gryźć takie leniuszki tez sie zdarzaja.
a Po 2 widac ze brak apetytu jej nie doskwiera ;-DKorbulowa Familia - 2011-06-02, 17:57 Kasiu namaczanie nic totalnie nie daje! Już nie takie cudeńka robiłam... I rosołkiem i wodą moczyłam i były może trzy kłapnięcia delikatne i karma beeee... Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-02, 17:59 Czyli ewidentnie Korbula strajkuje bo jej karma nie smakuje Truskawka - 2011-06-02, 17:59 Czyżby dietka ? Korbulowa Familia - 2011-06-02, 18:22
Truskawka napisał/a:
Czyżby dietka ?
Zdecydowanie nie jest jej potrzebna, a napewno nie wskazana
Korbusia waży 21,5kg Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-02, 18:25 Olu jesli w niedziele zdecydujecie sie przyjechac dam wam troche tego barf'u ktorego dodaje do karmy. Zobaczycie jak Korbula zareaguje ta takie pysznosci. Szajba jest poprostu w niebowzieta. Poczatkowo takze stroila fochy na Josere fitness, ale od kiedy dodaje barf to wsuwa az miska w powietrz lata i tego Wam zycze Korbulowa Familia - 2011-06-02, 18:26 Jest kolejny powód by sobie tej przyjemności (wspólnego spacerowania) nie odmawiać
Pozostaje namówić Karola Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-02, 18:29 Powiedz ze Ty poprowadzisz a Karola zabierzemy na piwko . Mam u siebie taki bar z miejscem dla psów . Miniłąka ze stolikami Oj wlasciciel pomyslal pomyslal
sorry za OTKorbulowa Familia - 2011-06-02, 18:29 Dobry pomysł nie jest zły Truskawka - 2011-06-02, 18:42 Kasiu mówisz serio ?
Też chce taki bar ! Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-02, 18:44 ot sorry serio serio zapraszam Truskawka - 2011-06-02, 18:50 Kiedyś bardzo chętnie Jerzy Kora - 2011-06-02, 19:21 A w tym barze mają też miseczki dla psów ?
A jak klatka? Korba zaakceptowała taki dziwny mebel?Korbulowa Familia - 2011-06-02, 19:34
Jerzy Kora napisał/a:
A jak klatka? Korba zaakceptowała taki dziwny mebel?
Oooo.... I tu dobre pytanie, bo zapomniałam informować... Niestety Korba ma chyba jakis dziwny uraz do klatek Coś co zauważyłam przy kolejnej próbie wstawienia klatki z powrotem do pokoju głównego: Korbulka tym razem nie szczekała cały czas (tylko tak co chwilę), ale usiadła ze mną na kanapie i trzęsła się ze strachu...
Klatkę schowałam narazie do kartonu i stoi w pokoju, który jest zamykany jak nas nie ma (kot wchodzi na półkę z żelazkiem ).
Także klatka nam nie wypaliła... Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-02, 19:36 o miseczki nie pytalam, lecz niedalego jest zoologiczny z piwem dla psow , wiec i miseczki sie znajda
Olu przepraszam za OT ;pTruskawka - 2011-06-02, 19:38 Dobry OT nie jest zły Kasiu Michał i Nemo - 2011-06-03, 13:32 Korba pięknieje z dnia na dzień A co do karmy, może wreszcie się przekona. Nemo też na początku nie chciał jeść Brita, tylko Chappi i Chappi
Później jak już mu posmakowało to wsuwał jak szalony
A jeśli naprawdę Korba się nie przekona, to chętnie odkupię to co Ci zostanie Nemo przepada za tą karmą Korbulowa Familia - 2011-06-03, 14:10 Super!
W takim razie ja ją spróbuję przekonać na nowo do Brita, a jak nam nie wyjdzie to chętnie do Ciebie się odezwiemy
Właśnie to nieszczęsne Chappi
Dziękuję w jej i swoim imieniu za komplement
Może Nemo przekona na zjeździe Korbulkę do Brita Korbulowa Familia - 2011-06-04, 13:51 Mamy poprawę w jedzeniu (odpukać)
Korba ma mieszaną karmę suchą z mokrą (m.in.: Animonda Brocconis Dog - wołowina) w proporcji 1:1 i zjada wszystko
Zobaczymy czy jej się to nie znudzi
Miło widzieć jak do miski podlatuje z wyczekiwaną radością i podskokami Korbulowa Familia - 2011-06-05, 20:02 Dzisiaj mam dla Was coś z naszego życia pt.: JAK PIES Z KOTEM ;)
Świeżutki filim sprzed kilkudziesięciu minut https://www.youtube.com/watch?v=N65Jl0xRBYQ