To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - REBEKA - 53

Edyta - 2011-07-02, 21:01

ale fajne masz te "maleństwa" a Rebeka rewelka jej ogon mówi mi wszystko :)
Iwona Kalinowsk - 2011-07-02, 21:04

Madziu - superrr :) Rebusia całkiem odnowiona i jaka szczęśliwa :> filmiki extra, ta Twoja sfora jest cudna :> mam pytanie, czy "Maleństwo" to jest ten piesek za Rebcią na zdjęciu :?: :?: :?:
Barbara - 2011-07-02, 21:04

Dokładnie -ten rozmachany ogon :rotfl:
Iwona Kalinowsk - 2011-07-02, 21:06

Patrząc na te zdjęcia i filmik - aż serducho się raduje :radocha:
magda_dogi - 2011-07-03, 09:35

Maleństwo jest największe (łaciatek) :) Długo myśleliśmy nad imieniem aż w końcu doszliśmy do wniosku, że imię będzie odwrotnie proporcjonalne do wielkości. Niestety niedługo może okazać się, że jednak będzie proporcjonalne, bo Rioja (ta z przeważającą ilością czarnego) jest młodziutka i rośnie, rośnie i rośnie tak szybko i tak bardzo, że Mała będzie przy niej po prostu mała.

Wczoraj zaczęliśmy już puszczać Rebekę ze smyczy - czasami wraca, czasami trzeba ją samemu przyprowadzić, ale i tak szybko się uczy. Jak puściłam ją kilka dni temu to od razu był kierunek WODA, a wczoraj chodziła spokojnie i od czasu do czasu przybiegała do nas. Niestety w rzeczce jest tyle wody, że nie mogę jej pozwolić tam pochodzić, bo może sobie zrobić krzywdę. Jestem z wodą bardzo ostrożna, bo kiedyś wybraliśmy się na plaże nad Wisłę i Mała wpadła w wir wodny, zaczęła się topić. Na szczęście Michał jest nurkiem i akurat na plaży spotkaliśmy się z ludźmi, którzy też się tym zajmują zawodowo, więc wskoczyli ją wszyscy ratować. Gdybym była sama na pewno bym sobie nie poradziła. Było, minęło - teraz wiem, że z wodą żartów nie ma, więc Rebeka musi poczekać na cieplejsze dni.

Basia - 2011-07-03, 10:25

Machający ogon to znak rozpoznawczy Beczki :mrgreen:
Moja Teqilka(boksia) jak widziała doga to pytała mnie,a co to? konik? hehe :mrgreen:
Madziu, piękne te Twoje koniki :mrgreen:

Iwona Kalinowsk - 2011-07-03, 10:30

:shock: no tak pozory mylą :) w takim razie śliczne jest to Maleństwo, a to czarniejsze jest jeszcze śliczniejsze :)
Co do Rebeki i wody, to nie ma się czemu dziwić, bo który Goldas (niekoniecznie ta rasa) nie lubi wody :?: :) Fajnie, że próbowaliście już puszczać bez smyczy :> Madziu napisz, czy Rebci stan zdrowia się poprawia, czy jest silniejsza, jak się zachowuje w stosunku do Twoich Maleństw, czy jest posłuszna w domu i na spacerach - no ogólnie, czy szybko powraca do zdrowia i czy bawi się z Maleństwami :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Sorki, że tyle pytań, ale w ten sposób wielu z Nas uspokoi swoje duszyczki i zmniejszy się niepokój o Rebcię :)

Iwona Kalinowsk - 2011-07-03, 10:34

magda_dogi napisał/a:
że z wodą żartów nie ma, więc Rebeka musi poczekać na cieplejsze dni.

Madziu, słyszałam, że te cieplejsze dni i bez deszczu mają się zacząć od środy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

mpati123 - 2011-07-03, 10:38

a ja że od czwartku... A od soboty jestem na mazurach :)
Korbulowa Familia - 2011-07-03, 11:35

Elzik napisał/a:
Oj jak to dobrze dla Ciebie Rebeko, że w Twoim życiu epizot pod tytułem " dr " Ewa trwał tak króciuteńko. Eh również życzę Ci dobrego nowego domku!!!!

Z całym szacunkiem do Twojej osoby droga Elzik uważam, że rozpoczynając swoje uczestnictwo na PSIM forum nieładnie jest zaczynac od obrażania kogokolwiek w swoim pierwszym poście. Sytuacja jest trudna dla obu stron (Rebeki/Fundacji i Ewy), ale powinniśmy skupiac się na pomaganiu psom - tak jak robi to Magda (bez zbędnych uszczypliwych komentarzy).
Proponuję Ci zapoznac się bliżej z dotychczasową pomocą Ewy w naszej Fundacji.
:offtopic:
Dla ciekawych: pozostałe wystawione aukcje darów podarowanych przez Ewę kończą się we wtorek i już zdążyły zarobic dla Fundacji 208,00pln :)

Ja kibicuję Rebece, a dokładniej Magdzie, która ogarnia w cudowny sposób całą (3-psową) sforę i nadaje nowych barw w życiu Rebeki :)

P.S.
Magda jestem fanką Twoich psów!!!! :serce:

malina5891 - 2011-07-03, 14:24

zgodzę się z Olą z Korbulowej Familii, że wszyscy (nie tylko nowi Forumowicze Wartownicy) powinniśmy zakończyć już roztrząsanie tego nieszczęsnego wydarzenia... wystarczy przeczytać tylko wątek Suri z przedsionka i od razu widać jak wielkie serce ma pani Ewa i jak wiele zrobiła (i jeszcze mam nadzieję zrobi :) ) dla psiaków... przykro, że tak zakończyła się historia Pani Ewy i Rebeki, widocznie nie były sobie pisane... mam nadzieję, że zarówno Pani Ewa jak i Rebeka znajdą odpowiednią dla siebie istotkę do kochania :) )) trzymam za to mocno kciuki :) pozdrawiam
skipi29 - 2011-07-03, 15:22

Dziękujemy Madziu za filmik i zdjęcia. Miło jest zobaczyć uśmiechniętą mordkę Bekuni. Wymiziaj ją od nas :pies:
magda_dogi - 2011-07-03, 20:34

Basia napisał/a:
Machający ogon to znak rozpoznawczy Beczki :mrgreen:
Moja Teqilka(boksia) jak widziała doga to pytała mnie,a co to? konik? hehe :mrgreen:
Madziu, piękne te Twoje koniki :mrgreen:

Ja już przyzwyczaiłam do takich reakcji. Ze śmieszniejszych to kiedyś idzie 3-latek obok taty, zobaczył Małą (łaciatkę) i ciągnie tatę za spodnie i mówi: Tato, tato, zobacz muuu muuu"

Iwona Kalinowsk napisał/a:
Madziu napisz, czy Rebci stan zdrowia się poprawia, czy jest silniejsza, jak się zachowuje w stosunku do Twoich Maleństw, czy jest posłuszna w domu i na spacerach - no ogólnie, czy szybko powraca do zdrowia i czy bawi się z Maleństwami :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Rebeki stan zdrowia uznaję za całkiem wyleczony. Poprosiłam Michała żeby zeskanował jutro wyniki jej badań, bo padł nam skaner w domu. Jest z dnia na dzień coraz silniejsza - dziś wskoczyła (oczywiście przednimi łapami tylko) na blat w kuchni i zjadła resztę obiadu :-P . No cóż, nie sądziłam, że jest do tego zdolna, więc nawet nie chowałam. Z dziewczynami ok, z moim maluchem (terierem) kiepsko - wczoraj aż krew poleciała, Dior próbuje ją ustawić, a ona się nie daje. Złapała go mocniej za kark, żeby pokazać mu, gdzie jego miejsce - mocno mnie to zdziwiło, ale ogólnie wiem, że to on zaczyna, także akurat o niego się nie martwię, bardziej o nią. Na spacerach już reaguje na słowo "wolniej", chodzi ładnie na smyczy - niestety kiepsko reaguje na swoje imię. W domu wszystko ok.

Madziu, słyszałam, że te cieplejsze dni i bez deszczu mają się zacząć od środy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Nawet nie mówię tego Michałowi, bo i tak płot na działce miał powstać w ten weekend, a jesteśmy dopiero w połowie.

Panią Ewę osobiście poznałam i uważam, że ma wielkie serce. Widziałam jak ciężko jej było się rozstać z Rebeką, ale również uważam, że jak od samego początku jest jakiś problem i się samemu przyzna przed sobą, że to nie ten pies, a przede wszystkim nie jest się pewnym, że się podoła takiego wyzwaniu to nie ma sensu - samemu się cierpi i pies też cierpi. Rebeka na pewno znajdzie dobry dom.

Iwona Kalinowsk - 2011-07-03, 22:06

:radocha: :radocha: :radocha: cieszę się bardzo z dobrych wiadomości :)
Rebcia, przecież prosiłam Cię żebyś była grzeczna :!: :!: :!: Nie wolno podgryzać kolegów :)
Madziu jeszcze raz muszę napisać o Twoich Maleństwach, ponieważ dopiero dzisiaj córka wróciła, więc pokazałam jej zdjęcia i filmiki, córka potwierdziła moje zdanie na temat Twoich cudnych "Maleństw", ale muszę tym razem dodać, że na filmikach Twój "Misiek" też był The Best :!: :!: :!: :> :> :> To są słowa mojej córki, no moje też, ale ja jestem już za stara :(

Barbara - 2011-07-03, 22:54

Madziu bardzo proszę - jeśli można na następnej wizycie u weta zapytaj na kiedy możemy planować sterylke - poród był około 27.05 - tak się skończył.No i poproszę o zważenie Rebelki i zalecenia co do wagi.
Pozdrawiam Basia

Iwona Kalinowsk - 2011-07-03, 23:00

[quote="magda_dogi ...niestety kiepsko reaguje na swoje imię [/quote]

Madziu, czyli jak się do niej zwracacie :?:
Ludzie różnie do niej wołali, dlatego pytam :)

Iwona Kalinowsk - 2011-07-03, 23:05

basia1 napisał/a:
Madziu bardzo proszę - jeśli można na następnej wizycie u weta zapytaj na kiedy możemy planować sterylke - poród był około 27.05 - tak się skończył.No i poproszę o zważenie Rebelki i zalecenia co do wagi.
Pozdrawiam Basia

Musiałam zacytować Twojego posta, żebyś Basiu zwróciła na niego uwagę - a teraz marsz mi spać, szybciutko :?: :!: :!: :!:
Czy Basia zrozumiała i pomyślała o tych biednych :( swoich pacjentach :?:
Na dzisiaj już dość Basiu - dobrej nocki :papa:

Barbara - 2011-07-03, 23:07

Już biegnę spać :)
Iwona Kalinowsk - 2011-07-03, 23:14

No i tak ma być :brawo:
magda_dogi - 2011-07-04, 11:39

basia1 napisał/a:
Pozdrawiam Basia

Pytałam o sterylizacje i powiedział, że wprawdzie wyniki są dobre i wszystko wskazuje na to, że już żadnych problemów nie będzie to on by poczekał jeszcze z co najmniej miesiąc i wtedy ją wysterylizował. Poza tym jej ciało (brzuch i reszta) też może wrócą do normalnego wyglądu i wtedy można się tym zająć. Dobrze by było, żeby schudła troszkę to po operacji będzie jej łatwiej przez pierwsze dni.

Rebusia ważyła w zeszłym tygodniu 37 kg. Uzgodniłam jej dietę z dr Bissenikiem, także stosujemy się do niej. Konkretnie prosił o powolne zmniejszanie ilości karmy, którą dostaje do takiej jaką powinna dostawać normalnie. Wszystko ustaliliśmy na podstawie karmy Brit, którą przywiozła Pani Ewa. Dodatkowo dajemy jej jeść częściej tzn. 3 razy dziennie (rozkładamy dzienny posiłek na trzy, a nie na dwa), żeby nie czuła, że jest głodna. Wydaje mi się, że robimy to tak powoli, że nie powinna czuć, ale jak widać nie jest z tego powodu zachwycona, bo wczoraj postanowiła dojeść obiad z blatu. Ja się wcale nie dziwię - też nie cierpię się odchudzać.

Jak byście chcieli jeszcze coś się dowiedzieć to pytajcie śmiało, bo jak widać zapomniałam napisać o kilku sprawach.

magda_dogi - 2011-07-04, 11:40

Madziu, czyli jak się do niej zwracacie :?:
Ludzie różnie do niej wołali, dlatego pytam :)

Rebeka, Beka, Bekusia, Beki - w 90% przypadków Rebeka.

Barbara - 2011-07-04, 11:43

Magdo bardzo dziękuję- też myślałam,że sterylizacja to tak za miesiąc. :)
skipi29 - 2011-07-04, 12:00

Rebeka jest glodomorkiem i tez staralismy sie nie trzymac jedzenia w jej zasiegu, bo nawet skradla z blatu dwa opakownia denta stick i je zjadla na jedzym posiedzeniu. Ale zabki byly ladniejsze :mrgreen:
Iwona Kalinowsk - 2011-07-04, 12:03

Madziu dziękuję za wyczerpującą odpowiedż :>
M!S!A - 2011-07-05, 20:49

Uwaga, uwaga..... Mam przyjemność ogłosić, że Rebeka nie szuka już domku. :mrgreen: Pani Iwonka postanowiła drugi raz otworzyć swoje serducho i chce dać dom Rebusi. Jestem bardzo szczęśliwa bo czekałam na tą decyzję pani Iwony, wierzę że sunia znalazła w końcu swoje miejsce na ziemi. Serdecznie gratuluję.