Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SCOOBY - 64 i 175
monimax - 2011-08-14, 11:17
Klaudia i Piotrek napisał/a:
Czy Wasze psiołki też lubią zabawę zaraz po jedzeniu?
Moje łobuzy też tak robią, po jedzeniu brykanko obowiązkowe, aż dom sie trzęsie. A jak dostają głupawki to wtedy nic się nie liczy. Ja wtedy uciekam najlepiej pod ścianę, bo zderzenie z rozpędzonym goldenem do przyjemnych nie należy. Kiedys na spacerze miałam taką porzyjemność to ledwie do domu wróciłam
Monia, o spotkaniu musimy pogadać koniecznie
O czym tu gadać, powiedz kiedy przyjeżdzacie i załatwione Jerzy Kora - 2011-08-16, 09:19 Pies w czasie jedzenia dostaje i dawkę energii i raczej jedzenie należy do przyjemności. Stąd też dobry humor psa i chęć do brykania. Scoobisiowie - 2011-08-16, 09:30 jak można tak z pełnym brzusiem brykać i najlepiej wieczorem jak głucha cisza w bloku, wtedy na pewno nie słychać rozpędzonego goldena dobrze, że mam wyrozumiałych sąsiadów
Scoobcio ma jeszcze jedną zaletę- jak dla nas- nie lubi szczekających po blokiem psów i odrazu wylatuje na balkon je uciszać.
Koleżankę po sąsiedzku ucisza jednym warknięciem, a ona taka rozszczekana, ma chłopak pełne łapki roboty, taka praca może być męcząca- pilnowanie ciszy Scoobisiowie - 2011-08-18, 17:03 monimax - 2011-08-23, 18:53 Scoobi na fotkach jak zwykle szczęśliwy I łapę umie podawać Fajna zabawa przy tych dyszach fontannowych, w którym jest to miejscu w Giżycku?
A jak się zdrówko Scoobiego? Wiadomo coś o terminie kastracji?
Mizianki dla Miśka Daisunia - 2011-08-23, 20:39 Witam! czy scooby ma dobry kontakt z dziećmi?M!S!A - 2011-08-25, 14:01 Z tego co się dowiedziałam od Klaudii, Scoobcio w poniedziałek w samo południe, przejdzie zabieg kastracji Będziemy mocno trzymać kciuki za chłopaka i szybką rekonwalescencję. I dzięki temu będziemy mogli podjąć już decyzję na temat adopcji Scoobcia ... monimax - 2011-08-25, 14:35 No to trzymam kciuki za powodzenie i liczę na bezpośrednią relacje od Klaudii już po zabiegu Jerzy Kora - 2011-08-27, 00:13 Wydaje się że Scooby to szczęśliwy pies.
Jak przeżywacie czas przed sterylką?Scoobisiowie - 2011-08-27, 13:42 Witamy
Mamy awarie kompa, zagladam tu jak tylko dorwe gdzies internet ale widzicie, ze polskich znakow nie mam
Scoobcio ma dobre kontakty z dziecmi ale to sprawdzalismy tylko na podworku, w domu nie mielismy okazji. Generalnie jak ma czegos dosc to sam sie wycofuje, nie okazuje agresji np. z powodu nadmiaru mizianek wiec nie przewiduje wiekszych problemow
Czas przed sterylka uplywa zupelnie spokojnie, kastrowalismy Tysona i bylo ok wiec nie mamy powodow do obaw a Scoobcio to dzielny chlopak, wierzymy w niego
Oczywiscie Scooby moze nie czuc sie tak dobrze po zabiegu jak Tyson ale z tym trzeba sie liczyc, po prostu bedziemy przy nim a jak trzeba bedzie isc do pracy to tesciowa bedzie go dogladac, mamy to szczescie
Monia dysze wodne sa na promenadzie, od ul. Warszawskiej sie tam wchodzi. Tyson tez zawsze sie tam swietnie bawil a jak atrakcja dla turystow- powinnismy oplaty pobierac za mozliwosc ogladania show
Zabierzemy tam nasze psiule przy nastepnej wizycie Maxia i Venki w Gizycku monimax - 2011-08-27, 13:58
Zabierzemy tam nasze psiule przy nastepnej wizycie Maxia i Venki w Gizycku
O nie nie, następnym razem to będziemy zwiedzać nasze "dysze" w Piszu. Macie zaległą wizytę u nas Scoobisiowie - 2011-08-29, 13:48 Na chwile obecną Scoobcio jeszcze w lecznicy, za to wiem, że z bioderkami wszystko dobrze, zrobiliśmy mu prześwietlenie przed zabiegiem żeby dwa razy nie usypiać.
Jak będzie się czuł po zabiegu może jutro napisze jak dorwę gdzieś internet albo może Monia z Pisza przekaże wieści Jerzy Kora - 2011-08-29, 13:57 Trzymamy kciuki za powrót do domciu monimax - 2011-08-29, 19:39 Na chwilę obecną mam wiadomość, że Scoobi jest w domu, nie chce wstać i jest mizerny, co jakiś czas tylko podnośi główkę aby sprawdzić gdzie są domownicy. Czekam na dalsze wieści, oby lepsze...Jerzy Kora - 2011-08-29, 20:25 Okryjcie Scoobcia kocykiem. Niech złapie szybko prawidłową temperaturę. Po narkozie pewnie mu zimno. Jak będzie coś go bolało, pół pyralginy w czopku dobrze mu zrobi. Ale na tyle naszych "ciachnięć" tylko raz była potrzebna, przy Białym , histeryku Scoobisiowie - 2011-08-30, 06:05 Witam
Po 21:00 Scoobcio zerwał się nałapki, wyszedł na siusiu i czmychnął do domu. Wskoczył na kanapę i tam przysnął okryty kocykiem. Ok 23:00 podreptał za nami spać koło łóżka ale strasznie się kręcił, sapał i całą noc spędziłam na miziankach Scoobcia. Jest mocno wystraszony, nie chciał dac nam wyjść z domu ale dał się przekupić.Jerzy Kora - 2011-08-30, 06:17 Uf... No to widać nie jest najgorzej. Super że Scoobcio tak jest kochany
Wet w Giżycku daje kartę wypisu po zabiegu? Czy wpisuje coś w książęczkę? Scoob dostał lek przeciwbólowy? Tak się pytam bo znamy przypadek, kiedy lekarz nie podał leku twierdząc, że przecież to tylko pies - poboli i przestanie - a szkoda wydawać pieniądze. Scoobisiowie - 2011-08-30, 06:41 Mamy wydruki z wszystkich wizyt i z wczorajszej również
Dostał antybiotyk i przeciwbólowe tez, o przedłużonym działaniu a jak będzie dziś cierpieć to mamy jechać na zastrzyk. Jutro kontrolna wizyta obowiązkowa.
Wiem, że mąż własnie wraca do domu bo serducho nie wytrzymało żalu, więc Scoobcio sam dziś nie będzie Jerzy Kora - 2011-08-30, 07:10 o..... . To bardzo dobrze że Scoobcio będzie dzisiaj pod nadzorem.
My zawsze robimy operacje w piątek lub w sobotę. a jeśli w czwartek, to w piątek bierzemy wolny dzień. Scoobisiowie - 2011-08-30, 07:18 Wczoraj zaopatrzyliśmy się w drugi komputer, żeby mieć dostęp do internetu (na czas kiedy pierwszy jest w naprawie)- dla Scoobcia wszystko, no i móc zaglądać na forum
To bardzo wciąga
Wiem, że moi chłopcy wyszli na spacerek i było dłuższe siusiu i teraz piesek jest już zadowolony.
Zapomniałam napisać, że przed naszym wyjściem do pracy zjadł troszkę chrupek Będzie dobrze monimax - 2011-08-30, 08:11 Dobre wieści Bardzo się cieszę
Mizianki dla dzielnego Scoobcia M!S!A - 2011-08-30, 09:26 Stało się to na co od dawno się zapowiadało.... Scooby już na zawsze zostaje u Klaudii Serdecznie gratuluję, i mam nadzieję że będziecie nas na bieżąco informować co u Scoobcia słychać i oczywiście zdjęć nie może zabraknąć. goldenek2 - 2011-08-30, 09:35 Gratulacje. Macie pięknego psiaka. Dużo wspaniałych chwil dla Waszej Rodziny monimax - 2011-08-30, 10:04 A ja sie cieszę, że i "mój" znajdek doczekał się domku na stałe.
Chciałbym również bardzo serdecznie podziekować Warcie Goldena za to, że dała szansę Scoobiemu przygarniając go pod swoje skrzydła. Na pewno nie zostawiłabym go wtedy w schronie, ale bez pomocy Warty byłoby o wiele trudniej znaleźć dla niego odpowiedni dom. Dziekuję Kochani
A Klaudii i Piotrkowi gratuluję i zyczę samych szczęśliwych chwil ze Scoobim Wiki Megulowa - 2011-08-30, 10:23 Gratulacje! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze razem ze Scoobym!