To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MILKA ma już dom w Rudzie Śląskiej - 82

Kasia, Szajba i Milka - 2012-02-29, 16:34

Przestańcie już noo. Milka stanowi już jedną z głównych, nierozłącznych części mojej rodziny :)
A teraz fotorelacja ze spacerku w ciepłych, wiosennych promieniach słońca i... w wodzie po kostki :evil: :D

Niuchająca Milka

ahhhhh :serce:

Niuchająca Szajba- tesknilam za tym błękitem

Pędziwiatry :D

i na koniec Szajba

:D :D :D

Wiki Megulowa - 2012-02-29, 16:45

Milka jest cudna :serce: Szajbka na ostatniej fotce powala... ale masz piękne dziewuchy w domku... zazdraszczam!
Kama, Mela, Ruda - 2012-02-29, 17:53

zgadzam się z Wiki- piękne dziewuchy!
Ale co mamy przestać? To już pozachwycać się nad kawałem dobrej roboty nie można, czy co? :-P

M!S!A - 2012-02-29, 17:56

Kasia, ja Cię za te fotki zabiję- ja siedzę w domu, psy wychodzą na minimalne spacery, a Ty mi tu wyjeżdżasz z tymi łąkami :cry:

A tak poważnie, to fantastycznie że Milka tak pokonuje swoje strachy- grunt to właściwe podejście przewodnika :) A jak Wam idzie chodzenie na smyczy?

Kasia, Szajba i Milka - 2012-02-29, 18:17

Chodzenie na smyczy mam opanowane. Musze popracować jeszcze z SZ nad jej ekscytacją kiedy napotykamy psy. Jeśli chodzi o wszystkie inne sytuacje jest dobrze :) Dzis na przykład mając dwa psy w lewej rece dałam rade jeszcze rozmawiać przez telefon :D
Barbara - 2012-02-29, 18:18

To prawda :mrgreen: Bo Kasia rozmawiała ze mną ! I nawet nie sapała. :mrgreen:
Wiki Megulowa - 2012-02-29, 18:55

Dla mnie to szaleństwo, ze Milka, ta bojąca sie ludzi Milka juz ich się nie boi! A Megi coraz bardzije :( Jak TY to zrobiłaś? Jaką miałas metodę? Chętnie poczytam ;)
Kasia, Szajba i Milka - 2012-02-29, 19:06

Wiki. Otoczylismy Milke miłościa. Na początku zero podniesionych głosów, teraz jedyny podniesiony głos to EEEEE jesli chce cos zjesc lub gdy juz to robi :evil: - tutaj czeka nas ciezka praca, bo zzera wszystko..
Czasami prosiłam przechodniów aby przystaneli i pozwolili Milce sie obwąchać - nie pozwalałam aby napadali na nia, bo od razu byl ogon pod dupke i zastygniecie.
Teraz sama wie co ma robic, podlatuje i niucha :)
Powiem Ci grunt to spokój- dzieki Milce troche wyluzowałam, stałam się spokojniejsza i nawet gdy moje sucze zjedza jakas qpe - to nie rzucam piorunami tylko jest półgodzinne kazanie i mycie zebow czy im sie to podoba czy nie- na spokojnie :)

Wiki Megulowa - 2012-02-29, 19:11

Dzięki :) Czyli najpierw trzeba popracowac nade mną :P
Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-01, 13:48

M!S!A napisał/a:
a Ty mi tu wyjeżdżasz z tymi łąkami :cry:
Misiu zapraszamy :)
Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-01, 13:48

M!S!A napisał/a:
a Ty mi tu wyjeżdżasz z tymi łąkami :cry:
Misiu zapraszamy :)
Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-06, 11:47

Dzis zamieszczam fotki :) Dziewczyny bawiące się zabawka mojej wlasnej :D roboty :D

Szajba prezentująca pierwszy model

Milka prezentująca:
długość zabawki

wytrzymałość zabawki

oraz giętkość zabawki :D

goldenek2 - 2012-03-06, 23:19

Ależ cudne fotki. Zabawka super. Zdolna z Ciebie dziewczyna :-D
Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-16, 10:01

U nas wszystko po staremu- póki co ;p
Uwielbia zabawy z innymi psiakami, lecz to ona decyduje kiedy z kim się chce bawić :) Została ulubienicą wszystkich ludzkich towarzyszy spacerowych. Przytulaśna się stała- do wszystkich :)
Milka wyrobiła sobie już opinię na osiedlu :D Jest najważniejsza, ustawia wszystkie psiaki- a te jej ulegają, więc dziewczyna rządzi :)
A to Milka w przerwie rządzenia:D

Wiki Megulowa - 2012-03-16, 17:06

Hahaha :D To super, że dziewczyna przyzwyczaiłą się do obcych ;)
Ale Kasiu! ona i tu rządzi :mrgreen: Ona tu mówi: ,,Tu mnie po brzuszku drap, a tutaj tak delikatnie pogłaszcz... no już :D !" Heuheheue

Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-25, 16:25

Milka z miną : "oo coś mi tutaj wystaje" :D Moja kochana psinka :serce:

Kasia, Szajba i Milka - 2012-04-11, 12:04

Coś nie wzbudzamy ostatnio zainteresowania :(
W takim razie opisze co się działo u nas przez ostatnich pare tygodni. Otóż Szajba rozcięła sobie błonę pomiędzy palcami w tylnej łapce. Przez 2 tygodnie chodziła zaopatrunkowana różowiutkim bandażem. Milka chyba jej pozazdrościła, bo po tych dwóch tygodniach rozcięła sobie łapkę- tym razem przednią na "nadgarstku"
Krwi było tyle, że myślałam, że jej całą łapę urwało. Zagoiło się w tempie ekspresowym :)
Prawie zapomniałabym. Milka postanowiła zjeść moją skarpetkę. Ma dziewczyna apetyt. Wszystko dobrze się skończyło, bo skarpetka została wydalona po 4 dniach. Trzeba było to uczcić :D Od tamtej pory sprzątam dokładniej :D
A poza tym to nuuuuuudaaaaa ;p
Wklejam filmik z błotnych kąpieli Milki i Szajby http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Aga_TRuficzkowa - 2012-04-11, 13:13

Kasiu no jak tak możesz mówić !!!
Przecież wiesz ,ze wszyscy bardzo, bardzo zawsze czekamy na nowinki !!!

Kama, Mela, Ruda - 2012-04-11, 16:55

więc właśnie. I my też czekamy na nowinki. I gdzie jakieś nowe foty? Shame on you :-P
A wracając do tej skarpetki. Wyprałaś i dalej z niej korzystasz? :-D

Kasia, Szajba i Milka - 2012-04-11, 17:32

a jak :D Przecież są dwie hahahahah :D
p.s. zdjęć nie ma, bo nie mam superaparatu, za to filmik masz :D

Kama, Mela, Ruda - 2012-04-11, 18:06

jaaaaaaaki błotny raj! Oj ale Mela zazdrości dziewczynom takiego błotka :-) właściwie wiesz...podobno błoto ma kosmetyczne właściwości....mając takie miejscówki zawsze możesz sama sprawdzić czy napewno ;-)
Kasia, Szajba i Milka - 2012-04-30, 16:06

Witamy bardzo serdecznie !
Uprzejmie donosze iś ostatnio (czyli w sobote) przeżyłam szok :D
Otóż byłam z moimi dziewczynami jak co sobote na dłuuuuuugim spacerku. Zawędrowaliśmy aż nad "staw" tzn woda czysta to nie była, ale dla moich blotnych księżniczek w sam raz:D A więc gdy podeszłyśmy do brzegu, ku mojemy zdziwieniu obie wskoczyły i zaczęły pływać :D tak ot! Dla samego pływania :D Gdybyście widzieli moją mine :D Nie jestem pewna ale Milka chyba pierwszy raz pływała- zobaczyła Szajbę co ta robi i dała nura za nią ! Jaki przepiękny widok :)

Jerzy Kora - 2012-05-01, 00:27

Uczą się od siebie. Nie zawsze dobrych rzeczy :lol:
Kasia, Szajba i Milka - 2012-05-09, 16:20

Witamy. U nas ciągle bez zmian- może to i dobrze :) Ostatni weekend spędziłyśmy u mojej kuzynki i jej labladora. Oj jaka połączyła ich miłość. Taki nasz słodki trójkącik :D
Psiaki zaliczyły bieganko po świeżej trawce

Pełne skupienie

Pełen uśmiech zadowolonej Milki

Wygłupy w świerklańskim jeziorku

No i pływankooo

Wiki Megulowa - 2012-05-12, 09:53

Super wygłupy :) Widac, ze sie polubiły, Milak jak zwykle śliczna, no i Szajbka...a labek cudny :serce: Pieken towarzystwo po prostu :D