Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - HIRA - 89, 145
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-05, 09:52 Pierwsza noc za nami, Hirka jest bardzo grzeczna. Nie chciała wejść na piętro więc spała sama na dole. Nie piszczała,a na mój widok bardzo się cieszyła
wczoraj wieczorem przełamała się i sama do mnie podeszła, abym ją pogłaskała. Byłyśmy na spacerku, puściłam ją po kilku minutach wolno (mamy dużo ogrodzonego terenu) więc biegała wesoło i co chwilkę przybiegała się meldować. Ładnie reaguje na imię jak na razie nie reaguje na siad,ale myślę,że to kwestia czasu
teraz słodko śpi przy moich nogach M!S!A - 2013-01-05, 10:30
Elunia napisał/a:
Pierwsza noc za nami, Hirka jest bardzo grzeczna. Nie chciała wejść na piętro więc spała sama na dole. Nie piszczała,a na mój widok bardzo się cieszyła
i to sa cudowne wieści, bo to oznacza że Hirka nie będzie miała problemu zostawać sama w domu. Skoro już pierwszą noc spędziła samodzielnie, to jestem pod wielkim wrażeniem.Gabiś i Fifi - 2013-01-05, 11:57 Cieszę się,że pierwsza noc minęła spokojnie,teraz będzie już z górki.Hira czuje,że jesteście "jej"...
Co do poleceń,to spróbujcie gdy Hira biega luzem ją przywołać z otwartą do dołu dłonią - Hirka fajnie trąca noskiem,skupia uwagę.Siad robiła po kilka razy wypowiedzianym słowie "siad" i ja wtedy kierowałam otwartą dłoń do dołu,pokazując jakby,że ma siąść.
Ale co tam komendy - cieszcie się sobą...pozdrawiam Wam serdecznie i proszę wymiziać Hircię od nas!! M!S!A - 2013-01-05, 12:38 A ja mysle że jeszcze za szybko jest jeżeli chodzi o komendy. Hirka dopiero co jest w nowym domku, więc niech to będzie dla niej beztroski czas. Dlatego niech będzie jak pisze Gabrysi- cieszcie się sobą Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-05, 13:24 Hirka właśnie szaleje na dworze z moim mężem Pięknie świeci słońce więc niech się wyszaleje
Co chwilę poszczekuje na interesujące ją rzeczy robi się coraz bardziej ufna. Na wolności to zupełnie inny psiak. W domu wydaje się być zestresowana.
Co do komend to spokojnie nic z nią nie ćwiczę - jak na razie niech nam zaufa i się oswoi z nami tylko tak jej powiedziałam aby usiadła jak chciałam zapiąć jej smycz.
Martwi mnie jedynie,że nawet nie patrzy na jedzenie, ale mam nadzieję,ze to przejściowe. Na dworze pije wodę z kałuży na miskę z wodą nawet nie zwraca uwagi
Czy jej zdjęcia muszę umieścić na jakimś serwerze i dopiero na forum czy mogę to zrobić bezpośrednio w odpowiedzi?M!S!A - 2013-01-05, 19:01 Dajcie jej trochę czasu jeżeli chodzi o jedzenie, może to faktycznie stres. Może jutro już się chwyci, a może trochę przekupstwa i suche jedzonko czymś dosmaczycie? np. białym serem?
Zdjęcia najlepiej najpierw wrzucić na imageshack. Tu jest link do instrukcji http://wartagoldena.org.p...hp?t=64&start=0Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-05, 22:21 anula1030 - 2013-01-05, 22:24 Witam, bardzo się cieszę, że Hircia ma nowy domek i gratuluję nowym właścicielom. Gabiś i Fifi - 2013-01-05, 23:09 Śliczna...jak zawsze.
A propos dosmaczania,to ja tak robiłam na początku gdy nie chciała jeść,ale ze względu na częste drapanie zrezygnowałam z serka,jogurtu,a polewałam dosłownie łyżkę wywaru,zupki,oliwy, byle miało ekstra zapach.M!S!A - 2013-01-05, 23:11 A no widzisz Gabrysiu dobrze że piszesz, może to uczulenie na białko. No to zupka to też dobry wybór albo jakis pasztecik Gabiś i Fifi - 2013-01-05, 23:12
M!S!A napisał/a:
A no widzisz Gabrysiu dobrze że piszesz, może to uczulenie na białko. No to zupka to też dobry wybór albo jakis pasztecik
Dokładnie tak... magda - 2013-01-05, 23:21 A jaki jest sposób na pożeracza wszystkiego mój ma dietę i leży koło miski i wyje goldenek2 - 2013-01-05, 23:32 Kupić stopery, aby serce nie krwawiło magda - 2013-01-05, 23:32 a sąsiadom w blokuEla Hirka i Bakusia - 2013-01-05, 23:39 dziewczyny próbowałam ją przekupić, nawet dobrą kiełbaską i pasztecikiem też ale wszystkim pogardziła. Jutro jedziemy do rodziców, poznam ją z Naszą goldenką więc może razem coś zjedzą goldenek2 - 2013-01-05, 23:56
magda napisał/a:
:lol: a sąsiadom w bloku
Niektórym flaszkę, innym pakę ciastek magda - 2013-01-05, 23:57 Gabiś i Fifi - 2013-01-06, 11:25
Elunia napisał/a:
dziewczyny próbowałam ją przekupić, nawet dobrą kiełbaską i pasztecikiem też ale wszystkim pogardziła. Jutro jedziemy do rodziców, poznam ją z Naszą goldenką więc może razem coś zjedzą
Powinno pomóc.Hira jak była z jamnikami,to z zazdrości była pierwsza przy misce....trzymam kciuki. Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-06, 11:54 Witamy się z rana
Nocka super, Hirka jest bardzo spokojna i cierpliwa Dziś z samego rana namoczyłam jej trochę karmy i polałam oliwką - jadła aż jej się uszka trzęsły.
U nas dziś pada i jest duża mgła więc chyba sobie odpuścimy wyjazd...
Hirka już nam ufa, mało kiedy się czegoś przestraszy. Dziś już leżała na pleckach i odpoczywała Barbara - 2013-01-06, 12:31 Super wiadomości Bardzo się cieszę Gabiś i Fifi - 2013-01-06, 15:47 Przy takich dobrych wieściach może ja nieśmiało poproszę o zmianę nicka...Elu - co proponujesz?? Ewa i Hira,Hirkowa Ela???? Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-06, 17:16 Może Ela Hirka i Bakusia co by mój pierwszy golden się nie obraził Warna - 2013-01-06, 17:37 Bardzo proszę. Gabiś i Fifi - 2013-01-06, 17:54 Super!Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-06, 20:45 dziękujemy