Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - DOLCE - 147
Monia i Larsik - 2012-12-18, 22:11 Dolciszona ciągnie widać w 'swoje strony' bardzo dziękuje za zrozumienie ze strony fundacji a także nowemu DT, które chce mu pomóc. Zapewniam , że Słodki to jeden wielki przytulak ! strasznie łaknie kontaktu z człowiekiem.M!S!A - 2012-12-18, 22:17 Monia to My dziękujemy za przygarniecie Słodziaka. gdyby nie Ty pewnie dalej by siedział za kratami, w zimnie. Nie można wszystkiego przewidzieć Teraz najważniejsze jest aby Dolce został przetransportowany do nowego DT Rufiakowa Amcia - 2012-12-18, 22:22 Ja znów jestem po drodze, ale czasowo nie wyrobię więcej, niż Łódź-Częstochowa. Czy ktoś się dołączy?Barbara - 2012-12-18, 22:25 Amelko to już dużo - dzięki. M!S!A - 2012-12-18, 22:25 Super Amelko. czyli zostaje Toruń- Łodź Martyna i Boski - 2012-12-22, 11:27 Słodki wraca w moje strony:), oby niedługo znalazł kochający domek. Trzymam kciuki za niego. Dziewczyny jesteście niesamowite:)!! Amelko, aż Ci zazdroszczę, że znowu się z nim zobaczysz!! Kama, Mela, Ruda - 2012-12-22, 12:06 mamy informację, że Pan Robert do którego psiak jedzie może sam pojechać po Słodkiego dziś lub jutro byłoby cudownie! I mieliby Słodkiego na Święta kontaktujemy się z Monią i ustalamy co i jak.M!S!A - 2012-12-23, 20:06 Pan Robert odebrał dzisiaj Słodziaka od Moniki Mam nadzieję że po powrocie do domu, Pan Robert zaloguje się na forum i opisze nam pierwsze chwile Słodkiego w nowym miejscu.
Bardzo dziękuję Panu Robertowi za to, że sam pojechał po Słodkiego do Torunia- jest to wspaniały gest.
Monia a Tobie i Twojej rodzinie bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę na Słodkim. Jesteście nieocenieni. Robert i Dolce - 2012-12-23, 20:23 Witamy wszystkich Dolce w nowym domu Podróż przebiegła bardzo spokojnie aż zadziwiająco spokojnie tylko 3 razy było siku po drodze ale nam też się chciało wiec sprawa była załatwiana podwójnie Wołamy Dolce i powolutku powolutku zaczyna reagować, jest bardzo zamknięty w sobie. Na razie nie chce się bawić ale miskę karmy częściowo z ręki spałaszował więc chyba nie jest tak źle Generalnie podoba mu się spać na środku pokoju Po świętach będziemy zdawać dalszą relacje i podzielimy się fotkami Rufiakowa Amcia - 2012-12-23, 20:36 Super super! Co prawda, miałam chętkę na spotkanie Słodziaka, ale w ten sposób ominęło go sporo stresu związanego z przesiadkami
Pani Robercie, naprawdę cudownie, że wziął go Pan do siebie na święta. Trzymam za Was kciuki!Asterkowy Krzysztof - 2012-12-23, 20:56 Super wieści trzymamy za was kciuki ijeszcze raz wielkie podziękowania dla Moniki i Jej Wspaniałych Rodziców za dotychczasową opiekę nad Słodkim Kama, Mela, Ruda - 2012-12-24, 12:40 bardzo fajnie, że Słodki już u Was. Musicie mu teraz dać trochę czasu do oswojenia się z wami i nowym miejscem. Jestem pewna, że raz dwa się do was przekonac i zacznie się bawić, ale do tego potrzeba mu trochę spokoju i lepszego poznania was
Pozdrawiamy was bardzo serdecznie i czekamy niecierpliwie na dalsze opisy i fotki. Bardzo dziękujemy, że pojechaliście taaaaki kawał drogi sami po Słodziaka!!!!
I ogromne podziękowania dla Moni i jej rodzinki, którzy są nieocenieni w pomocy i w swoich wielkich dobrych serduchach!Martyna i Boski - 2012-12-24, 13:30 Ja również przyłączam się do podziękowań dla Moni, jej rodziców i dla P. Roberta!! Jesteśmy pod wrażeniem fachowej opieki i zaangażowania w ten śliczny psi pyszczek. Bardzooo się cieszę, że Słodziakowi się tak powodzi.
A z okazji Świąt, składam wszystkim Psim Maniakom i Psim Serduchom najszczersze życzenia: przede wszystkim zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!! Co by dawało siły i energii na długich spacerach:), radości i pomyślności na Nowy Rok!! oraz spełnienia wszystkich marzeń. Wszystkiego dobrego Monia i Larsik - 2012-12-25, 12:32 Dziękuje nowym opiekunkom Dolczasa za zaangażowanie Dolce na pewno się Wam odwdzięczy - i to szybciej niż mogłoby się wydawać.
a tu kilka zdjęć z ostatniego dnia Dolce u nas:
zagadka 'ile widzisz psów?':
życzymy dużo zdrowia i radości na święta Ewa i Cindy - 2012-12-25, 13:15 piękny pies ze słodziak się zrobił.. chłopak wypiękniał nie do poznania Marcina I LOBO - 2012-12-25, 17:05 Ja widzę 4.Czyzby Gingerka przyszła pożegnac Słodziaka? Robert i Dolce - 2012-12-25, 22:59 Zgodnie z obietnicą parę fotek Dolce
M!S!A - 2012-12-26, 10:28 No na zdjęciach wygląda na super grzecznego psa Panie Robercie a jak zniósł święta, bo pewnie gdzieś w gości poszliście?Robert i Dolce - 2012-12-26, 14:34 Jest bardzo grzeczny jakby psa nie było Poznał całą najbliższą rodzinę, wszyscy Dolce polubili i pokochali Dziś żeśmy się przekonali że jednak Dolce umie szczekać jak chcieliśmy go zostawić samego na godzinę. Nawet jak został z innymi członkami rodziny to piszczał przez chwile po naszym wyjściu. Nad tym musimy popracować Sucha karma również Dolce gryzie w zęby ale trochę mięska jak się doda to pałaszuje aż miło Ogólnie bardzo mary z niego pies
P.S.
Robert wystarczy Martyna i Boski - 2012-12-26, 16:49 Właśnie zauważyłam ciekawą rzecz, otóż psiaki, które spędziły trochę czasu w schronisku mają dużo mniejszą ochotę na szczekanie niż te, które nigdy tam nie były... Te dwa psiaki, które niedawno wzięłam ze schroniska: jeden nie szczeka w ogóle, chyba, że z radości, ale to jest takie popiskiwanie, a Fafik szczeknie raz na tydzień i to wszystko, pies u kolegi (tez ze schronu z Cieszyna) też prawie w ogóle nie szczeka i Florek u babci też nie daje głośnych znaków:). Myślę, że one się tam tak naszczekały, a do tego ciągle musiały słuchać swoich kolegów... że teraz pewnie im się to źle kojarzy i odpuszczają:).M!S!A - 2012-12-30, 20:28 Puk, puk. prosimy o nowe wieści co u Słodziaka Karma dotarła?Robert i Dolce - 2012-12-30, 20:46 Już tydzień minął jak Dolce jest z nami szybko zleciało. Piesek otwiera się coraz bardziej Nosi zabawki żeby się z nim bawić Szczekać przestał, teraz piszczy - przerzucił się na cichszą wersję .
Apetyt dopisuje Każdego napotkanego psa musi przywitać ciągnie do nich bardzo , tak chodzi spokojnie Ludzie z reklamówką, torbami czy innymi rzeczami stanowią dla Dolce nie lada zainteresowanie. Woda, błoto itp to wróg - omija szerokim łukiem Ogólnie cięgle chce żeby go głaskać i poświęcać mu uwagę. Idealnie opanował komendę "do siebie" . Tak dotarła Robert i Dolce - 2012-12-31, 17:54 Szczęśliwego Nowego Roku życzą Bożena, Robert i Dolce Barbara - 2012-12-31, 17:58 Dla Was również Najlepszego Robert i Dolce - 2013-01-01, 19:49 Sylwestrowa noc przebiegła spokojnie Dolce ją przesłał, jedynie obudził się o 24 popatrzył co się dzieje i poszedł dalej spać