To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - DOLCE - 147

Monia i Larsik - 2012-12-18, 22:11

Dolciszona ciągnie widać w 'swoje strony' bardzo dziękuje za zrozumienie ze strony fundacji :) a także nowemu DT, które chce mu pomóc. Zapewniam , że Słodki to jeden wielki przytulak ! strasznie łaknie kontaktu z człowiekiem.
M!S!A - 2012-12-18, 22:17

Monia to My dziękujemy za przygarniecie Słodziaka. gdyby nie Ty pewnie dalej by siedział za kratami, w zimnie. Nie można wszystkiego przewidzieć :) Teraz najważniejsze jest aby Dolce został przetransportowany do nowego DT :)
Rufiakowa Amcia - 2012-12-18, 22:22

Ja znów jestem po drodze, ale czasowo nie wyrobię więcej, niż Łódź-Częstochowa. Czy ktoś się dołączy?
Barbara - 2012-12-18, 22:25

Amelko to już dużo - dzięki. :)
M!S!A - 2012-12-18, 22:25

Super Amelko. czyli zostaje Toruń- Łodź :)
Martyna i Boski - 2012-12-22, 11:27

Słodki wraca w moje strony:), oby niedługo znalazł kochający domek. Trzymam kciuki za niego. Dziewczyny jesteście niesamowite:)!! Amelko, aż Ci zazdroszczę, że znowu się z nim zobaczysz!! :mrgreen: :mrgreen:
Kama, Mela, Ruda - 2012-12-22, 12:06

mamy informację, że Pan Robert do którego psiak jedzie może sam pojechać po Słodkiego dziś lub jutro :-) byłoby cudownie! I mieliby Słodkiego na Święta :-) kontaktujemy się z Monią i ustalamy co i jak.
M!S!A - 2012-12-23, 20:06

Pan Robert odebrał dzisiaj Słodziaka od Moniki :) Mam nadzieję że po powrocie do domu, Pan Robert zaloguje się na forum i opisze nam pierwsze chwile Słodkiego w nowym miejscu.

Bardzo dziękuję Panu Robertowi za to, że sam pojechał po Słodkiego do Torunia- jest to wspaniały gest.

Monia a Tobie i Twojej rodzinie bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę na Słodkim. Jesteście nieocenieni. :)

Robert i Dolce - 2012-12-23, 20:23

Witamy wszystkich :-) Dolce w nowym domu ;) Podróż przebiegła bardzo spokojnie ;-) aż zadziwiająco spokojnie :-) tylko 3 razy było siku po drodze ale nam też się chciało wiec sprawa była załatwiana podwójnie :-P Wołamy Dolce i powolutku powolutku zaczyna reagować, jest bardzo zamknięty w sobie. Na razie nie chce się bawić ale miskę karmy częściowo z ręki spałaszował więc chyba nie jest tak źle ;-) Generalnie podoba mu się spać na środku pokoju :mrgreen: Po świętach będziemy zdawać dalszą relacje i podzielimy się fotkami ;-)
Rufiakowa Amcia - 2012-12-23, 20:36

Super super! Co prawda, miałam chętkę na spotkanie Słodziaka, ale w ten sposób ominęło go sporo stresu związanego z przesiadkami :)

Pani Robercie, naprawdę cudownie, że wziął go Pan do siebie na święta. Trzymam za Was kciuki!

Asterkowy Krzysztof - 2012-12-23, 20:56

Super wieści trzymamy za was kciuki ijeszcze raz wielkie podziękowania dla Moniki i Jej Wspaniałych Rodziców za dotychczasową opiekę nad Słodkim :)
Kama, Mela, Ruda - 2012-12-24, 12:40

bardzo fajnie, że Słodki już u Was. Musicie mu teraz dać trochę czasu do oswojenia się z wami i nowym miejscem. Jestem pewna, że raz dwa się do was przekonac i zacznie się bawić, ale do tego potrzeba mu trochę spokoju i lepszego poznania was :-)
Pozdrawiamy was bardzo serdecznie i czekamy niecierpliwie na dalsze opisy i fotki. Bardzo dziękujemy, że pojechaliście taaaaki kawał drogi sami po Słodziaka!!!!

I ogromne podziękowania dla Moni i jej rodzinki, którzy są nieocenieni w pomocy i w swoich wielkich dobrych serduchach!

Martyna i Boski - 2012-12-24, 13:30

Ja również przyłączam się do podziękowań dla Moni, jej rodziców i dla P. Roberta!! Jesteśmy pod wrażeniem fachowej opieki i zaangażowania w ten śliczny psi pyszczek. Bardzooo się cieszę, że Słodziakowi się tak powodzi.

A z okazji Świąt, składam wszystkim Psim Maniakom i Psim Serduchom najszczersze życzenia: przede wszystkim zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!! Co by dawało siły i energii na długich spacerach:), radości i pomyślności na Nowy Rok!! oraz spełnienia wszystkich marzeń. Wszystkiego dobrego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Monia i Larsik - 2012-12-25, 12:32

Dziękuje nowym opiekunkom Dolczasa za zaangażowanie :-) Dolce na pewno się Wam odwdzięczy - i to szybciej niż mogłoby się wydawać.

a tu kilka zdjęć z ostatniego dnia Dolce u nas:

zagadka 'ile widzisz psów?':

życzymy dużo zdrowia i radości na święta :)

Ewa i Cindy - 2012-12-25, 13:15

piękny pies ze słodziak się zrobił.. chłopak wypiękniał nie do poznania :)
Marcina I LOBO - 2012-12-25, 17:05

Ja widzę 4.Czyzby Gingerka przyszła pożegnac Słodziaka? :)
Robert i Dolce - 2012-12-25, 22:59

Zgodnie z obietnicą parę fotek Dolce :-)

M!S!A - 2012-12-26, 10:28

No na zdjęciach wygląda na super grzecznego psa :) Panie Robercie a jak zniósł święta, bo pewnie gdzieś w gości poszliście?
Robert i Dolce - 2012-12-26, 14:34

Jest bardzo grzeczny :-) jakby psa nie było :-) Poznał całą najbliższą rodzinę, wszyscy Dolce polubili i pokochali :-) Dziś żeśmy się przekonali że jednak Dolce umie szczekać :-D jak chcieliśmy go zostawić samego na godzinę. Nawet jak został z innymi członkami rodziny to piszczał przez chwile po naszym wyjściu. Nad tym musimy popracować :-) Sucha karma również Dolce gryzie w zęby :-D ale trochę mięska jak się doda to pałaszuje aż miło :-) Ogólnie bardzo mary z niego pies :-)

P.S.

Robert wystarczy :-)

Martyna i Boski - 2012-12-26, 16:49

Właśnie zauważyłam ciekawą rzecz, otóż psiaki, które spędziły trochę czasu w schronisku mają dużo mniejszą ochotę na szczekanie niż te, które nigdy tam nie były... Te dwa psiaki, które niedawno wzięłam ze schroniska: jeden nie szczeka w ogóle, chyba, że z radości, ale to jest takie popiskiwanie, a Fafik szczeknie raz na tydzień i to wszystko, pies u kolegi (tez ze schronu z Cieszyna) też prawie w ogóle nie szczeka i Florek u babci też nie daje głośnych znaków:). Myślę, że one się tam tak naszczekały, a do tego ciągle musiały słuchać swoich kolegów... że teraz pewnie im się to źle kojarzy i odpuszczają:).
M!S!A - 2012-12-30, 20:28

Puk, puk. prosimy o nowe wieści co u Słodziaka :) Karma dotarła?
Robert i Dolce - 2012-12-30, 20:46

Już tydzień minął jak Dolce jest z nami :) szybko zleciało. Piesek otwiera się coraz bardziej :-) Nosi zabawki żeby się z nim bawić :-) Szczekać przestał, teraz piszczy - przerzucił się na cichszą wersję :-D .
Apetyt dopisuje :-D Każdego napotkanego psa musi przywitać :-) ciągnie do nich bardzo :evil: , tak chodzi spokojnie :-) Ludzie z reklamówką, torbami czy innymi rzeczami stanowią dla Dolce nie lada zainteresowanie. Woda, błoto itp to wróg - omija szerokim łukiem :-D Ogólnie cięgle chce żeby go głaskać i poświęcać mu uwagę. Idealnie opanował komendę "do siebie" :-) . Tak dotarła :-)

Robert i Dolce - 2012-12-31, 17:54

Szczęśliwego Nowego Roku :-) życzą Bożena, Robert i Dolce :-)
Barbara - 2012-12-31, 17:58

Dla Was również Najlepszego :)
Robert i Dolce - 2013-01-01, 19:49

Sylwestrowa noc przebiegła spokojnie :-) Dolce ją przesłał, jedynie obudził się o 24 popatrzył co się dzieje i poszedł dalej spać :-)