To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

KALENDARZE - Kalendarz na 2011 rok

Jerzy Kora - 2011-12-13, 07:34

Kalendarz będzie drukowany jednostronnie. Na jednej stronie będą dwa miesiące. Dojdzie strona tytułowa, i ostatnia z psami, które nie zmieszczą się w kalendarzu.

Czy chcemy, aby konkretne psy czy zdjęcia pojawiły się na stronie tytułowej?

Czy jakieś napisy?

Miała być też informacja o fundacji na ostatniej stronie. Czy tekst ktoś przygotuje czy mam zrobić wybór z tekstów na stronie?

Czy i gdzie powinien pojawić się adres fundacji?
Czy i gdzie powinien pojawić się adres internetowy?
Czy i gdzie powinno pojawić się konto do wpłat?

Coś jeszcze?

EWA INGA - 2011-12-13, 07:45

Jurek informacja na stronie o fundacji uważam że powinna być jak i tez ;

powinien pojawić się adres fundacji
powinien pojawić się adres internetowy
powinno pojawić się konto do wpłat

Jerzy Kora - 2011-12-13, 07:59

IKA47 INGA-SONIA napisał/a:
Jurek informacja na stronie o fundacji uważam że powinna być jak i tez ;

powinien pojawić się adres fundacji
powinien pojawić się adres internetowy
powinno pojawić się konto do wpłat

OK. Poprosiłem o uwzględnienie.

Obiecałem tekst o fundacji. Coś zaproponuję za parę chwil.

Jerzy Kora - 2011-12-13, 08:28

Teksty do kalendarza:

Chciał bym wykorzystać 2 materiały

Wycięg ze statutu
Cytat:
1. Celem Fundacji jest:
1) działanie na rzecz humanitarnego traktowania zwierząt, w szczególności psów rasy golden retriever i mieszańcom tej rasy,
2) udzielanie wszechstronnej pomocy bezdomnym i chorym zwierzętom,
3) upowszechnianie wiedzy kynologicznej,
4) ochrona środowiska i ochrona zwierząt.
5) wspieranie wszelkich działań w zakresie zwalczania bezdomności zwierząt,
6) zwalczanie przejawów znęcania się nad zwierzętami, w szczególności poprzez podejmowanie interwencji w obronie praw zwierząt, ,
7) udzielanie wsparcia osobom niosącym pomoc bezdomnym psom rasy golden retriever i mieszańcom tej rasy.

oraz tekst reklamowy

Cytat:
FUNDACJA WARTA GOLDENA

To ludzie dobrej woli, których serca wypełnia miłość do złotych psów Golden Retriver

To ludzie, którzy ofiarowują swój czas, troskę i mieszkania aby zapewnić goldenom kawałek suchego, ciepłego Domu Tymczasowego

To ludzie, którzy transportują goldeny przemierzając nieraz całą Polskę aby te mogły zacząć tą lepszą część swojego życia.

To ludzie, którzy w naszym „goldenim ogródku” znajdują towarzysza, bratnią duszę na całe życie.

(tutaj kolaż ze zdjęć wesołych : z DT, Z transportu i z DS)

FUNDACJA WARTA GOLDENA

To psy rasy Golden Retriver, które doświadczyły zła, które świat ze sobą niesie.

To psy niechciane, niekochane, bite, rozmnażane tylko dla zysku, często również będące prezentem, który jednak szybko się znudził.

To również psy, które z powodu ciężkiej sytuacji właścicieli są zmuszone opuścić swój dom.

(tu kolaż ze zdjęć psów zaniedbanych)

Nie byłoby nas- WARTY GOLDENA gdyby nie ludzie dobrego serca, którzy wspierają Fundację finansowo. Pieniądze to nieodłączna część pomocy, bez których mamy związane ręce.

Apelujemy do wszystkich ludzi oraz firm, którym los tych biednych złociaków nie jest obojętny o wsparcie finansowe, dzięki któremu będziemy w stanie dalej pomagać.

Jesteśmy pełni nadziei, że czas nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia przyniesie naszym złotym podopiecznym nowe domy, pełne miski oraz wiele miłości.

(tutaj mordka wesoła jakiegoś cudnego złotka)

WARTA GOLDENA WARTA ZŁOCIAKA!!!

Wpłaty prosimy kierować na poniższe konto:

45 2130 0004 2001 0576 8023 0001
Fundacja Warta Goldena
ul. Tamka 49/11
00-355 WARSZAWA

oraz jeden z aforyzmów

Cytat:
"Dajemy psom nasz dom, nasz czas i naszą przyjaźń! W zamian psy dają nam wszystko - i to ludzie wychodzą na tym najlepiej..." Joel Evans

Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - Louis Sabin

"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - Mark Twain

Warna - 2011-12-13, 09:38

Jerzy Kora napisał/a:

Warna napisał/a:
Rozmawiałam z Pronature, mogą nam dać kilkaset złotych, ale nic więcej.

Ale wiadomo za co? Chcą za to jakieś kalendarze? Coś bliżej?

Nic za to nie chcą oprócz reklamy w stopce. Może kalendarz w prezencie do biura!

Jerzy Kora - 2011-12-13, 10:58

Warna napisał/a:
Jerzy Kora napisał/a:

Warna napisał/a:

Nic za to nie chcą oprócz reklamy w stopce. Może kalendarz w prezencie do biura!
\\

No to poproszę grafikę. Jeśli jest decyzja zarządu "na tak"

Jerzy Kora - 2011-12-13, 10:58

Warna napisał/a:
Jerzy Kora napisał/a:

Warna napisał/a:

\\

No to poproszę grafikę. Jeśli jest decyzja zarządu "na tak"

Barbara - 2011-12-13, 11:19

Jak najbardziej - na tak.
Jerzy Kora - 2011-12-14, 20:49

Warna - 2011-12-14, 20:54

Bardzo mi się to podoba.
Aga_TRuficzkowa - 2011-12-14, 20:54

Powiem szczerze ,nasz kalendarz jest dużo ładniejszy od kalendarza Aurei.........dzisiaj dostałam od nich ,bo moje psy w małym zdjęciu występują w styczniu i powiem ,że zachwycona nie jestem........
Jerzy Kora - 2011-12-14, 22:01

Tekst który pójdzie na kalendarz

Cytat:
FUNDACJA WARTA GOLDENA

To ludzie dobrej woli, których serca wypełnia miłość do złotych psów Golden Retriver

To ludzie, którzy ofiarowują swój czas, troskę i mieszkania aby zapewnić goldenom kawałek suchego, ciepłego Domu Tymczasowego

To ludzie, którzy transportują goldeny przemierzając nieraz całą Polskę aby te mogły zacząć tą lepszą część swojego życia.

To ludzie, którzy w naszym „goldenim ogródku” znajdują towarzysza, bratnią duszę na całe życie.

FUNDACJA WARTA GOLDENA

To psy rasy Golden Retriver, które doświadczyły zła, które świat ze sobą niesie.

To psy niechciane, niekochane, bite, rozmnażane tylko dla zysku, często również będące prezentem, który jednak szybko się znudził.

To również psy, które z powodu ciężkiej sytuacji właścicieli są zmuszone opuścić swój dom.

(tu kolaż ze zdjęć psów zaniedbanych)

Nie byłoby nas- WARTY GOLDENA gdyby nie ludzie dobrego serca, którzy wspierają Fundację finansowo. Pieniądze to nieodłączna część pomocy, bez których mamy związane ręce.

Apelujemy do wszystkich ludzi oraz firm, którym los tych biednych złociaków nie jest obojętny o wsparcie finansowe, dzięki któremu będziemy w stanie dalej pomagać.

Jesteśmy pełni nadziei, że czas nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia przyniesie naszym złotym podopiecznym nowe domy, pełne miski oraz wiele miłości.

WARTA GOLDENA WARTA ZŁOCIAKA!!!

Wpłaty prosimy kierować na poniższe konto:

45 2130 0004 2001 0576 8023 0001
Fundacja Warta Goldena
ul. Tamka 49/11
00-355 WARSZAWA

strona Fundacji: www.wartagoldena.org.pl Forum: www.wartagoldena.org.pl/forum
Kontakt: mail: fundacja@wartagoldena.org.pl Telefon: +48 504733168 , +48 605273373

Barbara - 2011-12-15, 00:10

Baaardzo mi się kalendarz podoba :mrgreen: Brawo :mrgreen:
Jerzy Kora - 2011-12-15, 07:17

Ostatnia strona

Jerzy Kora - 2011-12-15, 08:56

Kalendarz został przekazany do drukarni.Mają go drukować w tym tygodniu. Teraz szykują matryce.

Zaraz mam dostać na maila materiał wysłany do drukarni, Czy mogę go zamieścić na forum ogólnym z listą chętnych i informacją, że wysyłka zacznie się w przyszłym tygpdniu?

Wpłaty za kalendarz na konto Fundacji, jak rozumiem. Bo i faktura jest na fundację.

Co z opłata za wysyłkę? Za list wartościowy do 500gram w gabarycie B z dostawą w ciągu 2-3 dni zapłacimy 6 zł i 10 gr. Ogłaszaliśmy cenę 10 PLN - reszta na fundację?

Warna - 2011-12-15, 10:12

A jaka cena za kalendarz? Ile możemy zarobić na każdym egzemplarzu?
Jerzy Kora - 2011-12-15, 10:39

Ogłaszaliśmy że jeden kalendarz 35 PLN za 13 kartkowy. Możemy chyba zostawić cenę. Wtedy mamy po 10 PLN na kalendarzu.
Czyli żeby zarobić musimy sprzedać 140 kalendarzy.

Warna - 2011-12-15, 15:36

I dobrze!
Jerzy Kora - 2011-12-15, 17:47

Wieczorem wrzucam kalendarz na forum. Do wysyłki będę potrzebował informacji kto zapłacił. Wezmę fakturę do Poczty na Fundację.
Warna - 2011-12-15, 18:48

A ludzie płacą 35 złotych + wysyłka? Ile kosztuje wysyłka?
Warna - 2011-12-15, 18:48

A po co faktura z poczty?
Aga_TRuficzkowa - 2011-12-15, 19:21

Warna napisał/a:
A po co faktura z poczty?

Żeby wrzucić w koszty fundacji.

Warna - 2011-12-15, 19:25

Ale każdą fakturę musimy zapłacić przecież. Musi wyjść z konta fundacyjnego.
Aga_TRuficzkowa - 2011-12-15, 19:33

Faktura będzie wystawiona na fundację, a pieniądze na wysyłkę kalendarza wpłyną na konto fundacji, więc ta faktura będzie kosztem .
Warna - 2011-12-15, 19:44

To w ramach działalności gospodarczej, tak?