To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - MAX - 251

Martyna i Boski - 2013-10-24, 18:49

Kurde, Max myślałem, że się zobaczymy :( powspominamy, pooglądamy dziewczyny, miałem straszną ochotę warknąć na tego twojego Wsiołka, co by się nie czuł taki ważny i dał żyć emerytom. A tu się jednak nie uda :( przykro mi. Chociaż coś już mi wpadło do ucha, że z jakaś Cindy mam mieszkać, nie wiem czy to prawda... ale nie ukrywam, że jestem podekscytowany. Dzisiaj nawet tak grzecznie dałem się wykąpać, może Rudzia też na mnie przychylniej popatrzy!

Mam nadzieję, że jak wrócę ze zlotu to ty już będziesz miał swoich nowych, cudownych ludzi! Trzymam kciuki za Ciebie Maksymilianie :super: :super:
/ Twój na zawsze oddany Boski

Rufiakowa Amcia - 2013-10-24, 20:23

Ja też pragnę wyrazić ubolewanie, że nie spotkamy się jutro z Maxymilianem, Wsiołkiem i ich dwiema cudnymi Pańciami :(

Maxiu, masz zatem obowiązek uściskać Kajusię i Kamilkę od nas!

Iza Tutisowa - 2013-10-24, 21:17

Ojjj Maxiu bardzo ubolewamy, że Cię nie poznamy :(
Ale mamy nadzieję zobaczyć Cię na następnym Zjeździe :)

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-10-24, 21:20

Coooo Maxia nie będzie??? :beczy: Kamilko uściskaj go ode mnie mocno! Dopiero teraz zauważyłam, że Was nie będzie :-(
Kamila i Oskar - 2013-11-10, 21:54

Oj się długo nie odzywałem :)
przede wszystkim na następnym zjeździe jestem na 100 %.
U mnie wszystko jak najlepiej, dzień coraz krótszy to i oko się szybciej zamyka ;-)
Dalej mam to co uwielbiam, czyli pełną miskę, spanko, czesanko.i spacerki.
Zdrówko mi dopisuje, Ciotka już dawno wychowana, a Wsiołek jak to Wsiłek -no on zawsze nim dla mnie zostanie :mrgreen:

Boski, brachu a Ty to do mnie szedłeś?? Czy do Rudzi?? Teraz to nie ważne, dobrze że pozwoliłeś się odnaleźć. Łapa stary, odpoczywaj :)

Martyna i Boski - 2013-11-10, 22:42

Witaj Maksymilianie,

nawet nie wiesz jak się cieszę, że znowu mogę cię oglądać na zdjęciach!! Dziś całą noc miałem czarny scenariusz przed oczami, myślałem, że już nigdy Cię nie zobaczę :-( nie mówiąc o mojej pański, za którą, muszę przyznać... cholernie tęskniłem :oops: . I nie będę też ukrywać, że twoje "spacerkowe" zdjęcia wyjątkowo mi się nie podobają, tzn. ty i Wsiołek, a zwłaszcza ty, wyglądacie świetnie. Jednak dla mnie słowo "spacer" stało się przekleństwem, nie chce o tym słyszeć. Tak bardzo bolą mnie łapy, że nawet jem na leżąco. Całą noc szedłem przed siebie, ciągle mi się wydawało, że jestem na trasie spacerowej i zaraz wrócę do domu. Ale jakoś tego domu nie było, wszędzie tylko drzewa, krzaki, żadnego ludzia! Już myślałem, że oni się wszyscy pochowali. W końcu już nie miałem sił, łapy bardzoo bolały, położyłem się przed jakąś posesją i czekałem na cud. A, że jestem Boski to i cud się zdarzył, patrze a tam idzie śliczna sunia, nawet łapy przestały boleć. Przywitałem się pięknie, a jej państwo zobaczyli moje identyfiaktorki i zadzwonili do mojej pańci. Dawno nie byłem aż tak zadowolony.
Tak, więc proszę Cię Maksymilianie pilnuj się na tych spacerach, sprawdzaj gdzie jest twoja Ciocia. Nie oglądaj się za dziewczynami! Pilnuj też Wsiołka bo każdego szkoda. A ja dalej dochodzę do siebie, czuję jednak że to potrwa jeszcze dobrych kilka dni.

Pozdrawiam!!
/Twój na zawsze oddany kumpel Boski

Ps. : obiecuję więcej się nie zgubić, chociaż już mi pańcia powiedziała, że koniec spacerów na luźnym wybiegu, ehhh :/

Monia i Larsik - 2013-11-11, 16:40

Max :serce: taki cudny jesteś! Ja chyba Ci jeszcze Laleczkę moją wyślę, żebyś pokazał Senior'itce jak Seniory żyją :mrgreen: Zapowiem Lali, że na zjazd się wybierasz to może i ona uraczyłaby swą obecnością :mrgreen:
Iza Tutisowa - 2013-11-12, 17:12

Maxymilianie jesteś uroczy :serce:
Kamila i Oskar - 2013-11-17, 09:01

Ostatnio nic nie pisałem, bo trochę zaniemogłem.
Po porannym spacerku i śniadanku położyłem się jak zawsze na drzemkę i kiedy wstałem, kichnąłem i ... się rozjechałem. Tkwiłem tak w tej pozycji "na żabę" aż ciotka z pracy nie przyjedzie. Szybko zabrała mnie do weterynarza i on po porcji zastrzyków postawił mnie na nogi :)
Wykorzystywałem mój stan na maxa ;-) , jak tylko zapłakałem w nocy to ciotka od razy przy mnie była, obracała, karmiła. 8-)
Teraz dochodzę do siebie w domowym zaciszu nakryty kocykiem i nawet na długie spacerki mnie nie targają :)

Monia i Larsik - 2013-11-17, 11:16

Maxymilian ja Cię proszę! Ja Lalinkę szykuje na spotkanie zjazdowe z Tobą a Ty 'zaniemagasz'? Kochany stawaj szybko na nogi ale widzę, że przez Twoją ciotkę za prędko do pełnej formy nie będziesz chciał wrócić - taaaaak masz dobrze! Rozpieszczają Cię MAXymalnie :rotfl: Ale takie święte prawo Seniora! Rozpuścić do granic możliwości i zacałować!

:serce:

Iza Tutisowa - 2013-11-17, 19:27

Monia i Larsik napisał/a:
Rozpieszczają Cię MAXymalnie :rotfl:
Zdecydowanie :)
Marina Dino i Lola - 2013-11-18, 19:26

Max wracaj szybko do zdrówka :) :)
Kamila i Oskar - 2013-11-18, 21:06

Właśnie tak się teraz regeneruje :)

Iza Tutisowa - 2013-11-19, 13:22

Maxiu, ależ ta ciotka o Ciebie dba chłopaku :ok:
Ola i Habs - 2013-11-19, 21:22

Maxymilianie, wiklinowe wyrko, ciepły kocyk, mam nadzieję, że jesteś już zdrów, jak ryba ;)
Martyna i Boski - 2013-11-22, 20:39

Maxsymilianie... ale Ci dobrze!! a u mnie tylko dywaniki, kocyki, ale żeby mnie ktoś przykrył to już nie ma chętnych. Ja zgłaszam reklamację :mrgreen: !

Pozdrawiam/
Twój kumpel Boski

Warna - 2013-11-22, 20:43

Maxiuniu Kochany,
zdrówka, zdrówka, zdrówka, żeby te wszystkie leki pomogły. :-)

Kamila i Oskar - 2013-11-22, 21:03

Kochani no nie najlepiej że mną się porobiło. Bolą te plecy strasznie, ale dziś dostałem tableteczki , które ciotka w pasztecie przemycała i myślała że się nie zorientuje ;-)
Łyknołem to dziadostwo (Encorton) i liczę na poprawę. Uciekam teraz na Solux. Trzymajcie kciuki.
Wasz Maxymilian

Marina Dino i Lola - 2013-11-22, 21:18

Będziemy trzymać z całych sił :) :)
Iza Tutisowa - 2013-11-22, 23:31

Martyna i Boski napisał/a:
u mnie tylko dywaniki, kocyki, ale żeby mnie ktoś przykrył to już nie ma chętnych.
Boszczak przecie po Zjeździe Twoja Pańcia mówiła, że Cię do łóżka wpuści i co?? Tak tylko sobie gadała?
Bo wiesz mnie tam na łóżko pozwalają już wchodzić :D

Tutis

Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-22, 23:54

Ewka nie ma u ciebie wolnej działki? Wtedy buduje hacjendę, załatwiam robotę w oddziale firmy w Strykowie i biorę 5 psiaków do nas...a co mi tam ;)

Marusz

Ewa i Cindy - 2013-11-23, 00:33

kuszące.. :) działka by się znalazła.. to co.. podzielimy się robotą przy futrach? :)
Kamila i Oskar - 2013-11-23, 14:57

takie teraz mam wczasy, wszyscy koło mnie skaczą, a Wsiołek jak mi zazdrości :mrgreen:

Aga_TRuficzkowa - 2013-11-23, 15:44

Kamilko, a ta lampa jakie ma działanie, no i czy pomaga??
Lekarz zalecił czy sama wpadłaś na ten genialny pomysł?
Oskarku, uwierz mi na pewno nie chcesz się znaleźć na miejscu Maxa.....

Ola, Mariusz i Lea - 2013-11-23, 15:44

...jak spa :mrgreen: ,kuruj się Maxymilianie!

Ola