To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SURI - 10, 216

monika5s - 2011-05-20, 18:55

Wybacz Olu, że taki pomysł przyszedł mi do głowy, ale kombinuję jak koń pod górę :zdziwko: jak tu pomóc Surince :(
Korbulowa Familia - 2011-05-20, 19:16

Moniko nie mam czego wybaczać :) przecież wiem, że Ty i wiele innych osób właśnie tego dla Surinki chcecie! Ja też myślę już na różne sposoby... :(
Barbara - 2011-05-25, 15:12

Z ostatnich wiadomości: Surinka odbyła kolejną wizytę u weta. Była konieczna ze względu na pogarszający się stan skóry. Weterynarz na podstawie wcześniejszych badań i konsultacji zdecydował o odstawieniu Zyrtecu( bo nie było poprawy) oraz włączeniu sterydu Encortonu. Nadal obserwacja przez najbliższe dni i ewentualnie jeszcze silniejszy steryd, jeśli nie będzie poprawy.
Niestety z obserwacji wynika, że Suri ma alergie na trawy i drzewa, co znacznie pogarsza jej stan.
Jesteśmy w trakcie bardzo usilnych poszukiwań bardzo doświadczonego DT dla Suri- najlepiej na Wybrzeżu gdyż tam mamy zapewnioną pomoc stałą i pracę ze szkoleniowcem oraz jednocześnie opiekę stałą alergologa psiego oraz kilku wolontariuszy. Wszystko to załatwiliśmy już ale niestety DT brak. :-?

Korbulowa Familia - 2011-05-26, 08:06

Kurcze bezradność jest okrutna. Myślę już o wszystkim, ale nie znam osób którym możnaby dać Surinkę pod pełną fachową opiekę i pracę nad sunią :( Przynajmniej nie mam takich w swoim osobistym (poza forumowym) gronie :(
Jerzy Kora - 2011-06-03, 00:09

Kto szuka ten znajduje. Penetrujemy okolice trójmiasta i w końcu miejsce dla Suri się znajdzie.

Zdecydowaliśmy się wydzielić dla Suri specjalne konto tak, aby pieniążki dla Suri nie mieszały się z innymi

Cytat:
WG Opiekun Wirtualny
02 1030 0019 0109 8517 0038 7394
z dopiskiem "Suri"

MarzenaTabaNugat - 2011-06-03, 07:01

W tytule jest "2-letnia SURI w hoteliku w Gliwicach" ?? Wcześniej nie zwróciłam uwagi :oops: :oops: Suri wróciła do Gliwic??
Korbulowa Familia - 2011-06-03, 07:37

MarzenaTabaNugat napisał/a:
W tytule jest "2-letnia SURI w hoteliku w Gliwicach" ?? Wcześniej nie zwróciłam uwagi Suri wróciła do Gliwic??

Ja też nie zauważyłam wcześniej :oops:

Barbara - 2011-06-03, 09:10

Nie -temat nie został poprawiony :oops: Poprosimy Warnę o zmianę, bo ja tego zmienić nie mogę.
Na obecną chwilę mamy zapewniony pobyt Suri od sierpnia u szkoleniowca w domu- ze szkoleniem i leczeniem alergologa na miejscu :)
Szukamy bardzo doświadczonego DT na Pomorzu aby wcześniej Suri tam już mogła pojechać. :)

Korbulowa Familia - 2011-06-03, 09:13

Pięknie, że już najważniejsze ruszyło!!! :hurra:
Surinka kochana - badź cierpliwa jeszcze troszkę.
A od kiedy Suri ma zapewniony pobyt?

Barbara - 2011-06-03, 09:14

Jak szkoleniowiec wróci z wyjazdowych szkoleń :) Czekamy na sygnał i w tedy organizujemy transport.
Korbulowa Familia - 2011-06-03, 09:17

Świetnie :)
To teraz tylko zbierajmy pieniążki na poniesione koszty :roll:

Barbara - 2011-06-03, 09:20

Nadal będą potrzebne pieniążki gdyż ten pobyt Suri też będzie odpłatny, podobnie jak hotelik.
Ewa Albrecht - 2011-06-04, 15:03

Witajcie, czy subkonto dla Suri o numerze 02 1030...... jest także pod adresem konta TOZ w Gliwicach o początku 58 1240...? Gdy robię przelew internetowy muszę wpisać dokładny adres odbiorcy inaczej przelew nie pójdzie. Mam również w domu kilka sztuk wartościowej antycznej biżuterii, porcelanę i 2 futra, które można spieniężyć dla Suri, ale ja nigdy nie sprzedawałam na allegro i w sklepach internetowych, więc ktoś musiałby mi pomóc lub wziąć to na siebie. Ja chętnie oddam te fanty w tak szczytnym celu. Podziwiam, że robicie dla Suri tak wiele. Ja niestety mam 2 koty i dziecko, doświadczenia zero więc nie mogę zostać dla niej DT. Mieszkam w Ząbkach, więc gdyby Suri przeprowadziła się do Warszawy jak proponowała Marzenka (pozdrawiam) to także mogłabym ją odwiedzać. Mam też samochód, mogłabym też czasem pokrywać koszty paliwa przy transportach piesków. Wiem, że Fundacja jest zrzeszeniem ludzi dobrej woli, ale może stała składka od każdego z nas trochę rozładowałaby sytuację. A kłócić się nie warto, bo wszyscy jesteście cudowni, a Suri powinna nas tylko jednoczyć. Ewa
Korbulowa Familia - 2011-06-04, 15:10

Ewa Albrecht napisał/a:
Mam również w domu kilka sztuk wartościowej antycznej biżuterii, porcelanę i 2 futra, które można spieniężyć dla Suri, ale ja nigdy nie sprzedawałam na allegro i w sklepach internetowych, więc ktoś musiałby mi pomóc lub wziąć to na siebie. Ja chętnie oddam te fanty w tak szczytnym celu.

:shock:

Ewa jesteś wspaniała! :kwiatek:
To teraz tylko jakiś ruch ze strony GO i działajmy, działajmy, działajmy w tej szczytnej sprawie mając podstawy do pewnych kroków - dzięki Ewie! :mrgreen:

Ewa Albrecht napisał/a:
Wiem, że Fundacja jest zrzeszeniem ludzi dobrej woli, ale może stała składka od każdego z nas trochę rozładowałaby sytuację.

Już kilkakrotnie była ta sprawa poruszana, ale NIESTETY Fundacja nie może narzucić takich zobowiązań :roll:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-04, 15:43

Co tu duzo ukrywac, jestem pelna podziwu dla Ewy. Tak jak napisala Ola GO musi teraz podjac decyzje kto i co z tym zrobi, wiec mam nadzieje ze pojdzie z gorki. :-)
Co do wplat i narzucania. Kochani ja uwazam iz fundacja fundacja, lecz kasa z nieba nie zleci, wiec czy faktycznie nie rzucic tamiego tematu (bo pomysl juz sie przwijal kilkakrotnie) azeby co miesiac przelewac stałą skladke ( kto ile moze). - kwoty nie narzucamy.
Duzo razy juz o tym myslalam i nawet rozmawialam z Ola od Korby. Wystarczyloby 10 zl co miesiac od jednej osoby, a juz pewna suma by sie klarowala. Moja sytuacja nie pozwala mi na wieksze przelewy..

Korbulowa Familia - 2011-06-04, 15:51

Kasia i Szajba napisał/a:
Duzo razy juz o tym myslalam i nawet rozmawialam z Ola od Korby. Wystarczyloby 10 zl co miesiac od jednej osoby, a juz pewna suma by sie klarowala. Moja sytuacja nie pozwala mi na wieksze przelewy..

Ja się pod tym jak najbardziej podpisuję :)
Kilkanaście (lub więcej) takich "symbolicznych" wpłat i sumka się uzbiera, a wydatki ciągle są.

Ewa Albrecht - 2011-06-04, 15:56

Witam ponownie, w kwestii składki: można by zróżnicować wielkość wpłacanych kwot. Przecież ci, którzy mają psy w DT ponoszą duże koszty, my bez takich obciążeń moglibyśmy płacić więcej. Sądzę, że bardziej chodzi o "masowe" i regularne wpłaty niż ich wielkość. Napiszcie, co sądzicie o kwestowaniu np, podczas imprez w naszych miastach lub zwyczajnie przed hipermarketem. Ja się nie powstydzę choć jestem "poważną panią doktor"Czy taka kwesta wymagałaby zgody ministerstwa administracji i jak ją zdobyć?. Jeśli tak i nie jest to nic trudnego - to do dzieła! Jeśli nie potrzeba takiej zgody - skrzyknijmy się miastami/regionami i zorganizujmy coś! Na początku roku szkolnego 2011/2012 w szkole u mojego syna Janka mogę spróbować zorganizować jakąś zbiórkę, bo dzieciaki są chętne i dyrekcja też. Co roku zbierają drobne na schronisko lub niepełnosprawne dzieci. W szkole też co roku jest festyn rodzinny, gdzie można by zaprezentować goldeny i zebrać jakąś sumkę. Wokół jest też mnóstwo dobrych ludzi, trzeba ich tylko trochę zachęcić. Napiszcie, co o tym sądzicie i czy nie jestem starą wariatką. Ewa
Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-04, 16:02

Głęboko wierzę że nasza kochana Suri znajdzie swoje miejsce na ziemi. Gdzie bedzie kochana i rozpieszczana :-)
Korbulowa Familia - 2011-06-04, 16:05

Ewa Ty myślisz w naszym klimacie :mrgreen:
Jak Ty miałabyś być wariatką to i my też jesteśmy ;)
Tutaj masz linki do wątków, w których ten temat został opisany i żeby nie zaśmiecać wątku Surinki tam się przenieśmy z tą rozmową:
http://wartagoldena.org.p...p?p=37927#37927
http://wartagoldena.org.p...p?p=38014#38014

Barbara - 2011-06-04, 18:20

Pani Ewo,
Ogromnie dziękujemy za chęć niesienia pomocy i deklarację wpłat. :) Na wydatki związane z Suri możemy wpłacać pieniążki na konto TOZu 58 1240 4849 1111 0000 5351 3032 z dopiskiem WARTA GOLDENA SURI lub na konto specjalne dla Suri -( nie jest to konto Tozu) 02 1030 0019 0109 8517 0038 7394 i wszystko będzie jasne.Przy wpłacie na konto TOZU najważniejszy jest człon Warta Goldena , bo jesli tego nie będzie w tytule przelewu pieniążki nie trafią do nas .!!!!
Oczywiscie jak najbardziej namawiamy do licznych wpłat , chociaż po 10 zł miesięcznie!!! To bardzo dużo jak przynajmniej częsć osób dokonałoby takich wpłat co miesiąc. :)
Obecnie uruchamiamy program wirtualnego opiekuna- wtedy będzie możliwosć deklarowanych , stałych wpłat. Lada moment ten system będzie u nas działał.
Zbiórki wszelkie muszą być oparte o zgody urzędów a do tego potrzebujemy wpis do KRSu, który rodzi się nam w bólach. :| Ale jak nam się urodzi to pójdzie akcja pełną parą!!W szkołach również- wszędzie , gdzie tylko nas zaproszą. :)
Jesli chodzi o datki rzeczowe, to muszę znaleźć osobę, która umie obsługiwać się z aukcjami i poprowadzi tę aukcję na swoim profilu w Pani imieniu :) Skontaktujemy się na PW.
Pozdrawiam Basia

M!S!A - 2011-06-05, 11:12

Bardzo prosimy o te wpłaty na Suri, dzisiaj została wystawiona faktura za pobyt Suri w hoteliku- 500 zł i musimy zapłacić ją w tym tygodniu.

Z informacji o Suri- wszystko u suni jest w porządku, jest bardzo grzeczna, pan Tomek nie ma z nią żadnych problemów. Dobre wieści są takie, że Encorton działa i stan skóry znacznie się poprawił, sunia dostaje ćwiartkę leku dziennie.

Scoobisiowie - 2011-06-05, 11:50

Cieszymy się z wieści o Suri, trzymamy za nią kciuki, niech kruszynka zdrowieje!

Co do stałych wpłat to jesteśmy za, bardzo popieramy ten pomysł :!:
Jesli tyle osób wpłaciłoby choćby niewielką kwotę, to zawsze coś z tego będzie, niezależnie czy dla Suri czy innego potrzebującego goldziaka :>

Pozdrawiamy

Iwona Kalinowsk - 2011-06-05, 13:11

Cieszę się bardzo, że "mojej" Suri poprawił się stan zdrowia, ściskam Cię bardzo mocno Surinko i trzymam kciuki - musi być dobrze :) , gdyż źle już było :-(
Ewa Albrecht - 2011-06-05, 17:32

Witam Was, właśnie zrobiłam przelew dla naszej Suri w wysokosci połowy rachunku i mam nadzieję, że terazi Wy siądziecie do komputerów zaczniecie lawinowo słać kasę. Jeśli jest nas tak dużo, to nawet wpłata 5-10 zlotych miesięcznie to naprawdę fajna sumka. Mam nadzieję, że wkrótce będzie KRS i naprawdę ruszymy. Póki co WSZYSTKO wyłącznie w NASZYCH rękach i portfelach, więc do dzieła. Iwonko, nie ma za co mnie podziwiać, ja zrobiłam naprawdę niewiele i to, co jest dla mnie najłatwiejsze. Wy, którzy pracujecie z psami , leczycie je i uczycie miłości do okropnej ludzkiej rasy- Wy jesteście moimi bohaterami. Ewa
Korbulowa Familia - 2011-06-05, 17:43

Ewa Albrecht napisał/a:
Witam Was, właśnie zrobiłam przelew dla naszej Suri w wysokosci połowy rachunku

:shock: :shock: :shock:
:padam: Dziękujemy jak nie wiem co!!! :shock:
Ewa Albrecht napisał/a:
mam nadzieję, że terazi Wy siądziecie do komputerów zaczniecie lawinowo słać kasę. Jeśli jest nas tak dużo, to nawet wpłata 5-10 zlotych miesięcznie to naprawdę fajna sumka.

Ja mogę niestety póki co właśnie symboliczne kwoty przelewac, bo moje dwa zwierzaki niestety w nadchodzące miesiące oskubią mnie z połowy wypłaty :)
Ewa Albrecht napisał/a:
Mam nadzieję, że wkrótce będzie KRS i naprawdę ruszymy. Póki co WSZYSTKO wyłącznie w NASZYCH rękach i portfelach, więc do dzieła.

Jak widac motywacji nie powinno nam brakowac, więc DO DZIEŁA! :mrgreen: