Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - FELIKS - 150
Barbara - 2012-02-26, 23:42 Tak jak pisałam mam dość dyskusji.
Zajmij się proszę swoją pracą- pozostaw nam naszą- ceniłam Twoje rady ale teraz to nie są rady. Postępujemy z Grażynką według zaleceń weta - jeśli potrzebujemy innych badań i konsultacji wykonamy je. Nie będę tego komentować.
Pies został przekazany pod opiekę Fundacji Warta Goldena. I fundacja sprawuje nad nim opiekę. Koniec tematu.Barbara - 2012-03-08, 11:45 Dostałam wiadomość od Grażynki, że czekamy na wyniki poziomu Luminalu we krwi- będą dopiero w przyszłym tygodniu- pojechały do Niemiec.
Wysłałam Grażynce opis stymulacji nerwu błędnego. Teraz czekamy na wpis Grażynki, co u nich słychać Warna - 2012-03-08, 11:48 Super. Bardzo się cieszę i czekamy!Grażka i Feliks - 2012-03-08, 16:39 Ciekawie było w przychodni weterynaryjnej Niestety nasz pan doktor miał pilną sprawę i musiał wyjść więc byliśmy u kogoś innego. Pani doktor najpierw przez 30 min. tłumaczyła mi że nie ma takiego badania w ogóle i po co ja je chce zrobić jak nie ma potrzeby. Aż w końcu skomentowała to tym że człowiek całe życie się uczy..
Napisałam dużo dłuższy post ale nie wyświetlił się a teraz musze uciekać więc odezwę się jeszcze.Grażka i Feliks - 2012-03-12, 11:33 Czy Wy wiecie że Felek jest u mnie już prawie 5 miesięcy? Szok Nawet nie wiem kiedy to zleciało.
Zadomowił się już w 100% u nas chociaż co prawda od samego początku nie było żadnych strachów i stresu w związku z nowymi ludzmi i domkiem.
Zrobił się z niego pies kanapowiec. Zawsze rano czeka na zaproszenie do łóżka I tak sobie razem śpimy. Sama go do tego zachęcałam bo nigdy wcześniej nie miał ochoty na wylegiwanie na kanapie
Niczego się nie boi. Mam na myśli np. strzelania (mamy poligon blisko) wybuchów czy też nowych miejsc.
To jest na prawdę bardzo mądry psiak aczkolwiek baardzo leniwy i z syndromem głuchego ucha
Wszystko rozumie co do niego mówie i chce żeby wykonał no ale przecież kim ja jestem żeby decydować o tym że akurat w danym momencie ma zrobić siad czy tam wrócić na spacerku
Nauczyłam się więc żeby nigdy nie zapominać ze sobą smakołyków i zdecydowanie poskutkowało
Do innych psiaków jest bardzo przyjazny. Bawić by się chciał ze wszystkimi. Jednak te tylne nóżki nadal ma słabe więc przy zabawach się ciągle wywraca.
Daje się też ciągle dominować. Bardzo jest uległy. Taka "ciepła kluska" z niego jest
Zastanawiam się właśnie czy oprócz częstych spacerków jest jeszcze jakiś sposób na wzmocnienie tych łapek.
I jeszcze co do sierści. To Felciu ma ją szorstką i nie zaciekawą a nie wiem co mam mu zacząc podawać żeby się to poprawiło.Warna - 2012-03-12, 11:37 Łyżkę oleju z pestek winogron do posiłku. Korbulowa Familia - 2012-03-12, 12:29
Grażka425 napisał/a:
I jeszcze co do sierści. To Felciu ma ją szorstką i nie zaciekawą a nie wiem co mam mu zacząc podawać żeby się to poprawiło.
Oprócz rady Warny, to może trymowanko by poskutkowało? U Korbusi pomogło się pozbyć szorstkiej martwej sierści kilka m-cy temu, poza wzmocnieniem i odbudową "od wewnątrz"
Lubię takie złociaki: kanapowce-leniwce, które mają "koci charakter"
Pozdrawiam Grażynko i liczę na jakiś śląski spacer w przyszłości M!S!A - 2012-03-12, 20:28 A ja polecam preparat Dermafit Dog- rewelacyjny jest. U mojego Maila poprawa stanu skóry i sierści wystąpiła po 2 tygodniach podawania- a podaje się ten preparat 2 miesiące. Mailo też miał szorstką sierść, i wykwity skórne z powodu alergii- teraz sierść jest mięciutka, mniej wypada i skóra jest w bardzo dobrej kondycji. Takiego rezultatu nie osiągnęłam podając oleje czy inne specyfiki.Warna - 2012-03-12, 20:29 To my chyba też spróbujemy. A gdzie to kupujesz?M!S!A - 2012-03-12, 20:35 Ja kupuje u weterynarza akurat. Ale można tez podobno to dostać w dobrych sklepach zoologicznych bądź tych internetowych. O jest np. w tym sklepie http://www.kacikpupila.pl...5ml-p-8225.html ale myślę że można też poszukać w innych bo ceny wahają się o kilka złotychWarna - 2012-03-12, 20:38 Dzięki serdeczne! Aśka Axelowa - 2012-03-13, 09:01 Można też sprawdzić tarczycę - jej nieprawidłowa praca często objawia się złą kondycją skóry i sierści. I syndrom "leniuszka" też może wskazywać na niedoczynność.
Grażynko, a może pokażesz nam Feliksa? Tego Przystojniachę tak przyjemnie się ogląda... Warna - 2012-03-13, 09:18 To wyjątkowo piękny Golden!jarecki - 2012-03-13, 09:25 Moje psy co drugi dzień dostają Biostyminę wraz z jogurtem naturalnym. Efekt jest taki , ze bernowy sierść się błyszczy jak .... a bokser przestał być nazywany bąkserem gdyz przestał puszczać bąki.Grażka i Feliks - 2012-03-13, 22:26 Tak chyba się zapytam naszego pana doktora o to badanie tarczycy. Będę w tym tyg. po odbiór wyników to się dowiem co i jak
Zapowiada się u nas ciepły weekend więc fotki przystojniakowi na pewno porobię
Czekam na odbiór prawka więc teraz będziemy już mogli wybierać się na wspólne spacerki Barbara - 2012-03-13, 22:29 Grażynko to badanie na tarczycę jak najbardziej Poproś o zrobienie nawet na wszelki wypadek. Goldeny często mają problemy z tarczycą.Grażka i Feliks - 2012-03-17, 13:09 Na wyniki jeszcze musimy poczekać ale myśle że powinny być w poniedziałek już.
Felek zaczął mi znowu kuleć na prawą przednią łapkę. Hmm nie wiem może dlatego że byliśmy wczoraj na dwóch długich spacerkach i sobie ją nadwyrężył. Jest troszke spuchnięta ale żeby go jakoś specjalnie bolała to nie zauważyłam.Grażka i Feliks - 2012-03-18, 20:25 Dawno nie było żadnych zdjęć więc proszę bardzo Oto nasz przystojniak
Warna - 2012-03-18, 20:46 Szczerze, to ja dawno nie widziałam równie pięknego Goldena. W sumie chciałabym go zobaczyć w realu, bo na zdjęciach jest Misterem Urody.Barbara - 2012-03-18, 21:43 Cudowny jest!!!!!!!! I zdjęcia też piękne.Jerzy Kora - 2012-03-18, 22:46 Ja tu widzę piękny materiał do kalendarza na 2013 rok , Mogę prosić najładniejsze zdjęcia na mail jerzy@wartagoldena.org.pl ?Grażka i Feliks - 2012-03-20, 19:24
Jerzy Kora napisał/a:
Ja tu widzę piękny materiał do kalendarza na 2013 rok , Mogę prosić najładniejsze zdjęcia na mail jerzy@wartagoldena.org.pl ?
Ciężko będzie wybrać te najlepsze Ale oczywiście że wyśle Grażka i Feliks - 2012-03-20, 19:29 Mam wyniki Felka:
Fenobarbital 19,4 Norma 15.0-30.0 Wet powiedział że wynik jest w porządku.
Co do łapki to dostał zastrzyk i tabletki na dwa tyg. leczenia. Jak za tydzień nie przejdzie to mamy iść na prześwietlenie. Przy takim ogólnym badaniu dało się słyszeć strzykanie w nadgarsku. Ale miał tak o obu więc bardzo prawdopodobne że sobie na spacerku nadwyrężył.Barbara - 2012-03-20, 23:25 No to super. Popytaj przy okazji o pobranie krwi na badania w kierunku chorób tarczycy. Grażka i Feliks - 2012-03-23, 12:46