To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - HIRA - 89, 145

Rufiakowa Amcia - 2013-01-06, 20:54

Piękna Bakusia, to się dobrały dwie śliczniaste goldeniaste :D
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-07, 17:28

Dziękujemy :)

Dziś Hirka została pierwszy raz w domku sama na 2h. W weekend ćwiczyliśmy i było ok :) Nocki też. Wracamy do domu po 2h a tutaj drzwi od korytarza otwarte, drzwi do pokoju otwarte, miska z jedzeniem z korytarza przetransportowała się do 2 pokoju i rozsypała na dywanie, ciasto ze stołu zjedzone (biszkopt z owocami) :shock: magazynek otwarty :shock: na szczęście nic poważnego się nie stało,ale coś mi się wydaje,że "cicha woda brzegi rwie" :lol: i Hirka to tylko taki aniołek z różkami :-P na szczęście nie załatwiła się w domku więc jest ok.

poszłyśmy na spacer a tam ta spokojna psinka biega, skacze radośnie, zachęca wszystkich do zabawy - wulkan energii :mrgreen: zmienia się z dnia na dzień :)

Agata i Luśka - 2013-01-07, 18:10

:lol: Dobrze, że chociaż drzwi wejściowe były zamknięte! :lol:
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-07, 18:35

Agata i Luśka napisał/a:
:lol: Dobrze, że chociaż drzwi wejściowe były zamknięte! :lol:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ale już mi pokazała jak otwiera drzwi - spryciula i to bardzo mądra :) zostawiłam ją na korytarzu aby sie osuszyła i zjadła kolacje (apetyt ma duży) i po chwili słyszę,że ktoś dusi na klamkę,a to Hirka wskoczyła do pokoju :rotfl: mój mąż ją obserwował z drugiej strony,bo schodził z góry :) podobno boski widok :mrgreen:

Gabiś i Fifi - 2013-01-07, 21:49

Wesołą mam buzię jak czytam o Hirze i jej zdolnościach... :P U nas w sumie drzwi mało a i tak zawsze wszystkie pootwierane - więc pewnie dlatego nie poznałam się na talencie Niuńki. :-) Trafił Wam się wyjątkowy pies!!! :serce:
Rufiakowa Amcia - 2013-01-08, 00:40

Ela Hirka i Bakusia napisał/a:
miska z jedzeniem z korytarza przetransportowała się do 2 pokoju i rozsypała na dywanie, ciasto ze stołu zjedzone (biszkopt z owocami)

:shock: :shock: :shock: Ma suczątko pomysły :mrgreen:

Mam nadzieję, że jak już się zaadaptuje, to choć miski nie będzie przestawiać ;) Bo że ciasto skubnęła, to się jej akurat nie dziwię :P

M!S!A - 2013-01-17, 19:24

Halo, halo co słychać u Hirki? :)
Gabiś i Fifi - 2013-01-17, 22:07

M!S!A napisał/a:
Halo, halo co słychać u Hirki? :)

Miałam pytać o to samo,ale od rana tylko szybko ogarniałam wieści i już musiałam uciekać.

Jak Hirka się miewa?Już mniej się telepie?A poznała już Bakusię?

Agata i Luśka - 2013-01-18, 21:32

:) Tęsknimy za Hirą! Napisz coś, proszę, Elu o naszej słodkiej suni!
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-22, 20:54

Witajcie,

Przepraszam za zwłokę,ale mam sesję więc większość czasu spędzam przy książkach ;-)

Hirka to mała petarda, ciągle nas zaskakuje,ale bardzo dobrze się sprawuje :) uwielbia biegać i szczekać, a do tego jest ogromnym żarłokiem :mrgreen:

wczoraj została na 10min sama w salonie i co ujrzeliśmy jak weszliśmy :?: :!: Hirke leżącą na kanapie :mrgreen: oczywiście szybko zeszła na dywan i położyła się w nogach :)

co do jej lękliwości to z dnia na dzień jest coraz lepiej chociaż strachliwa czasami jest bez powodu :-(

Warna - 2013-01-22, 20:56

Bardzo się cieszymy, że się odezwałaś i że wszystko jest w porządku. A tak z ciekawości, to co studiujesz?
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-22, 21:13

Warno ja też się cieszę,że wreszcie mam chwilkę wolną :) a studiuję ratownictwo medyczne :-)
Warna - 2013-01-22, 21:19

To super sprawa. A psy też będziesz potrafiła ratować?
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-22, 21:38

Mam nadzieję,że tak :) chociażby w przyszłości jako DT jak się nadamy :D

a co do ratownictwa to chciałabym mieć psa ratownika ;-) takie moje małe marzenie :mrgreen:

Warna - 2013-01-22, 21:44

Piękne marzenie, a marzenia trzeba w życiu realizować i tego Ci życzę. :-D
Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-05, 20:20

Witamy :)

Chciałam tylko napisać,że u Hirki wszystko ok :) już prawie się nie boi, chętnie spaceruje i ogólnie jest bardzo grzeczna :) Apetyt ma za dwóch a energii za całe wojsko :D

dziś poszła ze mną na podwórze, ja do kotłowni,a on kopać dziurę :shock: ;-) :roll: wyglada jak murzynek bambo :lol: i teraz nie wiem co robić - kąpać w brodziku czy wyczesać jak wyschnie :-/ musimy przetrwać te roztopy bez spuszczania z Hirki oka :->

Na dniach postaram się wkleić nowe zdjęcia :-)

Warna - 2013-02-05, 20:30

Z Goldenów piach spada, trzeba tylko poczekać kilka godzin i potem wessać odkurzaczem brud, który spadnie z psa w jednym miejscu. To bardzo praktyczne.
A poza tym, to bardzo się cieszę, że Hirka wreszcie jest szczęśliwa i może się cieszyć pełnią życia. Dzięki za to.

Gabiś i Fifi - 2013-02-05, 20:32

Super się czyta takie wieści.Czekam na zdjęcia.Elu - wycałuj Hircię mocno ode mnie!!! :serce:
M!S!A - 2013-02-05, 20:38

Elu- co się wysuszy to się wykruszy :mrgreen: i ja taką metodę stosuję u siebie a raczej u moich psów :lol: Ciężko iść na spacer żeby psy się nie wybrudziły, dlatego pozostaje po prostu częściej odkurzać ;) Bardzo się ciesze że i Hirki wszystko w porządku, ale jestem nie pocieszona bo nie ma zdjęć.. ;)
Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-05, 21:57

i się wykruszyło :D

Hirka bardzo szczęśliwa i nie wygląda na swoje 6lat :)

zdjęcia obiecuję na dniach :)

Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-24, 21:25

Meldujemy się z Hirką i z Bakusią :) Ostatnio dziewczyny spędzają razem dużo czasu i pamiętam o fotkach ;-)

Hircia grzeczna, kochana :) z utęsknieniem czekamy na wiosnę, słoneczko i kąpiel :D :rotfl:

Gabiś i Fifi - 2013-02-25, 00:29

To czekamy,czekamy....na zdjęcia...proszę ucałować Hircię. :serce:
Rufiakowa Amcia - 2013-02-25, 07:26

Ela Hirka i Bakusia napisał/a:
Hircia grzeczna, kochana

No pewnie, że kochana!

Taaak, czekamy na fotencje :D

Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-27, 12:55

zdjęcia z porannego spacerku :)

a tutaj jaka poważna :)

Hirka strasznie boi się aparatu :( jak tylko widzi,że mam go w ręce to się trzęsie :(

Oczywiście Hirka wycałowana i utulona :D

goldenek2 - 2013-02-27, 13:10

Powinno być stosunkowo łatwo odczulić psicę. Niech ten aparat leży gdzieś gdzie go widać....Prosić o wykonanie komendy gdy widzi leżący aparat chociaż kątem oka.... i nagradzać :mrgreen: