Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - HIRA - 89, 145
Rufiakowa Amcia - 2013-01-06, 20:54 Piękna Bakusia, to się dobrały dwie śliczniaste goldeniaste Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-07, 17:28 Dziękujemy
Dziś Hirka została pierwszy raz w domku sama na 2h. W weekend ćwiczyliśmy i było ok Nocki też. Wracamy do domu po 2h a tutaj drzwi od korytarza otwarte, drzwi do pokoju otwarte, miska z jedzeniem z korytarza przetransportowała się do 2 pokoju i rozsypała na dywanie, ciasto ze stołu zjedzone (biszkopt z owocami) magazynek otwarty na szczęście nic poważnego się nie stało,ale coś mi się wydaje,że "cicha woda brzegi rwie" i Hirka to tylko taki aniołek z różkami na szczęście nie załatwiła się w domku więc jest ok.
poszłyśmy na spacer a tam ta spokojna psinka biega, skacze radośnie, zachęca wszystkich do zabawy - wulkan energii zmienia się z dnia na dzień Agata i Luśka - 2013-01-07, 18:10 Dobrze, że chociaż drzwi wejściowe były zamknięte! Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-07, 18:35
Agata i Luśka napisał/a:
:lol: Dobrze, że chociaż drzwi wejściowe były zamknięte!
ale już mi pokazała jak otwiera drzwi - spryciula i to bardzo mądra zostawiłam ją na korytarzu aby sie osuszyła i zjadła kolacje (apetyt ma duży) i po chwili słyszę,że ktoś dusi na klamkę,a to Hirka wskoczyła do pokoju mój mąż ją obserwował z drugiej strony,bo schodził z góry podobno boski widok Gabiś i Fifi - 2013-01-07, 21:49 Wesołą mam buzię jak czytam o Hirze i jej zdolnościach... U nas w sumie drzwi mało a i tak zawsze wszystkie pootwierane - więc pewnie dlatego nie poznałam się na talencie Niuńki. Trafił Wam się wyjątkowy pies!!! Rufiakowa Amcia - 2013-01-08, 00:40
Ela Hirka i Bakusia napisał/a:
miska z jedzeniem z korytarza przetransportowała się do 2 pokoju i rozsypała na dywanie, ciasto ze stołu zjedzone (biszkopt z owocami)
Ma suczątko pomysły
Mam nadzieję, że jak już się zaadaptuje, to choć miski nie będzie przestawiać Bo że ciasto skubnęła, to się jej akurat nie dziwię M!S!A - 2013-01-17, 19:24 Halo, halo co słychać u Hirki? Gabiś i Fifi - 2013-01-17, 22:07
M!S!A napisał/a:
Halo, halo co słychać u Hirki?
Miałam pytać o to samo,ale od rana tylko szybko ogarniałam wieści i już musiałam uciekać.
Jak Hirka się miewa?Już mniej się telepie?A poznała już Bakusię?Agata i Luśka - 2013-01-18, 21:32 Tęsknimy za Hirą! Napisz coś, proszę, Elu o naszej słodkiej suni!Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-22, 20:54 Witajcie,
Przepraszam za zwłokę,ale mam sesję więc większość czasu spędzam przy książkach
Hirka to mała petarda, ciągle nas zaskakuje,ale bardzo dobrze się sprawuje uwielbia biegać i szczekać, a do tego jest ogromnym żarłokiem
wczoraj została na 10min sama w salonie i co ujrzeliśmy jak weszliśmy Hirke leżącą na kanapie oczywiście szybko zeszła na dywan i położyła się w nogach
co do jej lękliwości to z dnia na dzień jest coraz lepiej chociaż strachliwa czasami jest bez powodu Warna - 2013-01-22, 20:56 Bardzo się cieszymy, że się odezwałaś i że wszystko jest w porządku. A tak z ciekawości, to co studiujesz?Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-22, 21:13 Warno ja też się cieszę,że wreszcie mam chwilkę wolną a studiuję ratownictwo medyczne Warna - 2013-01-22, 21:19 To super sprawa. A psy też będziesz potrafiła ratować?Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-22, 21:38 Mam nadzieję,że tak chociażby w przyszłości jako DT jak się nadamy
a co do ratownictwa to chciałabym mieć psa ratownika takie moje małe marzenie Warna - 2013-01-22, 21:44 Piękne marzenie, a marzenia trzeba w życiu realizować i tego Ci życzę. Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-05, 20:20 Witamy
Chciałam tylko napisać,że u Hirki wszystko ok już prawie się nie boi, chętnie spaceruje i ogólnie jest bardzo grzeczna Apetyt ma za dwóch a energii za całe wojsko
dziś poszła ze mną na podwórze, ja do kotłowni,a on kopać dziurę wyglada jak murzynek bambo i teraz nie wiem co robić - kąpać w brodziku czy wyczesać jak wyschnie musimy przetrwać te roztopy bez spuszczania z Hirki oka
Na dniach postaram się wkleić nowe zdjęcia Warna - 2013-02-05, 20:30 Z Goldenów piach spada, trzeba tylko poczekać kilka godzin i potem wessać odkurzaczem brud, który spadnie z psa w jednym miejscu. To bardzo praktyczne.
A poza tym, to bardzo się cieszę, że Hirka wreszcie jest szczęśliwa i może się cieszyć pełnią życia. Dzięki za to.Gabiś i Fifi - 2013-02-05, 20:32 Super się czyta takie wieści.Czekam na zdjęcia.Elu - wycałuj Hircię mocno ode mnie!!! M!S!A - 2013-02-05, 20:38 Elu- co się wysuszy to się wykruszy i ja taką metodę stosuję u siebie a raczej u moich psów Ciężko iść na spacer żeby psy się nie wybrudziły, dlatego pozostaje po prostu częściej odkurzać Bardzo się ciesze że i Hirki wszystko w porządku, ale jestem nie pocieszona bo nie ma zdjęć.. Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-05, 21:57 i się wykruszyło
Hirka bardzo szczęśliwa i nie wygląda na swoje 6lat
zdjęcia obiecuję na dniach Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-24, 21:25 Meldujemy się z Hirką i z Bakusią Ostatnio dziewczyny spędzają razem dużo czasu i pamiętam o fotkach
Hircia grzeczna, kochana z utęsknieniem czekamy na wiosnę, słoneczko i kąpiel Gabiś i Fifi - 2013-02-25, 00:29 To czekamy,czekamy....na zdjęcia...proszę ucałować Hircię. Rufiakowa Amcia - 2013-02-25, 07:26
Ela Hirka i Bakusia napisał/a:
Hircia grzeczna, kochana
No pewnie, że kochana!
Taaak, czekamy na fotencje Ela Hirka i Bakusia - 2013-02-27, 12:55 zdjęcia z porannego spacerku
a tutaj jaka poważna
Hirka strasznie boi się aparatu jak tylko widzi,że mam go w ręce to się trzęsie
Oczywiście Hirka wycałowana i utulona goldenek2 - 2013-02-27, 13:10 Powinno być stosunkowo łatwo odczulić psicę. Niech ten aparat leży gdzieś gdzie go widać....Prosić o wykonanie komendy gdy widzi leżący aparat chociaż kątem oka.... i nagradzać