Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - FIFI ma już dom w Krośnie - 221
goldenek2 - 2013-12-29, 00:32 Teraz musi dla Fifi zaświecić słońce M!S!A - 2013-12-29, 01:27 Pani Iwono witam na forum cieszę się że Fifka trafiła do Waszej rodziny, ani nick mówi sam za siebie Ewa i Cindy - 2013-12-29, 11:20 dziś dostałam porcję zdjęć Monia i Larsik - 2013-12-29, 11:32 O kurcze jakie legowisko dla Fiflaka xd Każdy kto widział Fifi choć kilka chwil wie co to za Suczydło (nie z tej ziemi) Jest radosna, rozbawiona i za razem grzeczna
Dziewczyny, Pani Mamo Moniki
dziękujeeeeeemy.
Fiflak ma już swojego Przewodnika ja już po zdjęciach widzę unoszącą się miłość. Trzymam kciuki za Was.
ps coś za czysto macie w tym domku swoim, też tak bym chciała... - Fifi pamiętaj, że współczynniki siersci na dywanie musi być dodatni! Ewelina, Kajen i Zola - 2013-12-29, 11:36 Fifi nie dość, że jest taka grzeczna i kochana, to jeszcze utrzymuje sierść na sobie, po prostu ideał A podusię ma prześliczną, widać, że była wyczekanym domownikiem Rufiakowa Amcia - 2013-12-29, 12:41 Podusia mnie rozłożyła na łopaty
I taaak, widzę, że Jędrek już "zaklepany" Ewa i Cindy - 2013-12-29, 12:44 aaa.. Fifi pięknego wiewióra potrafi robić wczoraj pokazała to mnie i Amelce Fifkowa drużyna - 2013-12-29, 15:09 Witajcie w niedzielę, Fifka czuje się dobrze. Wczoraj pięknie się zadomowiła i popisywała się nienamawiana wszystkimi sztuczkami, które potrafi. Noc przespała cichuteńko - bez wylewu rzeki... Rano przed 6 - wieeelkie siku - a już straciłam nadzieję, chodząc, ale myślę, że okolice trzeciego drzewa przy ul. Lniarskiej spełniły jej oczekiwania co do komfortu toalety. Swoją drogą byłam pewna, że jako dama połyka... - na szczęście nie... Tak naprawdę jest damą w każdym calu - maniery ma nienaganne, jest bardzo spokojna. Podajemy leki, pije, śpi, zachęca do zabawy, rano nie specjalnie chciała jeść, podałam jej poranną porcję jako nagrody i z ręki. O 3 zjadła też 2 kulki pasztetu podlaskiego z przemyconymi tabsami na kaszel, kiedy gotowałyśmy obiad łyżeczkę startej marchewki jako smaczek. była już na 3 spacerkach. Na razie to tylko takie chodzenie, bo musimy nabyć linkę - i tu proszę Was o rady - jaką? Teraz Fifka kolejny zasypia w jednym z wytypowanych miejsc - w przejściu z kuchni do przedpokoju
!!!BARDZO WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA MAMY FUNDATORKI PODRÓŻY Z TORUNIA !!!Spajkowa Ewa - 2013-12-29, 15:37
Fifkowa drużyna napisał/a:
Na razie to tylko takie chodzenie, bo musimy nabyć linkę - i tu proszę Was o rady - jaką?
w dziale SKLEP I AUKCJE pojawiają się czasem linki
jeśli akurat nie będzie, to ja swoją kupiłam w zooplusie http://www.zooplus.pl/sho...ringowki/135482
nie narzekam, nic się z nią nie stało (oprócz tego, że już nie jest tak ostro pomarańczowa, a raczej błotno- pomarańczowa) M!S!A - 2013-12-29, 15:52 Ja proponuje linke ok 10 metrową zakupić wlaśnie grubszą bo jest wygodniejsza niż te cienkie linki.Iza Tutisowa - 2013-12-29, 19:10
M!S!A napisał/a:
Ja proponuje linke ok 10 metrową zakupić wlaśnie grubszą bo jest wygodniejsza niż te cienkie linki.
Dokładnie, my mamy taką cienką i już miałam kilka ran na ciele od niej dlatego taka grubsza jest według mnie najlepszaFifkowa drużyna - 2013-12-30, 20:45 Dziękuję - wszystko dzisiaj zostało zamówione, na karmę zdecydowałam się taką - Acana Adult Large Breed, przyjdzie też kong czerwony - kiedyś trzeba będzie zostać samej w domu Fifkowa drużyna - 2013-12-30, 20:47 Co u Fifi? Wczoraj Fifka złapała doła po południu, wyglądała na bardzo rozbitą wewnętrznie - zaczęła pić, cały dzień nie sikała i dzisiaj ani rano ani na dwóch późniejszych spacerach - kompletna blokada i nic..., nadal dużo piła. Dzisiaj została z chłopakami. Dobrze się sprawili - smaczki, leki, spacery, a ja poszłam do pracy. Bardzo tęskniła okazało się. Przyniosłam jej ulubione ciasteczka po przyjściu, było mizianie po południu. Był też spacer z Jędrkiem i dwa razy siku. Grubszy kaliber - na razie nic z tych rzeczy - w ogóle jeszcze tego u nas nie robiła. Karmę je w większości z mojej ręki, czasami z miski, reszta w smaczkach - ale w nie chce jej jako nagrody woli mini psie ciasteczka. Teraz śpi - zmęczyła się - dzisiaj było sporo przebieżek. Mąż poszedł też z nią do weterynarza, zabrali ze sobą kartę z Torunia. Nasza pani wróci dopiero 2 stycznia i wtedy ją przebada - a dziś skończyły nam się krople do uszu i jedne z kropli do oczu. Pan wyczyścił jej przy okazji uszy - bo my sobie jeszcze z tym średnio radzimy - i orzekł, że są w całkiem dobrym jak na jej przypadłość stanie. Zachwycał się, że piękny pies. Ale to nie jedyny męski skowyt podziwu dzisiaj. Z relacji męża wiem, że Fifi zrobiła piorunujące wrażenie na pewnym labku biszkoptowym, który spaceruje nasza ulicą - a rano się zawsze mijamy - ja do pracy - on buła w pysku - taka ma poranną pracę - buły nie odpuszcza nigdy... No i dziś go wbiło w ziemię na widok Fifki. Stanął nieruchomo i nie dał się odwołać swojemu panu ani ruszyć z miejsca - doszło do powąchania... Zmieniliśmy też miejsce legowiska - nie żeby się jej poprzednie miejsce nie podobało, ale mamy za ściną starsza panią, denerwuje się pieskami i stwierdziliśmy, że ograniczymy efekty pukania ogonem w "jej" ścianę. I tak to dzisiaj było. Fifka śpi teraz i wzdycha, czasami porusza łapami. Na doła też dobry jest szelest worów z jedzeniem w kuchni... ale udajemy, że nic nie widać z tej strony... nie uczymy sępić...M!S!A - 2013-12-30, 20:52 Czy wet coś małej podał skoro nie robiła jeszcze kupy? Na pewno warto jej podać do karmy ze dwie łyżki oleju rzepakowego dla lepszego ślizgu. Jak za długo nie będzie robić to nie dobrze, będzie ją trzeba czyms innym wspomóc.Fifkowa drużyna - 2013-12-30, 20:57 nic niestety nie zapisał, powiedział, że ze stresu, podam jej olej - to może być tylko ten jeden typ? mam oliwę oliwkową i słonecznikowy, ale kupimy jeszcze jak trzeba tenM!S!A - 2013-12-30, 21:00 Może być słonecznikowy, proszę jej podać ze dwie a nawet 3 łyżki do karmy. Ja po operacji mojego Mailo miałam podobny problem i podanie oleju pomogło. Czyli nawet dzisiaj dac jej jeszcze kilka chrupek z tym olejem, jutro i pojutrze.Fifkowa drużyna - 2013-12-30, 21:03 działamy w takim razieFifkowa drużyna - 2013-12-30, 21:15 olej z jedzonkiem był pysznyM!S!A - 2013-12-30, 21:17 i super, to teraz wyczekujemy na twarde dowody Ewa i Cindy - 2013-12-30, 22:23 Fifkowa drużyna - 2013-12-30, 22:31 dziękuję za pomoc w dodaniu Fifkowych zdjęć !Fifkowa drużyna - 2013-12-30, 22:56 4qpy jak chałupy... olej zadziałał natychmiastowo. I tym optymistycznym akcentem mówimy dobranocRufiakowa Amcia - 2013-12-30, 22:58
4qpy jak chałupy... olej zadziałał natychmiastowo. I tym optymistycznym akcentem mówimy dobranoc
Kupa szczęścia To się będzie maleńkiej dzisiaj lekko spało Karolinaa - 2013-12-30, 23:04 Bardzo się cieszę z kupek;)
Pierwsze kupy za płoty. Teraz będzie tylko lepiej M!S!A - 2013-12-30, 23:06
4qpy jak chałupy... olej zadziałał natychmiastowo.
Super to jutro na spokojnie do karmy wystarczy już łyżka profilaktycznie.