Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - SABA ma już dom w Siemianowicach Śląskich - 307
Warna - 2015-10-07, 10:34 Czy ona już wie, o co chodzi w byciu psem?Ewa i Cindy - 2015-10-07, 20:30 coraz lepiej jej to idzie, zostało jej jeszcze trochę do nauki ale podstawy ma ogarnięte
dziś odwiedził nas Toffik bo go przewoziłam między DT.. nagrałam filmik i Saba nie była w stanie trzymać się z boku
filmik wrzucam tez do wątku Tofcia https://youtu.be/qGubRWf16TIWarna - 2015-10-08, 09:06 Saba ewidentnie się najeża. A Toffik przypomina mi Boskiego.Ewa i Cindy - 2015-10-08, 11:19 Najeza sie, nie ma sie co dziwić, łaska od 3 tyg ma kontakt z psami dopiero wiec nowości jeszcze są straszne ale szybko luzuje Rufiakowa Amcia - 2015-10-08, 11:59 Hehe, różnica temperamentów kolosalna, Saba jeszcze trochę i się posmyra ogonem po głowie, tak go zadziera Natomiast cieszy mnie całkiem dobry widok Toffcia, tu niby dreptu dreptu, ale jest w miarę dziarski i raczej ciekaw nowych miejsc, niż nimi przerażony Ewa i Cindy - 2015-10-12, 21:18 Sabula dziś dostała głupawki jak zobaczyła śnieg
mam krótki filmik z zabaw w ogródku po spacerku https://youtu.be/FfnUlpSKqUwEwa i Cindy - 2015-10-18, 01:36 Sabula ma się bardzo dobrze, zadomowiła się w pełni, jak chce odpocząć idzie sobie na legowisko i śpi na spacerkach szaleje z Marleyem, coraz spokojniej podchodzi do nowości (nowych psów i ludzi spotkanych na spacerze)
dziś odwiedził nas Toffik i Melka.. z Melka szalały po łąkach za piłką
Ma tez nową koleżankę w domku, na początku trochę ją obszczekała ale po chwili zajęła się swoimi sprawami czyli zachęcaniem Marleya do zabawy..
szczyl z niej wychodzi niesamowity.. taki głupiutki jeszcze ale pozytywnie zakręcony za długo nie usiedzi w miejscu, lubi jak się coś dzieje.. przy wycieraniu łapek próbuje się się bawić ręcznikiem którym ja wycieram.. u weta jak miała czekać to zaczęła się zabawiać smyczką.. i tak w kółko coś.. ale jak przychodzi wieczór to laska znika.. idzie do sypialni i tam odpoczywa
spacerek.. Pańcia wołałaś tak intensywnie to jestem..
kuchenny luzak
a tak czasami śpimy.. w kupie raźniej Ewelina i Rufi - 2015-10-18, 16:33 Ale fajna jest czy orientacyjnie jesteś w stanie powiedzieć Ewo kiedy Sabunia byłaby gotowa do adopcji ? Chyba głównie pod wpływem nagłego przypływu waszych podopiecznych myśle co raz poważniej nad adopcją kolejnego warciaka. Popełniłam niestety błąd poprzez to, że mój fundacyjny Rufi posiedział trochę u mojej mamy w związku z moją przeprowadzką i w rezultacie moja mama nie wyobraża sobie już żeby Rufi wrócił do mnie na stałe ;( Moja mama niestety 2 lata temu pożegnała naszego 14,5 letniego Kubusia w typie goldena i Rufi ewidentnie skradł jej serce i wypełnił pustkę po poprzednim psiaku. Oczywiście dla mnie taka sytuacja nie jest komfortowa, bo to ja chciałam psiaka i dalej bym chciała Moja mama stworzyła Rufiemu wspaniały domek, jest w pełni szczęśliwy, zadbany, zdrowy i zrelaksowany ale mnie ogromnie brakuje psa w domku :(także mysle, zę czas na kolejnego psiaka To oczywiście nie musi być Sabunia, ale czytam w opisie, że miała wątek z ugryzieniem dziecka i przypuszczam, że to moż,e ograniczyć troszkę krąg zainteresowanych ? W każdym razie polecam się Najchetniej wziełambym psiaka właściwie od połowy grudnia bo akurat rozpoczynam wtedy urlop naukowy 3 miesięczny więc byłoby spoto czasu na spokojne zapoznanie Swoją drogą bardzo zapuściłam wątek Rufiego tutaj; obiecuje coś więcej napisać i wstawić zdjęcia, ale generalnie u Rufiego sielaneczka Głaski dl Sabuni!!!Ewa i Cindy - 2015-10-18, 22:09 Sabulę chce umawiać na zabieg sterylizacji w tym tyg.. laska pięknie luzuje.. sądzę ze niebawem będzie gotowa.. nowy domek i tak czeka masa pracy bo laska nei ma szybkozłaczki żebym jej mogła załadować nowe dane.. ale z dnia na dzień jest lepiej
dziś byliśmy na spacerku w dużej brygadzie i Sabula raz coś tam burknęła.. wystarczyło ze powiedziałam ze ma wyluzować i poleciała dalej Laska ma największy problem z czymś nowym.. np pojawiającymi się nagle ludźmi którzy wychodzą zza zakrętu, z nowymi psami które się pojawiają... ale z naciskiem na NAGLE.. musi mieć chwilę na przeanalizowanie sytuacji tak jakby od razu zakładała ze ktoś lub coś nowego chce ją skrzywdzić.. np po spacerku pojechałam do domku, Amelka z Rufkiem przyjechali za mną i jak wysialiśmy z autka to już coś burknęła bo coś nowego się wydarzyło.. po chwili w domu kleiła się do Amelki i kazała myziać
super jest Rufiakowa Amcia - 2015-10-19, 16:37 Wowowow! Wreszcie zdjęcia mi się załadowały (dla odmiany, teraz filmów nie widzę). Laska jest torpeda na maxa, może robić za podręczną elektrownię Potwierdzam, jak mi wczoraj pychol nadstawiała do głasków, to myślałam, że się jej przeprost szyi zrobi, tak bródkę wyciągała.Ewa i Cindy - 2015-10-22, 08:42 Sabcia wczoraj miała zabieg sterylizacji, zniosła go dzielnie..
wczoraj jeszcze była nieswoja po narkozie, dziś zjadła i dalej odsypia..
miała też zrobione zdjęcie RTG bioderek.. wet się nimi zachwycał wszystko jest tam idealne Kamila i Oskar - 2015-10-22, 08:54
Ewa i Cindy napisał/a:
et się nimi zachwycał wszystko jest tam idealne
to super, niech szybko dochodzi do formy wyścigówka mała Ewa i Cindy - 2015-10-25, 13:49 4 dzień po zabiegu i dalej wszystko jest ok Sabcia chyba powoli o nim zapomina i tylko ten kubraczek ja wkurza.. dobrze ze ma krzaczki to możne się podrapać robiąc slalomik
dziś idziemy na dłuższy spacerek.. miała laska kilka dni odpoczynku ale teraz koniec.. muszę ja trochę zmęczyć bo niestety ale pokazała ostatnio ząbki.. zaczęła strasznie bronić miejsca, legowiska na zewnątrz przy wejściu do domku i dywanika w przedpokoju.. więc takie dość newralgiczne miejsca.. nie pozwala podchodzić innemu psiakowi, mocno się spina w tych miejscach i parę minut długo mi zajmuje żeby odeszła z tego miejsca i wyluzowała.. na razie ma zakaz wstępu do przedpokoju jako miejsca odpoczynku a legowisko na zewnątrz jest schowane.. wiem ze zabieg spowodował delikatny dyskomfort teraz ale tak czy inaczej and tymi zachowaniami muszę dalej pracować..
więcej zdjęć porobię na spacerze a teraz jedno dzisiejszego hasania po ogródku
tak wyglądam w nowym kubraczku
a tak wykorzystuje krzaczki do masażu Rufiakowa Amcia - 2015-10-25, 22:47 Och Sabula, ty warkolący psie obronny. Weźże przykład z Cinduli, ona ma wszystko w nosie, luza ma takiego, że mogłaby prowadzić medytacje w ośrodku zen. Oczywiście, wiem, że macie inne temperamenty i nikt z torpedy nie zrobi podusi (i vice versa), ale nawet torpeda może żyć na luzie, bez spiny Ewa i Cindy - 2015-10-26, 09:58 Dziś i tak muszę dzwonić do wetów w kwestii Abry i dopytam czy możemy zdjąć szwy w piątek u Saby tak by laska była gotowa na weekend.. ranka goi się ładnie, po wczorajszym spacerku kubraczek musiał iść do prania i dzięki temu laska chodzi goła i wesoła.. zbytnio nie interesuje się okolicami cięcia, na coś zaczyna to wystarczy powiedzieć nie i odpuszcza... tak ją zostawiłam na noc i spała grzecznie
po nieprzyjemnych akcjach na razie brak śladu ale nie pozwalam jej siedzieć w przedpokoju a jak jesteśmy na zewnątrz legowiska które lubi są schowane wiec nie ma czego bronić.. zauważyłam że bardziej nakręca się przy Bezie i Cindzie.. przy obronie miejsca.. Marley bez problemu przeszedł koło niej na legowisko obok na noc, śpią razem na kanapie wieczorami. Rano rudo-biała mordka o podwójnym nosie przytulała się do mnie.. ach te poranne czułości
teraz wszystkie śpią by mieć silę na popołudniowy spacer.. piękny i spokojny jest ten mój dom futrem usłany Ewa i Cindy - 2015-10-26, 22:28 Sabulka dziś wreszcie ogarnęła bieżnię.. zdjęć ani filmiku nie będzie bo mam tylko 2 ręce .. w jednej trzymam kubeczek z żarełkiem a drugą ją karmię wcześniej próbowałam ale tak wchodziła i schodziła.. bała się.. dziś szła sobie bardzo wolniutko i dostawała za to żarełko.. cóż lepszego być może coraz fajniej skupia się na danym zadaniu i coraz mniej rzeczy ją rozprasza dumna z niuni jestem
ale żeby nie było ze tylko pisze i pisze.. coś dla oka też będzie
to fotki z niedzielnego spacerku.. filmiki też będą
tak szukamy piłeczki
goldeny na jabłkowym wypasie.. pilnowane przez Szandulę
może trochę rozmazane ale za to cała ekipa się mi w kadr zmieściła Ewa i Cindy - 2015-10-26, 23:55 no i filmiki
https://youtu.be/t3kpslXQcOU https://youtu.be/Z2vfC4d9Z9wEwa i Cindy - 2015-10-27, 22:59 kolejny dzień z samymi pozytywami
Laska na spacerku nie dość ze pięknie się słucha to pięknie przychodzi na przywołanie, nie wymyśla 15tyś innych rzeczy po drodze tylko jest
chyba zrozumiała też moje ale co do bronienia legowisk Do Marleya nie miała ale ale już Cindy i Beza.. to bywało różnie.. a dziś cały dzień Cindy z Sabcią przespały u mnie w sypialni za dużo miałam na głowie w związku z zabiegiem u Abruni więc dziś aparat nie pstrykał zdjęć.. nadrobię niebawem Ewa i Cindy - 2015-10-29, 09:07 Wczoraj laska ana spacerze znalazła rarytasik.. i to nie było błotko!!
ale o co chodzi?
ach jak cudownie przy okazji pokaz ranki po zabiegu
no i filmik na koniec: https://youtu.be/i1Ss07adk0IEwa i Cindy - 2015-10-30, 20:07 dziś Sabulka była na spacerku w pobliskim lesie.. w doborowym towarzystwie https://youtu.be/ncJNJmDZKAcWaniliowa Paula - 2015-10-30, 20:31 Ewuś dziękujemy za liczne fotorelacje z Waszych przygód wiesz... ja myślę, że czas najwyższy ogłosić, że Sabcia... SABCIA ZNALAZŁA DOMEK swoich kochanych ludzi, takich już na zawsze na zawsze <3
Panie Jarku... serdecznie gratulujemy... i dziękujemy za Pana cierpliwość. Mam nadzieję, że Sabcia rozświetli Wasz dom.
Ewuś a Tobie dziękuję za tak cudowną opieką nad małą... jesteś niemożliwa :*Warna - 2015-10-30, 20:34 WSPANIALE! Gratuluję. Ewa i Cindy - 2015-10-30, 22:52 też gratuluję nowemu domkowi.. dbajcie o laskę należycie
Marleya jakoś udobrucham .. Cinda, Beza i Abra będą mu musiały na razie wystarczyć Beata Jarek Baffy Saba - 2015-11-04, 18:46 witamy wszystkich
Sabcia aklimatyzuje się w naszym domku. Baffy przyjął bardzo dobrze siostrzyczkę
wszyscy zachwyceni SabąBeata Jarek Baffy Saba - 2015-11-04, 18:48 dziś rano ukradła kromeczkę chlebka z masłem z szafki kuchennej na co nie byliśmy nieprzygotowani:)......Baffy niegdy tego nie robił