To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - NESTOR ma już dom w Tarnowskich Górach - 479

Magda i Nika - 2018-01-20, 11:03

Bardzo dziękujemy za szczegółową relację ^^ Bardzo się cieszę, że wszystko przebiega póki co ok. Obecność Lenora na pewno dobrze mu robi, Nestor jest dość zadziorny i wręcz wskazane jest, żeby ktoś dzieciaka trochę poustawiał i pokazał, że nie cały świat kręci się wokół jego grubego tyłka ;) Trzy dni to niewiele - z czasem może będzie miłość, zwłaszcza że pierwsze dni wyglądają naprawdę obiecująco ^^ No i pierwsza wspólna zbrodnia za nimi - choć sama nie wiem, patrząc na te niewinne miny to myśle, że jedynie razem uciekali od wybuchającego miśka... :D
Angelika i Spike - 2018-01-20, 11:32

Myślę że ta historia dobrze się skończy...😃
Beata Jarek Baffy Saba - 2018-01-21, 11:52

Super chłopaki i te szydercze uśmiechy na ostatnim zdjęciu :evil:
Waniliowa Paula - 2018-01-22, 18:46

jestem fanką tego duetu :)

Kochani trzymajcie kciuki, jutro Nestor ;) ma kontrolne badania krwi, a 26 umówioną wcześniej wizytę u okulisty.

Angelika i Spike - 2018-01-23, 10:22

trzymamy!!!
Dominika i Binek - 2018-01-23, 10:41

i jak tam badania, czy oba oczka są zdrowe?
Warna - 2018-01-23, 12:03

Domi, okulista dopiero w piątek!
Dominika i Binek - 2018-01-23, 13:32

aa tak :D to krew była teraz:)
JJ, Lenor and Nestor - 2018-01-29, 16:01

Dopiero teraz gdzieś czas na naskrobanie dobrych wieści piątkowych :)

Badanie okulistyczne potwierdziło, że Nestor widzi i to nawet bardzo dobrze, ma jedynie oczopląs, który defakto nie przeszkadza mu, występuje on gdy nie skupia się na niczym, a gdy ma jakąś rzecz, osobę na której skupia wzrok to oczka trzyma. Na 3 powiece ma minimalne grudki, ale to normalne w jego wieku i wadze :) . Lenor towarzyszył Nestorowi podczas badania i nasz mały straszak miał banan na pyszczku, że względu iż Pani weterynarz się "znęca" nad Nestorem, a nie Lenorem :D Chodź nie powiem Nestor zniósł badanie bardzo dzielnie tak jak pobieranie krwi :) . Wyniki krwi książkowe, wzrok prawie książkowy, pfu pfu przestał też sikać w pomieszczeniach :) i po malu już rozumiemy proste komendy :)

A tak to to Nestor ma domek :) ))

Angelika i Spike - 2018-01-29, 16:02

Wspaniały duet nie mógł być rozerwany! :serce:
Lenor i Nestor na zawsze!!! :-D

Waniliowa Paula - 2018-01-29, 21:18

Kochani. Od siebie dodam, że wyniki krwi NesTora wyszły prawidłowe, a okulista oprócz wnikliwego badania optycznego, potwierdził, że nie ma objawów neurologicznych.

Z racji tego, że:
- Lenor i Nestor się zaprzyjaźnili
- Nestor podbił serce Justyny i Jaśka
- duet Lenor i Nestor podbija internety
- Jasiek i Justyna to cudowni ludzie

uroczyście oświadczam, że Nestor został przez wyżej wymienionych ADOPTOWANY!

Bang!

Kochani serdecznie gratuluję nowego członka rodziny :-)
Pamiętajcie, że ZAWSZE możecie na nas liczyć :)

PS. Jarkowi i Beatce dziękuję... nie dość, że cudownie prowadzicie swoich podopiecznych to jeszcze zarażacie tym innych <3

Nanka i Beza - 2018-01-29, 21:45

gratulacje!!! :serce:
Kamila i Oskar - 2018-01-30, 07:25

Gratulacje :lol:
Angelika i Spike - 2018-01-30, 10:47

:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
Magda i Nika - 2018-01-30, 12:46

Gratulacje ogromne, miod na moje serce ze Nestor znalazl tak cudowny dom... :serce:
JJ, Lenor and Nestor - 2018-02-02, 13:07

Nestorek raczej już nie sika w domu, no chyba, że Pani wróci z pracy... To czasem się nam zdarzy, ale to bardziej już popuszczenie, a nie posikanie się z radośći :) Bo na widok Pani dostaje Nestor skrzydeł :D
Nie mogę narzekać bo tak lenor na mnie reaguje(bez sikania :D ).

Nestor to typowy lovelas :D , we wtorek Nestr był przez 5h spa, został umyty i wyczesany tak, ze jest z niego poduszka i zmienił kolor sierści na biało rudy :D , jest teraz taki, że chciao by się go zjeść taki słodziak :D .... Taki słodziak, że gdy pojechalismy do pracy od Justyny gdzie pracuje 15 kobiet, przy wjeściu bylo "oooooooooooooo! Jaki słodziak! :D " i wszytskie do niego podbiegły i zaczeły go głaskać, a ten dumnie usiadł i był przeszczęśliwy, ze tyle kobiet na raz go głaszcze :D

Po woli Nestor zaczyna się słuchać :) Na spacerach po Parku chodzi z Lenorem bez smyczy, znaczy chodzi... :D Biegaja razem jak opętani :D

Poznaliśmy się już z owczarkami z Tiną(10lat) bez problemu, natomiast z młodą Luną(Ten sam wiek co Nestor) chyba już się dotarli, chodź pierwszych 5 spotkań było dość ciężkich :) , ostatnie spotkanie skończyłlo się na gonieniu się w 3 :) , Tina już niestety nie biega jak młodzi :(

Wydaje mi się, że też przestaje bekać, ale to raczej moje odczucie, ew przyzwyczajenie :)

A tu klika zdjęć Nestora po SPA ;) :

A tu wyniki badania oczu oraz krwi :) :

Angelika i Spike - 2018-02-02, 14:16

Jejku, nie wierzę, że ten psiak miał iść do uśpienia, a teraz tak kradnie wszystkim serducho :serce:
Monika i Mila - 2019-03-07, 19:05

Cytat:
okresowo wrzucamy na fcb jakieś zdjęcia :) , jutro na pewno cosik dodamy,
gdyż chłopak będzie miał 2 lata :)

Monika i Mila - 2020-09-06, 10:52

opiekunka Nestora pisze:
Oczywiście Nestor i Lenor mają się bardzo dobrze

Monika i Mila - 2020-09-09, 09:43

Opiekunka opublikowała zdjęcia i informację na Chacie 9.09.2020
MK_Hektor_Chloe - 2024-06-16, 14:39

informacje od chłopaków:
Nestor i Lenor czują się świetnie! Korzystają z życia :)
Poniżej zdjęcia chłopaków!: