Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MUFFIN (Max) ma juz dom w Krakowie - 484
Ewelina i Muffin - 2018-02-06, 19:55 Dobry wieczor!!
Szybki Muffinkowy updejcik :
- chlopak coraz bardziej sie do Nas przywiazuje i przyzwyczaja do Naszego rytmu zycia
- spacery i wachanie to najlepsze aktywnosci na swiecie
- nauczylismy Muffa juz podstawowych komend: siad, lapa, waruj, chodz- chlopak chlonie jak gabka, a za smaczka zrobi wiele hehehe
- troche mamy problemow z nauka aportu, bierze aport w pysk ale zaraz potem wypuszcza... bedziemy nad tym pracowac
Zalaczam kilka zdjec
Sciskamy!!!Kamila i Oskar - 2018-02-07, 07:42 Dziękujemy za wieści
Może zamiast patyka spróbujcie z piłeczką ?Warna - 2018-02-07, 08:38 Widać miłość. Dziękujemy.Ewelina i Muffin - 2018-02-07, 08:45 Właśnie próbowaliśmy już z piłką, patykiem, zabawkami i ciężko idzie
Macie może jakąś sprawdzoną metodę jak chłopaka zachęcić? Bo trudno mi uwierzyć, że golden może tego nie lubić Angelika i Spike - 2018-02-07, 10:33 Nasz Spajk w ogóle nie aportuje.
Co prawda, biegnie za zdobyczą, czy zabawką, którą mu rzucamy, ale potem się kładzie, nieco ją pomemła i olewa.Ewelina i Muffin - 2018-02-10, 20:49 Cześc czołem !
Dziś przyszedł czas na drugą kąpiel. Przez to co dzieję się aktualnie za zewnątrz i nowych kumpli Muffina z dzielni (hart i tamaskan ) wracamy codziennie ze spracerów w stanie baaaaaardzo zabrudzonym
W czwartek byliśmy u weterynarza na szczepieniu od wścielklizny i badaniach krwi (morfologia+biochemia+tarczyca). Wszystko jest w jak najlepszym porządku Jedynie hormon ft4 wyszedł troszkę poniżej normy, lecz Wet kazał narazie się tym nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc badania. Jesteśmy przeszcześliwi
Czekamy na kastracje- wstępny termin to 26 luty. Wtedy też zrobimy oczyszczenie zatkanych kanalików łzowych i RTG. Trzymajcie kciuki za biodra i panewki!!
Pozdrawiamy wszystkich
Proszę wykąp mnie jeszcze raz Nanka i Beza - 2018-02-10, 22:25
Ewelina i Muffin napisał/a:
Jedynie hormon ft4 wyszedł troszkę poniżej normy, lecz Wet kazał narazie się tym nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc badania.
kochani ja wetem nie jestem, ale słyszałam od doświadczonej trenerki, że badania tarczycy trzeba zrobić dwa razy o tych samych porach dnia, wtedy wynik jest miarodajnyAngelika i Spike - 2018-02-12, 09:32 ja chcę by tak Spajk chętnie się kąpał, jaaaaaaaaa Magda i Nika - 2018-02-12, 10:25 jezeli samo ft4 jest podwyzszone i to nieznacznie przy prawidlowym tsh to nie ma czym sie poki co przejmowac, tak jak Paulina pisze, powtorzcie badanie, ale tu raczej wszystko ok bedzie to sa dwa zalezne od siebie wskazniki, jezeli jeden bylby faktycznie nieprawidlowy to rzutowaloby to na drugi.Ewa, Lula i Fux - 2018-02-12, 18:37 Muffin zostaje na stałe z Eweliną i Pawłem....bardzo dziekuje za super opieke i za wprowadzenie Mufu do lepszego noweg życia !!!!!! Powodzenia przystojniaku.. i ludzka swietna rodzinko !!!!!Nanka i Beza - 2018-02-13, 09:19 oooooo wspaniale!!!!! nie mogło być inaczej Kamila i Oskar - 2018-02-13, 10:05 Gratulacje Muffinku Ewelina i Muffin - 2018-02-13, 12:17 Dziekujemy serdecznie Niezmiernie się cieszymy razem z Muffinem i przyjmujemy go z wielkim, ciepłym serduchem w Naszym domku <3 <3 Oczywiście będziemy dalej Was updatować o postępach i Naszych przygodach.
Ewcia Twoja pomoc jest nieoceniona Dzięki!Angelika i Spike - 2018-02-13, 14:02 Gratulacje!! Monika i Mila - 2019-02-23, 18:06 Cytat:
Przesylam filmik, ktory Google zrobilo mi dzis ze zdjec Przekaze wiekszosc jak Muffin u nas sie ma https://photos.app.goo.gl/3cG89ZmpamgEBaKV8
Ogolnie wszystko ok, Muffin ma sie dobrze, poza malym incydentem z biodrem z grudnia. Niefortunnie skoczyl i rozbolalo go prawe biodro. Udalismy sie do weterynarza w Krakowie, okazalo sie ze ma stan zapalny, zanik miesni biodrowych i 1 stopien dysplazji Walczymy wiec - od grudnia Mufffin bierze leki, miesnie sie juz troche odbudowaly, ale caly czas go oszczedzamy zeby sie nie nadwyrezal- w koncu to jeszcze mlody psiak.
Oczywiscie opisze historie na FB jak tylko znajde chwilke czasu a 1% jasne ze przekazemy!!Monika i Mila - 2021-05-30, 13:05 Opiekunka Mufina pisze:
U Muffina wszystko w najlepszym porządku Aktualnie jest w bardzo dobrym stanie zdrowotnym, jego problemy z biodrami i dysplazja sa pod kontrola (dajemy mu suplementy i regularnie odbywamy wizyty u ortopedy). Chłopak ma dużo siły, energii, jest skory do nauki i zabawy. Niedługo planujemy z nim rozpoczęcie treningów dummy nie mozemy sie juz sami doczekac. Obudził się w nim ostatnio instynkt przynoszenia rzeczy Enka_Arka_Sanka - 2023-06-21, 14:23 Nowe wieści od Muffinka !
Jak pisze Pani Ewelina:
U Muffina wszystko dobrze.
Ze zdrowiem jest ok, w kwietniu miał odmiedniczkowe zapalenie nerek ale poradziliśmy sobie i teraz jest w najlepszym porządku.
Badamy mu co miesiąc mocz żeby kontrolować. W kwietniu miał tez robione badania krwi oraz usg brzucha i jest wszystko ok.
Na początku czerwca znaleźliśmy mu guzka w okolicy biodra- miał robiona biopsje od razu i okazało się ze to ziarniak. Teraz mamy go kontrolować.
Bioderka w normie- czasami widać ze ciężej mu się wstaje, ale tak na co dzień jest ok, biega, chodzi, wskakuje do auta. W lato planujemy wybrać się do ortopedy na RTG żeby sprawdzić stan stawów.Enka_Arka_Sanka - 2024-06-07, 12:06 Co słychać u Muffina?
Oj… sporo się dzieje 😉
Jak pisze Pani Ewelina:
u Muffina wszystko ok w ciągu zimy mieliśmy trochę problemów z jego stawami i poruszaniem się, ale znaleźliśmy super fizjoterapie, gdzie korzystamy z bieżni wodnej i zabiegów, więc jest dużo lepiej.
Ostatnio też pokazali nam ćwiczenia jak wzmocnić jego mięśnie na bioderkach.
Robiliśmy w zimę RTG łap tylnych i jest ciągle dysplazja ale nie jest tragicznie, natomiast ma we wszystkich łapach już zwyrodnienia niestety Dlatego ciągły ruch i ta rehabilitacja go wspiera.
Za miesiąc urodzi nam się Synek i zastanawiamy się jak Muffin przyjmie nowego członka Rodziny
Ogólnie myliśmy nad adopcja 2 Goldena, ale to tak w okolicach zimy, żeby już Dzieciaczek się zaaklimatyzował. Przeprowadziliśmy się tez teraz do domu wiec Muffin szczęśliwy bo ma więcej miejsca.Enka_Arka_Sanka - 2025-05-25, 18:54 Wiadomość od Pani Eweliny:
Witam.
Muffin dobrze się trzyma! Ze zdrowiem ok, poza tematami o których pisalam rok temu- stawy i dysplazja, ale mamy to pod kontrola (suple, masaze). Nowego członka rodziny przyjął cudownie, jest tolerancyjny i cały czas nam towarzyszy. Widac ze troche to odczul psychicznie tylko- bo jednak mniej uwagi mu poswiecamy. Ale staramy sie jak mozemy!
Synek tez Muffina uwielbia. 🙂