To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LEJLA ma juz dom w Gdańsku - 571

Angelika i Spike - 2020-01-20, 16:06

Kilka info od domu Lejli :)
Witamy po dlugiej przerwie😊 Lejla przeszła planowaną sterylizację. Bardzo to przeżywaliśmy ale na szczęście obyło się bez komplikacji. Ranka zagoila się pięknie i blizna jest prawie niewidoczna. Lejla jest silną babką i trzeba bylo ją pilnować bo wskakiwała nam na kanapę jak zdrowa fryga😁 Trochę pochodziła w rękawach bo dla odmiany miejsce po wenflonie namiętnie memłała jęzorkiem ale wyszliśmy i z tego😊

Aktualnie jesteśmy na etapie szkolenia"grzeczny pies" bo jak pisałam to charakterna babka 😁 nie wiem co tam w główce sie zakodowało ale wszyscy poza domem to wrogowie i trzeba pańciów bronić za wszelka cenę a inne pieski wara bo to chyba konkurencja😬😬

Małymi kroczkami robimy postępy i się dogadujemy😍

To kwiatek od wnusia dla babci stróża 🌞

Enka_Arka_Sanka - 2023-07-25, 19:07

Co nowego u Lejli ?

Jak pisze Pani Małgosia:
Za kilka dni mamy 4 rocznicę Lejli w naszym domu.
Stan zdrowia jest odpukać dobry, kondycja również. W sierpniu jesteśmy umówieni na badanie krwi w związku z problemami z tarczycą i tym że jest na stałych lekach, być może zdecydujemy się na usunięcie kamienia na zębach.
Lejla mogę powiedzieć to mój cień, podąża z mną krok w krok, skradła moje serducho, pomimo trudnych początków.
Uwielbia małe dzieci, jest do nich nachalna dlatego zawsze nadzorujemy ich kontakty. Niestety nie toleruje innych psów, ale wspólna praca i zrozumienie pozwala nam na funkcjonowanie w otoczeniu licznych sąsiedzkich czworonogów.
Darzy nas zaufaniem.
Jest naszym członkiem rodziny i dbamy o nią jak o wszystkich innych ludzkich :pies:

Angelika_Carmel - 2024-06-04, 22:00
Temat postu: Lejla
Jak pisze Pani Malgorzata :” Lejlusia ma się dobrze. Ostatnio miała antybiotykoterapię ponieważ zlapala infekcję i kaszelek a przy okazji leczyliśmy jej przebarwienia ciemne na skórze pyszczka. Teraz przyjmuje probiotyki tylko i jest lepiej, a przebarwienia zaczęły lekko zarastać sierścią. Poziom hormonów jest zadawalajacy. Ostatnio miała robiona morfologię, poziom hormonów i bad.kalu we wrześniu 2023 przed zabiegiem usuwania kamienia nazębnego jak również ekstrakcji zębów. Dwa zęby okazały się nie do leczenia.
Lejli podajemy karmę fitmin dla seniorów ale też od czasu do czasu z doliny noteci makra karma nas ratuje np.przy podawaniu leków lub właśnie po w.w. zabiegu.
Lujlusia to można powiedzieć mój cień. Rozkochała nasze serca i mamy wrażenie jakby była z nami od zawsze.
Nauczyliśmy się rozpoznawać jej lęki i potrafimy smaczkami odwracać jej uwagę np.od rowerzystów, dużych aut, pani sprzatajacej szczególnie z miotłą na kiju.”

Gabi i podopieczni - 2025-06-09, 13:28

Najświeższe wieści od Lejli :)

"Pragnę poinformować, że nasza sunia Lejla ma się dobrze, jak na swój wiek jest w miarę aktywna, dopisuje jej dobry humor. Chętnie się bawi i spaceruje, bieganie raczej sobie już dozuje.
Jest oczywiście zaszczepiona przeciw wściekliźnie i odrobaczana systematycznie.
Karmimy ja w zasadzie karmą dla seniorów fitmin, gdyż jej układ pokarmowy slabo toleruje zmiany.
Przesyłam fotki z ostatniego tygodnia."