Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Michał i Nemo - 2011-06-15, 19:13 Carrera, życzę Ci po setce na każde z 9 żyć Korbulowa Familia - 2011-06-15, 21:37 Dziękujemy za kocie życzenia
Coś dla nieznudzonych naszym bytowaniem
Poprawiłaś mi humor z rana a Carrera na zjazd się wybiera?Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-16, 10:15 Włąsnie dobre pytanie Dlaczego Carrercia nie bedzie uczestniczyla w zjezdzie ;>?Korbulowa Familia - 2011-06-16, 14:11 Kochani dziękuję za ciepłe słowa
Co do Carrerci, to boję się, że na zjeździe przy odrobinie nieuwagi mogłaby gdzieś czmychnąć i nie wrócić...
Serduszko mi pęka, że kotulek będzie sam w domeczku przez 2 dni
A teraz coś z korbulowego życia...
Dzisiaj ponownie odwiedziłyśmy weta, ponieważ nie podobały mi się uszy Korbsonka. Miała czyszczone w poniedziałek przez wetkę i dzisiaj jeden wielki brud
Okazało się, że Korba nabawiła się drożdżycy ucha
Dostałam zalecenia: przemywać raz dziennie uszy Otodine (50pln/100ml), po przemyciu zakrapiamy Surolanem(38pln/15ml).
Po skończonej buteleczce Surolanu tydzień przerwy i ponowne odwiedziny u wetki.
Cyt. moją wetkę: "Korba musisz zacząć zarabiać na siebie, bo swoją panią puścisz z torbami"...
Gdyby ona wiedziała ile jeszcze na gryzaki/karmy/pielęgnację sierści wydałam w tym miesiącu, to by jej etat u siebie zorganizowała Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-19, 07:58 Olu, uwielbiam ten filmik Korby z Carrercia
A poza tym jak uszka Korbusi? Powiedz skad sie bierze taka infrekcja? Nie jestem specjalistka w tej dziedzinie, takze prosilabym o wyjasnienia
Wogole czy hot spoty juz Was opuscily?
A wogole dziekujemy za zaproszenie otoż zostalysmy zaproszone z Szajba przez Ole i Korbe (nie wiem czy Carrercia bedzie zadowolona z jeszcze jednego siersciucha w domu) na wycieczke do sosnowca połączona z noclegiem w tejze miejscowosci . Dziewczyny beda w niebowziete, oczywiscie fotorelacje zamiescimy Korbulowa Familia - 2011-06-19, 11:16
Kasia i Szajba napisał/a:
Olu, uwielbiam ten filmik Korby z Carrercia
Dziękuję - zobaczysz owe zabawy na własne oczy w środę, lub jak to zazwyczaj bywa wczesnym rankiem w czwartek
A poza tym jak uszka Korbusi? Powiedz skad sie bierze taka infrekcja? Nie jestem specjalistka w tej dziedzinie, takze prosilabym o wyjasnienia
Najprawdopodobniej przyczyną były niedosuszone uszka Korbulki po spacerach nad wodą Brak mojej wiedzy dostarczył nam nowch doświadczeń na własnej skórze.
Wogole czy hot spoty juz Was opuscily?
Z hot-spotami już jesteśmy rozprawione
A wogole dziekujemy za zaproszenie otoż zostalysmy zaproszone z Szajba przez Ole i Korbe (nie wiem czy Carrercia bedzie zadowolona z jeszcze jednego siersciucha w domu) na wycieczke do sosnowca połączona z noclegiem w tejze miejscowosci . Dziewczyny beda w niebowziete, oczywiscie fotorelacje zamiescimy
Bardzo się cieszę na to spotkanie Mojej Korbie jeszcze nic nie zdradzałam, bo pewnie by się już nakręcała A Carrercia może i z Szajbulki zrobi "worek treningowy" i Szajbulka dołączy do naszego domowego FIGHT CLUBU Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-19, 15:20
Korbulowa Familia napisał/a:
Z hot-spotami już jesteśmy rozprawione
noo to super wiadomosc Jeden problem z glowy. Zobaczysz drozdzyca tez pojdzie precz a sroda juz tuz tuz Korbulowa Familia - 2011-06-19, 18:02 Dzisiaj odrobinę nostalgicznie, ponieważ w Sosnowcu systematycznie cały dzień pada i aparat niestety nie jest podwodny
"Tak sobie leniuchuję"
Mały portrecik
"Te czarne oczy..."
I Carrerciunia Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-19, 18:33 Cudne zdjecia Oli Liczymy na jakas wspolna sesje w srode Scoobisiowie - 2011-06-19, 20:34 Carrercia jaka piękna kocia. Takie dwa skarbki masz w domu, pozazdrościć Korbulowa Familia - 2011-06-19, 20:50
Klaudia i Piotrek napisał/a:
Carrercia jaka piękna kocia. Takie dwa skarbki masz w domu, pozazdrościć
Dziękuję pięknie za docenienie urody kiciuni - z ust "psiarzy" cenne podwójnie
A co do dwóch skarbeńków to nie trzeba zazdrościc, tylko do Scooby'iego dołączyc jeszcze koteczka i owy "komplecik" gotowy Misiowa Bogusia - 2011-06-20, 08:24 o właśnie dołączać kotki do swoich piesów....ja mam dwa i życie kwitnie na całego ...dzisiaj rano wróciłam ze spaceru z Misiunią a cała kuchnia w krwawych śladach ..któryś z nich skaleczył łapkę ale nawet nie wiem który...jak wrócę czeka mnie sprzątanie ...ot takie kocie życie i moje do kompletu też...Korbulowa Familia - 2011-06-26, 21:06 Kochani zjazd bardzo udany Pogoda dopisała - z małymi odstępstwami, ale myślę, że dzięki temu psiaki miały przyjemniej się ganiac na mokrej trawce, która po kilku godzinach i tak wyschła. Niestety z oczkiem Korbulki nie ma żadnej poprawy Jutro o 9:00 jadę z nią od razu do lecznicy... Jak się czegoś dowiemy to dam popołudniu znac. Zdjęc mamy całe mnóstwo Oto kilka z nich:
Korbulka ze swoją najlepszą koleżanką - Szajbulką
Moje kochane mokre futro
Moje dwa szczęścia
Z przytulanką
Uwielbiam zapach psa skąpanego w słońcu
Moja najukochańsza niunia
Dziękujemy wszytskim obecnym na zjeździe Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-26, 21:14
Korbulowa Familia napisał/a:
Korbulka ze swoją najlepszą koleżanką - Szajbulką
jak sobie szepca do uszka Najlepsze kolezanki Misiowa Bogusia - 2011-06-27, 08:34 oj zazdroszczę wam tego zjazdu...niestety pracocholizm to zła cecha...ale czasem trzeba....libra - 2011-07-05, 20:18 Oooooooola, ależ ona słodka Nie widziałam wcześniej zdjęć
ja to już czekam na wieści od Was!
pozdrawiamy i tarmoszki dla psio-kociej ekipy!Korbulowa Familia - 2011-07-06, 18:55 Chwilowo z racji niesprzyjającej pogody nie mam nowych zdjęc - ale mamy nowe (dwa) filmiki
Dziękujemy za tarmoszki Ewa_Duffel - 2011-07-06, 20:36 Pierwszy raz widzę psa bawiącego się tak z kotem, super to wygląda
A Carrercia jako kaskader naprawdę niezła, jak ona tam weszła i jak zeszła ? Iwona Kalinowsk - 2011-07-06, 20:44 Oluś, bardzo dziękujemy za dedykację tylko rozdrażniłam Amorka, słyszał jej imię bo siedział przy mnie na kanapie, teraz zszedł i siedzi po drugiej stronie kanapy na podłodze - taki smutny aż żal patrzeć Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-06, 21:00 haa no ja juz nie mam pytan, ale masz kota
a co do zabaw poprostu jestem w szoku zobacz jak one do siebie pasuja Korbulowa Familia - 2011-07-06, 21:03
Iwona Kalinowsk napisał/a:
tylko rozdrażniłam Amorka, słyszał jej imię bo siedział przy mnie na kanapie, teraz zszedł i siedzi po drugiej stronie kanapy na podłodze - taki smutny aż żal patrzeć
Jejciu zamiar był inny Iwona Kalinowsk - 2011-07-06, 22:53 wiem, ale przetłumacz to psu, trudno się mówi i kocha się dalej Korbulowa Familia - 2011-07-08, 07:47 Dzisiaj o 12:00 Korsonek będzie miała zabieg sterylizacji oraz badania na trzustkę...
Trzymajcie kciuki - proszę