To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39

Michał i Nemo - 2011-06-15, 19:13

Carrera, życzę Ci po setce na każde z 9 żyć :)
Korbulowa Familia - 2011-06-15, 21:37

Dziękujemy za kocie życzenia :mrgreen:
Coś dla nieznudzonych naszym bytowaniem ;)

http://www.youtube.com/watch?v=QiI_Cx3LaNk

libra - 2011-06-15, 23:25

ojojojojoj, ależ masz słodziaki w domu Olu!! pięknochy, pieszczochy i radośniaki!!! aż miło sobie pooglądać :)
MarzenaTabaNugat - 2011-06-16, 05:47

Ola dopiero dzisiaj :oops: obejrzałam ten http://www.youtube.com/wa...65Jl0xRBYQ&NR=1 filmik... no super po prostu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Poprawiłaś mi humor z rana :) a Carrera na zjazd się wybiera?

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-16, 10:15

Włąsnie dobre pytanie :D Dlaczego Carrercia nie bedzie uczestniczyla w zjezdzie ;>?
Korbulowa Familia - 2011-06-16, 14:11

Kochani dziękuję za ciepłe słowa :)
Co do Carrerci, to boję się, że na zjeździe przy odrobinie nieuwagi mogłaby gdzieś czmychnąć i nie wrócić... :(
Serduszko mi pęka, że kotulek będzie sam w domeczku przez 2 dni :cry:

A teraz coś z korbulowego życia... :roll:
Dzisiaj ponownie odwiedziłyśmy weta, ponieważ nie podobały mi się uszy Korbsonka. Miała czyszczone w poniedziałek przez wetkę i dzisiaj jeden wielki brud :-/
Okazało się, że Korba nabawiła się drożdżycy ucha :shock:
Dostałam zalecenia: przemywać raz dziennie uszy Otodine (50pln/100ml), po przemyciu zakrapiamy Surolanem(38pln/15ml).
Po skończonej buteleczce Surolanu tydzień przerwy i ponowne odwiedziny u wetki.

Cyt. moją wetkę: "Korba musisz zacząć zarabiać na siebie, bo swoją panią puścisz z torbami"...
Gdyby ona wiedziała ile jeszcze na gryzaki/karmy/pielęgnację sierści wydałam w tym miesiącu, to by jej etat u siebie zorganizowała :roll:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-19, 07:58

Olu, uwielbiam ten filmik Korby z Carrercia :)
A poza tym jak uszka Korbusi? Powiedz skad sie bierze taka infrekcja? Nie jestem specjalistka w tej dziedzinie, takze prosilabym o wyjasnienia :-)
Wogole czy hot spoty juz Was opuscily?
A wogole dziekujemy za zaproszenie :-D otoż zostalysmy zaproszone z Szajba przez Ole i Korbe (nie wiem czy Carrercia bedzie zadowolona z jeszcze jednego siersciucha :-D w domu) na wycieczke do sosnowca połączona z noclegiem w tejze miejscowosci :) . Dziewczyny beda w niebowziete, oczywiscie fotorelacje zamiescimy :-D

Korbulowa Familia - 2011-06-19, 11:16

Kasia i Szajba napisał/a:
Olu, uwielbiam ten filmik Korby z Carrercia :)

Dziękuję - zobaczysz owe zabawy na własne oczy w środę, lub jak to zazwyczaj bywa wczesnym rankiem w czwartek ;)

A poza tym jak uszka Korbusi? Powiedz skad sie bierze taka infrekcja? Nie jestem specjalistka w tej dziedzinie, takze prosilabym o wyjasnienia :-)

Najprawdopodobniej przyczyną były niedosuszone uszka Korbulki po spacerach nad wodą :( Brak mojej wiedzy dostarczył nam nowch doświadczeń na własnej skórze.

Wogole czy hot spoty juz Was opuscily?

Z hot-spotami już jesteśmy rozprawione :hurra:

A wogole dziekujemy za zaproszenie :-D otoż zostalysmy zaproszone z Szajba przez Ole i Korbe (nie wiem czy Carrercia bedzie zadowolona z jeszcze jednego siersciucha :-D w domu) na wycieczke do sosnowca połączona z noclegiem w tejze miejscowosci :) . Dziewczyny beda w niebowziete, oczywiscie fotorelacje zamiescimy :-D

Bardzo się cieszę na to spotkanie :) Mojej Korbie jeszcze nic nie zdradzałam, bo pewnie by się już nakręcała :rotfl: A Carrercia może i z Szajbulki zrobi "worek treningowy" i Szajbulka dołączy do naszego domowego FIGHT CLUBU :lol:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-19, 15:20

Korbulowa Familia napisał/a:
Z hot-spotami już jesteśmy rozprawione :hurra:

noo to super wiadomosc :-) Jeden problem z glowy. Zobaczysz drozdzyca tez pojdzie precz :!: a sroda juz tuz tuz :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :mrgreen:

Korbulowa Familia - 2011-06-19, 18:02

Dzisiaj odrobinę nostalgicznie, ponieważ w Sosnowcu systematycznie cały dzień pada i aparat niestety nie jest podwodny :(

"Tak sobie leniuchuję"

Mały portrecik

"Te czarne oczy..." :mrgreen:

I Carrerciunia :rotfl:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-19, 18:33

Cudne zdjecia Oli :) Liczymy na jakas wspolna sesje w srode :-)
Scoobisiowie - 2011-06-19, 20:34

Carrercia jaka piękna kocia. Takie dwa skarbki masz w domu, pozazdrościć :)
Korbulowa Familia - 2011-06-19, 20:50

Klaudia i Piotrek napisał/a:
Carrercia jaka piękna kocia. Takie dwa skarbki masz w domu, pozazdrościć :)

Dziękuję pięknie za docenienie urody kiciuni - z ust "psiarzy" cenne podwójnie :mrgreen:
A co do dwóch skarbeńków to nie trzeba zazdrościc, tylko do Scooby'iego dołączyc jeszcze koteczka i owy "komplecik" gotowy :rotfl:

Misiowa Bogusia - 2011-06-20, 08:24

o właśnie dołączać kotki do swoich piesów....ja mam dwa i życie kwitnie na całego ...dzisiaj rano wróciłam ze spaceru z Misiunią a cała kuchnia w krwawych śladach ..któryś z nich skaleczył łapkę ale nawet nie wiem który...jak wrócę czeka mnie sprzątanie ...ot takie kocie życie i moje do kompletu też...
Korbulowa Familia - 2011-06-26, 21:06

Kochani zjazd bardzo udany :) Pogoda dopisała - z małymi odstępstwami, ale myślę, że dzięki temu psiaki miały przyjemniej się ganiac na mokrej trawce, która po kilku godzinach i tak wyschła. Niestety z oczkiem Korbulki nie ma żadnej poprawy :( Jutro o 9:00 jadę z nią od razu do lecznicy... Jak się czegoś dowiemy to dam popołudniu znac. Zdjęc mamy całe mnóstwo ;) Oto kilka z nich:

Korbulka ze swoją najlepszą koleżanką - Szajbulką :)

Moje kochane mokre futro :-D

Moje dwa szczęścia :mrgreen:

Z przytulanką ;)

Uwielbiam zapach psa skąpanego w słońcu

Moja najukochańsza niunia

Dziękujemy wszytskim obecnym na zjeździe :)

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-26, 21:14

Korbulowa Familia napisał/a:
Korbulka ze swoją najlepszą koleżanką - Szajbulką

jak sobie szepca do uszka :-) Najlepsze kolezanki :-)

Misiowa Bogusia - 2011-06-27, 08:34

oj zazdroszczę wam tego zjazdu...niestety pracocholizm to zła cecha...ale czasem trzeba....
libra - 2011-07-05, 20:18

Oooooooola, ależ ona słodka :) Nie widziałam wcześniej zdjęć :-P
ja to już czekam na wieści od Was!
pozdrawiamy i tarmoszki dla psio-kociej ekipy!

Korbulowa Familia - 2011-07-06, 18:55

Chwilowo z racji niesprzyjającej pogody nie mam nowych zdjęc - ale mamy nowe (dwa) filmiki :mrgreen:

"Delikatne" zabawy Korbulca - specjalnie dla teściowej Korbsonka ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ZgFzzyWmYQM

Oraz Carrercia jako kaskader (aż się boję co będzie robiła jak jej się to znudzi) :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=huy7-Oq91b0

Dziękujemy za tarmoszki :lol:

Ewa_Duffel - 2011-07-06, 20:36

Pierwszy raz widzę psa bawiącego się tak z kotem, super to wygląda :mrgreen:

A Carrercia jako kaskader naprawdę niezła, jak ona tam weszła i jak zeszła ? :lol:

Iwona Kalinowsk - 2011-07-06, 20:44

Oluś, bardzo dziękujemy za dedykację :padam: tylko rozdrażniłam Amorka, słyszał jej imię bo siedział przy mnie na kanapie, teraz zszedł i siedzi po drugiej stronie kanapy na podłodze - taki smutny :( aż żal patrzeć :(
Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-06, 21:00

haa no ja juz nie mam pytan, ale masz kota :D
a co do zabaw poprostu jestem w szoku :-D zobacz jak one do siebie pasuja :-)

Korbulowa Familia - 2011-07-06, 21:03

Iwona Kalinowsk napisał/a:
tylko rozdrażniłam Amorka, słyszał jej imię bo siedział przy mnie na kanapie, teraz zszedł i siedzi po drugiej stronie kanapy na podłodze - taki smutny :( aż żal patrzeć :(

Jejciu zamiar był inny :(

Iwona Kalinowsk - 2011-07-06, 22:53

:( wiem, ale przetłumacz to psu, trudno się mówi i kocha się dalej :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Korbulowa Familia - 2011-07-08, 07:47

Dzisiaj o 12:00 Korsonek będzie miała zabieg sterylizacji oraz badania na trzustkę...
Trzymajcie kciuki - proszę :prosi: