Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BOSKI - 128
Jerzy Kora - 2012-11-08, 21:49 Boski chce się bawić Może zgodnie z powiedzieniem "Nieważna płeć, ważne uczucie". Jak psy bawią sie z kotami, koty z królikami, psy z królikami to czemu nie psy z fretkami Rufiakowa Amcia - 2012-11-08, 22:51 Boszczak poczciwina wciąż wierzy, że swym rozbrajającym uśmiechem stopi lód Majki A ona chyba hołduje powiedzonku "kto się czubi, ten się lubi"- udaje wkurzoną, a to tylko po to, by nakręcić zabawę
Widzicie, rozgryzłam ich Martyna i Boski - 2012-11-09, 19:38 Tak, to racja... Boski chce się bawić, jest dla wszystkich bardzo miły. Zawsze jak chodzimy na spacerki po osiedlu i mijają nas małe pieski to właściciele ich zaciekle bronią przed Boskim. A Boski? Tak merda tym ogonem, że najchętniej to by porwał te pieski na jakaś gonitwę , a ja zawszę mówię: "Proszę się nie bać, Boski wszystkich kocha" . Bo tak jest. Boski po prostu uwielbia wszystko co żywe i ruchliwe:), chociaż... do swojego misia też merda ogonem...hmm... czasami próbuje nawiązać konwersację .
A co do Majki... to ona się świetnie bawi, gra piłeczką, biega rozbrykana po pokoju, ale jak Boski próbuje się włączyć, to zabawa zamienią się w "Ja ci pokażę kto tu rządzi" i zawsze!!!!! ZAWSZE!!! to Maja goni Boskiego, nigdy nie było na odwrót . Cyrk na kółkach Roberto - 2012-11-16, 15:15 tęsknię za tym cholernikiem... Martyna i Boski - 2012-11-16, 17:58 Nie dziwie się, że tęsknisz:). Nam jest razem bardzo milutko . Musimy się z Boskim pochwalić, dzisiaj w końcu dotarł do nas cudowny identyfikator . Musicie to zobaczyć!!!!!!
Adresówka jest po prostu BOSKA!! A czemu byczek? Po pierwsze Boski jest takim łagodnym cielaczkiem, że chociaż identyfikator miał być "groźny";), po drugie ja jestem bykiem..., a Boski musi wiedzieć kogo jest . Śliczny jest ten byczek, szczerze mówiąc bałam się jak go zamawiałam na internecie, bo nie wiedziałam jaka będzie jakoś i wielkość. Okazało się, że wszystko jest idealne, cena też . Przyznajcie, że śliczny! A z drugiej strony ma napis: Boski, mój numer i tekst zadzwoń koniecznie i to wszystko jest tak delikatnie grawerowane. Mam teraz dwa Boskie Byczki
A tu dumny Boski:
M!S!A - 2012-11-16, 18:05 wow, a gdzie mozna takie cudne identyfikatory zakupić? Sa inne zwierzątka? Rufiakowa Amcia - 2012-11-16, 20:35 Martynko, to już wiemy, że byczki lubią Bosiaka, bo ja też jestem byczek Mój cielak też, bo obchodzi urodziny dzień po mnie Ewelina, Adam i Blues - 2012-11-18, 13:29 On jest taki śliczny i widać, że w domu Boskiego, ktoś ma talent fotograficzny. Zdjęcie "dumny Boski" jest tak piękne, jak on sam Martyna i Boski - 2012-11-18, 15:18 Dobrze, że Boski nie czyta tego forum bo by się zakochał w sobie;). Ale dziękujemy za komplementy bardzo nam miło.
A teraz wrzucam zdjęcia świeżutkie z dzisiaj. Morda z Boskim są tak kochani, że na 3h spacerze zamiast podziwiać widoki to podziwialiśmy misiaki
A tu jak w nazwie: Martyna i Boski
Super minka Boskiego: "Znowu weźmie mi ten patyk...?"
Jerzy Kora - 2012-11-22, 00:57 Super foteczka ta ostatnia Wiola i Lola - 2012-11-22, 10:46 Boski trzymaj tego patyka nie oddawaj! czy wszystkie goldziaki są takie dobroduszne?i oddają to co sobie znajdą?Martyna i Boski - 2012-11-22, 18:15 Boski dobroduszny ?? To mało powiedziane:D. Patrzcie na to zdjęcie!! A jeszcze nie udało mi się sfotografować jak Miłka (kot) wyjada mu z miski, a Boski czeka, aż się naje...
goldenek2 - 2012-11-22, 19:56 Golden to przyjaciel całego świata, a boskie przymioty tego psa są niewiarygodne.
Martyna, trafił Ci się skarb Rufiakowa Amcia - 2012-11-22, 21:14 To ostatnie zdjęcie można interpretować dwojako: albo Majka przekonuje się do współlokatora, albo podstępnie próbuje go wypchnąć z jego własnego legowiska RENÓwki - 2012-11-23, 10:42 Hej,
a może jej jest teraz głupio za te wszystkie niesmaczne żarciki które mu wycinała, a teraz czuje ciepełko jego ciałka i myśli czyby się nie przytulić. Ewa i Cindy - 2012-11-23, 21:40 ja też bym to odczytała jako knucie majki.. jakby się tu wtulić żeby grzało się najwięcej mnie!!
czyli dalej trochę samolubnie ale jednak.. z miłością Martyna i Boski - 2012-12-01, 18:21 Niestety Amelka miała rację... Maja chciała go zrzucić z jego legowiska , ale oczywiście Boski tak twardo spał, że nic nie zauważył za to go uwielbiam.
A teraz pokażę Wam świeżutkie zdjęcie z dzisiaj, które zapewne zwierzaki zatytułowałyby: "Czemu nasz ludź ma tylko dwie ręce?"
Ehhh dziś mieliśmy świetny dzień, całe zoo w ogródku:), myzianie, przytulanie, gonienie za patykiem, tarmoszenie starego dywanu itd...Rufiakowa Amcia - 2012-12-01, 19:14 Jak widać na załączonym obrazku, ilość rąk skierowanych do miziania musi się zgadzać. Skoro Martynka ma tylko dwie, zajęte mizianiem, to trzecia łapa należy do Mordy i zajmuje się trącaniem Martyna i Boski - 2012-12-04, 21:55 No i przyszła zima... Boski oszalał . Najchętniej nie wyciągałby nosa z miski i mieszkania. Wracamy ze spacerów Boszczak leci sprawdzić czy czasem nie ma w misce jedzenia... A wiem, że kiedyś był otyły, do tego te krzywe łapki... muszę na prawdę go bardzo kontrolować, żeby nie utył i tak jest grubszy o jakieś 2/ 3 kg . Ale panuje nad tym. Dostaje jeść rano i po południu.
Do tego jestem w szoku bo okazało się, a tego o nim nie wiedzieliście , że Boski kocha ciepełko!! Odtąd jak na polu jest poniżej zera to spacer trwa 10 minut i sam nawraca do mieszkania, pcha się do klatki schodowej, a po tym jak sprawdzi michę układa się na ziemi jakby był mega wykończony po tym "spacerku". Efekt taki, że jak Boski mnie ciągnął tak teraz ja go ciągne .
I najważniejsze!! Muszę się trochę pochwalić:), Boski będzie miał przyjaciela... po akcji ze Słodziakiem, psiaki w schronisku nie dają mi spać, ciągle myślę o tym jak one tam żyją, do tego te mrozy. W sobotę zabieramy dwa psiaki:), dwa małe kundelki, które nie mają szans na adopcję i przeżycie tam zimy. Jeden zamieszka z Mordeczką, a drugiego po sąsiedzku zabiera ciocia!! Dlatego teraz Boski na weekendy będzie miał nowego przyjaciela A ja może przestanę myśleć o schronisku...
Poza tym u Boskiego bez zmian, dalej Maja nim rządzi, Miłka wyjada mu z miski, a Morda daje soczyste buziaczki. Boski ciągle wszystkich kocha i merda ogonem. No... może za wyjątkiem jednej "wpadki" jak ewidentnie maleńki york pomylił mu się z Majeczką i Boszczak zamiast zamerdać ogonkiem, to starał się go ominąć niezauważony. właścicielka yorka się uśmiała, mówiąc "taki duży a boi się małego pieska..." Nie chciało mi się tłumaczyć z czym Boski pomylił jej pupilka
Postaram się za niedługo zrobić zdjęcie Boskiego w zimowej szacie:)goldenek2 - 2012-12-04, 22:22 Martynko ... wielki szacun za te schroniskowe biedy Rufiakowa Amcia - 2012-12-04, 22:33 Rany, naprawdę cudownie!Martyna i Boski - 2012-12-04, 22:34 ehhh... żeby jeszcze zabranie psów ze schroniska było takie łatwe.. jak tylko wejść i zabrać... Dzisiaj tam byłam bo stwierdziłam, że im szybciej je wezmę tym lepiej. I jak jestem osobą stanowczą, zdecydowaną i nie mam problemu z wyborem tak wyszłam z płaczem na końcu nosa. Nie umiem wyciągnąć jednego psa z kojca a resztę zostawić:(. Wstyd mi:(. Muszę poczekać do soboty, aż moja siostra będzie miała czas, przyjedzie do mnie i ona zdecyduje... jak będzie umiała. Ale w każdym razie weźmiemy dwa, mają już swoje miejsca w nowych domkach przygotowane:).
Zabranie Słodziaka ze schroniska było trochę inne, bo wiedziałam, że jadę tam po konkretnego psa. A obecna sytuacja z tymi kundelkami mnie przerosła. goldenek2 - 2012-12-04, 22:39 Dobrze Cię rozumiem.... ale wszystkim psiakom nie jesteś w stanie pomóc. Natomiast te dwa wygrają los na loterii. I z tego trzeba się cieszyć Martyna i Boski - 2012-12-05, 19:24 Pokażemy Wam dzisiaj jak spędzamy sobie wieczory, pierwsze zdjęcie jest dość przerażające... bo niczym z jakiegoś horroru, no a widzieliście ducha???
Drugie zdjęcie miało obrazować nowe 100% wełniane legowisko Boskiego (kaloryfer z tyłu w zależności od potrzeb Boskiego - zakręcany), w każdym razie miała być prezentacja legowiska, a jest Maja, która wciśnie się wszędzie i ta jej władcza postawa...
A na koniec szczere spojrzenie w oczy, mówiące ze strony Majki "no jakoś tu muszę z Tobą wytrzymać", a ze strony Boskiego "zaprzyjaźnimy się w końcu?".
A poza tym to ja wiem, że goldeny kochają świeżą pościel, chociaż Boski kocha każdą . Kocha też ślinić dziecięce buty (jakoś buty dorosłych mu nie smakują). A czy wasze psiaki też stoją przed lustrem z misiem w pysku i mruczą coś do tego psa w lustrze z misiem w pysku? Bo ja dzisiaj byłam w szoku doszłam do wniosku, że chyba bardzo się Boskiemu ze mną nudzi Warna - 2012-12-05, 20:12 Ojajku, chciałabym to zobaczyć. Nie możesz nagrać filmiku?