To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SURI - 10, 216

Barbara - 2011-06-08, 20:44

Bardzo się cieszymy- już dotarła do mnie strona tytułowa aukcji :mrgreen:
Iwona Kalinowsk - 2011-06-08, 21:00

:brawo: :brawo: :brawo: dziewczyny, bardzo się cieszę :rotfl:
Korbulowa Familia - 2011-06-09, 11:49

Kochani dzięki Ewie dzisiaj o 21:30 wystartują 4 aukcje (dwie bransolety i dwa naszyjniki). Są to naprawdę piękne i wartościowe przedmioty. Aukcja potrwa do 23 czerwca do 21:30. Dobrze się składa, że nie jadę od czwartku na zjazd, bo poprowadzę aukcję do końca :)
Temat o aukcjach utworzę jak tylko aukcje wystartują i wkleję linki, żebyście Wy (forumowiczowie) również mogli wziąć udział w aukcjach kupując wspaniałe okazy (ja już poluję na jeden ;) ) i wspomóc psiaki :)
Jeszcze raz stokrotne dzięki Ewa - jestem w dalszym ciągu pod ogromnym wrażeniem :padam:

Ewa Albrecht - 2011-06-09, 12:53

Witam Was kochani, Oluś nie bądź taka skromna, To Ty przygotowałaś aukcje technicznie. Przedmiotów do sprzedaży jest dużo, więc będziemy miały co robić. Oby tylko klienci dopisali. Wszystko dla naszych piesków.
Barbara - 2011-06-09, 12:56

A ja mam dobre wiadomości :) Na koncie Tozu są pieniążki i będę mogła zapłacić spokojnie za hotelik Suri i karmę i ewentualne leki :) :) :)
DZIĘKUJĘ wszystkim darczyńcom :) :) :) :) :)

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-09, 13:11

Super!! i to jest bardzo dobra wiadomosc :) Dziekujemy wszystkim :)
Iwona Kalinowsk - 2011-06-09, 13:50

:(
M!S!A - 2011-06-15, 09:10

Byłam dzisiaj u Suri- stan skóry uległ znacznej poprawie :mrgreen: Dowiozłam Encorton który się skończył, a którego Suri dostaje ćwiartkę dziennie. Suri mnie pięknie przywitała, ogon merdał na każdą stronę. Zapłaciłam za hotelik i teraz na cito musimy załatwić jeszcze karmę która się skończyła.
Ewa Albrecht - 2011-06-15, 13:28

Witam, czy potrzeba pieniędzy na tę karmę, jeśli tak to ile?.EA
Barbara - 2011-06-15, 13:43

Teraz brakuje nam tylko 59 zł- resztę mamy :Z uwagi na to ,że pilnie była potrzebna karma- zakupiłam ją z własnych pieniążków ale nadal bardzo prosimy o wpłaty na konto Suri :)
Ewa Albrecht - 2011-06-15, 19:32

Witajcie, Surina swoją alergię do tej pory otrzymywała Zyrtec i teraz Encorton. To ludzkie leki. Ludzie w ciężkich alergiach otrzymują nowoczesne leki doustne antyhistaminowe II i III generacji np. desloratadynę (Aerius), feksofenadynę (Telfast), lewocetyryzynę (Xyzal), montelukast pozbawione ubocznych działań sterydów systemowych. Ludzi można także odczulać szczepionkami antyalergicznymi, co trwa kilka lat, ale jest skuteczne (np. na pyłki, trawy, roztocza kurzu domowego). Przeciwświądowo u dzieci stosuje się Atarax czyli hydroxyzynę. Zyrtec jest chemiczną pochodną hydroxyzyny dlatego bierzemy go wieczorem, aby nie spać w pracy i szkole. U dzieci stosuje się też na skórę nowoczesne, niesterydowe maści i kremy- pochodne pimekrolimusa i takrolimusa tj. Protopic i Elidel. Preparaty te można nakładać na twarz dzieciom od 2 roku życia podczas gdy sterydów nie. Ale przede wszystkim w alergii pokarmowej stosuje się dietę eliminacyjną - pełne białka zastępuje się hydrolizatami np. Nutramigen, Bebilon pepti, Bebilon amino itp. Tylko wolne aminokwasy i bardzo krótkie peptydy są antyalergiczne. Ja jestem lekarzem od dzieci i tak leczę swoich pacjentów z alergią. Może warto zapytać weta, ale jakiegoś naprawdę światłego, co o tym sądzi. Pozdro Ewa
Ewa Albrecht - 2011-06-18, 14:34

Witam, co słychać u Surinki, czy czegoś nie potrzebuje szczególnie pilnie?Jak jej zdrówko i charakterek? Pozdrawiam Ewa
ps. A co z programem Wirtualnego Opiekuna?

Iwona Kalinowsk - 2011-06-18, 14:44

Faktycznie, co tam słychać u Surinki........? :-)
Korbulowa Familia - 2011-06-22, 09:57

Kiedy Surinka trafi pod opiekę szkoleniowca z północy Polski?
Jak jej zdrówko i samopoczucie?

Jutro o 21:30 kończą się aukcje przedmiotów podarowanych przez Ewę - zachęcam raz jeszcze do licytacji tych niepowtarzalnych cudeniek - w końcu pieniążki trafią na szczytny cel :) :) :)

Iwona Kalinowsk - 2011-06-22, 10:02

...a jest jakiś namiar na te aukcje?
Korbulowa Familia - 2011-06-22, 10:03

http://allegro.pl/listing...g=warta+goldena

Są również podane w naszym dziale "sklep i aukcje" ;)

EWA INGA - 2011-06-22, 10:55

Korbulowa Familia napisał/a:
Kiedy Surinka trafi pod opiekę szkoleniowca z północy Polski?
Jak jej zdrówko i samopoczucie?

Olu aby Surinka trafiła pod opiekę szkoleniowca u nas , najpierw musimy znaleźć jej doświadczony DT , co nie jest łatwe .Cały czas z Basią nad tym pracujemy i mam nadzieję że nasze wysiłki przyniosą efekt .

Korbulowa Familia - 2011-06-22, 11:16

basia1 napisał/a:
Na obecną chwilę mamy zapewniony pobyt Suri od sierpnia u szkoleniowca w domu- ze szkoleniem i leczeniem alergologa na miejscu

Hmmm czyli do sierpnia taki domek jest potrzebny?

EWA INGA - 2011-06-22, 11:18

Korbulowa Familia napisał/a:
basia1 napisał/a:
Na obecną chwilę mamy zapewniony pobyt Suri od sierpnia u szkoleniowca w domu- ze szkoleniem i leczeniem alergologa na miejscu

Hmmm czyli do sierpnia taki domek jest potrzebny?

Tak czym szybciej Suri z hoteliku zabierzemy tym będzie dla malutkiej lepiej , jednak podstawa jest DT i to doświadczony .

Jola Nulkowa - 2011-07-01, 14:12

A co tam u Suri słychać :?:
Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 21:37

...i głucha cisza :-( napiszcie proszę co słychac u Suri, jak się czuje..... :?:
MarzenaTabaNugat - 2011-07-23, 11:34

Iwona Kalinowsk napisał/a:
...i głucha cisza :-( napiszcie proszę co słychac u Suri, jak się czuje..... :?:

Podpinam się pod pytanie Iwonki ? :) Jak tam nasza Surinka ?

Barbara - 2011-07-23, 22:39

Mogę tylko napisać, że poprosiłam o relacje i czekam na odpowiedź. Mam nadzieję, że coś więcej szybko się dowiemy. :-)
M!S!A - 2011-07-24, 10:42

U Suri wszystko w porządku. W hoteliku jest bardzo grzeczna, nie sprawia żadnych kłopotów, chętnie wychodzi na spacery a jeszcze chętniej wraca do swojego boksu. ;-) Jest bardzo żywiołowa i trzeba mocno popracować na chodzeniem na smyczy. Odkąd dostaje ćwiarteczkę encortonu i odpowiednią karmę skóra wróciła do normy, wyłysienia zniknęły. Jednak bardzo pilną sprawą jest znalezienie dla Suri DT w którym ktoś cały czas będzie z nią pracował, bo przez przebywanie w hoteliku i krótkie kontakty trudno tak naprawdę psa ocenić i przygotować go do adopcji jak należy. Więc nadal szukamy domku dla Suri aby jak najszybciej mogła opuścić hotel.
Iwona Kalinowsk - 2011-07-24, 13:13

Smuci mnie bardzo, że Suri jest jeszcze w hoteliku, ale cieszy, że czuje się dosyć dobrze - trzymaj się Surinko, może jednak niedługo i dla Ciebie zaświeci jakaś szczęśliwa gwiazdeczka. :pies: :-(