To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - REBEKA - 53

Iwona Kalinowsk - 2011-07-07, 22:48

MarzenaTabaNugat napisał/a:
My też gratulujemy !!! Może jakiś wspólny spacerek jak będziecie w Warszawie ?? :)

Marzenko oczywiście bardzo Wam dziekuję za gratulacje :) , a co do wspólnego spacerku, to bardzo chętnie :) , ale nie znam jeszcze godziny, o której będziemy z mężem odbierać Rebcię (mąż jeszcze w tym dniu pracuje i nie wiem do której, a Krzysiek niestety jeszcze na tą chwilę ma problemy z samochodem (ciągnie się to, od pierwszego dnia Zjazdu :( ))
Jak by coś się udało, to jestem jak najbardziej za :rotfl:

Iwona Kalinowsk - 2011-07-07, 22:55

magda_dogi napisał/a:
Z dnia na dzień ma co raz więcej energii, siły i chęci do biegania, skakania. Smycz mam ze sobą na wszelki wypadek, ale głównie już chodzi bez smyczy. Wraca jak nie za pierwszym to za trzecim przywołaniem na pewno. Nie ciągnie już na smyczy. Z dziewczynami próbuje biegać i skakać, także jest naprawdę bardzo miło i przyjemnie.

Madziu, bardzo, bardzo się cieszę :> :> :> i tak też czułam, że to jest kochana sunia, która potrzebuje czasu na dojście do siebie po tym, co przeżyła w schronisku :(
Również dziękuję, że mimo tak późnej pory jednak napisałaś o Rebci ażżżżż tyle - wymiziaj ją osobiście od nas i życzę dobrej nocki :)

Sylwia i Parys - 2011-07-08, 12:52

Dzień dobry,

ja z Parysem również przyłączamy się do gratulacji, nie przypuszczałam że tak to wszystko będzie się tak szybko rozwijało.
Gdy patrzyłam na Rebekę na zjeździe serce mi sie kroiło, ale ona radziła sobie doskonale, miała swój świat, ładowała mi sie do domku i w ogóle nie zwracała uwagi, że Parysowi to się nie podobało.
Iwona, cieszę się , że poznałysmy się .
pozdrawiam

Iwona Kalinowsk - 2011-07-08, 13:57

Dziękujemy za gratulacje :> , ja również cieszę się Sywio, że Cię poznałam :> mizianki dla Paryska :pies:
Korbulowa Familia - 2011-07-08, 15:46

Sylwia jankowsk napisał/a:
ładowała mi sie do domku

:offtopic:

Ja też :lol:

Iwona Kalinowsk - 2011-07-09, 00:51

mpati123 napisał/a:
Nugacik jest psem Marzeny i Michała... Ogólnie teraz mają 4: Tabę Nugata Lutę i Maję... Nugat był adoptowany z warty :)

Oczywiście nie mogę spać i czytam sobie pościki od początku i jeszcze raz. Patunia (jeśli mogę tak się do Ciebie zwracać :?: Mam pytanie, czy nie uważasz, że odpowiedź jaką napisałaś do Magdy - należała do Marzenki i Michała :?: Sorki, ale jakoś to dziwnie mojej osobie się odebrało - ten Twój post. :|
Nie chciałam Cię urazić oczywiście, tylko zapytać :> Ponieważ ja również uczę się całe życie i nie wiem, czy ja również mogę tak odpisywać, pytam, gdyż Ty masz mnóstwo postów :) , a ja tylko namiasteczę :> - a jak to Jurek Kora napisł na czacie - niedługo będzie rozliczenie :> lDobrej nocki życzę :rotfl:

Iwona Kalinowsk - 2011-07-09, 01:45

Korbulowa Familia napisał/a:
Sylwia jankowsk napisał/a:
ładowała mi sie do domku

:offtopic:

Ja też :lol:

...ja też się nie ładowałam :( , ponieważ Parysek nie zbyt polubił mojego Amorka :) , ale myślę, że to się zmieni na następnym Zjeździ :rotfl:

M!S!A - 2011-07-09, 20:56

Okazało się, że Rebeka zostanie szybciej zabrana przez panią Iwonę, bo już jutro :)
magda_dogi - 2011-07-09, 21:03

Rebusia została zaszczepiona. Powiedziano mi, że spokojnie dorosły pies może dostać zarówno te różne dziwne szczepienia i przeciw wściekliźnie za jednym razem, tak więc zgodziliśmy się i Rebusia jest zaszczepiona. Założyliśmy jej książeczkę i wszystko zostało tam wklejone :)

Tak z ciekawości, to według FCI i opisu rasy to goldeny mają jakie umaszczenie/a?
W książeczce Pani koniecznie chciała to wpisać i napisała biszkoptowe.

Warna - 2011-07-09, 21:12

Może być biszkoptowe, ale bywa np. kremowe, jasnozłote, złote, ciemnozłote.
Iwona Kalinowsk - 2011-07-09, 21:19

Warna, ale z Ciebie ekspresowa kobieta :) , ja już miałam napisaną odpowiedź i dostałam nowe powiadomienie, więc nie będę powielała tego co napisałaś :>
Iwona Kalinowsk - 2011-07-09, 21:22

magda_dogi napisał/a:

Patrząc na fotki Rebci, to chyba jasno złota :?: :?: :?:

magda_dogi - 2011-07-09, 22:16

Iwona Kalinowsk napisał/a:
magda_dogi napisał/a:

Patrząc na fotki Rebci, to chyba jasno złota :?: :?: :?:

Jak już wiem, jakie są to też bym stawiała na jasno złote.

Iwona Kalinowsk - 2011-07-09, 22:36

No to jest nas już dwie :radocha: spokojnej nocki, wymiziajcie sobie Rebcię, bo od wieczorka jest już MOJAAAA :radocha: :buzki: Zadzwonię z pociągu tak jak było umówione godzinkę przed, ale myślę, że u Was będziemy tak około 20-ej lub troszke po. Ja wysiadam (nie w całym tego słowa znaczeniu :) na Warszawa-Zachodnia ok.19.20(tam odbiera mnie Leszek (mąż) i jedziemy prościutko (lecz w Warszawie tak się nie da :P ) po Rebcię. :rotfl:
P.S. Bardzo dziękuję za zaszczepienie Rebusi, już czuję się spokojniejsza :> :> :>

Iwona Kalinowsk - 2011-07-09, 22:43

W dniu jutrzejszym (niedziela) wieczorkiem jadę po Rebeczkę, dlaczego zmieniłam decyzję (miało być na 14-go - czwartek) odpowiem jutro (jak znajdę neta - a pewnie znajdę, bo tak jak bez psiaków, na chwilę obecnej techniki oraz przyzwyczajeń - bez neta, ANI RUSZ :!: - to się podobno nazywa :uzależnienie:) lub nałogiem :> ) A jeśli się nie uda z netem, to będę przekazywała wiadomości przez Misię (Misiu, chyba tak musi być :?: )
magda_dogi - 2011-07-10, 07:34

Ja od ok. 18.30 będę w domu, także o której przyjedziecie, będzie dobrze.
Do zobaczenia

M!S!A - 2011-07-10, 08:04

Pani Iwonko nie ma problemu. Można przekazywać info przeze mnie :)
Iwona Kalinowsk - 2011-07-10, 08:47

M!S!A napisał/a:
Pani Iwonko nie ma problemu. Można przekazywać info przeze mnie :)

Misiu neta będę miała tak na chwilkę obecną na 80% :) myślę, że do wieczora moje szanse wzrosną :> , a nawet jak będę miała to również się do Ciebie odezwę :> :buzki: :pies:

P.S. Słyszałam kiedyś od kogoś w trakcie rozmowy telefonicznej, że na Forum jesteśmy wszyscy równi :) , ale widać, że ja jednak jestem przez Ciebie wyróżniona :roll: :?: :?: :?:

M!S!A - 2011-07-10, 11:01

P.S. Słyszałam kiedyś od kogoś w trakcie rozmowy telefonicznej, że na Forum jesteśmy wszyscy równi :) , ale widać, że ja jednak jestem przez Ciebie wyróżniona :roll: :?: :?: :?:

Nie za bardzo rozumiem. Oczywiście, że na forum jesteśmy równi, ale myślę że zawsze będzie tak, że jak z kimś więcej rozmawiamy czy to mailowo czy telefonicznie to więzi się troszkę zacieśniają, a my przecież trochę na telefonie przesiedziałyśmy. A generalnie każdemu służę pomocą jeżeli tego potrzebuje i się do mnie zwróci a ja dam radę pomóc oczywiście. Czy to źle?

Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-10, 12:50

Iwonko czas chyba zmienic Twoj podpis :) jak sie ciesze ze Rebeka jest Wasza :)
magda_dogi - 2011-07-10, 12:50

Oczywiscie pogoda jest swietna, a poniewaz przenieslismy sie na nowy plac szkoleniowy i nie zdarzylismy (w sumie tez przez pogode) go porzadnie przystosowac odbylam dzisiaj dwie godziny zajec, a cztery musialam odwolac i przelozyc na przyszly tydzien. W tym calym zamieszaniu nie mialam numeru do jednej osoby z calego dnia, a akurat wczoraj dzwonila ona do Michala o cos dopytac, takze spisalam sobie wszystkie nieznane numery i sprawdzalam czy je mam gdzies zapisane. Tak wyelimonowal wieksza czesc i zostaly tylko trzy. Postanowilam na nie zadzwonic i jedna z nich okazala sie pani Iwona :) , za co jeszcze raz przepraszam. Wczoraj przekazywalam Michalowi numer, aby zapisal w telefonie, a oczywiscie zapisal w jakis notatkach. Na szczescie znalazlam numer do osoby ze szkolen i nie musiala jechac na prozno.

Rebeka mimo, ze pogoda kiepska, znosi to bez wiekszych problemow.

Jak Rebeka juz od nas odjedzie, dam znac na forum.

Zycze wszystkim ladniejszej pogody :)

magda_dogi - 2011-07-10, 21:24

Rebusia pojechała już do nowego domu. Czekamy na wieści.
Iwona Kalinowsk - 2011-07-10, 22:07

M!S!A napisał/a:

Nie za bardzo rozumiem. Oczywiście, że na forum jesteśmy równi, ale myślę że zawsze będzie tak, że jak z kimś więcej rozmawiamy czy to mailowo czy telefonicznie to więzi się troszkę zacieśniają, a my przecież trochę na telefonie przesiedziałyśmy. A generalnie każdemu służę pomocą jeżeli tego potrzebuje i się do mnie zwróci a ja dam radę pomóc oczywiście. Czy to źle?

Michalinko nie zrozumiałaś mnie - to Ty jak zadzwoniłam do Fundacji (pierwsza nasza rozmowa) na wstępie powiedziałaś, że na Forum wszyscy zwracają się do siebie po nicu lub po imieniu, a Ty piszesz dzielnie "Pani" :> tylko i wyłącznie to miałam na myśli :rotfl:

Barbara - 2011-07-10, 22:16

Iwonko a jak Rebusia? :)
Iwona Kalinowsk - 2011-07-10, 22:16

Wszem i wobec ogłaszam, że o 20.45 zapadła klamka od bagażnika mojego samochodu (tym samym jest już moja), gdzie Rebusia wraz ze mną wyruszyłyśmy integrować się nad Zalew Zegrzyński do czwartku. Wybaczcie kochani wszystko gra i buczy Sunia jest taka kochana, że to jest nie do opisania, chyba ją podmienili (Madzia z Michałem :shock: )to nie jest ta sunia, która była na Zjęździe :| . Dzisiaj, muszę wypocząć po podróży, ale jutro jak tylko się rano ogarniemy we dwie, wtedy napiszę wszyściuteńko - jak na spowiedzi :rotfl: