To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Sosnowcu - 220

Monia i Larsik - 2013-01-31, 11:53

Gratulacje :mrgreen: Lunka to prawdziwa Księżniczka, która zasługuje na wszystko co najlepsze. To było pewne , że jak skradnie serducho to caaaalutkie :mrgreen: ja też się już nie mogę doczekać , żeby zobaczyć ją na żywo więc trzymamy za słowo i do zobaczenia na zjeździe :mrgreen:

Marcie , Tadkowi i oczywiście Fermiemu i Falkorowi - ogromne podziękowania za to , że dokonaliście cudu :) za to, że Lunka nie była tylko tymczasem a członkiem Waszej rodziny od samego początku :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Ewa i Cindy - 2013-01-31, 12:53

Gratuluję :) kolejna podopieczna na śląsku :)
M!S!A - 2013-01-31, 14:06

Serdecznie gratuluje :) Ciesze się że Lunka do Was trafi i cieszę sie że podjęliście naprawdę świadomą decyzję :)
Angela i Lunka - 2013-01-31, 15:33

My ez sie cieszymy a wszystko dzieki Wam kochani ona bedzie kochana a jak juz sie zadomowi zaprosimy do nas zobaczyc jak daje sobie rade przy takiej ilosci miłosci jaka mamy jej do zaoferowania bedzie najszczesliwsza krolewna na calej planecie :-D
Rufiakowa Amcia - 2013-01-31, 21:26

:radocha: :radocha: :radocha: Taaak się cieszę, ze słów brak!

Luniszcze, naprawdę, Ty kradniesz serducha hurtowo! Wszyscy tutaj Cię pokochaliśmy, uwielbialiśmy oglądać Cię na przecudnych zdjęciach Marty i Tadka i podziwiać Twoją niesamowitą przemianę. Życzę Ci największego szczęścia w nowej Rodzinie!

Andżeliko, i Wam życzę wspaniałego wspólnego życia z tą przecudną księżniczką :)

A Marcie i Tadkowi, Falkorowi i Fermiemu- :kwiatek: wielgaśne podziękowania za te nieziemskie przeżycia, jakie dały nam Wasze relacje. Za to, co zrobiliście z tą niunią. Zaraz pewnie znów buchnę Wam ten ostatni portret, by wstawić go u siebie na fb z dobrą nowiną ;) Moi znajomi też już regularnie śledzą losy Lunki :D

MiT - 2013-01-31, 22:43

Przecudowna wiadomość :-D Ooooogromnie się cieszymy z Lunkowego szczęścia!!!!
Angelika będziecie mieć prawdziwy skarb pod skrzydłami :-D GRATULUJEMY !!!!

A my już tęsknimy za tą białą księżniczką :) Będzie lament i łzy to na pewno nawet Tadeuszowi łezka się uroni ! :) Ta sunia odcisnęła łapkę na naszych sercach już na zawsze :) :serce:

Dziękujemy wszystkim za tak miłe słowa! Zrobiło nam się cieplutko w serduchach :) Mamy nadzieję, że niebawem będziemy mogli pomóc kolejnym psiakom i kolejny raz zostać przedsionkiem na drodze do ich szczęścia :) :) :)

Angelika jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE!!! :) :) :)

Angela i Lunka - 2013-01-31, 22:57

Dziekuje Wam wszystkim będziemy dbali o niune za 2,5 tyg myślę źe będzie z nami i napewno będziemy wysyłać fotunie królewny kochanej oraz informowali na bieżącą co się dzieje z aniolkiem.Wiem źe wszyscy ją kochacie bo takiego skarba nie da się nie kochać wystarczy popatrzeć na ten piękny pycholek.I obiecuje źe będziemy o nią dbali i kochali ją tak jak na to zasługuje a zjazdy oczywiście obowiązkowe :hura: niunia trzymaj się już niedługo będziesz z nami nie możemy się doczekać życzymy wszystkim miłej nocy
Angela i Lunka - 2013-02-01, 14:45

zaczynamy zakupki dla naszej księżniczki piękne legowisko już czeka na niune czas przygotowań i rzeczy naszej psinki uważam za otwarty :mrgreen:
wilczek - 2013-02-01, 16:54

ale to nie w porzadku... myslalam ze jednak kazdy ma szanse a tu widze ze nie
Barbara - 2013-02-01, 17:02

wilczek napisał/a:

Oczywiście, że każdy ma szansę na adopcję psa od nas. Tylko Luna znajduje się pod opieką fundacji od 26.09 czyli od ponad 4 miesięcy i zależy nam na tym aby w końcu trafiła do DSu, bo już może. A z tego co widzę nikt inny oprócz osoby, która została zatwierdzona do adopcji Luny nie wysłał do nas nawet ankiety adopcyjnej. Przykro mi, że tak to wygląda ale bez końca na wszelkich możliwych chetnych do adopcji czekać nie możemy. Zresztą kierujemy się dobrem suni- jeśli uważamy ,że dom jest dobrze wybrany to zostaje zatwierdzona adopcji. Gdyby do dokonania wyboru dotarły do nas inne ankiety byłyby równolegle rozpatrywane.

MiT - 2013-02-01, 17:24

Angelika jesteście kochani!!! Cudownie będzie jeszcze usłyszeć/przeczytać i zobaczyć co tam u Luniastej słychać :) Dzisiaj opowiadałam jej, że niebawem trafi do swojego nowego domku, domku na stałe, że w końcu będzie mieć swoich własnych prywatnych ukochanych ludziów, którzy już ją pokochali :) :serce:

A to dzisiejsze fotunie naszej szczęściary :)

Ewa i Cindy - 2013-02-01, 17:32

zdjęcia jak zwykle prześliczne :)
wilczek - 2013-02-01, 18:34

Barbara napisał/a:
wilczek napisał/a:

Oczywiście, że każdy ma szansę na adopcję psa od nas. Tylko Luna znajduje się pod opieką fundacji od 26.09 czyli od ponad 4 miesięcy i zależy nam na tym aby w końcu trafiła do DSu, bo już może. A z tego co widzę nikt inny oprócz osoby, która została zatwierdzona do adopcji Luny nie wysłał do nas nawet ankiety adopcyjnej. Przykro mi, że tak to wygląda ale bez końca na wszelkich możliwych chetnych do adopcji czekać nie możemy. Zresztą kierujemy się dobrem suni- jeśli uważamy ,że dom jest dobrze wybrany to zostaje zatwierdzona adopcji. Gdyby do dokonania wyboru dotarły do nas inne ankiety byłyby równolegle rozpatrywane.

jakos w to wątpie... widac sa rowni i rowniejsi
ale juz wiem ze nie warto "zakochiwac" sie w waszych psach bo czeka wielkie rozczarowanie...
zawiedliście a szkoda.
Myslalam ze po sterylce jak dojdzie do siebie ebdzie do adopcji...

M!S!A - 2013-02-01, 19:32

przykre jest, że takie wnioski są wysuwane. W wybieraniu domu nie ma w tej Fundacji równych i równiejszych, bo niby dlaczego? Angelika wysłała ankietę, przeszła proces adopcyjny jak każda inna osoba ubiegająca się o psa i po wielu rozmowach została wybrana zarówno przez Angelikę jak i Fundację właśnie Lunka. Szczerze? Jakoś do tej pory nikt nie wysłał ankiety z chęcią adopcji Luny a że Ty chciałaś, to niestety to było tylko napisane tutaj na forum, ankieta nie dotarła. A często tak bywa, że ktoś na forum jest psem zauroczony ale na tym się kończy bo nie podchodzi do procesu adopcyjnego, więc nie mamy obowiązku czekać, chyba że ankieta dociera. Inaczej chyba nie udałoby nam się żadnego psa oddać do adopcji.
Angela i Lunka - 2013-02-02, 00:46

Dla sprostowania śledzić wątek a starać sie o adopcje to dwie odrębne rzeczy jak można miec pretensje do fundacji skoro ona najbardziej kieruje sie dorbem psiaków. Mi bardzo zalezalo dlatego jak tylko zobaczylam strone pisalam odrazu i odrazu wysłałam ankiete do fundacji i kontaktowałam się telefonicznie z dziewczynami.Kontakt był po to by dowiedzieć sie cos na temat danego pieska bo to tez jest wazna wtedy wiadomo i widza to osoby z fundacji ze ci zalezy .I tu wazna była wizyta przedadopcyjna ktora zdecydoawala czy nadajemy sie na przyszly stały dom.Jest wiele osób które się staraja i robia cos w kierunku aby adoptować takiego psa .Osobie ktorej zalezy na tym aby doszlo do adopcji bedzie robila wszystko i nie wazne czy bedzie czekala miesiac czy dluzej bo bedzie bez wzgedu na wszystko chciala taki dom stworzyc psince.Trzeba się nteresować kontaktować nie wystarcza tylko wizyty na forum.tutaj wszyscy sa zwiazani z psinkami i kazdemu zalezy na tym aby mialy trafione domy ktore bede je kochaly .Tyle do powiedzenia w twj kwesti.
A my z rafałkiem sie ogromnie cieszymy rafal nie wie o tym ale juz te psinke pokochal tak jak ja.
No dziewczynki u nas zaczą sie remoncik aby nasza królewna miala pięknie przygotowane mieszkanko zakupki dla naszej psinulki trwaja o zabieramy ja do siebie jak tylko zzrobimy pierwsze zdjecia odrazu je wysyłamy to macie obiecane :-D :-D :-D :-D .A zdjecia Lunki są poprostu jednorazowe ze na wszystkich zdjeciach wychodzi fotogenicznie mała modelka pierwsz rzecza jaka zrobimy to po wywolaniu zdjec krolewna Luna bedzie miala nasza cala scianke obwieszona fotuniami tego pieknego pycholka albo w trojke zrobimy sobie profesjonalna sesyjke i wyslemy na forum :rotfl:

Angela i Lunka - 2013-02-03, 16:04

Nasze kochane Luniszcze 10.02 prawdopodobnie jedziemy po Ciebie jeszcze kontakt z domem tymczasowym Marta i Tadeuszem w celu ustalenia mniej wieciej w jakim dniu i o jakiej godzinie i bedziesz juz w swoim kochajacym domku gdzie bedziesz mizniana tłamszona wszystkie przyjemnosci ktore cie czekaja i z niecierpliwoscia wypatrujemy terminu i liczymy dni w kalendarzu jak juz niuniu bedziesz z nami :serce: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura:
Asterkowy Krzysztof - 2013-02-03, 16:14

No to na Walentyki będziecie mieli już swój skarb do Kochania :-D
Angela i Lunka - 2013-02-03, 17:11

Ehehe my walentynki mamy cały rok :-D a Lunka bedzie prezentem dla nas obojga lepszego prezentu nie moglismy sobie wymarzyc nawet rzeczy materialne nie przynosza takiej satysfakcji niz to ze taka zywa istotka bedzie z nami .Oj ja juz kocham ona u nas bedzie miala lepiej niz nie jedno dziecko w domku :) :kwiatek: D
Dlatego z taka niecierpliwosca wyczekujemy dnia kiedy wsiadziemy w auto i odbedziemy podroz aby azbrac ja do naszego domku i bedziemy jak mała rodzika przy okazji podziekowac rodzinie tymczasowej ze tak pieknie ja wychowala i poznac ich przedewszystkim bo na tym nam zalezy.Ksiezniczka juz niedlugo bedzie z nami a walentynki w trojke nio super sie zapowiada :-D

Kama, Mela, Ruda - 2013-02-03, 20:43

.. oj ja się Wam nie dziwię że tak czekacie niecierpliwie. Bo jest na co, a właściwie na kogo czekać :-) A poza tym pamiętam jak zapadła decyzja, że my adoptujemy naszą Rudzię. Oj spać po nocach nie mogłam z emocji :-) ))
Rufiakowa Amcia - 2013-02-03, 21:02

Oj tak, w tym oczekiwaniu też jest coś pięknego, miłość narasta i jak już psinka jest w domu, to ma się wrażenie, że zawsze tam była :) Ja w czasie między decyzją a przybyciem Rufka miałam na pulpicie jego zdjęcie z nochalem, bo już nie mogłam się doczekać, jak mnie ta nochalowa paszcza będzie rano budziła :)
Angela i Lunka - 2013-02-03, 22:00

ja jestem tak podekscytowana ze nie umiem zasnac zyje tym wyjazdem ze niedlugo ja zobaczymy mam takie motyle w brzuchu ze nie do wiary rozumie to tylko ten kto to przezylcudowne uczucie .Jutro dzwonimy do Pana Tadeusza aby ustalic z nim dzin odebrania Lunki piekna ta nasza modeleczka i ten jej wyraz pychola Nazwiemy ja Pani Języczek :-)
MiT - 2013-02-04, 10:54

Pani Języczek :) )))))) Oj nie wiecie nawet jak bardzo trafiliście! Lunciasta niemal cały czas mlaska tym swoim języczkiem pokazując sam koniuszek, wygląda to rewelacyjnie :D Słodycz i ubaw w jednym :D Przy niej nie da się ani nudzić ani nie sposób się nie uśmiechać :)
Angela i Lunka - 2013-02-04, 11:06

hehe zdjecia Pani języczek mówią za siebie na wiekszosci z nich pokazuje pychol i ten koniec jezyka a z tego co zdazylismy zauwazyc uwielbia jak robi jej się fotunie się nadstawia jak modeleczka kochana oj miala szczescie ze trafila do Domu Tymczasowego do was widac ze macie podejscie do niej my przejmiemy za Was pałeczke musimy wam podziekowac za to jak ładnie ja wychowaliscie dzielna dzieczynka noi ma charakterek ale to dobrze .My sie smiejemy z Rafalekiem z tych jej fotun z wym raz wywalonym jezorkiem raz jak wystawia koniec jezyka smiesznie to wyglada hehe i takie same obraki naszej lunci beda wisialy na ścianie na honorowym miejscu :-)
MiT - 2013-02-04, 16:25

Luniasta to charakterna babeczka no ale żadna kobieta nie może pozwolić wejść sobie na głowe !!!
Luncia to baba z ikrą i rumianek na serce w jednym :) :) :)

Angela i Lunka - 2013-02-04, 18:07

No domyslam sie ale bez wzgledu jaka by nie byla bedziemy ja kochac bo bedzie naszym oczkiem w glowie ankieta adopcyjna juz wyslana takze teraz jeszcze wizyta u nas moze przy jakies kawusi aby milo ja spedzic mamy nadzieje ze wam sie spodobamy jako przyszli opiekunowi lunci kochanej a ja jak zwykle martwie sie na zapas i przezywam ale to z nadmiaru wrazen .Napewno uda nam sie kochani o wiekszosci rzeczy zapytac i mam nadzieje ze bede mogla zadzwonic do was w razie pytan bo w sumie chcemy sie jak najwiecej o niuni dowiedziec bardzo sie cieszymy i oczywiescie liczymy na wizyty z luniszczem odwiedzinki jak tylko zrobi sie troche cieplej abyscie mogli zobaczyc psinke bo wiem ze napewno byscie chcieli a my bedziemy cieszyc sie razem z wami :) ))