To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39

Kasia Pudziek - 2011-07-14, 11:45

Jako "biologiczna"mama wybrałabym gekony, bowiem pierwsze wspólne obroże jakie Korbsonowi i Pudziowi kupiłam były w trupie czachy, więc dla tej pary dedykowane są na maxa pojechane wzory.
Ola go go geko...:D

Korbulowa Familia - 2011-07-14, 12:22

Kochani bardzo Wam dziękujemy za pomoc w wyborze :mrgreen:
Otóż wybrałam już....... NR 1 :!: :!: :!:
Pomyślałam sobie, że dla tej mojej wariatki gekonki będą najodpowiedniejsze ;)
Przed zimą (kolejny zestaw) kupimy jeszcze nr 4 :lol:
Nr 2 podoba mi się BARDZO, ale raczej dla jakiegoś białaska, bo na Korbusi mógłby się ten kolorek gryźc :roll:
Jeszcze raz DZIĘ-KU-JE-MY!!! :padam:

Michał i Nemo - 2011-07-14, 12:40

Moje gratulacje :) Jedyny słuszny wybór :)
Korbulowa Familia - 2011-07-14, 14:11

Obfocimy lalunę jak tylko przyjdzie zamówienie (na koniec przyszłego tygodnia) :mrgreen:
Więc weekend poświęcimy na :fotka:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-14, 14:26

w sumie racja.. nie wzielam pod uwage umaszczenia Korby.
Nr 1 bedzie jej ladnie pasowal :)

Korbulowa Familia - 2011-07-16, 09:56

Jutro jedziemy na ściągnięcie szwów. Rana pięknie się goi. Codziennie przemywam ją MANUSANEM.
Ale niestety do Korbsonka zawsze musi się coś przyczepić :( Chyba ma zapalenie pochwy. Jutro wet sprawdzi a dzisiaj przemyję jej korą dębu to może troszkę załagodzi :(

Poradźcie kochani:
Kiedy po zabiegu sterylizacji mogę moją kruszynę wykąpać?
Czy jest jakiś czas zalecany żeby rany nie moczyć kąpielami lub pływaniem w zbiornikach wodnych?

ALIUS - 2011-07-16, 19:14

Korbulowa Familia napisał/a:

Poradźcie kochani:
Kiedy po zabiegu sterylizacji mogę moją kruszynę wykąpać?
Czy jest jakiś czas zalecany żeby rany nie moczyć kąpielami lub pływaniem w zbiornikach wodnych?

Sterylizacja to zabieg dość inwazyjny. Gojenie się ran zewnętrzne dość szybkie, ale wewnątrz nieco dłużej. Dlatego też szaleństwa po zabiegu dopiero po około 4 tygodniach , kąpiel po miesiącu. Niestety zagrożenie jest nie tylko dla samej rany , ale także od dróg moczowych.
Lepiej przeczekać , niż leczyć :-D

Korbulowa Familia - 2011-07-18, 09:22

Niedzielę mamy z dwoma plusami i jednym minusem...
Wczoraj byłyśmy u weta na ściągnięciu szwów - wszystko już bardzo ładnie wygojone i szwy zdjęte. Korbula mnie zaskakuje za każdym razem, okazując anielską cierpliowść (no przy tym jest też paraliż ze stresu :-> ) dla zabiegów, którym jest poddawana u weta :brawo:
Sterylizacja jest już tematem zakończonym w pełni pozytywnie :-D
Natomiast moje podejrzenia o zapalenie pochwy stały się słuszne... :(
Korbula miała u weta płukaną pochwę roztworem z nadmanganianu potasu, oraz przepisane tabletki: Metronidazol 250mg (2xdzień). W dalszym ciągu przemywam jej wargi sromowe korą dębu.
Efekty powinny być widoczne dopiero jutro, więc jeżeli wydzielina dalej będzie to wizyta kolejna jutro, natomiast jeżeli wydzielina ustąpi (oby) to dopiero w niedzielę kontrola...

Pozytywnym elementem dnia wczorajszego było SPA dla mojej książniczki :mrgreen:
Obyło się bez kąpieli z zaleceniami Pani Mirki oraz weta, ale zakupiłam trymer hakowy (taki jak miał Michał-bielan na zjeździe) i godzinę poświęciłyśmy na pielęgnację Korbulca :rotfl:
Była bardzo dzielna, a sierści tyyyyle... Byłam sama z Korbą - dlatego nie mamy zdjęć z zabiegów :P
Za tydzień powtórzę to co jeszcze pozostało, ale sierść tak się błyszczy, że z dumą obie spacerowałyśmy :mrgreen:

libra - 2011-07-18, 12:42

kora dębu bardzo dobrze działa. można jeszcze przesmarować rumiankiem i dodać napar do wody do picia:) natomiast do Metronidazolu podałabym coś osłonowo, np. Lacidofil. Niech się Korbula szybciochem wyleczy! Tarmoszki dla wytrymowanej, lśniącej panny :)
Korbulowa Familia - 2011-07-20, 16:58

Dziękujemy Asiu za cenne rady :padam:
Zapalenie pochwy leczymy w dalszym ciągu. Jest już dużo lepiej.

Dzisiaj zalało wszystkie pobliskie spacerowe tereny, więc zawiesiliśmy szlaban na "wodne spacery" i wybraliśmy się nad Pogorię. Rezultaty spacerku zamieszczamy poniżej w krótkiej fotorelacji ;)

Szaaaaaaaaaaaaaaaał :!: :!: :!:
"Ja latam" :rotfl:

Patykowe szaleństwo

Pora na łyk wody i ocena wyglądu ;)

Karolciu trzyma patola = pełne skupienie

Łąka - to jest to :!:

Korbusia kocha naturę (w tle pływa kaczucha) :lol:

Natura kocha Korbusię :mrgreen:

Moje mokre futro :) :) :)

Iwona Kalinowsk - 2011-07-20, 17:09

Olu cieszymy się razem z Tobą, że Korbusia wraca do zdrowia :> Fotki śliczne obejrzeliśmy razem z Twoim "zięciem" :) przecież w końcu nie muszą mieć potomstwa :> zdrówka, zdrówka, zdrówka :pies:
Ewa_Duffel - 2011-07-21, 06:55

Super, że Korba tak szybko wróciła do formy !
Mizianki dla pięknej panienki :)

PS Nie zapomnij wstawić zdjęć w obróżce, kiedy już przyjdzie :-P

Korbulowa Familia - 2011-07-21, 07:34

Ewa_Duffel napisał/a:
Mizianki dla pięknej panienki

Dziękuję w jej imieniu ;)

Ewa_Duffel napisał/a:
PS Nie zapomnij wstawić zdjęć w obróżce, kiedy już przyjdzie

Heh - już się nie mogę doczekać :mrgreen:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-21, 19:31

Pieknosci moje :) Tak sie ciesze ze sterylka to juz wspomnienie :)
Dzielna Korbulowka. Szajbka Cie pozdrawia i rowniez czeka na zdjecia w gecooonowej obrozy :)
p.s. Karma przyszla:>?

Korbulowa Familia - 2011-07-21, 19:47

Kasia i Szajba napisał/a:
Szajbka Cie pozdrawia i rowniez czeka na zdjecia w gecooonowej obrozy

Korbulka kazała poszeptac do uszka: "to co zwykle sobie szeptają" :P
Dostałam dzisiaj e-mail, że jutro dopiero zostanie wysłana :-|
Ehhh...
p.s. Karma przyszla:>?

Tak Kasiu :)
Karma przyszła :mrgreen: Korbulka zajada się, aż miło popatrzec ;)
Jutro na poczcie zważę ile zostało Brita, bo w moim domu wagi nie ma ;)

Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-21, 19:50

Olu widzisz !!! Super ze Korbulce smakuje :) To czekam na wiadomosc, i od razu przelew Ci zrobie,a i wyslij swoje dane do przelewu :)
Korbulowa Familia - 2011-07-21, 19:54

Olu widzisz !!! Super ze Korbulce smakuje :) To czekam na wiadomosc, i od razu przelew Ci zrobie,a i wyslij swoje dane do przelewu :)

Żaden przelew!!! Musi byc pretekst do spacerku, bo tak to 100 powodów do odwołania się znajduje, a tak to nie będzie mi wypadało odwoływac przybycia :roll:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-21, 20:01

w takim razie jutro wybiore pieniazki i trudno.. masz byc w niedziele czy Ci sie to podoba czy nie :D :D
Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 15:39

w takim razie jutro wybiore pieniazki i trudno.. masz byc w niedziele czy Ci sie to podoba czy nie :D :D

Ja też chcę dołączyć :> - z przelewem czy bez :-( Ja też chce zobaczyć Korbusię w nowym wydaniu :rotfl:

Korbulowa Familia - 2011-07-24, 20:32

Chciałybyśmy z Korbusią bardzo bardzo serdecznie podziękowac za dzisiejszy wspólny spacer nad jeziorem Pławniowickim :kwiatek:
Dzisiaj przełamałyśmy pierwsze lody i zyskałyśmy bardzo cenne nowe doświadczenia :mrgreen:
W dniu dzisiejszym pierwszy raz w swoim życiu Korbusia pływała, aportowała po patyki i skakała z pomostu za patykiem :shock:
Były to bardzo cieszące mnie i chyba przede wszytskim Korbusię chwile :rotfl:
Spacer 2,5godzinny owocował w mnóstwo zabaw, trochę nauki oraz wygłupy (już na samym początku Korbusia pożegnała się z szelkami, w których pękło zapięcie), które nie miały końca aż do samego powrotu do samochodów :roll:

Po powrocie do domku pierwszy raz miałam okazję wykąpac Korbuleńkę :>
Jest cudna, kochana i niesamowicie cierpliwa :!: :!: :!:
Pięknie stała w wannie nie okazując cienia protestu do zabiegów, którym została poddana :)

Pozdrawiamy serdecznie :-D

Barbara - 2011-07-24, 21:32

Olu strasznie nam miło było z Wami spacerować i cieszę się ogromnie, że Korba tak pięknie nauczyła się pływać :mrgreen: Do następnego spacerku- w najbliższy weekend? :-)
Korbulowa Familia - 2011-07-25, 15:57

basia1 napisał/a:
Do następnego spacerku- w najbliższy weekend?

Mam taką nadzieję :)
Może w liczniejszej grupie? :)

Korbulowa Familia - 2011-07-27, 14:40

Zgodnie z obietnicą chciałabym zaprezentować Korbuleńkę w nowym kompleciku (co prawda na zdjęciu widać tylko Korbsonka w obroży, ale to chyba najważniesze ;) ):

Byłyśmy dzisiaj sprawdzić czy wody i okolice Pogorii IV nadają się na zaproszenie specjalnych gości w sobotni dzień :mrgreen:
A oto fotorelacja:

Patyki są - będzie dobrze :)

Nad wodą też fajnie

Łączka jest ;)

Jakieś ptactwo też słychać - może urządzimy polowanie :->

Pędzę, pędzę, ledwo nadążam przebierać łapami :lol:

I chodźmy do domku, bo zgłodniałam, a trawa jest tylko okey ;)

Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich na weekendowy spacerek - najprawdopodobniej w sobotę :)
Szczegóły w dziale SPACERY I ZJAZDY :mrgreen:

goldenek2 - 2011-07-27, 15:00

No śliczna ta Twoja Korbula :) :):)
Warna - 2011-07-27, 17:13

Pięknie jest Korbie w tej obroży. Głosowałam na nią i to był świetny wybór. :-D