To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SURI - 10, 216

EWA INGA - 2011-09-19, 21:03

Pani Alicjo dziękuję bardzo za pomoc , jak dziewczyna dojdzie do siebie to i pomyślimy o spacerkach , na razie musimy ją wyleczyć . Odpisałam Pani na pw
Angela i Bartek - 2011-09-22, 08:42

Mimo całego swojego nieszczęścia Suri nadal/znów zachowuje pogodę ducha. Skacze, cieszy się, chce się bawić. Cieszy mnie to że chętnie waca do swojego boxu. Jakoś zaakceptowała chyba swoje nowe miejsce. To dobrze. Bo przyznaję, że bałam się ze sie nie przyzwyczai. Co do agresywnych zachowań....jak narazie brak. I tak trzymać :)
Jerzy Kora - 2011-09-22, 09:57

Pies w nowym miejscu nie gryzie tak od razu, chyba że czuje zbyt duże zagrożenie i musi się bronić.

Nie jest powiedziane, że w hoteliku ugryzie. Hotelik deprymuje psa. Możesz być osobą, której Suri nigdy nie ugryzie. Suri może trafić do domu, w którym nigdy nie użyje zębów.

Ale warto mieć oczy naokoło głowy i pilnie obserwować psa. Pewnie szkoleniowiec coś więcej na ten temat potrafi powiedzieć.

Link do kącika z wiedzą - zachowania agresywne

Angela i Bartek - 2011-09-22, 16:10

Ależ zgadzam się z przedmówcą. Tylko uprzejmie donoszę o obecnej sytuacji :) pozdrawiam
EWA INGA - 2011-09-22, 18:23

Tak jak Angelika napisała na razie Surinka jest bardzo grzeczna , wita nas bardzo entuzjastycznie jak do nie przyjeżdżamy :) Dziewczyna chętnie wychodzi na długie spacerki , ładnie wykonuje komendy śad , łapa . Czasami pociągnie na smyczy ale zaczyna zwracać uwagę że ktoś jest na końcu smyczy .Dzisiaj przypadkiem spad mi smakołyk na którego miała chęć na komendę zostaw , zostawiła i czekała aż dostanie nagrodę :) Co mnie mile zaskoczyło .

W przypadku Suri ostrożność i czujność trzeba zachować , do czego stosują się wszyscy . Pies jest w nowym miejscu więc jeszcze za wcześnie powiedzieć że Suri się zaklimatyzowała na dobre .

Jerzy Kora - 2011-09-22, 22:16

Angela i Bartek napisał/a:
Ależ zgadzam się z przedmówcą. Tylko uprzejmie donoszę o obecnej sytuacji :) pozdrawiam

Oby takie wieści już były "na zawsze". Pozdrawiam :)

Edyta - 2011-09-23, 11:34

Michał, w jaki dzień wysłałeś legowisko i jaką firmą?
bielan - 2011-09-23, 12:13

W jaki dzien to nie pamietam, a wyslalem PP
Edyta - 2011-09-23, 13:07

bielan napisał/a:

ok, :mrgreen: dzięki, może dzisiaj będzie :)

Jerzy Kora - 2011-09-23, 13:24

Edyta napisał/a:
bielan napisał/a:

ok, :mrgreen: dzięki, może dzisiaj będzie :)
\

A masz numer nadania? Można by sprawdzić gdzie jest. To taki 20 znakowy numerek.

bielan - 2011-09-23, 13:56

niestety niczego nie mam...
Korbulowa Familia - 2011-09-28, 07:33

Ewuniu zdasz jakieś relacje z Surinkowego pobytu w hoteliku?
Proszęęęę :prosi:

EWA INGA - 2011-09-28, 08:38

Oluś mówisz i masz :)

Najpierw chciała bym podziękować Michałowi za legowisko które przysłał dla Surinki :) teraz dziewczyna będzie miała cieplutko i wygodnie :) Legowisko doszło wczoraj .

W piątek razem z Andzią wykapaliśmy Suri ,. najpierw był długi spacerek a potem kąpiel .
Kąpiel nie należała do łatwych Suri oprócz opaski uciskowej i szmacianego kaganica musiała mieć później jeszcze założony metalowy kaganiec. Pies zmienia sie diametralnie ewidentnie nie lubi sie kąmpać . Wyczyściliśmy jeszcze uszka bo miała bardzo brudne i tego tez nie lubi . Jedna osoba na pewno nie jest jej w stanie wykąpać .Po wytarciu Suri ja za pstryknięciem palców zmienia się znowu w kochającego psiaka .

W poniedziałek pojechaliśmy z Suri na wizytę kontrolną , Panie Małgosia jest zadowolona z efektów leczenia . Stan Suri pomalutku się polepsza , w dalszym ciągu jest zalecony antybiotyk i kąpiele . Suri była bardzo grzeczna u weta :) Widziałam się również z naszą Madzią , Magda podarowała Suri koc i fajny śpiworek . :) Ponieważ Angeliki nie będzie przez 3 tygodnie w kąpielach i opiece nad Suri będzie mi pomagała P Agnieszka asystentka z kliniki .

To by było na razie tyle :)

Korbulowa Familia - 2011-09-28, 08:54

Dziękuję :kwiatek:
Fajnie, że Surinka ma Waszą stałą opiekę :padam:
Bardzo bardzo dziękuję za to co robicie dla niej :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Iwona Kalinowsk - 2011-09-28, 18:11

:(
Iwona Kalinowsk - 2011-09-28, 18:15

Iwona Kalinowsk - 2011-09-28, 22:44

M!S!A - 2011-09-29, 06:48

Iwonko, Suri jest cały czas diagnozowana. Jeżeli chodzi o jedzenie, Suri dostaje ta sama karmę Acanę, która zalecił weterynarz jak jeszcze Suri była u Ciebie. Suri ma nawrót uczulenia i pod tym kątem teraz opiera się cała diagnostyka suni. Z badań które dodatkowo zostały wykonane, to te na tarczyce i wyszła niedoczynność tak więc i pod tym kątem będzie trzeba sunie unormować, bo możliwe że to właśnie tarczyca daje takie objawy.
EWA INGA - 2011-09-29, 06:51

Olu nie ma za co dziękować , najważniejsze aby Suri wróciła do zdrowia .
Iwonko to nie jest żadna alergia pokarmowa , Suri ma tak silną alergie skórną , co do legowiska bardzo dziękujemy :) jak tylko okaże się ze będzie dobre dam od razu znać . Surinka miał by wtedy legowisko na zmianę :)

Iwona Kalinowsk - 2011-09-29, 11:34

Iwona Kalinowsk - 2011-09-29, 11:46

Barbara - 2011-09-29, 12:05

Iwonko rozumiem Cię ale chyba właśnie jesteśmy w trakcie zmian na lepsze jeśli chodzi o opiekę nad Suri? Przynajmniej mam taką nadzieję. Dokładnie wszystkie zalecenia były cały czas wypełniane - Suri do dzisiaj jest cały czas na Acanie zaleconej przez Twojego weta. Nic innego nie dostaje i niestety znowu stan skóry się pogorszył. Jedyny raz kiedy dostała inną karmę to kilka miesięcy temu w Gliwicach. Od maja do dzisiaj Suri jest cały czas na tej samej karmie, którą ja zamawiałam a wyznaczone przez Twojego weta leczenie było kontynuowane i sunia dostawała sterydy i mimo tego stan się pogorszył. Dlatego dalej ją diagnozujemy...
Obecnie Suri ma codzienną opiekę i dalsze leczenie, również antybiotykami, dodatkowo wyszła w badaniach niedoczynność tarczycy, więc jednak jest coś jeszcze do diagnozy?
To bardzo ważne aby teraz gdy Suri ma codzienną opiekę weterynaryjną, codzienne opiekę naszej Ewuni i spacerki - do końca ocenić stan zdrowia Suri i ustalić stałe leczenie, prawda?

Iwona Kalinowsk - 2011-09-29, 12:12

Barbara - 2011-09-29, 12:17

Wiem Iwonko i rozumiem :)
Iwona Kalinowsk - 2011-09-30, 00:03