Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - REBEKA - 53
Iwona Kalinowsk - 2011-07-19, 15:48 Nie byłam jeszcze u weterynarza, gdyż Basia1 radziła by się Rebeka zadomowiła, ale patrząc na nią, myślę, że trochę spadła z wagi (ja mam 1,5kg mniej więc myślę, że Ona również ) W Zegrzu z rana robiłyśly 2km i tyle samo wieczorem, na terenie Ośrodka miałyśmy schody, więc gimnastyka była + kąpiele w Zalewie. U mnie w domu też dzielnie kroczy po II piętrach, wygłupy i przepychanki (sama zaczyna ). Też jestem ciekawa jej wagi, gdyż jak patrzę na nią to o wiele szybciej się porusza, sporo już ma niepotrzebnej skóry - widać wtedy, gdy Rebcia się kładzie, albo jak ją wyczesuję. Linomag kupiłam, SPA ma załatwione, ale dopiero na przyszły wtorek (nie było wolnych terminów wcześniej )Karmę zjada normalnie tzn. trochę zmniejszam, ponieważ po 14-ej daję jej kawałek jabłka, marchewke lub kalarepkę - uwielbia Lecz nie jest już taka pazerna, ani na jedzenie, ani na picie. Wydaje mi się, że z dnia na dzień jest lepiej, jest bardziej rozbrykana, uśmiechnięta i czasami już się boję o jej ogon - oby z tego szczęcia nie odpadł Co do sierści, to faktycznie ładnie zarasta prawa łapka, lewa troszkę wolniej.Basker - 2011-07-19, 23:18 Oj chyba trzeba jakiś urlopik kołować i Rebuśkę i Amora odwiedzić magda_dogi - 2011-07-19, 23:42 Miałam wziąć psiaka od waszej fundacji do DT, jednak obiecałam znajomym, że przyjmę ich psiaka na czas wyjazdu. Pojawi się u mnie w następnym tygodniu i oczywiście w tym czasie trzeba było na szybko ratować doga z Warszawy, no i jak to zwykle bywa, zgodziłam się. Przyjechał do mnie jakieś pół godziny temu. Od razu pomyślałam sobie o Rebece i o tym, że takich Rebek to mogłabym mieć tysiące i to tysiące na raz. Tajga, bo tak nazywa się dog, który jest u mnie, jest agresywny i to do tego stopnia, że rzuciła się na Rioję, która jest szczeniakiem jeszcze. Powiem szczerze, że nawet nie chciałam jej już konfrontować z Diorem, bo na pewno nie skończyłoby się to dobrze. Oddzieliłam ich i przez kilka dni będę musiała funkcjonować w dziwny sposób, bo nie ma zbyt dużych szans, żeby się tutaj ktoś dogadał.
Oczywiście historia jej jest jakaś okropnie dziwna, bo ona ma niby 4 lata, a dla mnie wygląda jakby miała maksymalnie rok. Chuda jest, może nie bardzo, ale na pewno jest za chuda. Do tego ma tak wytartą skórę na łapach, aż do krwi. Niby mieszkała w bloku, ale w ogóle nie wygląda jakby tak było. Niby ma nr czipu w książeczce, ale sama zobaczę czy ma go na prawdę. Jest jedna rzecz, która może rozjaśnić mi sytuację - hotel, do którego tamci ludzie ją podobno zawozili. Ten hotel dla psów jest mi znany - zadzwonię i spróbuje się czegoś dowiedzieć.
Także pozdrawiamy Rebekę i marzymy, aby Tajga była taka choć w 1%.Iwona Kalinowsk - 2011-07-20, 12:09
Basker napisał/a:
Oj chyba trzeba jakiś urlopik kołować i Rebuśkę i Amora odwiedzić
już stoimy w drzwiach - o której będziesz Iwona Kalinowsk - 2011-07-20, 12:33
magda_dogi napisał/a:
Także pozdrawiamy Rebekę i marzymy, aby Tajga była taka choć w 1%.
Dziękujemy za pozdrowienia i jestem dumna z tego co napisałaś o Rebci, bo taka też jest prawda
Przy obsłudze Rebeki od rana do nocy muszę robić następujące czynności:
1. Kochać ją ze wszystkich sił, a więcej już nie posiadam.
2. Rano wlać wody do miski, wyjść na spacerek, podać karmę.
3. Wyczesywać raz lub 2 razy dziennie, robi to dobrze jej, jak również mnie.
4. Po obiedzie spacer, zmiana wody na czystą.
5. Podanie karmy (kolacyjka).
6. Odpoczynek i baraszkowanie z Amorem - ale to robi sama, dopóki nie wkroczę.
7. Nocny spacer, woda na noc i idziemy spać.
TO WSZYSTKO CO REBEKA CHCE I POTREZBUJE.
Rozumiem Madziu co teraz przechodzisz, a przecież chciałaś jak zawsze dobrze swoje psiaki i trzymam kciuki.goldenek2 - 2011-07-20, 12:58 Rebeka będzie ślicznie wyglądać w nowej obróżce od Warny .Iwona Kalinowsk - 2011-07-20, 14:42
goldenek2 napisał/a:
Rebeka będzie ślicznie wyglądać w nowej obróżce od Warny .
Nie rozumiem , możesz wyjaśnić goldenek2 - 2011-07-20, 14:55 Ależ bardzo proszę
http://www.wartagoldena.o...opic.php?t=1620Iwona Kalinowsk - 2011-07-20, 15:15 Dzięki za podpowiedź jest mi że tego nie zauważyłam, bo na pewno bym licytowała. Rebcia w swoją nową obrożę ledwo się mieści (jest zapięta na ostatniej dziurce)
Za dużo miałam na głowie, ale od tej chwili postanawiam poprawę Iwona Kalinowsk - 2011-07-21, 13:06 Ponieważ dostałyśmy wylicytowaną przez Warnę obrożę (jeszcze raz Warna bardzo dziękujemy) dla Rebeki teraz muszę (nie muszę - chcę) kupić jej do kompletu smycz, ale mam mały dylemat, może ktoś podpowie znalazłam 2 smycze, według mnie bardzo praktyczne i ładne, ALE KTÓRĄ wybrać - POMOCY - w cenie są jednakowej http://sklep.apet.pl/shop,show,1338 http://sklep.apet.pl/shop,show,1340
Dziękuję z góry Korbulowa Familia - 2011-07-21, 19:19 Kochana narazie żadną...
Jak będziesz chciała to ja do tego sklepu podjadę i ocenię ich użytecznośc i wytrzymałośc, bo mam do niego 2km i często tam coś kupuję
Oczywiście jak się zdecydujesz to Ci je kupię i wyślę, bo wysyłkę mają masakrycznie drogą
P.S.
Mi bardziej się podoba niebieska Kasia, Szajba i Milka - 2011-07-21, 19:29 Ola ma racje , poki co ani jedna ani druga. Wstrzymaj sie kochana
p.s. Olu to ten sam sklep w ktorym zaopatrywalas mnie w saszetke?Korbulowa Familia - 2011-07-21, 19:30
Kasia i Szajba napisał/a:
p.s. Olu to ten sam sklep w ktorym zaopatrywalas mnie w saszetke?
Tak Iwona Kalinowsk - 2011-07-21, 19:47 Dobrze Olu, bo mam jeszcze coś na oku z tego sklepu, ale najwyżej napiszę Ci prywatnie Korbulowa Familia - 2011-07-21, 19:51
Iwona Kalinowsk napisał/a:
Dobrze Olu, bo mam jeszcze coś na oku z tego sklepu, ale najwyżej napiszę Ci prywatnie
Iwonko pisz śmiało
Ja tam wiele różnych rzeczy kupowałam i sporo testuję to może będę w stanie Ci coś polecic/poradzic
Czekam jak coś na PW
A pisałam, że narazie żadną, bo może uda się zrobic komplet do tej obróżki dla Rebusi vel Frytusi Iwona Kalinowsk - 2011-07-21, 20:18 no dobra, dobra - poczekam
Jak ja nie cierpię czekać
Już będę grzeczna - poczekam Ewa_Duffel - 2011-07-22, 15:54 Dostałam dziś taką wiadomość od taks
"Hej
zrobiłam jeszcze remanent w taśmach i znalazłam kawałek takiej ( powinno wystarczyć nawet na przepinaną ) rurowej na 2,5 cm i mam też płaską szafirową z czarnymi paskami nie na samych brzegach tylko tak 2mm od kraja taśmy
Od bidy to mogło by "robić" za komplet do obrozy
http://imageshack.us/m/62/3033/p1020046g.jpg
w realu niebieski jest przynajmniej o ton ciemniejszy, bardziej wysycony i z tego co pamiętam identyczny z podkładem do obrozy "Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 16:02 Ewcia, ale ja nie chce szelek, bo Rebcia chodzi bardzo ładnie przy nodze ewentualnie kawałek przede mną
Wciąż myślę o tych smyczach, których linki dałam w poście, gdyż są dosyć funkcjonalne, już sama nie wiem Ewa_Duffel - 2011-07-22, 16:08
Ewcia, ale ja nie chce szelek, bo Rebcia chodzi bardzo ładnie przy nodze ewentualnie kawałek przede mną
Wciąż myślę o tych smyczach, których linki dałam w poście, gdyż są dosyć funkcjonalne, już sama nie wiem
Ale na tym zdjęciu chodzi tylko o pokazanie koloru taśmy, widocznie taks nie miała ujętej innej rzeczy niż szelki A z tej samej taśmy mogłaby zrobić smycz Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 16:14 Ewcia, to proszę (jeśli masz czas ) zdecyduj jaką długą i jaka ma być, ja płacę i czy to będzie taśma (płaska) czy rurowa Ewa_Duffel - 2011-07-22, 16:17 Taśma jest rurowa
Nie wiem, jaka długość jest dla Ciebie najwygodniejsza, ja używam smyczy 2,2 m i uważam, że jest w sam raz. Ma być przepinana czy prosta ? Przepinana chyba wygodniejsza Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 16:27 Ewcia mam prośbę - jeśli wyrazisz zgodę podaj mi na PW swój adres mailowy:> mam coś co chciałabym Ci pokazać, a w mailu przejdzie szybciutko. Co Ty na to Ewa_Duffel - 2011-07-22, 16:29
Ewcia mam prośbę - jeśli wyrazisz zgodę podaj mi na PW swój adres mailowy:> mam coś co chciałabym Ci pokazać, a w mailu przejdzie szybciutko. Co Ty na to
Jasne
evvasosnowska@gmail.comIwona Kalinowsk - 2011-07-22, 16:31 Dzięki. uporam się tylko i zaraz do Ciebie wyślę Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 17:14 Już wysłałam, to są zdjęcia - nie filmiki - odezwij się jak odbierzesz i zobaczysz. Daj znać na mój adres mailowy