To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FELIKS - 150

Barbara - 2012-08-04, 21:51

Korbulowa Familia napisał/a:
Barbara napisał/a:
Powinnam mieć ustalenia Pana Dr. Wrzoska do końca tygodnia.

Są jakieś zalecenia i ustalenia od dr Wrzoska?

Grażynko podziel się jakimiś zdjęciami tego cudu :)

Niestety do mnie jeszcze nic nie dotarło. Może też i moja wina, bo nie miałam niestety kiedy podjechać. Na maila nic nie dotarło.

Grażka i Feliks - 2012-08-06, 12:24

Po tygodniowym szaleństwie wróciłam do domu. Moja mama jeszcze nic nie uzgodniła w sprawie rtg bo Dr. Renia była bardzo zajęta. Dziś do niej jedziemy i mam nadzieje że już coś uzgodnimy :)
Rufiakowa Amcia - 2012-08-06, 15:58

A ja wpadłam tu buziorka Felkowi przesłać :) Feluś, cmokcmokcmokcmokcmooook!
Barbara - 2012-08-06, 16:37

Dzwoniłam właśnie do Pani Doktor i mam zadzwonić o 19 - po wizycie będzie wszystko przekazane. Na razie wiem( jeśli chodzi o leczenie padaczki), że zostanie już włączony preparat bromku i na razie reszta bez zmian. Miesiąc obserwujemy. Wynik napiszę po 19 , bo już będzie na mailu.
Barbara - 2012-08-06, 18:54

Dzisiaj Feliks miał wizytę u Dr. Renii Schneider i miał również wykonany RTG.
Właśnie rozmawiałam telefonicznie i ustalenia w sprawie dalszego leczenia padaczki:
Luminal dalej w tej samej dawce
plus bromek w dawce wprowadzającej 10 mg na kg masy ciała ( docelowo do 22 mg na kg masy ciała - jeśli będzie taka konieczność)- dwa razy dziennie
Po miesiącu kontrola.
Poziom wysycenia Luminalem w ostatnim badaniu Laboklinu: 29,4

Grażka i Feliks - 2012-08-07, 07:11

Wszystko tak jak napisała Pani Basia:) Lecę dziś do apteki po bromek i mam dzwonić do Dr. Reni jak mam mu to dawkować.
Gdzieś za dwa tyg. będziemy Felka usypiać w związku z tą łapką na którą kuleje bo jak na razie jest zdecydowanie za ciepło i źle by to zniósł.

Aśka Axelowa - 2012-08-07, 11:16

Grażka425 napisał/a:
Gdzieś za dwa tyg. będziemy Felka usypiać w związku z tą łapką na którą kuleje bo jak na razie jest zdecydowanie za ciepło i źle by to zniósł.

Ale pisałaś Grażynko wcześniej, że go ta łapka boli :( To już tyle czasu trwa... :cry: :cry: :cry:

Barbara - 2012-08-07, 11:54

Asiu z tego, co ja zrozumiałam przez telefon rozmawiając z weterynarzem: zrobiono zdjęcie ale nie boczne, bo bez znieczulenia się nie da ( znieczulenie zostanie podane dopiero po wprowadzeniu bromku i stabilizacji - chyba najkrótszy okres to 7 dni). Podane leki nie działają, bo przypuszczalnie jest to zarniniak i trzeba go wyłuszczyć po potwierdzeniu inaczej nie pomożemy tak aby wyłączyć dolegliwości zupełnie.
Nie jestem wetem i mogłam coś przekręcić ale wydaje mi się , że dokładnie przekazałam słowa weta.
A trwa to też dość długo, bo Feliks dopiero teraz dotarł do gabinetu od wizyty w lipcu.

Korbulowa Familia - 2012-08-07, 13:20

Barbara napisał/a:
Podane leki nie działają, bo przypuszczalnie jest to zarniniak i trzeba go wyłuszczyć po potwierdzeniu inaczej nie pomożemy tak aby wyłączyć dolegliwości zupełnie.

Brzmi okropnie...
Może ktoś napisać co to takiego i jakie to ma skutki dla Felusia?

Barbara - 2012-08-07, 13:46

No z mojej wiedzy ziarniniak to zmiana łagodna, która po prostu fizycznie blokuje prawidłowe ruchy Felusia i dlatego go to boli. Po usunięciu nie powinno być dolegliwości. Oczywiście ta wstępna diagnoza musi zostać jeszcze potwierdzona.
Grażka i Feliks - 2012-08-08, 21:42

Łapkę Felkowi codziennie mocze w specjalym szamponie i trochę mu się to zmniejszyło i mam wielka nadzieję że w przeciągu najbliższych tygodni pozbędziemy się tego swiństwa..Bo przez ten brak ruchu Felek jest bardzo smutny i to bardzo widać..

Aparat niestety mi się popsuł ale postaram się wygrzebać stary i pocykać mu fotki i przypomnieć o tym jaki jest słodki :)

Rufiakowa Amcia - 2012-08-08, 23:03

Oj, bardzo prosimy! Chcemy podziwiać pyszczak Felusia :)
Grażka i Feliks - 2012-08-09, 12:55

A tutaj słynna poza Felka jak siusia :D

Warna - 2012-08-09, 13:06

Piękny - to zdecydowanie moja miłość. :buzki:
Korbulowa Familia - 2012-08-09, 13:07

On jest naprawdę cudowny!!!
I jaki duuuży :mrgreen:

Rufiakowa Amcia - 2012-08-09, 14:06

Kochany dziubas!
Monia i Larsik - 2012-08-09, 15:23

piękny <3 i to przed ostatnie zdjęcie ''na chińczyka'' :mrgreen:
Wiki Megulowa - 2012-08-09, 18:29

Ma piękny kolorek <33 ogólnie zachwyca :serce:
Grażka i Feliks - 2012-08-12, 21:29

22 dni mineły od ataku. Krótko...
Rufiakowa Amcia - 2012-08-12, 21:39

:(
Grażka i Feliks - 2012-08-14, 11:37

Były dwa ataki czyli niestety juz standardowo... :(
Ale teraz mamy czyste konto dni i zobaczymy jak działa na niego bromek.Cały czas jestes dobrej myśli i żyję nadzieją.

Dziś wyruszamy na wieś. Co prawda na dwa dni ale to zawsze jakiś czas żeby Felek więcej pobył na podwórku:) A jak usłyszał że jedziemy autem to już cały się trzęsie od rana z podekscytowania. Czekam tylko na wyzdrowienie łapki i bedzie z nami chodził po skałkach,lasach i mokradłach :P

Marcina I LOBO - 2012-08-14, 11:38

O matko!!.jak cudna sznupka :-) :-) :-)
Barbara - 2012-08-14, 11:45

Marcina I LOBO napisał/a:

Zgadzam się - on jest po prostu cudowny :)

Korbulowa Familia - 2012-08-14, 11:48

Barbara napisał/a:

A ja się podpisuję pod tym... :serce:

Wiki Megulowa - 2012-08-14, 14:30

Korbulowa Familia napisał/a:
Barbara napisał/a:

A ja się podpisuję pod tym... :serce:

ja też <33 jest przeboski :serce: że tak go musiało to spotkać, bidulek :(