To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39

Korbulowa Familia - 2011-08-05, 08:18

Dziękuję Monia za komplementy :)
Zdjęć w stylu "modelka" mamy mnóóóóóóóóóóstwo, bo ona nam pozuje :lol:
Parę odpowiedzi powyżej Kasia od Szajby opisała cały proceder, który inni spacerowicze mieli okazję widzieć ;)
Pozdrawiam serdecznie :)

monimax - 2011-08-05, 08:32

Korbulowa Familia napisał/a:
Parę odpowiedzi powyżej Kasia od Szajby opisała cały proceder, który inni spacerowicze mieli okazję widzieć

Czytałam :rotfl: Też bym tak chciała. U nas bardziej udane zdjęcia są tylko dziełem przypadku :>

Kasia, Szajba i Milka - 2011-08-05, 08:38

Monika musisz oddac swoje psy na kurs modelingu prowadzony przez Ole :D Sama zobaczysz efekty:) Umiejetnosci Korby trzeba widziec na zywo!!! Wtedy daje popis pełną gęba, tzn mordka :D
monimax - 2011-08-05, 16:56

Przy piewrwszej lepszej okazji nie omieszkam skorzystać z umiejętności Oli, może na kolejnym zjeździe Warty będzie okazja ;-)
Iwona Kalinowsk - 2011-08-19, 12:27

Olu przesyłkę otrzymałam :) bardzo dziękuję :> kolor jest śliczny :rotfl:
Korbulowa Familia - 2011-08-19, 19:31

Iwona Kalinowsk napisał/a:
Olu przesyłkę otrzymałam :) bardzo dziękuję :> kolor jest śliczny :rotfl:

Bardzo się cieszę Iwonko :buzki:

Warna - 2011-08-19, 19:32

Smycz??????????????
Korbulowa Familia - 2011-08-19, 19:37

Warnuś smycz Iwonka już wcześniej zakupiła ;)
A to coś wylicytowanego dla naszych fundacyjnych psiaków z ostatnich aukcji ;)

Korbulowa Familia - 2011-08-24, 19:51

Długo się nie odzywałam, ale u nas monotonia ;)

Korbusia została zaszczepiona.
Po zabiegu sterylizacji nie ma śladu poza wyczuwalnym szwem wewnętrznym, który nadal się rozpuszcza :)

Korbusia odkąd zmieniłyśmy karmę z Brit Large Junior Lamb&Rice na karmę Koebers Supermix GJ wraz z ziółkami naprawdę odżyła!!! :mrgreen:
Stąd pragniemy przekazac wielkie pokłony dla Asi (libry) za jej polecenie i doradztwo :padam:
Sunia na tej karmie przestała miec problemy z luźnym stolcem oraz nabrała prawdziwego apetytu na jedzenie :mrgreen:
Aaaa i od 8lipca (daty sterylki) - 8sierpnia (terminu szczepienia) przybrała 1kg, co jest ogromnym sukcesem, bo potrzebujemy małą troszeczkę (około 3kg) jeszcze zaokrąglic, aby brzuszek "odkleił się od kręgosłupa" i nabrała goldeniego wdzięku ;)

Poza tym Korbusia miewa się rewelacyjnie, dopóki nie nastąpi jakiś mały regres spowodowany znanymi czynnikami lub zupełnie niewiadomymi i wtedy pozostaję :bezradny:
Regreses miałysmy ostatnio...
Początek urlopu zaczęliśmy od odwiedzin Babci, która mieszka na wsi w woj. świętokrzyskim. Wizytę zaplanowaliśmy na 15sierpnia i zupełnie nie pomyślałam, że we wszystkich pobliskich wsiach będą odbywały się festyny i odpusty z kapiszonami i fajerwerkami :/ Wizyta została skrócona do 3h, które w większości wykorzystaliśmy na spacerze i pływaniu w stawach, żeby odciągnąc uwagę suni od wystrzałów :)

Poza tym ostatnio Korba dorwała się do miski Snapa, w której była jeszcze jego karma na kurczaku... I dostała uczulenia... :( Podawałam jej wapno i już się wygaja :)

Teraz moja panienka śpi, po wieczornych atrakcjach nad wodą i późniejszym kąpanku w domeczku, bo mały smrodek się od niej unosił :P

Mamy kilka fotek znad ukochanego żywiołu jakim jest obecnie WODAAAAAA :rotfl:

Pływaczka w stawach u Babci :)

Dzisiejsza Pogoria III :)

I to co uwielbiam - moje kochane mokre futro!!!

Pozdrawiamy serdecznie!

Iwona Kalinowsk - 2011-08-24, 20:11

Śliczna Korbulcia - wcale się nie dziwię, że przy takich upałach Korbusia lubi mokre futerko :> :pies:
Korbulowa Familia - 2011-08-27, 22:15

Z przyjemnością chwalimy się zdjęciami, które oddałyśmy na fundacyjny konkurs "Wiosenne wspomnienie i uroki lata" :)

To zdjęcie zajęło PIERWSZE MIEJSCE :radocha:

I kolejne, które co prawda zostało bez miejsca na podium, ale jest na nim moja ukochana modelka, więc chciałabym się pochwalic moim skarbem przed Wami :mrgreen:

Dziękujemy za wszystkie oddane głosy!!!!!!!
Jestem zdopingowana do dalszego sukcesywnego fotografowania mojego złoteczka :)

Korbulowa Familia - 2011-08-29, 10:10

U nas ostatni dzień mojego urlopu...
Ach, trzeba będzie wracac do rzeczywistości ;)

Z ostatnich dni wspólnego wolnego mamy filmiki prezentujace zabawę Korbulci nad jeziorem w Przeczycach :)

Zapraszamy do oglądania :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=T5pEep-dOeQ

http://www.youtube.com/watch?v=ZnyCRNwQVNY

libra - 2011-08-29, 22:46

oj, Ola, jak ja się cieszę, że karma działa i Korbulka się na niej dobrze czuje :)
a tak swoją drogą to głosowałam własnie na Twoje foty, hihi, a najlepsze jest to, że nie przypuszczałam, że na jednym i na drugim zdjęciu jest ten sam psiak :D Piękne foty, gratuluję!! Pozdrawiam uroczą pływaczkę :)

Korbulowa Familia - 2011-08-30, 07:37

Asiu jak przyjemnie dostać rano takie dopingujące wiadomości (w wątku konkursu i tutaj) - aż się buzia śmieje :)
Bardzo nam w takim razie miło, że głosy padły na nasze zdjęcia, tym bardziej, że Twoje oko i szybki spust migawki robi pięęęęękne zdjęcia Atoska i my często zaglądamy i podpatrujemy na garnku :mrgreen:

goldenek2 - 2011-08-30, 07:50

Też nie wiedziałam, że to ten sam psiak i też głosowałam na te 2 fotki tylko w odwrotnej kolejności niż jest ostateczny wynik :) )))). Dla mnie zdjęcie w trzcinach jest cudowne.
Korbulowa Familia - 2011-08-30, 07:55

goldenek2 napisał/a:
Też nie wiedziałam, że to ten sam psiak i też głosowałam na te 2 fotki tylko w odwrotnej kolejności niż jest ostateczny wynik :) )))). Dla mnie zdjęcie w trzcinach jest cudowne.

Dziękuję Beatko bardzo serdecznie :)

Idzie jesień, a jesienią nasze złotka za sprawą ciepłego niskiego słoneczka stają się jeszcze bardziej złote - zdjęć będzie całe mnóstwo ;)

libra - 2011-08-30, 23:09

goldenek2 napisał/a:
Też nie wiedziałam, że to ten sam psiak i też głosowałam na te 2 fotki tylko w odwrotnej kolejności niż jest ostateczny wynik :) ))))
hihihi:) to dokładnie tak samo jak ja :rotfl:
goldenek2 - 2011-08-31, 07:33

Czyli mamy coś wspólnego :) .
Korbulowa Familia - 2011-09-02, 20:05

Witamy bardzo serdecznie :)

Ostatnio nie miałam okazji korzystac z profesjonalnego aparatu foto, więc moją zwykłą cyfróweczką nagrałam kilka króciutkich filmików, z uwzględnieniem prośby monimax o filmik "pif-paf pies zdechł" ;)

Zapraszamy do oglądania - poniżej prezentacja:

Początek spaceru:
Korbusia nauczona, że jeżeli chce żebym odpięła jej smycz musi wykonac komendę siad oraz poczekac na odpięcie i potwierdzenie rozpoczęcia zabawy w oczekiwaniu na pierwszy rzut piłeczki, który napewno nie jest ostatnim ;)
http://www.youtube.com/watch?v=eRhxpKbsj5I

Komendy "zdechł pies" itp.:
Parę podstawowych komend. Wybaczcie, że nie widac mojej postawy skierowanej do Korby oraz gestów (od których przecież zależy połowa sukcesu), ale byłam sama z Korbą i musiałam pogodzic funkcję "miotacza piłki", "szkoleniowca" i "osobistego masażysty" ;)

Aha komenda "zdechł pies" może występowac oczywiście z "pif-paf" (i tak najczęściej robię dla lepszego efektu), ale nie mogłam przeciągac z komendami, kiedy musiałam patrzec w monitor aparatu (żeby widziec co nagrywam) a jednocześnie próbowac skupic wzrok Korbusi na sobie ;)
Zdechł pies wychodzi lepiej, kiedy pies nie ziaje, ale zapomniałam się i rzucałyśmy już pół godzinki piłeczkę :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=wrt0Xjo3O20

Na sam koniec miałyśmy małą niespodziankę :) Do spacerku dołączyła Korbusi osiedlowa koleżanka - Diana - 9 miesięczna bokserka.
http://www.youtube.com/watch?v=fo1bGyYW-Pk

Mamy nadzieję, że ubawiliście się prawie tak jak my podczas tego spacerku ;)

monimax - 2011-09-02, 20:26

Oleńko bardzo bardzo dziękuję za filmik :radocha: Korbulka jest genialna :buzki: Bardzo ładnie czeka, przy odpinaniu smyczy, bardzo sie to przydaje. Moja pieski właśnie tak czekaja jak sypie im karmę, mówię wtedy "czekaj ładnie" i wtedy robią siad i czekają a na podłoge spływaja potoki śliny... Tak samo czekaja jak przechodzimy przez ulicę, wtedy jest komenda "czekamy" bez względu na to czy są samochody czy nie, czekamy zawsze.
"Zdechł pies" w wykonaniu Korbulki - rewelacja, Teraz wiem jak się do tego zabrać i od jutra zaczynam ćwiczenia z Maxem. Wspaniały efekt był z wywalonym jęzorkiem, zawsze tak robi??

Korbulowa Familia - 2011-09-02, 21:20

monimax napisał/a:
Wspaniały efekt był z wywalonym jęzorkiem, zawsze tak robi??

To było takie zmeczone "zdechł pies" ;)
Przeważnie leży kołami do góry z zamkniętym pyskiem i prawie nie oddycha ;)

Może kiedyś jak będę na spacerze z Karolem to nagramy prawidłową wersję :)
Dziękujemy za komplementy.
Z komendą "czekaj" muszę uczyc przy przejściu przez ulicę, bo narazie efekty zerowe...

Wiki Megulowa - 2011-09-03, 07:28

Super! Kobulka jest czadowa... Olu dzięki, poddałaś mi pomysł na fajny filmik... cii!
Kasia, Szajba i Milka - 2011-09-03, 07:57

Olu swietne filmiki. Widac ze Korba swietnie sie bawi przy tym. Gratulujemy zdechl pies :D jak i wypracowania skupienia:) Czy mi sie wydaje czy Korba sie troche "uspokoila"?
Korbulowa Familia - 2011-09-03, 16:57

Dziękujemy za "zachwyt" nad Korbusią ;)

Kasia i Szajba napisał/a:
Czy mi sie wydaje czy Korba sie troche "uspokoila"?

Hehe :lol:
Może (w skali 1-10) 2 8-)

malina5891 - 2011-09-06, 21:34

Oleńko :) ale słodka ta Twoja Korbula :) ) i tak Ci zazdroszczę tego "zdechł pies" :) Roks nie chce się przekoziołkowywać za karmą wokól łebka... :evil: ale siadanie przed przejściem opanowaliśmy :) tak się już przyzwyczaił, że bez komendy siada w windzie, przed drzwiami wyjściowymi i przed każdą ulicą :) ))
pozdrawiamy i życzymy dalszych sukcesów :) ))