Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Korbulowa Familia - 2011-08-05, 08:18 Dziękuję Monia za komplementy
Zdjęć w stylu "modelka" mamy mnóóóóóóóóóóstwo, bo ona nam pozuje
Parę odpowiedzi powyżej Kasia od Szajby opisała cały proceder, który inni spacerowicze mieli okazję widzieć
Pozdrawiam serdecznie monimax - 2011-08-05, 08:32
Korbulowa Familia napisał/a:
Parę odpowiedzi powyżej Kasia od Szajby opisała cały proceder, który inni spacerowicze mieli okazję widzieć
Czytałam Też bym tak chciała. U nas bardziej udane zdjęcia są tylko dziełem przypadku Kasia, Szajba i Milka - 2011-08-05, 08:38 Monika musisz oddac swoje psy na kurs modelingu prowadzony przez Ole Sama zobaczysz efekty:) Umiejetnosci Korby trzeba widziec na zywo!!! Wtedy daje popis pełną gęba, tzn mordka monimax - 2011-08-05, 16:56 Przy piewrwszej lepszej okazji nie omieszkam skorzystać z umiejętności Oli, może na kolejnym zjeździe Warty będzie okazja Iwona Kalinowsk - 2011-08-19, 12:27 Olu przesyłkę otrzymałam bardzo dziękuję kolor jest śliczny Korbulowa Familia - 2011-08-19, 19:31
Iwona Kalinowsk napisał/a:
Olu przesyłkę otrzymałam bardzo dziękuję kolor jest śliczny
Bardzo się cieszę Iwonko Warna - 2011-08-19, 19:32 Smycz??????????????Korbulowa Familia - 2011-08-19, 19:37 Warnuś smycz Iwonka już wcześniej zakupiła
A to coś wylicytowanego dla naszych fundacyjnych psiaków z ostatnich aukcji Korbulowa Familia - 2011-08-24, 19:51 Długo się nie odzywałam, ale u nas monotonia
Korbusia została zaszczepiona.
Po zabiegu sterylizacji nie ma śladu poza wyczuwalnym szwem wewnętrznym, który nadal się rozpuszcza
Korbusia odkąd zmieniłyśmy karmę z Brit Large Junior Lamb&Rice na karmę Koebers Supermix GJ wraz z ziółkami naprawdę odżyła!!!
Stąd pragniemy przekazac wielkie pokłony dla Asi (libry) za jej polecenie i doradztwo
Sunia na tej karmie przestała miec problemy z luźnym stolcem oraz nabrała prawdziwego apetytu na jedzenie
Aaaa i od 8lipca (daty sterylki) - 8sierpnia (terminu szczepienia) przybrała 1kg, co jest ogromnym sukcesem, bo potrzebujemy małą troszeczkę (około 3kg) jeszcze zaokrąglic, aby brzuszek "odkleił się od kręgosłupa" i nabrała goldeniego wdzięku
Poza tym Korbusia miewa się rewelacyjnie, dopóki nie nastąpi jakiś mały regres spowodowany znanymi czynnikami lub zupełnie niewiadomymi i wtedy pozostaję
Regreses miałysmy ostatnio...
Początek urlopu zaczęliśmy od odwiedzin Babci, która mieszka na wsi w woj. świętokrzyskim. Wizytę zaplanowaliśmy na 15sierpnia i zupełnie nie pomyślałam, że we wszystkich pobliskich wsiach będą odbywały się festyny i odpusty z kapiszonami i fajerwerkami Wizyta została skrócona do 3h, które w większości wykorzystaliśmy na spacerze i pływaniu w stawach, żeby odciągnąc uwagę suni od wystrzałów
Poza tym ostatnio Korba dorwała się do miski Snapa, w której była jeszcze jego karma na kurczaku... I dostała uczulenia... Podawałam jej wapno i już się wygaja
Teraz moja panienka śpi, po wieczornych atrakcjach nad wodą i późniejszym kąpanku w domeczku, bo mały smrodek się od niej unosił
Mamy kilka fotek znad ukochanego żywiołu jakim jest obecnie WODAAAAAA
Pływaczka w stawach u Babci
Dzisiejsza Pogoria III
I to co uwielbiam - moje kochane mokre futro!!!
Pozdrawiamy serdecznie!Iwona Kalinowsk - 2011-08-24, 20:11 Śliczna Korbulcia - wcale się nie dziwię, że przy takich upałach Korbusia lubi mokre futerko Korbulowa Familia - 2011-08-27, 22:15 Z przyjemnością chwalimy się zdjęciami, które oddałyśmy na fundacyjny konkurs "Wiosenne wspomnienie i uroki lata"
To zdjęcie zajęło PIERWSZE MIEJSCE
I kolejne, które co prawda zostało bez miejsca na podium, ale jest na nim moja ukochana modelka, więc chciałabym się pochwalic moim skarbem przed Wami
Dziękujemy za wszystkie oddane głosy!!!!!!!
Jestem zdopingowana do dalszego sukcesywnego fotografowania mojego złoteczka Korbulowa Familia - 2011-08-29, 10:10 U nas ostatni dzień mojego urlopu...
Ach, trzeba będzie wracac do rzeczywistości
Z ostatnich dni wspólnego wolnego mamy filmiki prezentujace zabawę Korbulci nad jeziorem w Przeczycach
http://www.youtube.com/watch?v=ZnyCRNwQVNYlibra - 2011-08-29, 22:46 oj, Ola, jak ja się cieszę, że karma działa i Korbulka się na niej dobrze czuje
a tak swoją drogą to głosowałam własnie na Twoje foty, hihi, a najlepsze jest to, że nie przypuszczałam, że na jednym i na drugim zdjęciu jest ten sam psiak Piękne foty, gratuluję!! Pozdrawiam uroczą pływaczkę Korbulowa Familia - 2011-08-30, 07:37 Asiu jak przyjemnie dostać rano takie dopingujące wiadomości (w wątku konkursu i tutaj) - aż się buzia śmieje
Bardzo nam w takim razie miło, że głosy padły na nasze zdjęcia, tym bardziej, że Twoje oko i szybki spust migawki robi pięęęęękne zdjęcia Atoska i my często zaglądamy i podpatrujemy na garnku goldenek2 - 2011-08-30, 07:50 Też nie wiedziałam, że to ten sam psiak i też głosowałam na te 2 fotki tylko w odwrotnej kolejności niż jest ostateczny wynik )))). Dla mnie zdjęcie w trzcinach jest cudowne.Korbulowa Familia - 2011-08-30, 07:55
goldenek2 napisał/a:
Też nie wiedziałam, że to ten sam psiak i też głosowałam na te 2 fotki tylko w odwrotnej kolejności niż jest ostateczny wynik )))). Dla mnie zdjęcie w trzcinach jest cudowne.
Dziękuję Beatko bardzo serdecznie
Idzie jesień, a jesienią nasze złotka za sprawą ciepłego niskiego słoneczka stają się jeszcze bardziej złote - zdjęć będzie całe mnóstwo libra - 2011-08-30, 23:09
goldenek2 napisał/a:
Też nie wiedziałam, że to ten sam psiak i też głosowałam na te 2 fotki tylko w odwrotnej kolejności niż jest ostateczny wynik ))))
hihihi:) to dokładnie tak samo jak ja goldenek2 - 2011-08-31, 07:33 Czyli mamy coś wspólnego .Korbulowa Familia - 2011-09-02, 20:05 Witamy bardzo serdecznie
Ostatnio nie miałam okazji korzystac z profesjonalnego aparatu foto, więc moją zwykłą cyfróweczką nagrałam kilka króciutkich filmików, z uwzględnieniem prośby monimax o filmik "pif-paf pies zdechł"
Zapraszamy do oglądania - poniżej prezentacja:
Początek spaceru:
Korbusia nauczona, że jeżeli chce żebym odpięła jej smycz musi wykonac komendę siad oraz poczekac na odpięcie i potwierdzenie rozpoczęcia zabawy w oczekiwaniu na pierwszy rzut piłeczki, który napewno nie jest ostatnim http://www.youtube.com/watch?v=eRhxpKbsj5I
Komendy "zdechł pies" itp.:
Parę podstawowych komend. Wybaczcie, że nie widac mojej postawy skierowanej do Korby oraz gestów (od których przecież zależy połowa sukcesu), ale byłam sama z Korbą i musiałam pogodzic funkcję "miotacza piłki", "szkoleniowca" i "osobistego masażysty"
Aha komenda "zdechł pies" może występowac oczywiście z "pif-paf" (i tak najczęściej robię dla lepszego efektu), ale nie mogłam przeciągac z komendami, kiedy musiałam patrzec w monitor aparatu (żeby widziec co nagrywam) a jednocześnie próbowac skupic wzrok Korbusi na sobie
Zdechł pies wychodzi lepiej, kiedy pies nie ziaje, ale zapomniałam się i rzucałyśmy już pół godzinki piłeczkę http://www.youtube.com/watch?v=wrt0Xjo3O20
Mamy nadzieję, że ubawiliście się prawie tak jak my podczas tego spacerku monimax - 2011-09-02, 20:26 Oleńko bardzo bardzo dziękuję za filmik Korbulka jest genialna Bardzo ładnie czeka, przy odpinaniu smyczy, bardzo sie to przydaje. Moja pieski właśnie tak czekaja jak sypie im karmę, mówię wtedy "czekaj ładnie" i wtedy robią siad i czekają a na podłoge spływaja potoki śliny... Tak samo czekaja jak przechodzimy przez ulicę, wtedy jest komenda "czekamy" bez względu na to czy są samochody czy nie, czekamy zawsze.
"Zdechł pies" w wykonaniu Korbulki - rewelacja, Teraz wiem jak się do tego zabrać i od jutra zaczynam ćwiczenia z Maxem. Wspaniały efekt był z wywalonym jęzorkiem, zawsze tak robi??Korbulowa Familia - 2011-09-02, 21:20
monimax napisał/a:
Wspaniały efekt był z wywalonym jęzorkiem, zawsze tak robi??
To było takie zmeczone "zdechł pies"
Przeważnie leży kołami do góry z zamkniętym pyskiem i prawie nie oddycha
Może kiedyś jak będę na spacerze z Karolem to nagramy prawidłową wersję
Dziękujemy za komplementy.
Z komendą "czekaj" muszę uczyc przy przejściu przez ulicę, bo narazie efekty zerowe...Wiki Megulowa - 2011-09-03, 07:28 Super! Kobulka jest czadowa... Olu dzięki, poddałaś mi pomysł na fajny filmik... cii!Kasia, Szajba i Milka - 2011-09-03, 07:57 Olu swietne filmiki. Widac ze Korba swietnie sie bawi przy tym. Gratulujemy zdechl pies jak i wypracowania skupienia:) Czy mi sie wydaje czy Korba sie troche "uspokoila"?Korbulowa Familia - 2011-09-03, 16:57 Dziękujemy za "zachwyt" nad Korbusią
Kasia i Szajba napisał/a:
Czy mi sie wydaje czy Korba sie troche "uspokoila"?
Hehe
Może (w skali 1-10) 2 malina5891 - 2011-09-06, 21:34 Oleńko ale słodka ta Twoja Korbula ) i tak Ci zazdroszczę tego "zdechł pies" Roks nie chce się przekoziołkowywać za karmą wokól łebka... ale siadanie przed przejściem opanowaliśmy tak się już przyzwyczaił, że bez komendy siada w windzie, przed drzwiami wyjściowymi i przed każdą ulicą ))
pozdrawiamy i życzymy dalszych sukcesów ))