Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - FIFI ma już dom w Krośnie - 221
Ola i Habs - 2014-02-12, 19:12 Cieszę się, że mogłam pomóc Ja dodaje tak zdjęcia na innym forum już od kilku lat, zdjęcia nie znikają i wszystko jest ok, dlatego mogę polecić Fifkowa drużyna - 2014-02-14, 19:03 Fifka była dzisiaj u lekarza - ma zdjęte szwy i trochę strupków na ranie do wygojenia. Jeszcze dzisiaj i jutro ma nosić fartuszek. Na kąpiel porządną musi jeszcze poczekać - tydzień albo i więcej, żeby strupki nie namakały niepotrzebnie. Powinny dobrze wyschnąć. Mamy też trzymać rękę na pulsie z jedzonkiem - a nawet dawać niepełne porcje, żeby sunia nie nabrała niepotrzebnej masy. Jest przecież finezyjnie zgrabniutka.Fifkowa drużyna - 2014-02-22, 19:38 Dzisiaj Fifi po raz pierwszy zainteresowała się zabawą w szarpanie liny
To nasze pierwsze kamerkowe video nagrane na gorąco
Zabawa FifikiFifkowa drużyna - 2014-02-22, 19:44 hmm, mam nadzieję, że to się uda jakoś Wam pobrać, bo to debiut na przeklej.orgCalineczka - 2014-02-23, 14:33 Mnie się nie udało Monika, Boni i Jack - 2014-02-23, 15:09 U mnie też niestety nie. A nie łatwiej wrzucić filmik na youtuba?
Pozdrawiam,
Monika, Boni i JackFifkowa drużyna - 2014-02-23, 17:09 witajcie - to chyba strasznie długo ściąga Spróbuję załozyć konto dla Fifi na YT, jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Dzisiaj Fifi była na pierwszym spacerze lokalnym "Wspólny spacer - psy i my". Wiele radości z kumpli i węszenia po polach - wszystkim się bardzo podobała i wiele osób zainteresowało się Fundacją. Fifi jest jednak indywidualistką - po pierwszym szale z psami - a naprawdę ciągnie ją do nich wyjątkowo - zajęła się pracą - czyli tropieniem. Jest w tym dobra wydaje mi się i mam pewien pomysł jak ukierunkować to jej poszukiwanie zwierzyny. Kiedyś opiszę, czy to w ogóle ma sens, co wymyśliłam. Wczoraj nad naszą codzienną rzeczką widział pierwszy raz dzikie kaczki, która tam w środku miasta mieszkają - szkoda, że nie miałam aparatu, żeby ten zew natury uchwycić... Mam zepsuty aparat fotograficzny. Nie wytrzymał chyba Fifkowych emocji, czy co? Robiłam dzisiaj fotki telefonem syna - jak się do nich dostanę do wrzucę. Dzisiaj też Fi z ekscytacji innymi psami na wcześniejszym spacerze z synem urwała fundacyjne szelki... na szczęście nie uciekła... dobrze, że miałam inne darowane w zapasie, bo nici byłyby z wyprawy. Czekamy jeszcze 2 tyg na naszą zamówiona uprząż z kudłatego artu i Fifka się Wam w niej zaprezentuje. Po dzisiejszym wyczynie zastanawiam się, czy jednak nie zrezygnować z plastikowych zatrzasków i nie wziąć akcesoriów zapinanych na sprzączkę - to właśnie plastik strzelił. Co sądzicie. Do jutra muszę się zdecydować.Fifkowa drużyna - 2014-02-23, 18:21 przesyłamy link do FB wspólnego spaceru Psy i My - odszukajcie Fifkę Wspólny spacer - psy i my. KrosnoFifkowa drużyna - 2014-02-23, 23:17
Fifi spacerkowa
dobranoc
Fifkowa drużyna - 2014-02-24, 13:33 Pierwsze filmiki Fifi na YT Fifi na lotnisku Fifi - pierwsza zabawa szarpkiemWarna - 2014-02-24, 15:24 Fantastyczne jedno i drugie. Rufiakowa Amcia - 2014-02-24, 21:03 Ta niuńka jest cudna zawsze i wszędzie! Z szarpakiem i bez, na lotnisku i kanapie, z kłem na wierzchu i nochalem w ziemi Fifula rządzi! Fifkowa drużyna - 2014-03-02, 22:08
o tym jak Fifi uczy nas psiego żywota...
no i pies "nieżywy"
Calineczka - 2014-03-02, 23:23 Cudna jest zdrowe zmęczenie Ewa i Cindy - 2014-03-03, 08:35 super że macie taką fajną ekipę spacerową Rufiakowa Amcia - 2014-03-04, 10:14 Uwielbiam ten widok, jak po spacerze w duuużym towarzystwie psiątko pada i śpi. Zdrowe zmęczenie, zdrowy sen -> szczęśliwe psisko Fifkowa drużyna - 2014-03-08, 16:12 Przyszły nowe ciuszki Fundacyjne z Kudłatego Artu Była kąpiel i strzyżenie. A Fifici dzisiaj komletnie nie chciało się pozować do zdjęć, więc będzie nieco leniwie i podłogowo...
Pozdrawiamy
Fifkowa drużyna - 2014-03-08, 18:15
spacerek miejski w ten pochmurny dzień
Rufiakowa Amcia - 2014-03-08, 20:22 Ależ Fifci do pyszczka w fundacyjnym kolorze I widzę, że mamy podobny gust, mam ten sam kolor, tylko model szelek inny. Niech zatem dumnie się prezentuje na spacerkach i niech opowiada kumplom o takiej fajowej fundacji, co to ją wyswatała z fajowymi ludziami Fifkowa drużyna - 2014-03-08, 22:54 och, bardzo się cieszę z tego faktu Amelko i dziękuję..., i pozdrawiam
A teraz z cyklu: "Życie na gorąco", czyli "Jestem kobietą" - musicie to zobaczyć - co Fifka wyciągnęła na wieczór z szuflady...
Ola i Habs - 2014-03-09, 18:39 Mam pytanie, czy to zielone "coś" na szyi Fifki, to chusta, obroża, bandamka, czy jakiś inny wynalazek? Fifkowa drużyna - 2014-03-11, 14:51 to coś zielonego to wiązana apaszka w biedronki i kwiatki z Kudłatego ArtuOla i Habs - 2014-03-11, 15:54 Dziękuję za odpowiedź Fifkowa drużyna - 2014-04-05, 17:33 Witamy na wiosnę! Fifi ma się dobrze. Jest wesoła, radosna, przyjacielska, cudowna z niej milusia i przylepka. Jest wspaniałym myśliwym - żadnemu bażantowi w pobliżu nie przepuści. Jest doskonałą obserwatorką i bardzo interesuje się światem. Miewa jeszcze swoje strachy związane z hałasem. Nadal jest na spacerach na smyczy. Ma silny instynkt tropienia i nie jesteśmy pewni, czy potrafilibyśmy ja odwołać w konfrontacji z wywęszonym zapachem. Potrafi przychodzić wprawdzie na komendę "do mnie", jest za to nagradzana i dobrze o tym wie W polu jednak jest przede wszystim myśliwym. Będziemy niedługo się uczyć i może wtedy, kiedy będziemy pewni, może w towarzystwie innych psów, zdecydujemy się na polne harce bez zabezpieczenia. Na początku marca byłyśmy na szczepieniu przeciw różnym choróbskom. Fifi przytyła po sterylce 60 dag - waży teraz 29,6 kg. Trzeba będzie wybiegać te 60 dag i mniej smaczków... Ma ładną miękką sierść, była 2 razy gruntownie kąpana, pazurki do przycięcia miała tylko trzy. Miała tez podcinaną sierść. Chodzimy na wspólne spacery z psami - cieszy się towarzystwem, jednak po krótkiej chwili zaczyna tropić... chcemy ją w tym rozwijać