To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SURI - 10, 216

Ewa Albrecht - 2011-10-11, 19:25

Witajcie, Pani Ewuniu, co słychać (dobrego) u Suri? Czy szkolenie już się zaczęło i jak zdrowie naszej podopiecznej?Pozdrawiam serdecznie
Angela i Bartek - 2011-10-12, 09:41

No własnie co tam? Ja ciągle na zwolnieniu i nic nie wiem a tu na forum jakaś cisza. :)
EWA INGA - 2011-10-12, 13:34

Angela i Bartek napisał/a:
No własnie co tam? Ja ciągle na zwolnieniu i nic nie wiem a tu na forum jakaś cisza. :)

No Andzia nie przesadzaj nie ma znów takiej ciszy ;-) po prostu brakuje mi czasu , wracam od Suri to jest 18,19 a i w domu jest jeszcze coś do zrobienia . Także czasami nie mam już siły , mam nadzieję że dzisiaj wieczorkiem znajdę chwilkę i napisze co u Suri słychać :)
A ty kochana wracaj do zdrowia :)

Angela i Bartek - 2011-10-12, 13:36

no doobra ;)
EWA INGA - 2011-10-12, 19:42

Wczoraj pojechałam do Surinki i wzięłam ją na spacer, na początku niby było wszystko ok ale po chwili zauważyłam że jest bardzo pobudzona , nie mogłą się skupić na żadnej komendzie . Wczoraj również pokazała że ewidentnie broni zasobów i wszystkiego co znajduje się obok pysia . Skóra Suri zaczyna się goić , w piątek kontrolna wizyta u weta .

Dzisiaj Suri rano pokazała swoje niezadowolenie , chcieli jej założyć szelki i zaczęła warczeć . Szkoleniowiec przyjechała do niej po południu i było to samo , przy próbie założenia szelek Suri chwyciła za rękę ale nie ugryzła . Ewidentnie sa to problemy bechowioralne nad którymi szkoleniowiec będzie pracowała . Dzisiaj tez bylismy na spacerku i dziewczyna zachowywała się wzorowo :) była trochę rozkojarzona ale było już lepiej .

Iwonko bardzo dziękuję za wszystkie przesyłki dla Surinki :) Olej już dostaje i resztę akcesori też zawiozłam do hoteliku . Surinka bardzo cieszyła się na widok zabawek a najbardziej spodobała jej się zielona piłeczka :)

Jutro Suri też ma lekcję posłuszeństwa :->

malina5891 - 2011-10-12, 19:52

hmmm... nie wiem jak wygląda sytuacja skórna Suri, ale może ona nie chce szelek, bo ma tam jakieś ranki i po prostu ją to boli? czy to jakiś inny uraz, że aż tak bardzo broni się przed szelkami?
wracaj do zdrowia, Psinko :pies:

Iwona Kalinowsk - 2011-10-12, 20:13

IKA47 INGA-SONIA napisał/a:

Iwonko bardzo dziękuję za wszystkie przesyłki dla Surinki :) Olej już dostaje i resztę akcesori też zawiozłam do hoteliku . Surinka bardzo cieszyła się na widok zabawek a najbardziej spodobała jej się zielona piłeczka :)

Ewo, prosiłam, że to co wysłałam miało być tylko między nami - ja nie mam potrzeby podziękowań wielką pogrubioną czcionką w kolorze czerwieni. Zrobiłam to dla Suri, a nie na pokaz, więc Ewuś - nie rób tego więcej, bardzo Cię proszę. Ukochaj Surinkę ode mnie jak tylko możesz najmocniej, ale, żeby nie bolało. Cieszę się, że czuje się ciut lepiej, a co do szelek, to Ona nigdy ich nie nosiła, natomiast była grzeczna przy obroży uzdowej (to wyniosła ze swojego rodzinnego domu - jeśli tak można to określić), buziaczki, pa.

EWA INGA - 2011-10-13, 06:10

Iwonko uważam ze w moimi podziękowaniu nie ma nic niestosownego wręcz przeciwnie , ale ok jeżeli sobie nie życzysz przyjęłam to do wiadomości
Surinkę co dziennie , miziam od Ciebie :)

Ponieważ Surinka ma otarcia od tych szelek n na razie będzie chodziła na obróżce . Może dzisiaj uda mi się wkleić jej parę zdjęć . :->

Iwona Kalinowsk - 2011-10-13, 13:30

IKA47 INGA-SONIA napisał/a:
Iwonko uważam ze w moimi podziękowaniu nie ma nic niestosownego wręcz przeciwnie , ale ok jeżeli sobie nie życzysz przyjęłam

Ewuś, nie napisałam "niestosownego", tylko, że nie mam potrzeby podziekowań na Forum :> i bardzo dziękuję za zrozumienie :)
Co do Surinki, to miziaj kochana dalej, to szybciutko dojdzie do siebie o co szczerze proszę Boga. :)

Jerzy Kora - 2011-10-13, 21:53

Nie wiem, czy lepiej o zdrowie dla Surinki prosić , czy o to, żeby lekarzy oświeciło. :roll:
EWA INGA - 2011-10-14, 06:48

Jerzy Kora napisał/a:
Nie wiem, czy lepiej o zdrowie dla Surinki prosić , czy o to, żeby lekarzy oświeciło. :roll:

Myślę że o jedno i drugie :)

EWA INGA - 2011-10-19, 19:33

Surinka czuje się dobrze, zaczyna wyglądać troszkę lepiej jednak przed nami jeszcze długa droga. Jest bardzo grzeczna na spacerkach jak i w hoteliku :) Cały czas utrwalamy pracę szkoleniowca. Do leczenia został włączony Euthyrox . Cóż więcej pisać, na razie wszystko przebiega pozytywnie Surinka jak zwykle cieszy się, gdy przyjeżdżam. Szkoleniowiec jest bardzo zadowolony z efektów pracy, wygląda na to, że wszystko jest na dobrej drodze :) Dzisiaj Surinka na szkoleniu była rewelacyjna :) Jak mi się uda to dzisiaj jeszcze wstawię zdjęcia :)
Wiki Megulowa - 2011-10-19, 19:37

Super!
Będzie dooobrzeee :-) :) :) ;-)

Jerzy Kora - 2011-10-19, 21:53

I to chyba najlepsza wiadomość na dzisiaj.

Nareszcie światełko zaświeciło...

EWA INGA - 2011-10-22, 14:43

Karta szpitalna Suri ;
Pobrane zeskrobiny z licznych miejsc - badania parazytologiczne dało wyniki (-) badania mykologiczne ujemne (-) lampa Wooda(-)
Euthyrox mcg / 2 x dziennie

Do rozważenia zamiana karmy na RC hypoallergenic koszt 312zł
zalecono szamponoterapię vetriderm sensivet 2 x na tydzień
susp . atopowego zapalenia skóry
wielomiesięczne leczenie wszystkimi dostępnymi lekami i preparatami .

Marcina I LOBO - 2011-10-22, 15:11

wielomiesięczne leczenie wszystkimi dostępnymi lekami i preparatami

Jak to rozumieć?

EWA INGA - 2011-10-22, 15:21

Marcina I LOBO napisał/a:
wielomiesięczne leczenie wszystkimi dostępnymi lekami i preparatami

Jak to rozumieć?

Marcino nie wszystkimi tylko wybranymi, odpowiednimi , ja gafę strzeliłam .

Marcina I LOBO - 2011-10-22, 15:55

:lol:
EWA INGA - 2011-10-23, 14:58

Ewa Albrecht - 2011-10-23, 16:04

Witam Pani Ewo, czy jest decyzja WG odnośnie tej karmy dla Suri? Jeśli tak, to zakupię tzn. zrobię przelew. Na zdjęciach Suri trochę smutna i osowiała. A jak jest naprawdę i jak postępuje praca ze szkoleniowcem?Pozdrawiam Panią i wszystkich , którzy są blisko Suri w realu i na forum.
EWA INGA - 2011-10-23, 16:34

Ewa Albrecht napisał/a:
Witam Pani Ewo, czy jest decyzja WG odnośnie tej karmy dla Suri?

Pani Ewo jeszcze nie ma decyzji .

Ewa Albrecht napisał/a:
Na zdjęciach Suri trochę smutna i osowiała.

Nie wiem czy na zdjęciach Suri jest smutna a nawet jeżeli ktoś tak to odbiera, to proszę sobie pomyśleć ile Pani by zniosła takiego bólu i dyskomfortu ? My dorośli byśmy mieli dość już po jednym miesiącu a co ten biedny psiak ma powiedzieć .

Ewa Albrecht napisał/a:
A jak jest naprawdę i jak postępuje praca ze szkoleniowcem?

Wszystko ma Pani opisane na forum , jak i moje opisy tak i opisy szkoleniowca , więc kompletnie nie rozumiem tej wypowiedzi który moim zdaniem nie jest na miejscu .

Korbulowa Familia - 2011-10-23, 17:14

Ewa (IKA47 INGA-SONIA) trochę wyrozumiałości dla osób pytających... :)
Myslę,że to jest jedynie czysta ciekawośc i nic poza tym. Nasi forumowicze nie wiedzą czy to co wpisujesz to są relacje bieżące jakie masz o SURI czy podsumowanie informacji spływających na bieżąco (z większą częstotliwością)...

Ja tylko sprostuję: wszystkie informacje jakie przekazywane są Ewie (naszej opiekunce SURI) znajdują się OD RAZU na forum w wątku SURI.
Najwidoczniej od wczoraj Ewa nie jest w posiadaniu nowych informacji :)

Poczekajmy - od jutra kolejny tydzień pracy/"walki o lepsze jutro" SURINKI :)

Wiki Megulowa - 2011-10-23, 17:19

O jejku... nie wygląda to za ładnie :( :cry:
Ale jest dzielna :-) :)

Iwona Kalinowsk - 2011-10-23, 17:35

Dzięki Ewuniu za aktualne fotki, aż serce się kraje :beczy: oby Surinka jak najszybciej doszła do zdrowia i oby cierpiała jak najmniej. Wymiziaj to Złoteczko ode mnie :pies:
Kasia, Szajba i Milka - 2011-10-23, 18:24

Surinka dzielnie walczy! Nie podda sie łatwo. Tak strasznie sie ciesze ze kochana nasza robi postepy na szkoleniu :-) a i ranki sa zaróżowione :) Mała nie daj sie !!!