Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Korbulowa Familia - 2011-09-07, 14:44 Dzięki Malwinko
To ja w takim razie szczerze zazdroszczę Wam posłuszeństwa Waszych psiaków przy ulicy, bo Korbucha niestety nie kuma o co chodzi z zatrzymywaniem się
Ja jestem zakochana w Rokulcu, więc chętnie zobaczyłabym jakieś filmiki z jego udziałem libra - 2011-09-08, 15:18 co do tej ulicy ...
dla Atosa samochody nie istnieją, pewnie myśli, że jest niewidzialny lub, że one przez niego spokojnie mogłyby przeniknąć Oczywiście, zawsze przed ulicą słyszy "czekaj" - niby coś kuma, ale kuma, bo jest na smyczy.. baaaa, na smyczy nawet spojrzy czasem na samochód, który zwalnia lub zatrzymuje się w celu sprawdzenia, czy to przypadkiem nie jego Pan
ale bez smyczy.. nie istnieją, nie są warte uwagi i z pewnością nie przeszkadzałyby mu w radosnym tropieniu zapachów środkiem ruchliwej ulicy także trzymamy się od nich z daleka
z Gajem, moim poprzednim seterem było to samo - bliźniaki, kurde
natomiast z Dredem bez smyczy śmigać można było w centrum miasta wśród najbardziej ruchliwych ulic i wąskich chodniczków
ile ja bym dała, by Dredzik przekazał te geny Atosowi
jak coś z Korbulą wytrenujecie to ja poproszę filmik - pokażę łośkowi, że jednak można Gocha2606 - 2011-09-09, 20:48 Olu, zobacz to - zatrzymywanie przed ulicą:
http://www.youtube.com/watch?v=NCuY9uX7odsKorbulowa Familia - 2011-09-10, 07:12 Dziękuję Gosiu za podpowiedź
Niestety (albo stety, bo za to ją uwielbiam ) moja Korbucha bardziej pobudzona była po zabiegu sterylizacji, kiedy widziałam ją najmniej aktywną
Korba nie widzi ulicy!!! Ona generalnie jak wychodzi na spacer, to jej mówię, że albo "jedziemy" - wtedy ciągnie (lub pędzi, jak nie ma smyczy) do auta - lub "idziemy na stadion" - kieruje się ciągnąc mnie w jedną konkretną stronę...
Z Korbą jest podobnie jak z Atosem, z tą różnicą, że dla niej nie są ważne żadne inne auta poza moim Korbulowa Familia - 2011-09-14, 20:39 Z racji zbliżających się chłodniejszych dni oraz tego, że o kanapę trzeba się było "bic" postanowiłam obdarowac swoje zwierzaczki legowiskami
Korbuleńka swoje już w pełni zaakceptowała, chociaż przyznam, że miała obawy i pierwszą, która polubiła legowisko Korbsonka była kicia - Carrercia
Teraz nie ma już żadnego problemu:
A tutaj śpiąca królewna, po dzisiejszym spacerze u KAsi w Rudzie Śląskiej
"Gratis" kiciuś z opanowaną budką (legowiskiem)
Pozdrawiamy!!libra - 2011-09-14, 22:50 zwierzaki-cudowniaki po prostu
Korbusiu, wiesz jak się śpi w legowisku nie? Jak pipole zapadają w sen to się go o-pu-szcza i wkrada na łóżeczko
a Carrercia to Ci się w budce-legowisku przypadkiem nie urodziła ? bo pasuje jak ulał!Korbulowa Familia - 2011-09-15, 07:20
libra napisał/a:
Korbusiu, wiesz jak się śpi w legowisku nie? Jak pipole zapadają w sen to się go o-pu-szcza i wkrada na łóżeczko
Ojj Asiu, ale Korbucha to tylko takie drzemki w ciągu dnia na legowisku, bo tak to nocki przesypia w moim łóżku ze mną (lub z nami - jak jest Karol) i ani mi się śni to zmieniać
Heh... Jak jest bardzo zmęczona i zaśnie w drugim pokoju, a nie zauważy, że ja poszlam się położyć, to ją wołam
libra napisał/a:
a Carrercia to Ci się w budce-legowisku przypadkiem nie urodziła ? bo pasuje jak ulał!
Narazie do budki wskakuje na chwil kilka i uprawia generalnie z tą budką zapasy, albo jakieś JUDO
Jak mi się uda nagrać to załączę filmik Kasia, Szajba i Milka - 2011-09-15, 11:24 o prosze jakie łoże ma Królewna
Kicia faktycznie wkomponowana w budke jakby sie w niej urodziła. W mojej pracy Wszyscy są pod wpływem uroku Carrerci ( więcej tutaj miłośników kotów)
Całuski od cioci dla Korbusi :*Korbulowa Familia - 2011-09-15, 11:50
Kasia i Szajba napisał/a:
W mojej pracy Wszyscy są pod wpływem uroku Carrerci ( więcej tutaj miłośników kotów)
Póki Korbusia nie czyta co piszę (jestem obecnie w pracy), to zdradzę Wam, że każdy kto widzi moją Carrercię na żywo, to robi takie "WOW"
Kasia i Szajba napisał/a:
Całuski od cioci dla Korbusi :*
Przekażę jak tylko wrócę Wiki Megulowa - 2011-09-15, 14:04
Korbulowa Familia napisał/a:
Heh... Jak jest bardzo zmęczona i zaśnie w drugim pokoju, a nie zauważy, że ja poszlam się położyć, to ją wołam
Heh Ja tak samo... nie wiem czemu,ale zawsze ma taka obawę wieczorem... a jak jeszcze na balkonie leży to w ogóle
Wymiziziaj ode mnie Korbkę i wyszptaj jej na ucho,a le tak, żeby Carrecia nie słyszała, że goldenki żądzą Korbulowa Familia - 2011-09-19, 14:34 Dzisiaj mija dokładnie 6 miesięcy od kiedy Korbusia przekroczyła próg naszych drzwi i skradła moje
Sukcesy to:
1. Opanowana sztuka wyciszania Korby/lęk separacyjny pod kontrolą
2. Znajomość przywołania oraz odwołania
3. Poznane ulubione zabawy i największe atrakcje: piłeczka+kąpiele wodne
4. Przyjazne nastawienie do ludzi/otwartość na nowe kontakty psio-ludzkie
5. Nauka koncentracji na człowieku i chęć dalszego uczenia się
6. I mnóstwo miłości wzajemnej - pozbawiona zupełnej kontroli
Mamy kilka zaległych zdjęć, którymi chcieliśmy się z Wami podzielić
Co Ty mi będziesz mówił, że to na głowę mam włożyć?!
Ten kwiatuszek jest bardzo atrakcyjny - wąchać, zjeść czy ubrać?
UBRAĆ!!!
Hmmm - chciała mi pokazać, że nie wolno gryźć po rękach...
Ale ja się skupiam tylko na tym kwiatku, którego trzyma w ręku
Pozdrawiamy Kasia, Szajba i Milka - 2011-09-19, 18:38
Dzisiaj mija dokładnie 6 miesięcy od kiedy Korbusia przekroczyła próg naszych drzwi i skradła moje
Pamiętam jak dziś. Zalogowałam się na Fundację, patrzę nowy piesek . Młoda sunia . Trafia w moje okolice do Oli. Hmm kim jest Ola?
Ola okazała się przesympatyczną osóbką. Od razu nawiązałyśmy kontakt. Byłam przekonana że mój Szajbiszon polubi Korbę, po cichu liczyłam na odwzajemnienie tegoż uczucia . I tak się stało.
Od razu stały się najlepszymi koleżankami.
Olu pomimo tylu zmartwień, przeciwności, trudnej sytuacji psychicznej Korbusi okazałaś jej tyle serca. Tę miłość widać gołym okiem.
Ci którzy mieli okazję poznać te dwie urocze damy wiedzą o czym mówię.
Życzę Wam długich lat w zdrowiu i miłości Korbulowa Familia - 2011-09-19, 18:43 Kasiu ile miłych słów!!!
Wiedziałam, że na Ciebie zawsze w tej kwestii mogę liczyć, ale naprawdę...
Jestem wzruszona!!!
Tak miło, że ktoś na bieżąco obserwował naszą drogę (nieraz nieławą) i dzielił z nami chwile zwątpienia i radości
Jeszcze raz dziękuję Kasiu, że byłaś kiedy potrzebowałam się komuś wyżalić, pocieszyć
Wspaniale było Was poznać- jak dobrze, że mieszkacie tak blisko!!! Wiki Megulowa - 2011-09-19, 19:01 Ja równiez życzę dużo lat razem! Aby Korbcia była najkochańsza sunią pod słońcem... aby zawsze była grzeczna... no prawie! Aby była zdrowiutka... i w ogól... wszystkiego co sobie razem z Korbulkiem wymarzycie! Korbulowa Familia - 2011-09-28, 20:31 Chwilowo (w dalszym ciągu) pozbawiona dostępu do profesjonalnego aparatu foto za to dzierżąca w dłoni cyfróweczkę (którą kupiłam na swoją 18-nastkę - ponad 6 lat temu ) pozostaję operatorem kamery, oraz (dla bardziej wytrwałych lub tych co jeszcze na mnie patrzec mogą ) doraźnie przymusowym prezentatorem Korbulowych wdzięków na poniżej załączonych filmikach z dzisiejszego spacerku
Zapraszamy do oglądania - zobaczycie jakie "pieskie życie" ma ze mną Korba
Komendy znane Wam już z wcześniejszego filmiku zostały tym razem nakręcone przez Karola, który filmował nasze próby skupienia Korby na cwiczeniach - efekt nie powala, bo wokół była wodaaaaaaaa http://www.youtube.com/watch?v=AFuDxt-IlXI
Pozdrawiamy milcia25 - 2011-09-29, 13:40 Olu, chciałabym kupić takie legowisko Artkowi chyba w tym właśnie kolorku jak Korbusiowe. Możesz mi powiedzieć czy ono takie bardziej w filolet czy w bordo? Bo na stronce wydaje się bordo
Dzięki Korbulowa Familia - 2011-09-29, 16:07 Ja kupiłam legowisko nr 4.
Nie wiem czy już zmienili zdjecia i ich kolejnośc jest taka jak byla dotychczas, bo obiecali mi to w wiadomości na e-mail.
Moje legowisko miało byc RUDE - kolor faktyczny bliżej nieokreślony Tzn. w świetle wieczorowym (sztucznym) jest brązowe (kawa z mlekiem), za to w świetle dziennym delikatnie (bardzo subtelnie) wpada w odcień śliwki...
Ehhh nie wiem czy pomogłam, ale starałam się milcia25 - 2011-09-30, 09:32 A dałabym głowę, że Twoje to nr 9 - śliwka
Ja chcę takie: http://www.hobbydog.pl/ro...likat-1-74.html
Jak Twoje miał być rude, to ciekawe jakie będzie śliwkowe Korbulowa Familia - 2011-09-30, 10:06 W komentarzach do aukcji czytałam, że 9 jest BORDOWE - więc ja zrezygnowałam, bo też tak jak Ty myślałam Korbulowa Familia - 2011-10-12, 08:17 Za oknem zrobiło się szaro, buro i deszczowo dlatego postanowiłam troszkę powspominać i zaczarować pogodę aby wróciła piękna złota jesień
Zdjęcia Korbusi z ostatnich dni września nad zalewem w Łośniu
Złotko na złotym piasku
EDIT: Ale ona ma jęzor
To co goldaski lubią najbardziej
W biegu
Ogólnie Korbusia miewa się bardzo dobrze. Karmę cały czas mamy Koebers Supermix GJ i nie zmienimy jej narazie, ponieważ jest smaczna i Korbusia na niej pięknieje Zdrówko (odpukać ) dopisuje!
W tym miesiącu mam troszkę wydatków, ale w następnym planuję zakup szeleczek z lupine (któryś ze wzorów podanych pod głosowanie na obrożę), więc może będzie mi się z nią lepiej chodziło na smyczy, ponieważ została przeze mnie trochę rozpuszczona i głównie spacery odbywają się w ustronnych miejscach, gdzie mogę ją póścić wolno, a tym samym odwykła od chodzenia na smyczy
Korbusia będzie miała niespodziankę w nadchodzących dniach i niektórzy również
Pozdrawiamy!!!! Wiki Megulowa - 2011-10-12, 09:50 O matko... ale ten Korbusiek ma język... ah... jak tak liźnie po twarzy ty
Korbusia na niej pięknieje
Olu - nie musisz nam tego mówić.... przcież to widać
Korbusia będzie miała niespodziankę w nadchodzących dniach i niektórzy również
No to czekam libra - 2011-10-21, 16:39 jej, Ola strasznie mi głupio że przegapiłam Wasze pół roczku
przepraszam! i życzę jeszcze wielu takich półroczków, dalszego rozwoju i owocnej pracy, a przede wszystkim wielu latek w zdrowiu i obustronnej radości!!!!ALIUS - 2011-10-21, 18:04 I ja ciesze się , że mimo wszelkich trudności Korba znalazła dom u Ciebie. Wiem , że poświęciłaś jej wiele cennego czasu, że Twoja cierpliwość nie miała końca, że miłość rozkwitła mimo wszystko
Ja życzę by Wasze wspólne dni były wypełnione codziennymi wyzwaniami, których Korbie nie brakuje
Pozdrawiam i dziękujęJerzy Kora - 2011-10-21, 22:12 co? To już 6 miesięcy? Ale szybko zleciało. . Wielu ., wielu jeszcze rocznic w szczęściu i zdrowiu malina5891 - 2011-11-25, 21:21 Oleńko, co tam u Was słychać? dawno żadnych wieści o Królewnie??? i fotek w jesiennej scenerii? na pewno Korbusia pięknie się prezentuje wśród kolorowych liści, a tu pustka... ;/
pozdrawiamy