Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Korbulowa Familia - 2011-12-12, 16:34 Witajcie Kochani!!!
faktycznie ostatnio mocno zaniedbałam wątek Korbusi
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie naszymi losami, a szczególnie tym, którzy wpłynęli mi na ambicję i "zmusili" abym dodała nieco świeżych informacji
U Korbusi wszystko przebiega bardzo dobrze i bez zmian, tzn. dalej jest pełna energii, ma talent do niszczenia (szczególnie butów, ale po prostu wykorzystuje skrupulatnie moją nieuwagę ) i uwielbia mizianki i głaski
Często chodzimy na spacerki - takie dla relaksu, bez szkolenia i bez "napinki" tyle ile udało mi się z Korbusią wypracować to jest dla nas sukces, a teraz po prostu utrwalamy pozytywnie każdy kolejny krok w przód
Korbulinka uwielbia być miziana i dzięki temu w sobotę udało mi się moją króweczkę (bez żadnej asysty ) obciąć
Podcięłam jej: portki, firanki (przy przednich łapach), wokół uszu i ogonek wyrównałam
Cały zabieg trwał około 30-40minut, a ona grzecznie leżała na pleckach, a ja jej tylko przewracałam pupcię z boku na bok
Za tak wspaniałą współpracę wybrałysmy się na spacerek na łąki, z którego dzielimy się kilkoma zdjęciami (niestety do dyspozycji pozostała nam jedynie cyfróweczka, więc zdjęcia nie powalają ):
I moja wariatka
A tu zdjęcie specjalnie z pozdrowieniami dla Jurka, któremu już kiedyś obiecałam to zdjęcie Carrerci
Pozdrawiamy bardzo ciepło wszystkich czytających ten wątek Wiki Megulowa - 2011-12-12, 16:57
Korbulowa Familia napisał/a:
Witajcie Kochani!!!
Witaj Olu!
ma talent do niszczenia (szczególnie butów, ale po prostu wykorzystuje skrupulatnie moją nieuwagę )
i uwielbia mizianki i głaski
Prawdziwy goldasek
Często chodzimy na spacerki - takie dla relaksu, bez szkolenia i bez "napinki" tyle ile udało mi się z Korbusią wypracować to jest dla nas sukces, a teraz po prostu utrwalamy pozytywnie każdy kolejny krok w przód
Gratulacje!!!
Piękne foty!
A tu zdjęcia specjalie z pozdrowieniami dla Jurka, któremu już kiedyś obiecałam to zdjęcie Carrerci
Świetna ta fota Karmelowa Alusia - 2011-12-12, 19:18 Jak to nie powalaja...Pierwsze zdjęcia bardzo romantyczne ,trzecie w moim ulubionym stylu a'la "netoperek",Carrera wywołała mój zachwyt ,a dezaprobate niestety Karmela ,za to filmik oczywiście z przyjemnościa obejrzał Karmel jako ,ze ostatnio filmików na forum mało....Iwona Kalinowsk - 2011-12-12, 20:59 Super fotki Olu, Korbusia rewelacyjna jak zawsze, no a w filmiku na końcu jej mina jest powalająca trzymajcie się cieplutko dziewczynki Korbulowa Familia - 2012-01-04, 09:21 Święta, święta i po świętach...
U Korbulci wszystko dobrze, no może poza delikatnie utrzymującym się niepokojem huków petard, które towarzyszą nam do tej pory
Korbusia w Sylwestra, a dokładnie od 30.12.2011r. (piątku) - 1.01.12012r. (niedzieli) przebywała pod wspaniałą opieką Asi Biały (tel.: 695 998 870) w domowym hoteliku
Korbusia od piatku dostawała tabletki ziołowe uspokajające (niestety nazwy nie pamiętam ) i chyba jakoś szczególnie na nią nie wpłynęły, ponieważ w kulminacyjnym momencie wyjazdu (północ sylwestrowa) i tak trzęsła się i dyszała (razem z Warką - goldenką Asi), ale przynajmniej nie biegała nakręcona po całym domu i nie oddawała nieświadomie odchodów (jak już kiedyś bywało)...
Korbusia na szczęście jest psiakiem, któremu brak mojej osoby nie wyrządza specjalnej krzywdy - pod warunkiem, że są inne psiaki i fajni opiekunowie - uznaję to za jej zaletę i swój sukces, że nie uzależniłam psiaka egoistycznie od siebie tylko potrafi cieszyć się "życiem"
Asia była tak miła, że udostępniła mi kilka zdjęć, które zamieszczam poniżej
Korbusia, seterka sąsiadów Asi, Mona (10miesięczna labka również pod opieką domowego hoteliku) oraz Warka.
Patrząc na takie widoki nie mam wyrzutów sumienia fundując Korbie po prostu fajne "minikolonie"
Te dwie młode sunie miały bardzo podobny temperament i spędzały czas na nieustającej zabawie - nawe o 4:00 nad ranem
Seans przed TV
I tak właśnie prezentuje się DOMOWY HOTELIK
Moja kanapowa księżniczka
Pozdrawiamy bardzo serdecznie i życzymy wszystkim Dosiego Roku!!!Wiki Megulowa - 2012-01-04, 10:18 Do tekiego hoteliku to śmiało mozna każdego psa oddać Korbulowa Familia - 2012-02-27, 09:38 Troszkę odświeżymy wątek Korbuleńki, której niebawem "stuknie" roczek jak dzieli ze mną swoją dolę i niedolę
Korbunia miewa się bardzo dobrze. Nie choruje (odpukać ), reaguje na 90% poleceń i jest moim prywatnym pieszczochem, który chętnie wtula łepek na głaski do innych przyjaznych "ludziów"
W weekend 17-19.02.2012r. miałyśmy przyjemność spędzić wspaniałe chwile w Zakopanem Trafiłyśmy na idealne warunki - zaspy śniegu po 1,5m i nieduży mróz. Korbusia była w swoim żywiole, co z przyjemnością prezentuję na zdjęciach zamieszczonych poniżej oraz na filmiku z radosnego "zajączkowania" w śnieżnych zaspach - a wszystko za tym co złotka kochają najbardziej - APORT!!!
Wszystko w korbulowym klimacie:
P.S.
Kulki na Korbulci tworzą się same
Aha i przy bałwanie nie przeszkadzała
Poza tym moja drobinka pięknie przyjmuje pod swój dach nowe czworonogi Mieliśmy możliwość goszczenia u siebie przez dwa dni Bazylka, który obecnie przebywa w DT w Będzinie u Pani Basi i Pana Grzegorza i Korbusia nie miała najmniejszych oporów z wprowadzniem gościa i udostępnienia mu swoich misek, legowiska czy różnych zabawek
Sporadycznie również cieszy się z towarzystwa psiaka Bartka - Kronosa - Berneński pies pasterski
Bardzo się cieszę, że Korbusia tak cudownie dojrzewa i staje się w pełni towarzyszem w każdej chwili bycia razem
A oto dowód - Scrabble:
Wygrała prawie 100pkt....
Pozdrawiamy Kasia, Szajba i Milka - 2012-02-27, 10:53 Aż się łezka w oku kręci ze to już prawie rok Balwanek w wykonaniu Korbulki- bezcenne- wiemy z autopsji ze tworza sie same
Zdjecie podczas gry przeurocze
p.s. Dobrze Olu ze sie odezwalas bo juz zaczynałam pisać post jak to porzucilas jej wątek ;pmalina5891 - 2012-02-27, 12:29 a to Ci sprytny Korbsonek ciekawe jakie hasła układa...
Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
alwanek w wykonaniu Korbulki- bezcenne- wiemy z autopsji ze tworza sie same
oj tworzą się, tworzą naszemu psiakowi na brzuchu i wąsach bo pyszczek cały czas w zaspach węszy
pozdrawiamy i bardzo się cieszymy, że u Was wszystko świetnie się układa Wiki Megulowa - 2012-02-27, 19:31 Fajne zdjęcia, a Korbusia jest taakaaaa śliczna
malina5891 napisał/a:
alwanek w wykonaniu Korbulki- bezcenne- wiemy z autopsji ze tworza sie same
oj tworzą się, tworzą naszemu psiakowi na brzuchu i wąsach bo pyszczek cały czas w zaspach węszy
Oj my tez mamy kuleczki U nas na portkach, brzuchu, łapach, ogonie, pupce.... nie fajne te bałwanki ;( Korbulowa Familia - 2012-03-11, 22:21 Filmik z serii "jak pies z kotem"
http://www.youtube.com/watch?v=NvdJjLipmAY
Pozdrawiamy goldenek2 - 2012-03-12, 00:21 No nie..... miłość na całego Korbulowa Familia - 2012-03-19, 19:44 Dzisiaj dokładnie minął ROK od kiedy próg moich drzwi przekroczyła cudowna, nadpobudliwa, nieokrzesana, śliczna złota goldena Korba - Upsala z Wilczych Ługów
Ten rok minął tak błyskawicznie szybko... Jeszcze dzisiaj pamiętam jak odbierałam z Karolem trochę zalęknioną drobinkę, która skradła mi serce już w drodze do domu, kiedy spała sparta łebkiem na moich nogach - całe ponad 270km
Razem tyle przeszłyśmy... Tak bardzo ten rok nas doświadczył - w pozytywach oraz w nauce cierpliwości i brania od losu tego co daje...
Nie mogę się nadziwić jak pies może mocno kochać i kochać za wszystko
Za to, że po przebudzeniu przybliża się do mojego ramienia i podsypiając ze mną przez te kilkanaście minut drapię ją za uszkiem
Za to, że kiedy zabiegana ze szmatką w jednej ręce, płynem do czyszczenia w drugiej ręce spoglądam na ten mój złoty łebek czekający na uśmiech, pochylenie się, całuska w nosek...
Za to, jak razem oglądamy filmy, czytamy książki, płaczemy, cieszymy się wspólnie z dobrych informacji
Za to, że jak chorujemy i cierpimy, to wspólnie
Za to, że ogniska bez Korbusi są ogniskami straconymi (sezon już rozpocząłyśmy 17marca)
Za to, że czuje miłość i każdemu oddaje ją co namniej podwójnie
http://www.youtube.com/watch?v=feIRtzx2u7s - Aport M!S!A - 2012-03-19, 19:48 W takim razie pozostaje Wam życzyć kolejnych wspaniałych wspólnych lat Pamiętam te trudne początki,oj działo się działo, a teraz istna sielanka goldenek2 - 2012-03-19, 20:35 Wszystkiego naj.... z okazji rocznicy i wielu wspólnych szczęśliwych lat Warna - 2012-03-19, 20:51 Olu, wspaniale, że Twoje życie z Korbą tak fantastycznie się ułożyło. Życzę Wam wszystkiego, co najlepsze na kolejne wspólne lata życia. Barbara - 2012-03-19, 21:15 Oluś dla Ciebie i Korbuli wielu bardzo szczęśliwych lat RAZEM Aga_TRuficzkowa - 2012-03-19, 21:23 Ola ,Korbulencjo ,życzę Wam aby wasza sielanka trwała wiecznie, kochajcie się i bądźcie szczęśliwe Jerzy Kora - 2012-03-19, 23:15 Ale ten czas leci. Korbusiu, Cmoka w nosek od wujcia jurcia.
Iwona Kalinowsk - 2012-03-20, 01:05 Ojjj - chyba jako "teściowa" troszke się spóźniłam Korbusiu kochana, bądź tak szczęśliwa przy swojej Pani przez całe Twoje życie, jak przez ten cały ROCZEK i oby ta "chwila" trwała dla Was wiecznie, zdróweczka ode mnie i od Amoreczka libra - 2012-04-02, 21:09 uuuuuuu
ale się spóźniłam!!!
ale bardzo szczerze - jeszcze wiele takich rocznic przed Wami i niech ich będzie jak najwięcej! wiem, że te rocznice bardzo się przeżywa i wiele wspmnień wraca z wspólnej pracy, z budujących się więzi i tworzenia się nowej rodziny to takie najcudowniejsze rocznice! szczęścia i zdrowia życzę wraz z moimi łobuzami!Korbulowa Familia - 2012-04-11, 10:41 Dziękujemy wszystkim za ciepłe słowa
A teraz chciałam Wam przedstawić miłość wzajemną Korby i Kronosa
Teraz "mam" jeszcze jedno "dziecko"
Pozdrawiamy Aga_TRuficzkowa - 2012-04-11, 11:24 Ola ale Kronos to już tak na zawsze czy tylko na tymczas ???
Czyli mam rozumieć ,że zaczęliście Barf-ować ??? Kasia, Szajba i Milka - 2012-04-11, 11:29 Dzieci z tego związku byłyby przecudne Kronos jest przepiękny, a i Korbusia jakby taka "kobieca" się stała.Korbulowa Familia - 2012-04-11, 11:44
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Ola ale Kronos to już tak na zawsze czy tylko na tymczas ???
Mam nadzieję, że na zawsze
Ale wyjaśniając, to pies mojego chłopaka Za to ja skradłam serce Kronosa i z wzajemnością
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Czyli mam rozumieć ,że zaczęliście Barf-ować ???
Agusia nie do końca Niestety czasowo nie jestem w stanie siebie zorganizować i dlatego jedynie sporadyczne gryzaki jak dorwę w swoim zoologicznym dostawę zanim się rozejdzie
Dzieci z tego związku byłyby przecudne Kronos jest przepiękny, a i Korbusia jakby taka "kobieca" się stała.
Dziękujemy za pochwały, ale Korbusia dzieci mieć nie może, więc tym bardziej będą to takie "moje dzieci"
P.S.
Kronos i Korba (nieskromnie chwalę się) zostały przystrzyżone przeze mnie