To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39

Korbulowa Familia - 2011-12-12, 16:34

Witajcie Kochani!!!
faktycznie ostatnio mocno zaniedbałam wątek Korbusi :oops:
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie naszymi losami, a szczególnie tym, którzy wpłynęli mi na ambicję i "zmusili" abym dodała nieco świeżych informacji ;)

U Korbusi wszystko przebiega bardzo dobrze i bez zmian, tzn. dalej jest pełna energii, ma talent do niszczenia (szczególnie butów, ale po prostu wykorzystuje skrupulatnie moją nieuwagę :P ) i uwielbia mizianki i głaski :mrgreen:

Często chodzimy na spacerki - takie dla relaksu, bez szkolenia i bez "napinki" ;) tyle ile udało mi się z Korbusią wypracować to jest dla nas sukces, a teraz po prostu utrwalamy pozytywnie każdy kolejny krok w przód ;)

Korbulinka uwielbia być miziana i dzięki temu w sobotę udało mi się moją króweczkę (bez żadnej asysty :!: ) obciąć :radocha:
Podcięłam jej: portki, firanki (przy przednich łapach), wokół uszu i ogonek wyrównałam :D
Cały zabieg trwał około 30-40minut, a ona grzecznie leżała na pleckach, a ja jej tylko przewracałam pupcię z boku na bok :lol:

Za tak wspaniałą współpracę wybrałysmy się na spacerek na łąki, z którego dzielimy się kilkoma zdjęciami (niestety do dyspozycji pozostała nam jedynie cyfróweczka, więc zdjęcia nie powalają ;) ):

I moja wariatka :D

A tu zdjęcie specjalnie z pozdrowieniami dla Jurka, któremu już kiedyś obiecałam to zdjęcie Carrerci ;)

I na dokładkę kilkadziesiąt sekund z naszego niedzielnego spacerku ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Cv_-USRkHrE

Pozdrawiamy bardzo ciepło wszystkich czytających ten wątek :mrgreen:

Wiki Megulowa - 2011-12-12, 16:57

Korbulowa Familia napisał/a:
Witajcie Kochani!!!

Witaj Olu!

ma talent do niszczenia (szczególnie butów, ale po prostu wykorzystuje skrupulatnie moją nieuwagę )

:lol: :mrgreen:

i uwielbia mizianki i głaski

Prawdziwy goldasek :-)

Często chodzimy na spacerki - takie dla relaksu, bez szkolenia i bez "napinki" tyle ile udało mi się z Korbusią wypracować to jest dla nas sukces, a teraz po prostu utrwalamy pozytywnie każdy kolejny krok w przód

Gratulacje!!! :) :->

Piękne foty!
A tu zdjęcia specjalie z pozdrowieniami dla Jurka, któremu już kiedyś obiecałam to zdjęcie Carrerci

Świetna ta fota :lol: :-o

Karmelowa Alusia - 2011-12-12, 19:18

Jak to nie powalaja...Pierwsze zdjęcia bardzo romantyczne ,trzecie w moim ulubionym stylu a'la "netoperek",Carrera wywołała mój zachwyt ,a dezaprobate niestety Karmela ,za to filmik oczywiście z przyjemnościa obejrzał Karmel jako ,ze ostatnio filmików na forum mało....
Iwona Kalinowsk - 2011-12-12, 20:59

Super fotki Olu, Korbusia rewelacyjna jak zawsze, no a w filmiku na końcu jej mina jest powalająca :) :pies: trzymajcie się cieplutko dziewczynki :)
Korbulowa Familia - 2012-01-04, 09:21

Święta, święta i po świętach... :-D

U Korbulci wszystko dobrze, no może poza delikatnie utrzymującym się niepokojem huków petard, które towarzyszą nam do tej pory :/

Korbusia w Sylwestra, a dokładnie od 30.12.2011r. (piątku) - 1.01.12012r. (niedzieli) przebywała pod wspaniałą opieką Asi Biały (tel.: 695 998 870) w domowym hoteliku :)
Korbusia od piatku dostawała tabletki ziołowe uspokajające (niestety nazwy nie pamiętam :oops: ) i chyba jakoś szczególnie na nią nie wpłynęły, ponieważ w kulminacyjnym momencie wyjazdu (północ sylwestrowa) i tak trzęsła się i dyszała (razem z Warką - goldenką Asi), ale przynajmniej nie biegała nakręcona po całym domu i nie oddawała nieświadomie odchodów (jak już kiedyś bywało)...

Korbusia na szczęście jest psiakiem, któremu brak mojej osoby nie wyrządza specjalnej krzywdy - pod warunkiem, że są inne psiaki i fajni opiekunowie - uznaję to za jej zaletę i swój sukces, że nie uzależniłam psiaka egoistycznie od siebie tylko potrafi cieszyć się "życiem" :mrgreen:

Asia była tak miła, że udostępniła mi kilka zdjęć, które zamieszczam poniżej :)

Korbusia, seterka sąsiadów Asi, Mona (10miesięczna labka również pod opieką domowego hoteliku) oraz Warka.

Patrząc na takie widoki nie mam wyrzutów sumienia fundując Korbie po prostu fajne "minikolonie" :)

Te dwie młode sunie miały bardzo podobny temperament i spędzały czas na nieustającej zabawie - nawe o 4:00 nad ranem :shock:

Seans przed TV :mrgreen:

I tak właśnie prezentuje się DOMOWY HOTELIK :mrgreen:

Moja kanapowa księżniczka :D

Pozdrawiamy bardzo serdecznie i życzymy wszystkim Dosiego Roku!!!

Wiki Megulowa - 2012-01-04, 10:18

Do tekiego hoteliku to śmiało mozna każdego psa oddać :)
Korbulowa Familia - 2012-02-27, 09:38

Troszkę odświeżymy wątek Korbuleńki, której niebawem "stuknie" roczek jak dzieli ze mną swoją dolę i niedolę :P

Korbunia miewa się bardzo dobrze. Nie choruje (odpukać :cisza: ), reaguje na 90% poleceń i jest moim prywatnym pieszczochem, który chętnie wtula łepek na głaski do innych przyjaznych "ludziów" :P

W weekend 17-19.02.2012r. miałyśmy przyjemność spędzić wspaniałe chwile w Zakopanem :) Trafiłyśmy na idealne warunki - zaspy śniegu po 1,5m :shock: i nieduży mróz. Korbusia była w swoim żywiole, co z przyjemnością prezentuję na zdjęciach zamieszczonych poniżej oraz na filmiku z radosnego "zajączkowania" w śnieżnych zaspach - a wszystko za tym co złotka kochają najbardziej - APORT!!! :mrgreen:

Wszystko w korbulowym klimacie:

P.S.
Kulki na Korbulci tworzą się same :)
Aha i przy bałwanie nie przeszkadzała :D

Filmik:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Poza tym moja drobinka pięknie przyjmuje pod swój dach nowe czworonogi :mrgreen: Mieliśmy możliwość goszczenia u siebie przez dwa dni Bazylka, który obecnie przebywa w DT w Będzinie u Pani Basi i Pana Grzegorza :) i Korbusia nie miała najmniejszych oporów z wprowadzniem gościa i udostępnienia mu swoich misek, legowiska czy różnych zabawek :shock: :radocha:
Sporadycznie również cieszy się z towarzystwa psiaka Bartka - Kronosa - Berneński pies pasterski :)

Bardzo się cieszę, że Korbusia tak cudownie dojrzewa i staje się w pełni towarzyszem w każdej chwili bycia razem :)

A oto dowód - Scrabble:

Wygrała prawie 100pkt.... :evil:

Pozdrawiamy :mrgreen:

Kasia, Szajba i Milka - 2012-02-27, 10:53

Aż się łezka w oku kręci ze to już prawie rok :) Balwanek w wykonaniu Korbulki- bezcenne- wiemy z autopsji ze tworza sie same :D
Zdjecie podczas gry przeurocze :serce:
p.s. Dobrze Olu ze sie odezwalas bo juz zaczynałam pisać post jak to porzucilas jej wątek ;p

malina5891 - 2012-02-27, 12:29

a to Ci sprytny Korbsonek :D ciekawe jakie hasła układa... :mysli: :D
Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
alwanek w wykonaniu Korbulki- bezcenne- wiemy z autopsji ze tworza sie same :D

oj tworzą się, tworzą :) naszemu psiakowi na brzuchu i wąsach :) bo pyszczek cały czas w zaspach węszy :)
pozdrawiamy i bardzo się cieszymy, że u Was wszystko świetnie się układa :)

Wiki Megulowa - 2012-02-27, 19:31

Fajne zdjęcia, a Korbusia jest taakaaaa śliczna :serce: :rotfl:
malina5891 napisał/a:

alwanek w wykonaniu Korbulki- bezcenne- wiemy z autopsji ze tworza sie same :D

oj tworzą się, tworzą :) naszemu psiakowi na brzuchu i wąsach :) bo pyszczek cały czas w zaspach węszy :)

Oj my tez mamy kuleczki :( U nas na portkach, brzuchu, łapach, ogonie, pupce.... nie fajne te bałwanki ;( :-| :-? :-/ :roll: :evil:

Korbulowa Familia - 2012-03-11, 22:21

Filmik z serii "jak pies z kotem" :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=NvdJjLipmAY
Pozdrawiamy :)

goldenek2 - 2012-03-12, 00:21

No nie..... miłość na całego :)
Korbulowa Familia - 2012-03-19, 19:44

Dzisiaj dokładnie minął ROK od kiedy próg moich drzwi przekroczyła cudowna, nadpobudliwa, nieokrzesana, śliczna złota goldena Korba - Upsala z Wilczych Ługów :mrgreen:
:urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny:

Ten rok minął tak błyskawicznie szybko... Jeszcze dzisiaj pamiętam jak odbierałam z Karolem trochę zalęknioną drobinkę, która skradła mi serce już w drodze do domu, kiedy spała sparta łebkiem na moich nogach - całe ponad 270km :serce:

Razem tyle przeszłyśmy... Tak bardzo ten rok nas doświadczył - w pozytywach oraz w nauce cierpliwości i brania od losu tego co daje...

Nie mogę się nadziwić jak pies może mocno kochać i kochać za wszystko :!: :!: :!:
Za to, że po przebudzeniu przybliża się do mojego ramienia i podsypiając ze mną przez te kilkanaście minut drapię ją za uszkiem :]
Za to, że kiedy zabiegana ze szmatką w jednej ręce, płynem do czyszczenia w drugiej ręce spoglądam na ten mój złoty łebek czekający na uśmiech, pochylenie się, całuska w nosek... :rotfl:
Za to, jak razem oglądamy filmy, czytamy książki, płaczemy, cieszymy się wspólnie z dobrych informacji :mrgreen:
Za to, że jak chorujemy i cierpimy, to wspólnie :roll:
Za to, że ogniska bez Korbusi są ogniskami straconymi (sezon już rozpocząłyśmy 17marca) :radocha:
Za to, że czuje miłość i każdemu oddaje ją co namniej podwójnie :!: :!: :!:

Fundacjo dziękuję za zaufanie :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

P.S.
Mamy dwa krótkie filmiki ze spacerku:
http://www.youtube.com/watch?v=NuGo9XcWs0I - z serii: szczęśliwy Golden to brudny Golden :)

http://www.youtube.com/watch?v=feIRtzx2u7s - Aport :-D

M!S!A - 2012-03-19, 19:48

W takim razie pozostaje Wam życzyć kolejnych wspaniałych wspólnych lat :) Pamiętam te trudne początki,oj działo się działo, a teraz istna sielanka :mrgreen:
goldenek2 - 2012-03-19, 20:35

Wszystkiego naj.... z okazji rocznicy i wielu wspólnych szczęśliwych lat :)
Warna - 2012-03-19, 20:51

Olu, wspaniale, że Twoje życie z Korbą tak fantastycznie się ułożyło. Życzę Wam wszystkiego, co najlepsze na kolejne wspólne lata życia. :-D
Barbara - 2012-03-19, 21:15

Oluś dla Ciebie i Korbuli wielu bardzo szczęśliwych lat RAZEM :) :) :)
Aga_TRuficzkowa - 2012-03-19, 21:23

Ola ,Korbulencjo ,życzę Wam aby wasza sielanka trwała wiecznie, kochajcie się i bądźcie szczęśliwe :-) :-)
Jerzy Kora - 2012-03-19, 23:15

Ale ten czas leci. Korbusiu, Cmoka w nosek od wujcia jurcia.

:urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny:

Iwona Kalinowsk - 2012-03-20, 01:05

Ojjj - chyba jako "teściowa" troszke się spóźniłam Korbusiu kochana, bądź tak szczęśliwa przy swojej Pani przez całe Twoje życie, jak przez ten cały ROCZEK i oby ta "chwila" trwała dla Was wiecznie, zdróweczka ode mnie i od Amoreczka :urodziny: :pies: :buzki: :urodziny:
libra - 2012-04-02, 21:09

uuuuuuu
ale się spóźniłam!!!
ale bardzo szczerze - jeszcze wiele takich rocznic przed Wami i niech ich będzie jak najwięcej! wiem, że te rocznice bardzo się przeżywa i wiele wspmnień wraca z wspólnej pracy, z budujących się więzi i tworzenia się nowej rodziny :) to takie najcudowniejsze rocznice! szczęścia i zdrowia życzę wraz z moimi łobuzami!

Korbulowa Familia - 2012-04-11, 10:41

Dziękujemy wszystkim za ciepłe słowa :kwiatek:

A teraz chciałam Wam przedstawić miłość wzajemną Korby i Kronosa :)
Teraz "mam" jeszcze jedno "dziecko" ;)

:serce: :serce: :serce:

I krótki filmik z pałaszowania surowych tchawic :mrgreen:
https://www.youtube.com/w...nDKcZJCPcs5Ec4=

Pozdrawiamy :rotfl:

Aga_TRuficzkowa - 2012-04-11, 11:24

Ola ale Kronos to już tak na zawsze czy tylko na tymczas ???
Czyli mam rozumieć ,że zaczęliście Barf-ować ??? :-) :-)

Kasia, Szajba i Milka - 2012-04-11, 11:29

Dzieci z tego związku byłyby przecudne :) Kronos jest przepiękny, a i Korbusia jakby taka "kobieca" się stała.
Korbulowa Familia - 2012-04-11, 11:44

Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Ola ale Kronos to już tak na zawsze czy tylko na tymczas ???

Mam nadzieję, że na zawsze :oops:
Ale wyjaśniając, to pies mojego chłopaka :-D Za to ja skradłam serce Kronosa i z wzajemnością :roll:
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Czyli mam rozumieć ,że zaczęliście Barf-ować ??? :-) :-)

Agusia nie do końca ;) Niestety czasowo nie jestem w stanie siebie zorganizować i dlatego jedynie sporadyczne gryzaki jak dorwę w swoim zoologicznym dostawę zanim się rozejdzie :mrgreen:
Dzieci z tego związku byłyby przecudne :) Kronos jest przepiękny, a i Korbusia jakby taka "kobieca" się stała.

Dziękujemy za pochwały, ale Korbusia dzieci mieć nie może, więc tym bardziej będą to takie "moje dzieci" ;)
P.S.
Kronos i Korba (nieskromnie chwalę się) zostały przystrzyżone przeze mnie :rotfl: