To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - FIFI ma już dom w Krośnie - 221

Fifkowa drużyna - 2014-08-11, 10:19

nasze "morze" w Bieszczadach

nie jest źle - grunt, że twardo pod dupką

coraz dalej od brzegu - jesteście nieodpowiedzialni

wszędzie woda - przywieźli mnie na wyspę i nie żartują - będziemy pływać

kocham Was, ale tego nie zrobię i nie namawiajcie mnie

ale dlaczego!? Nie chcę!! Nie lubię!! Nie wiem, że lubię...

no dobra - ale tylko jeden raz i na płytkiej wodzie

przeżyłam burzę na wyspie pod namiotem z ręczników i ramion i jestem padnięta

Ewelina i Rufi - 2014-08-11, 14:10

Rewelacyjna ta foto-relacja z opisem :-)
Opis dokładnie oddaje jej minę . No ale za odwagę :brawo:

Pozdrawiamy z Rufkiem!

Rufiakowa Amcia - 2014-08-11, 17:08

O jakie suczątko przestraszone! Ale z kochanymi chłopakami od razu raźniej :) Fifulka ze swoją drużyną może nawet biegun zdobywać! Nie mogę się na Was napatrzeć, taka zgrana ekipa :)

A ostatnie zdjęcie... :serce: :serce: :serce:

Fifkowa drużyna - 2014-09-11, 20:58

Fifi - pies uwolniony :) Pierwsze samodzielne hasanie po lotnisku.
Ile szczęścia!

Filmik - pierwsze próby z gwizdkiem "na ostro". Na początek zostawiłam jej swobodną linę .

Calineczka - 2014-09-11, 21:38

Przepiękne zdjęcia, szczęśliwy psiak i czego chcieć więcej :)
Ola i Habs - 2014-09-13, 14:38

Wolność, czuję wolność ;) No pięknie Fifi, biegasz jak burza po tym lotnisku :)
Fifkowa drużyna - 2014-09-14, 21:19

Ola i Habs napisał/a:
Wolność, czuję wolność ;) No pięknie Fifi, biegasz jak burza po tym lotnisku :)
:) :) "Wolność kocham i rozumiem" :)

Fifi dzisiaj po raz pierwszy biegała wolna na spacerze z psami - jesteśmy z niej dumni! Wszystko zapamiętała, czego się wcześniej nauczyła. Przybiegała do nas, pilnowała się - po prostu wspaniale :)

Fifi - punkcik :)

Dziękujemy za dopingowanie naszej drużynie i pozdrawiamy :)

Ewelina i Rufi - 2014-09-15, 11:17

Wspaniale, zdolna z Fifi dzieczyna!
Zazdrościmy i pozdrawiamy :brawo:

Rufiakowa Amcia - 2014-09-15, 23:45

Chyba spryciula wie, że to lotnisko, bo nie biega, tylko fruwa!
Fifkowa drużyna - 2014-11-23, 15:36

I jak tu nie kochać Kudłatka?

pięknie dziś było w tych ostatnich pewnie jesiennych promieniach słońca. Pozdrawiamy Was serdecznie ;)

goldenek2 - 2014-11-23, 15:39

Przepiękne fotki :)
Fifkowa drużyna - 2014-11-23, 15:40

dziękujemy i bardzo pozdrawiamy :)
Barbara - 2014-11-23, 19:14

Ależ piękne macie tereny a i pogoda dopisała :) A modelka śliczna i taka zadowolona :)
Fifkowa drużyna - 2014-12-08, 11:25

Fifce wcale nie chce się wstawać tej zimy... czyli wariacje łóżkowe o poranku i wieczorem.
Uwielbiam kształt cudownej tygrysiej łapy, która pachnie suszoną trawą <3
Pozdrawiamy :)

Calineczka - 2014-12-08, 17:10

Cudowna jest :serce: tez uwielbiam ten zapach :-D
Rufiakowa Amcia - 2014-12-09, 12:58

Cudowna :serce:
Fifkowa drużyna - 2014-12-25, 20:28

W nasze pierwsze wspólne rodzinne święta życzę Wam dobra, miłości, ciepła, radości i oczywiście złotości w pełnej okazałości! Fifi z rodziną

Aga dla mnie upiekła :serce:

komenda: "zostań", czyli warta goldena pod choinką...

co tam , co tam jest dla mnie?

świętujcie radośnie :)

Barbara - 2014-12-27, 21:10

Cudowne, świąteczne fotki :)
Calineczka - 2014-12-28, 17:53

Piękna dziewczynka 😍🐾
Fifkowa drużyna - 2014-12-28, 18:16

TO JUŻ ROK! :)
Dzisiaj mija pierwsza rocznica, od kiedy Fifi jest w naszej rodzinie. Nigdy nie zapomnę, kiedy pierwszy raz zobaczyłam ją, jak podnosi się i zagląda niepewnie przez tylną szybę samochdu cioci Amelki gdzieś na stacji benzynowej na obrzeżach Mysłowic. Przyjechała do Krosna z Torunia dzięki sztafecie zorganizowanej przez Wartowników i mimo zmęczenia i stresu, który przeżywała, od razu dała nam odczuć, jaką cudowną i poztywną jest istotą. Wiele nauczyliśmy się wzajemnie od siebie przez ten rok. O Fifi można mówić jedynie w samych pozytywach - to wspaniała sunia! Jest niezwykle inteligentna, jest wspaniałym myśliwym, cudowną towarzyszką domowych doli i niedoli, dzięki niej jesteśmy zdrowsi, bo zapewnia nam dawkę regularnego ruchu, no i jest po prostu piękna :) Z łatwością pojęła komendy podstawowego posłuszeństwa, które stosujemy w codziennym życiu i ułatwiaja nam one komunikowanie się. Zna też inne komendy. Z ochotą uczy się psich sztuczek - uwielbia dociekać i pracować swoja główką. Ostatnio przed świętami nauczyła się wyciągać pranie z pralki i bardzo ją to cieszy. Obiecujemy filmik... :) W polu jest błyskawicą! Wiele czasu zajęło nam odważenie się na zaufanie i odpięcie liny w polu - i ten widok cieszącej się swobodą i zapachami Fifi wart był tych wielu godzin nauki przywoływania i naciągniętych od liny rąk. Fifka ukochała nasze stare lotnisko - czuje się tam jak w raju, ma swoje ulubione zakątki, pędzi jak samolot przy starcie, i za każdym razem udaje się na swoje poważne psie misje. Najważniejsze, że przybiega do nas po wszystkim z radością. W polu jest indywidualistką - owszem fajnie jest zabawić się z innymi psami albo pańciostwem ale najważniejsze jest tropić i wytropić! Staramy się, aby jak najczęściej Fifka realizowała się w tym swoim darze. W domu nigdy nie było z nią żadnego problemu. Ryłkowe szpilki z początków... to było z tęsknoty, więc się nie liczy :) Kiedy nas nie ma odpoczywa i czeka. Żywo reaguje na odgłos samochodu, wyskakuje przednimi łapami na kuchenny parapet i szczeka radośnie. Lubi wyglądać przez szybę z naszgo parteru i sprawdzać, czy to my wracamy, czy opelek sąsiadów. Nigdy się jednak nie myli :) Jest przytulaśna - potrafi nawet sama pyszczkiem podważać dłoń i zakładać ją sobie na głowę :)
Miewa jeszcze swoje małe strachy. Burza i wystrzały są dla niej straszne. Nie lubi pukania - na odgłosy młotka lub ubijania kotletów opuszcza pomieszczenie. Jest bardzo pozytywnie nastawiona do psów i wszystkich zwierząt, chociaż niektóre duże psy ją nieco przestraszają, czasami siada i spuszcza uszy - mimo że ogon chodzi i chciałaby się bawić. Znają ją psiaki i ludzie nie tylko z naszego osiedla. Lubi odwiedzać mnie w pracy i zdarzało się, że uczestniczyła w wernisażach :) Zachowuje się zawsze wzorowo.
PO PROSTU FIFI-ANIOŁ :serce: Dziękujemy, że zaufaliście nam i jest z nami :)

latem podglądnęliśmy, że nasz pies naprawdę ma skrzydła...

kochany Kudłatek :serce:

wąchacz niestrudzony...

nasza Fifi :serce:

Aga_TRuficzkowa - 2014-12-28, 18:59

Uwielbiam takie opisy, szczęście i radość można wyczytać w każdym Waszym słowie, dziękujemy że tak wspaniale zajmujecie się Fifką :-)
Warna - 2014-12-28, 19:43

To zdjęcie w czerwonym fotelu nadaje się na jakiś konkurs fotograficzny. :-D
Calineczka - 2014-12-28, 21:01

❤️❤️❤️ Życzymy Wam wielu lat szczęścia i radosci ze wspólnie przeżywanych chwil i zdrówka 😃 Fifka jest cudowna ❤️🐾😃
Rufiakowa Amcia - 2014-12-31, 11:45

Jeny, to już rok??? Jak to zleciało! Ja również nie zapomnę, jak ta słodka przylepa przeskakiwała od cioci Ewci do mnie, a potem jak powitała swoją nową rodzinkę w Mysłowicach :D Jakby tylko na Was czekała!

Tak bardzo się cieszę, że odnaleźliście się w świecie, że ta skrzydlata istotka wyniuchała Was swych duchowym noskiem i przefrunęła pół Polski, by spełnić swoje przeznaczenie :D

Życzę Wam kolejnych wspólnych, wspaniałych lat i wszystkiego najlePSIEJszego w Nowym Roku!
Wielbię Was, wielbię Fifulę i Wasze opisy jej cudnego życia :D

Fifkowa drużyna - 2015-01-02, 15:01

Dziękujemy Wam serdecznie za ciepłe :serce: słowa...
I jeszcze trochę sylwestrowo-noworocznej Fifki

sylwestrowe hasanie, kiedy jeszcze nic nie wybuchało...

domówka... ciągle chcieli sobie ze mną strzelać foty

też się nieźle prezentuję na niektórych meblach

sylwestrowe selfie

nareszcie ciiisza...