To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39

Korbulowa Familia - 2012-05-08, 08:28

U nas nic specjalnego się nie dzieje... ale to chyba dobrze :-D
Żyjemy sobie w zgodzie i harmonii :mrgreen:
W weekend majowy miałyśmy okazję ponownie spędzić czas wypoczynku w Zakopanem, gdzie Korbinka pozyskała serca wielu ludzi i podziw przechodniów :rotfl:
Być może jeszcze raz w maju uda nam się pojechać do Zakopanego na weekend, to postaram się zabrać aparat ;)

A teraz parę zdjęć marnej jakości, bo wszystkie robione telefonem i krótki filmik z wczorajszego wieczoru :)

Mój brudasek dzień przed wyjazdem do Zakopanego - dobrze, że przed kąpielą była :evil:

Błoga żabeczka w dniu wyjazdu :)

Wczorajszy wieczór przed tv :P

Filmik z tej samej chwili:
https://www.youtube.com/watch?v=mu7ifiKlbNY
Korbelka ma anielską cierpliwość do tej małej "szarej mendy" :roll:

A tak sobie Korbusia leży przy mnie, kiedy wieczorkami czytamy :lol:

Pozdrawiamy!!

Rufiakowa Amcia - 2012-05-08, 09:36

Widzę, że Korbula doskonale wyczuwa trendy tej wiosny i przyodziewa się w kolor błotny, jak ta lala :D Jakby jeszcze dopiąć jej ten piękny "kwiat we włosy", który kiedyś prezentowała, to już kreacja balowa :D
Karmelowa Alusia - 2012-05-08, 18:03

a propos....http://www.youtube.com/watch?v=mu7ifiKlbNY...
podobno "W tym największy jest ambaras ,zeby dwoje chciało na raz.."

I tu nasunął mi się pewien pomysł....Musze tylko pogadac z Karmelem co o tym sadzi.Moze skoro nie mozemy mieć drugiego pieska ,a relacje kocio -psie Karmela uległy poprawie to moze by mu tak kotek do towarzystwa????

Korbulowa Familia - 2012-05-09, 11:16

Karmelowa Alusia napisał/a:
I tu nasunął mi się pewien pomysł....Musze tylko pogadac z Karmelem co o tym sadzi.Moze skoro nie mozemy mieć drugiego pieska ,a relacje kocio -psie Karmela uległy poprawie to moze by mu tak kotek do towarzystwa????

Alusiu, na co dzień wcale nie jest tak sielsko-anielsko ;)
Rzadko kiedy mają ochotę razem psocić, ale takie wieczory to istny miód na moje serce :)
Korbusia bywa przy tych ciepłych dniach dostatecznie zmęczona spacerami okołopołudniowymi, więc później jest najczęściej niewzruszona na zaczepki Carrerci.
Ale jak się ganiają to "cyrk na kółkach", a do tego jakie konspiracje potrafią zawrzeć żeby mnie wyrolować :P

Karmelowa Alusia - 2012-05-09, 11:38

I tego saleństwa mi własnie brakuje.Z braku towarzytwa Karmel bawi sie tylko na dworze ,z napotkanymi psami .W domu siedzi dłiugo sam i po prostu spi.Moze to i dobrze ,bo przez cały dzień nabiera sił na wieczorne spacerki ,ale tak mi go żal ,ze jest sam w domu ,ze musze cos z tym zrobić....Moja córka zaadoptowała kotka z fundacji Viva ,moze tak zaryzykujemy spotkanie...zobaczymy.Jedynę ,czego sie boje to nadmiernej ekscytacji Karmela ,które odbijaja sie na jego zdrowiu fizycznym ,ale chyba jedno spotkanie oko-w oko w domu nie zaszkodzi
Korbulowa Familia - 2012-05-09, 11:44

U mnie "dzieciaki" szaleją zazwyczaj wieczorem przed pójściem spać, a jak mnie nie ma (bo pracuję), to przesypiają... Nieraz do tego stopnia, że Korba nie zjada nawet swoich gryzaków, tylko daje popis dopiero jak wracam do domu.
Ale z drugiej strony sama czuję większy komfort psychiczny zostawiając je razem :)
Zależy Alusiu jak bardzo Karmelek się nakręca na kota, bo jego ekscytacja może wyciszyć się po chwili, ale może też trwać całe spotkanie - tutaj również uzależnione jest to od kota.
Alusiu ja myślę, że spróbowac warto takiego spotkania, przecież będzie ze swoją Pańcią, która będzie czuwała nad Karmelciem :-D

Korbulowa Familia - 2012-06-21, 17:02

Oj oj oj... Ile nas tu nie było :shock:
A się działo...

24 maja Korbuleczka skończyła dwa latka :urodziny: :urodziny: niestety nie mogłam z nią być... :(

Korbson przebywała u "naszej fundacyjnej" Grażynki od 28 maja - 8 czerwca i łobuzowała z Felkiem :mrgreen: wg Grażynki była GRZECZNA 8-)

15 czerwca Carrercia dołączyła do grona dwulatek i teraz moje "dzieci" mają dwa lata psot za sobą :rotfl:

Pogoda nam sprzyja, więc jeździmy to TU to TAM :mrgreen:
Dzisiaj razem z "ciocią Justyną" wybrałyśmy się na Pogorię IV.
Poniżej przedstawiamy fotorelację :)

Pierwsza w wodzie :mrgreen:

Ciocia Justyna rzucała kamyczki, a ja je łowiłam

Czasem musiałam bardziej się rozejrzec

Hihi były też moje ulubione buziaki :lol:

Oluśka czasem zza aparatu się wyłoniła i wołała

Ale to co goldaski lubią najbardziej cieszy najbardziej

No rzuuuuuc

Podobno się zbieramy...

To lecę :!: :!: :!:

Pozdrawiamy :)

goldenek2 - 2012-06-21, 17:10

Wspaniała fotorelacja. Po prostu cudna :) :):)
Rufiakowa Amcia - 2012-06-22, 19:55

Piękne, to mało powiedziane :D
Korbulowa Familia - 2012-06-22, 20:08

Bardzo dziękujemy za ciepłe słowa :)

Ślemy pozdrowienia z dzisiejszego spaceru:

M!S!A - 2012-06-23, 10:23

Oluś a gdzie jeździcie nad wodę? możesz mi podać dokładne wskazówki dojazdu gdzieś gdzie psy mogą spokojnie pohasać po wodzie nie przeszkadzając ludziom? Tylko wiesz wytłumacz tak łopatologicznie :)
Korbulowa Familia - 2012-06-23, 11:58

Misiu jeździmy na Pogorię IV :-D

Tylko od dwóch stron, bo to jest bardzo duży zbiornik wodny i zależy od pogody.
Jak pogoda nie jest odpowiednia dla plażowania i opalania (więc ludzi jest mniej, a tym samym nie przeszkadzają psiaki) to jeździmy od strony plaży (rok temu mieliśmy tam super spotkanie z goldziakami i naszymi fundacyjnymi ludziskami - gdzie nie zdążyłaś dojechac ;) ).Jadąc w to miejsce kierujesz się S1 w stronę Pyrzowic i przy piewszym zjeździe (skrzyżowanie świetlne) na Wojkowice Kościelne skręcasz w lewo. Jedziesz jakieś 500m do znaku STOP i przecinasz drogę z pierwszeństwem przejazdu pod kątem około 75stopni (na godz. 11:00 ;) ) i jesteś za około 30 metrów na miejscu :mrgreen:
Ważne żebyś wjechała na drogę S1, a później prowadzą Cię znaki.

Od drugiej strony jeździmy jak pogoda sprzyja i wypoczywających przy plaży jest zapewno sporo. I tutaj jest dużo bliżej, ale dojazd jest troszkę bardziej skomplikowany (dla kogoś kto nie jest stąd). Podpytaj Tomka, żeby wytłumaczył Ci jak dojechać do Parku Zielona W D.G., bo później droga jest prosta. Jak znajdziesz się przy Parku (od strony Centrum Sportów Letnich) musisz jechać po prostu zgodnie z tym jak Cię droga prowadzi. Około 2,5km. Po jakiś 2,2km przejeżdzasz pod wiaduktem, następnie za około 300m przez wiadukt i za 50 m skręcasz w prawo na taki "niby parking" z wertepami. Jak wysiądziesz to musisz psiaki przez około 300m (w prawo) przeprowadzic na smyczy, bo jest sporo rolkarzy i rowerzystów i po lewej stronie jest taka świetna polanka, na której prawie nigdy nikogo nie ma :)

Zapraszamy jak coś na wspólne spacerowanie :)

M!S!A - 2012-06-23, 12:08

noo super. podoba mi się opcja numer 2 więc muszę to ogarnąć. Chociaż faktycznie możemy się któregoś dnia umówić i pojedziemy razem- tzn, ja za Tobą :) Ja pracuję w Dąbrowie ale jeszcze się nie dowiedziałam gdzie jest park Zielona.
Korbulowa Familia - 2012-07-01, 18:27

Witamy bardzo ciepło (nawet dosłownie :roll: ) wszystkich śledzących nasze losy :mrgreen:

Na wstępie mam pytanie: czy Wasze psy w te upały też tak obficie i często sikają :?:
Ja jestem zaskoczona, ponieważ jak wyjdziemy (ile by to razy dziennie nie było) to Korbka sika jakby końca nie było i co jej się dotychczas nie zdarzało, sika na krótkim (około 15-20 minutowym) spacerze nawet 3-4 razy :shock:
Ale nie zastanawiałabym się nad tym tak mocno, gdyby nie dzisiejsza poranna "niespodzianka"... Korbka zsikała się na swoje legowisko :!: :!: :!:
Wyszłam z nią wieczorem jak zawsze, po 22:00, a poranny spacer był o 7:20 (a to zdarzyło się niedługo przed porannym wyjściem). Sama nie wiem co o tym myślec... :roll:

Tak więc jak pranie legowiska trwało my udałysmy się nad Zalew Łosieński :-D

Moja pływaczka

Jak ona kocha wodę i pływanie :mrgreen: A wszystko przełamało się na pewnym fundacyjnym spacerze w Pławniowicach :mrgreen:

Moje dziecko też przeżywa okres dojrzewania i buntu 8-)

I cieszy się z psikusów ;-)

Rockowy styl (jak na koncercie haevy metal) :lol:

I tak zawsze wraca do mamusi 8-) 8-) 8-)

Czekamy niecierpliwie na wspólne spacerowanie :-)

Korbulowa Familia - 2012-07-02, 21:35

Burza= spokój w domu + panika na dworze...

Dzisiaj na porannym spacerku mój Aniołek wpadła w panikę, gdy zaczęło grzmiec :-/
Jedyne co Korbeczka zdążyła zrobic to szybkie siusiu (jeszcze przed grzmotami) i pędem do domu... :-( Udało mi się ją złapac (bo co chwilę wracała do mnie) i jak ją zapięłam to biedulka tak ciągnęła, że praktycznie na dwóch tylnych łapkach pokonała drogę powrotną :-( :-( :-(

Pora okołopołudniowa bywa ostatnio przerażająco upalna, więc dłuższe i przyjemniejsze spacerki odbywamy wieczorami :-)

Tutaj dzisiejszy spacerek w Parku Środula:

Nakręcona na piłeczkę...

Wraca na przytulanki :mrgreen:

Scoobisiowie - 2012-07-04, 07:46

Świetne fotki :mrgreen:
Korbusia wspaniale się prezentuje ale chciałabym też zobaczyć Carrercię :)
Prosimy o zdjęcia kotecka :lol:

Korbulowa Familia - 2012-07-04, 08:17

Jak miło, że o nas ktoś pamięta :-D A tym bardziej miło, że o kiciusiu :kot: :->

Z przyjemnością po pracy coś wrzucę, ale z Carrercią jest o tyle problem, że ona jest "początkującą modelką" (nie to co Korbusia :lol: ) i jak tylko słyszy pracę obiektywu, to nochalkiem smaruje po filtrze (obiektywu) ;)

Scoobisiowie - 2012-07-04, 08:26

Ma dziewczyna charrrakter :rotfl:
Może jednak da się przyłapać na figlach z Korbeczką :]

Korbulowa Familia - 2012-07-04, 19:51

Zdjęcia z zabaw mojego prywatnego zwierzyńca pojawią się najprawdopodobniej jutro, bo dzisiaj Korbusia odsypia po cudnym spacerze u Kasi z Szajbulką i Milką :-D

Króciutko z dzisiaj:

Ile zapachów :!:

Trochę wody dla ochłody

Mam koleżanki do biegania :mrgreen:

Wołają - lecimy :idea:

Tylko Goldki potrafią latac synchronicznie 8-) 8-) 8-)

Trochę prywatności na pogaduchy, wspólne wąchanie i szukanie perfum na trawie...

P.S.
Do następnego :!:

Kasia, Szajba i Milka - 2012-07-04, 20:11

Troche wody dla ochłody? Chyba błotka!! :D Olu zdjecie przecudnowne!!! Dziękujemy za spacerek
Aga_TRuficzkowa - 2012-07-04, 22:56

Korbulencja Wspaniała , tak powinnaś ją Oleńko nazywać :-) :-)
Jesteś mistrzynią fotografii, uchwycić trzy latające psy w tym samym momencie to niezła sztuka :-)

goldenek2 - 2012-07-04, 23:16

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Korbulowa Familia - 2012-07-05, 08:06

Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Dziękujemy za spacerek

Ojjj jak nam dobrze zrobił ten spacerek :) I widzieć Ciebie taką szczęśliwą - naładowałaś mi akumulatory pozytywną energią :mrgreen:

Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Korbulencja Wspaniała , tak powinnaś ją Oleńko nazywać :-) :-)

Aguś Korbuleńkę nazywam: aniołkiem, moim kochaniem, skarbem i wieloma innymi określeniami (np.: kochanym brudaskiem-śmierdziuszkiem :roll: ) Ale WSPANIAŁA, to dla niej idealny przydomek :mrgreen:

Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Jesteś mistrzynią fotografii, uchwycić trzy latające psy w tym samym momencie to niezła sztuka :-)

Heh, to wszystko zasługa modelek :mrgreen:
A tak poważnie, to po zakupie aparatu trzeba szlifować pasję, to może za hmmm... 2-3 lata coś z tych zdjęć będzie ;-)

Czekamy nadal na spacer w szerszym gronie 8-) 8-) 8-)

Korbulowa Familia - 2012-07-06, 19:03

"Dzieciaki" ostatnio nie mają ochoty na zabwę - gorąc doskwiera od rana do wieczora...

Ale wrzucam trzy wczorajsze zdjęcia koteczka :mrgreen:

Tryb "czujka" włączony 8-)

Pogadamy...

Pozdrawiamy bardzo serdecznie wszystkich czytajacych - troszkę nam smutno, bo bardzo cichutko się ostatnio na forum zrobiło :-(

goldenek2 - 2012-07-06, 19:15

Kocisko - fantazja :shock: :shock: :shock: