Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Korbulowa Familia - 2012-05-08, 08:28 U nas nic specjalnego się nie dzieje... ale to chyba dobrze
Żyjemy sobie w zgodzie i harmonii
W weekend majowy miałyśmy okazję ponownie spędzić czas wypoczynku w Zakopanem, gdzie Korbinka pozyskała serca wielu ludzi i podziw przechodniów
Być może jeszcze raz w maju uda nam się pojechać do Zakopanego na weekend, to postaram się zabrać aparat
A teraz parę zdjęć marnej jakości, bo wszystkie robione telefonem i krótki filmik z wczorajszego wieczoru
Mój brudasek dzień przed wyjazdem do Zakopanego - dobrze, że przed kąpielą była
A tak sobie Korbusia leży przy mnie, kiedy wieczorkami czytamy
Pozdrawiamy!!Rufiakowa Amcia - 2012-05-08, 09:36 Widzę, że Korbula doskonale wyczuwa trendy tej wiosny i przyodziewa się w kolor błotny, jak ta lala Jakby jeszcze dopiąć jej ten piękny "kwiat we włosy", który kiedyś prezentowała, to już kreacja balowa Karmelowa Alusia - 2012-05-08, 18:03 a propos....http://www.youtube.com/watch?v=mu7ifiKlbNY...
podobno "W tym największy jest ambaras ,zeby dwoje chciało na raz.."
I tu nasunął mi się pewien pomysł....Musze tylko pogadac z Karmelem co o tym sadzi.Moze skoro nie mozemy mieć drugiego pieska ,a relacje kocio -psie Karmela uległy poprawie to moze by mu tak kotek do towarzystwa????Korbulowa Familia - 2012-05-09, 11:16
Karmelowa Alusia napisał/a:
I tu nasunął mi się pewien pomysł....Musze tylko pogadac z Karmelem co o tym sadzi.Moze skoro nie mozemy mieć drugiego pieska ,a relacje kocio -psie Karmela uległy poprawie to moze by mu tak kotek do towarzystwa????
Alusiu, na co dzień wcale nie jest tak sielsko-anielsko
Rzadko kiedy mają ochotę razem psocić, ale takie wieczory to istny miód na moje serce
Korbusia bywa przy tych ciepłych dniach dostatecznie zmęczona spacerami okołopołudniowymi, więc później jest najczęściej niewzruszona na zaczepki Carrerci.
Ale jak się ganiają to "cyrk na kółkach", a do tego jakie konspiracje potrafią zawrzeć żeby mnie wyrolować Karmelowa Alusia - 2012-05-09, 11:38 I tego saleństwa mi własnie brakuje.Z braku towarzytwa Karmel bawi sie tylko na dworze ,z napotkanymi psami .W domu siedzi dłiugo sam i po prostu spi.Moze to i dobrze ,bo przez cały dzień nabiera sił na wieczorne spacerki ,ale tak mi go żal ,ze jest sam w domu ,ze musze cos z tym zrobić....Moja córka zaadoptowała kotka z fundacji Viva ,moze tak zaryzykujemy spotkanie...zobaczymy.Jedynę ,czego sie boje to nadmiernej ekscytacji Karmela ,które odbijaja sie na jego zdrowiu fizycznym ,ale chyba jedno spotkanie oko-w oko w domu nie zaszkodziKorbulowa Familia - 2012-05-09, 11:44 U mnie "dzieciaki" szaleją zazwyczaj wieczorem przed pójściem spać, a jak mnie nie ma (bo pracuję), to przesypiają... Nieraz do tego stopnia, że Korba nie zjada nawet swoich gryzaków, tylko daje popis dopiero jak wracam do domu.
Ale z drugiej strony sama czuję większy komfort psychiczny zostawiając je razem
Zależy Alusiu jak bardzo Karmelek się nakręca na kota, bo jego ekscytacja może wyciszyć się po chwili, ale może też trwać całe spotkanie - tutaj również uzależnione jest to od kota.
Alusiu ja myślę, że spróbowac warto takiego spotkania, przecież będzie ze swoją Pańcią, która będzie czuwała nad Karmelciem Korbulowa Familia - 2012-06-21, 17:02 Oj oj oj... Ile nas tu nie było
A się działo...
24 maja Korbuleczka skończyła dwa latka niestety nie mogłam z nią być...
Korbson przebywała u "naszej fundacyjnej" Grażynki od 28 maja - 8 czerwca i łobuzowała z Felkiem wg Grażynki była GRZECZNA
15 czerwca Carrercia dołączyła do grona dwulatek i teraz moje "dzieci" mają dwa lata psot za sobą
Pogoda nam sprzyja, więc jeździmy to TU to TAM
Dzisiaj razem z "ciocią Justyną" wybrałyśmy się na Pogorię IV.
Poniżej przedstawiamy fotorelację
Pierwsza w wodzie
Ciocia Justyna rzucała kamyczki, a ja je łowiłam
Czasem musiałam bardziej się rozejrzec
Hihi były też moje ulubione buziaki
Oluśka czasem zza aparatu się wyłoniła i wołała
Ale to co goldaski lubią najbardziej cieszy najbardziej
No rzuuuuuc
Podobno się zbieramy...
To lecę
Pozdrawiamy goldenek2 - 2012-06-21, 17:10 Wspaniała fotorelacja. Po prostu cudna :):)Rufiakowa Amcia - 2012-06-22, 19:55 Piękne, to mało powiedziane Korbulowa Familia - 2012-06-22, 20:08 Bardzo dziękujemy za ciepłe słowa
Ślemy pozdrowienia z dzisiejszego spaceru:
M!S!A - 2012-06-23, 10:23 Oluś a gdzie jeździcie nad wodę? możesz mi podać dokładne wskazówki dojazdu gdzieś gdzie psy mogą spokojnie pohasać po wodzie nie przeszkadzając ludziom? Tylko wiesz wytłumacz tak łopatologicznie Korbulowa Familia - 2012-06-23, 11:58 Misiu jeździmy na Pogorię IV
Tylko od dwóch stron, bo to jest bardzo duży zbiornik wodny i zależy od pogody.
Jak pogoda nie jest odpowiednia dla plażowania i opalania (więc ludzi jest mniej, a tym samym nie przeszkadzają psiaki) to jeździmy od strony plaży (rok temu mieliśmy tam super spotkanie z goldziakami i naszymi fundacyjnymi ludziskami - gdzie nie zdążyłaś dojechac ).Jadąc w to miejsce kierujesz się S1 w stronę Pyrzowic i przy piewszym zjeździe (skrzyżowanie świetlne) na Wojkowice Kościelne skręcasz w lewo. Jedziesz jakieś 500m do znaku STOP i przecinasz drogę z pierwszeństwem przejazdu pod kątem około 75stopni (na godz. 11:00 ) i jesteś za około 30 metrów na miejscu
Ważne żebyś wjechała na drogę S1, a później prowadzą Cię znaki.
Od drugiej strony jeździmy jak pogoda sprzyja i wypoczywających przy plaży jest zapewno sporo. I tutaj jest dużo bliżej, ale dojazd jest troszkę bardziej skomplikowany (dla kogoś kto nie jest stąd). Podpytaj Tomka, żeby wytłumaczył Ci jak dojechać do Parku Zielona W D.G., bo później droga jest prosta. Jak znajdziesz się przy Parku (od strony Centrum Sportów Letnich) musisz jechać po prostu zgodnie z tym jak Cię droga prowadzi. Około 2,5km. Po jakiś 2,2km przejeżdzasz pod wiaduktem, następnie za około 300m przez wiadukt i za 50 m skręcasz w prawo na taki "niby parking" z wertepami. Jak wysiądziesz to musisz psiaki przez około 300m (w prawo) przeprowadzic na smyczy, bo jest sporo rolkarzy i rowerzystów i po lewej stronie jest taka świetna polanka, na której prawie nigdy nikogo nie ma
Zapraszamy jak coś na wspólne spacerowanie M!S!A - 2012-06-23, 12:08 noo super. podoba mi się opcja numer 2 więc muszę to ogarnąć. Chociaż faktycznie możemy się któregoś dnia umówić i pojedziemy razem- tzn, ja za Tobą Ja pracuję w Dąbrowie ale jeszcze się nie dowiedziałam gdzie jest park Zielona.Korbulowa Familia - 2012-07-01, 18:27 Witamy bardzo ciepło (nawet dosłownie ) wszystkich śledzących nasze losy
Na wstępie mam pytanie: czy Wasze psy w te upały też tak obficie i często sikają
Ja jestem zaskoczona, ponieważ jak wyjdziemy (ile by to razy dziennie nie było) to Korbka sika jakby końca nie było i co jej się dotychczas nie zdarzało, sika na krótkim (około 15-20 minutowym) spacerze nawet 3-4 razy
Ale nie zastanawiałabym się nad tym tak mocno, gdyby nie dzisiejsza poranna "niespodzianka"... Korbka zsikała się na swoje legowisko
Wyszłam z nią wieczorem jak zawsze, po 22:00, a poranny spacer był o 7:20 (a to zdarzyło się niedługo przed porannym wyjściem). Sama nie wiem co o tym myślec...
Tak więc jak pranie legowiska trwało my udałysmy się nad Zalew Łosieński
Moja pływaczka
Jak ona kocha wodę i pływanie A wszystko przełamało się na pewnym fundacyjnym spacerze w Pławniowicach
Moje dziecko też przeżywa okres dojrzewania i buntu
I cieszy się z psikusów
Rockowy styl (jak na koncercie haevy metal)
I tak zawsze wraca do mamusi
Czekamy niecierpliwie na wspólne spacerowanie Korbulowa Familia - 2012-07-02, 21:35 Burza= spokój w domu + panika na dworze...
Dzisiaj na porannym spacerku mój Aniołek wpadła w panikę, gdy zaczęło grzmiec
Jedyne co Korbeczka zdążyła zrobic to szybkie siusiu (jeszcze przed grzmotami) i pędem do domu... Udało mi się ją złapac (bo co chwilę wracała do mnie) i jak ją zapięłam to biedulka tak ciągnęła, że praktycznie na dwóch tylnych łapkach pokonała drogę powrotną
Pora okołopołudniowa bywa ostatnio przerażająco upalna, więc dłuższe i przyjemniejsze spacerki odbywamy wieczorami
Tutaj dzisiejszy spacerek w Parku Środula:
Nakręcona na piłeczkę...
Wraca na przytulanki Scoobisiowie - 2012-07-04, 07:46 Świetne fotki
Korbusia wspaniale się prezentuje ale chciałabym też zobaczyć Carrercię
Prosimy o zdjęcia kotecka Korbulowa Familia - 2012-07-04, 08:17 Jak miło, że o nas ktoś pamięta A tym bardziej miło, że o kiciusiu
Z przyjemnością po pracy coś wrzucę, ale z Carrercią jest o tyle problem, że ona jest "początkującą modelką" (nie to co Korbusia ) i jak tylko słyszy pracę obiektywu, to nochalkiem smaruje po filtrze (obiektywu) Scoobisiowie - 2012-07-04, 08:26 Ma dziewczyna charrrakter
Może jednak da się przyłapać na figlach z Korbeczką Korbulowa Familia - 2012-07-04, 19:51 Zdjęcia z zabaw mojego prywatnego zwierzyńca pojawią się najprawdopodobniej jutro, bo dzisiaj Korbusia odsypia po cudnym spacerze u Kasi z Szajbulką i Milką
Króciutko z dzisiaj:
Ile zapachów
Trochę wody dla ochłody
Mam koleżanki do biegania
Wołają - lecimy
Tylko Goldki potrafią latac synchronicznie
Trochę prywatności na pogaduchy, wspólne wąchanie i szukanie perfum na trawie...
P.S.
Do następnego Kasia, Szajba i Milka - 2012-07-04, 20:11 Troche wody dla ochłody? Chyba błotka!! Olu zdjecie przecudnowne!!! Dziękujemy za spacerekAga_TRuficzkowa - 2012-07-04, 22:56 Korbulencja Wspaniała , tak powinnaś ją Oleńko nazywać
Jesteś mistrzynią fotografii, uchwycić trzy latające psy w tym samym momencie to niezła sztuka goldenek2 - 2012-07-04, 23:16 Korbulowa Familia - 2012-07-05, 08:06
Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Dziękujemy za spacerek
Ojjj jak nam dobrze zrobił ten spacerek I widzieć Ciebie taką szczęśliwą - naładowałaś mi akumulatory pozytywną energią
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Korbulencja Wspaniała , tak powinnaś ją Oleńko nazywać
Aguś Korbuleńkę nazywam: aniołkiem, moim kochaniem, skarbem i wieloma innymi określeniami (np.: kochanym brudaskiem-śmierdziuszkiem ) Ale WSPANIAŁA, to dla niej idealny przydomek
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Jesteś mistrzynią fotografii, uchwycić trzy latające psy w tym samym momencie to niezła sztuka
Heh, to wszystko zasługa modelek
A tak poważnie, to po zakupie aparatu trzeba szlifować pasję, to może za hmmm... 2-3 lata coś z tych zdjęć będzie
Czekamy nadal na spacer w szerszym gronieKorbulowa Familia - 2012-07-06, 19:03 "Dzieciaki" ostatnio nie mają ochoty na zabwę - gorąc doskwiera od rana do wieczora...
Ale wrzucam trzy wczorajsze zdjęcia koteczka
Tryb "czujka" włączony
Pogadamy...
Pozdrawiamy bardzo serdecznie wszystkich czytajacych - troszkę nam smutno, bo bardzo cichutko się ostatnio na forum zrobiło goldenek2 - 2012-07-06, 19:15 Kocisko - fantazja