Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39
Ewa i Cindy - 2012-07-07, 00:24 okres urlopowy się zaczał więc to pewnie na chwilkę wyciszyło forum
ale są jeszcze czujni
Kotek pierwsza klasa.. chętnie bym z nim pogadała miau miau...Karmelowa Alusia - 2012-07-07, 09:23 Śliczny ten Twój kocurek Olu ,szkoda ,że nie uchwyciłam jaką reakcję wywołał u Karmela....było strzyżenie uszami ,kręcenie głową i ostrzegawcze parsknięcie...,a na końcu przysiad z szczeknięciem Rufiakowa Amcia - 2012-07-07, 13:34 Jaaaaa, jak ja wcześniej mogłam nie zauważyć TAKICH oczu?! Hipnotyczna Carrercia!
No i synchroniczne latanie- mega wyższa szkoła jazdy (latania znaczy się )Korbulowa Familia - 2012-07-07, 17:04
Karmelowa Alusia napisał/a:
Śliczny ten Twój kocurek Olu ,szkoda ,że nie uchwyciłam jaką reakcję wywołał u Karmela....było strzyżenie uszami ,kręcenie głową i ostrzegawcze parsknięcie...,a na końcu przysiad z szczeknięciem
Hehe moja wyobraźnia dała się ponieśc i śmiałam się na samo wyobrażenie zachowania Karmelka Grażka i Feliks - 2012-07-08, 07:41 Olu zdjęcia po prostu rządzą ! Super razem spędzacie czas.
Czekam tylko aż coś się wyjaśni z łapką Felka i chętnie wybralibyśmy się nad jakaś wode z Wami
A kociaka to masz cudownego.O takim właśnie zawsze marzyłam.
Śle głaski dla Korbci Korbulowa Familia - 2012-07-08, 07:55
Grażka425 napisał/a:
Czekam tylko aż coś się wyjaśni z łapką Felka i chętnie wybralibyśmy się nad jakaś wode z Wami
Baaaaaaaardzo chętnie
Czekamy w takim razie z niecierpliwością na leczenie łapeczki i dalsze konsultacje padaczki - smutno
Grażka425 napisał/a:
A kociaka to masz cudownego.O takim właśnie zawsze marzyłam.
Dziękuję
Grażka425 napisał/a:
Śle głaski dla Korbci
Przekazane!!! Korbulowa Familia - 2012-07-08, 20:40 Dzisiejsza niedziela obfitowała w wiele atrakcji - na szczęście niektóre (jak miniona burza i nawałnica z gradem ) ominęły Korbeczkę
Staramy się chłodzic jak tylko możemy. Korbeczka w domu korzysta z wentylatora
A na spacery w miarę mozliwości wybieramy takie miejsca, gdzie znajduje się woda - nie zawsze czysta i pachnąca
Dzisiaj ominęłyśmy akweny wodne i publiczne zbiorniki wodne. Wybrałyśmy sie na spacer do Parku Środula
Mój prywatny CHAMPION
Patyczkowa Lady
"... bo żeby szczęśliwą żyć - trzeba wolną być..."
Polowanie na patyka
Nadal czuję "zapachy" tegoż mokradła
"Gadam, latam, pełny serwis"
Ehhh... Odrobinę zmęczona
Pozdrawiamy Scoobisiowie - 2012-07-08, 21:02 Ale fajna dziewczyna z tej Korbeczki
Dzięki za zdjęcia kocicy, śliczna jest a grzeczna pewnie tylko jak śpi Korbulowa Familia - 2012-07-20, 16:55 Witamy serdecznie wszystkich odwiedzających wątek Korbusi
Właśnie wróciłyśmy z mini urlopu, podczas którego cieszyłyśmy się wraz z moim Tatą okolicami Żywca i wspaniałymi urokami górskiej natury
Bardzo przeżywałyśmy okrutną wiadomość o przejściu za Tęczowy Most "fundacyjnego brata" - Boryska
Po takich wiadomościach człowiek przypomina sobie, jak wielkim szczęściem jest obdarzony mogąc cieszyć się dniami z ukochanymi czterołapami...
Postanowiliśmy nie marnować magicznych chwil:
Korbusia bardzo szybko się zadomowiła znajdując ulubione "zabawki"
Góry, lasy i odrobina wody to idealna kompozycja do zdjęć naszych pięknych Złoteczek, więc rozpoczynam cykl zdjęć pt.: "leśna nimfa"
Tutaj prędzej "potwór z bagien"
Po kilkugodzinnych spacerach po górach trzeba było odpoczywać, ale... Korbusi to nie w głowie - ona musiała być w centrum uwagi
Każdy dzień obfitował w spacery po nieznanych terenach.
Poniżej przedstawiony obrazuje króciutką wycieczkę nad Jezioro Żywieckie...
Niestety pozostajemy zniesmaczeni zanieczyszczeiami takiego słynnego obiektu wodno-turystycznego
Spotkane przypadkiem
Dla wyrównania wrażeń estetycznych czekały nas wycieczki po polach, przy lasach, gdzie napotykaliśmy sarenki (niestety nieuchwytne dla mojego aparatu ).
Uwierzcie, że ta kolorystyka (bajkowa) jest absolutnie naturalna!!!
I ostatni spacerek przed odjazdem...
Z żalem pozostaje wspominać goldenek2 - 2012-07-20, 18:09 No piękne M!S!A - 2012-07-20, 18:14 ale miałyście wspaniały urlop- po samych zdjęciach zazdroszczę Korbulowa Familia - 2012-07-20, 19:27 Misiu jak coś to mam telefon do właścicieli domku (to tylko 95km od nas), a psy są tam mile widziane i absolutnie w swoim żywiole
Nigdy nie widziałam Korbulencji wpatrującej się w nocy za poruszającymi światłami oddalonych w dole samochodów - bezcenny widok fascynacji nieznanym Korbulowa Familia - 2012-07-21, 09:02 Wczoraj bardzo późnym wieczorem, przed spacerkiem z Korbusią otrzymałam przesyłkę, którą podczas mojej nieobecności odebrała dla mnie sąsiadka
Teraz po spacerku z Korbelką i śniadanku zatapiam się w swoją drugą pasję - czytanie - z wspaniałym kubkiem, z którego kawa lub herbata będą smakowały jeszcze lepiej
P.S.
A może powinnam napisać: dzięki któremu degustacja książek będzie jeszcze wyborniejsza
Monia bardzo dziękuję Rufiakowa Amcia - 2012-07-27, 18:57 Nie przestaje mnie zadziwiać ta gibka szprycha. Leśna nimfa, potwór z bagien, królowa rozbójników i sportsmenka. I modelka Olu, masz Ci oko do Korbuli Korbulowa Familia - 2012-07-27, 19:17 Hehe dziękujemy Amelko jak zawsze za miłe słowa
I cicho liczymy na to, że będzie nam dane sie spotkać na najblizszym zjeździe? Monia i Larsik - 2012-07-27, 20:30 bardzo się cieszę, że kubek dotarł w całości smacznego i wybornego czytania dziękujemy za pomoc Laluni
miziaki dla Korbuli - rasowa fotomodelka Rufiakowa Amcia - 2012-07-27, 23:53 Oj, mam z tymi zjazdami wieczny trudny orzech do zgryzienia, ale ciąglę liczę, że w końcu się uda poznać te wszystkie moje kochane pyszczaki Korbulowa Familia - 2012-08-07, 08:06 Ehhh... I znowu Korbcia nie dała mi spać w nocy.
Początkowo troszkę dyszała podczas burzy, a następnie niestety pojawiła się nagła potrzeba skorzystania z trawnika - o 3:30 - kolejna biegunka nocna.
Podałam jej od razu stoperan i zadziałało - czy już zwalczyło? - nie wiem, ale na porannym spacerze objawy minęły.
Miałyśmy podczas szczepienia, które planujemy wykonać w niedzielę, zrobić kompletne badania krwi (również te na trzustkę), ale mając na uwadze najbardziej wiarygodny obraz badań zmuszone jesteśmy wykonać je w tygodniu w godz. 9-16:00. Obecnie, kiedy pracuję po 13h musimy z badaniami się wstrzymać do około 20. sierpnia.
Mam nadzieję, że wyniki znajdą przyczynę, którą będziemy mogły w odpowiedni sposób zwalczyć, bo to jest męczące, szczególnie dla mojej krówki-kremówki Wiki Megulowa - 2012-08-07, 08:45 Biedna Korbusia
U Megi też biegunki pojawiały się bardzo często, czasami bez przyczyny. Zrobiliśmy badania kału - nic. Dopiero po badaniach na trzustkę wszystko się wyjaśniło. Wyszło, że trzustka jest podrażniona. Od kiedy jesteśmy na karmie dla trzustkowców wszystko jest okay
Mam nadzieję, że i Wy także dowiecie sie co jest źródłem problemów, bo najgorsze jest właśnie to czekanie i domyślanie się, co jest przyczyną.
Pozdrawiam i miziam Kobrulcię,
Wiktoria Kasia, Szajba i Milka - 2012-08-11, 20:20 Olusieńko i Korbuleńko. Bardzo dzięujemy za- jak zwykle- przemiły spacer. Psy jak zwykle ubłocone do granic możliwości Czekam na fotki Korbulowa Familia - 2012-08-11, 21:18 Kasiula my też dziękujemy Satysfakcjonująco wyczerpane przedstawiamy mini-fotorelację
"Zadziory"
"Babskie ploty"
I moja laluna Wiki Megulowa - 2012-08-12, 11:22 Piękne zdjęcia a jakie szaleństwa
aleee co tak mało? Czekamy na więcej Korbulowa Familia - 2012-08-14, 07:42 Kiedy dzieci się nudzą - czyli dzisiejszy poranek http://www.youtube.com/watch?v=YzpRrk3QN24Jerzy Kora - 2012-08-14, 22:11 Dobrze sobie radzą . Jak to pies z kotem. Korbulowa Familia - 2012-08-16, 09:35 Wczoraj w świetnym towarzystwie odbyłam spacerek z Korbeczką na Pogorii IV
Byłyśmy tak zmęczone po 4h spacerowania, pływania, tańców, hulańców i swawoli, że zgrałam na imageshacka jedynie dwa zdjęcia
Ale uwierzcie - było czego zazdrościć