To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KORBA ma już dom w Sosnowcu - 39

Ewa i Cindy - 2012-07-07, 00:24

okres urlopowy się zaczał więc to pewnie na chwilkę wyciszyło forum :)
ale są jeszcze czujni :)
Kotek pierwsza klasa.. chętnie bym z nim pogadała :) miau miau...

Karmelowa Alusia - 2012-07-07, 09:23

Śliczny ten Twój kocurek Olu ,szkoda ,że nie uchwyciłam jaką reakcję wywołał u Karmela....było strzyżenie uszami ,kręcenie głową i ostrzegawcze parsknięcie...,a na końcu przysiad z szczeknięciem :shock: :shock: :shock:
Rufiakowa Amcia - 2012-07-07, 13:34

:shock: Jaaaaa, jak ja wcześniej mogłam nie zauważyć TAKICH oczu?! Hipnotyczna Carrercia!

No i synchroniczne latanie- mega wyższa szkoła jazdy (latania znaczy się ;) )

Korbulowa Familia - 2012-07-07, 17:04

Karmelowa Alusia napisał/a:
Śliczny ten Twój kocurek Olu ,szkoda ,że nie uchwyciłam jaką reakcję wywołał u Karmela....było strzyżenie uszami ,kręcenie głową i ostrzegawcze parsknięcie...,a na końcu przysiad z szczeknięciem :shock: :shock: :shock:

Hehe moja wyobraźnia dała się ponieśc i śmiałam się na samo wyobrażenie zachowania Karmelka :lol:

Grażka i Feliks - 2012-07-08, 07:41

Olu zdjęcia po prostu rządzą ! :) Super razem spędzacie czas.

Czekam tylko aż coś się wyjaśni z łapką Felka i chętnie wybralibyśmy się nad jakaś wode z Wami :)

A kociaka to masz cudownego.O takim właśnie zawsze marzyłam.

Śle głaski dla Korbci :-)

Korbulowa Familia - 2012-07-08, 07:55

Grażka425 napisał/a:

Czekam tylko aż coś się wyjaśni z łapką Felka i chętnie wybralibyśmy się nad jakaś wode z Wami :)

Baaaaaaaardzo chętnie :!:
Czekamy w takim razie z niecierpliwością na leczenie łapeczki i dalsze konsultacje padaczki - smutno :-(

Grażka425 napisał/a:
A kociaka to masz cudownego.O takim właśnie zawsze marzyłam.

Dziękuję :oops:

Grażka425 napisał/a:
Śle głaski dla Korbci :-)

Przekazane!!! :mrgreen:

Korbulowa Familia - 2012-07-08, 20:40

Dzisiejsza niedziela obfitowała w wiele atrakcji - na szczęście niektóre (jak miniona burza i nawałnica z gradem :shock: :shock: :shock: ) ominęły Korbeczkę :)

Staramy się chłodzic jak tylko możemy. Korbeczka w domu korzysta z wentylatora 8-)
A na spacery w miarę mozliwości wybieramy takie miejsca, gdzie znajduje się woda - nie zawsze czysta i pachnąca :roll:

Dzisiaj ominęłyśmy akweny wodne i publiczne zbiorniki wodne. Wybrałyśmy sie na spacer do Parku Środula :-D

Mój prywatny CHAMPION :mrgreen:

Patyczkowa Lady

"... bo żeby szczęśliwą żyć - trzeba wolną być..."

Polowanie na patyka

Nadal czuję "zapachy" tegoż mokradła :evil:

"Gadam, latam, pełny serwis" :mrgreen:

Ehhh... Odrobinę zmęczona ;-)

Pozdrawiamy :)

Scoobisiowie - 2012-07-08, 21:02

Ale fajna dziewczyna z tej Korbeczki :rotfl:
Dzięki za zdjęcia kocicy, śliczna jest a grzeczna pewnie tylko jak śpi :mrgreen:

Korbulowa Familia - 2012-07-20, 16:55

Witamy serdecznie wszystkich odwiedzających wątek Korbusi :)
Właśnie wróciłyśmy z mini urlopu, podczas którego cieszyłyśmy się wraz z moim Tatą okolicami Żywca i wspaniałymi urokami górskiej natury :mrgreen:

Bardzo przeżywałyśmy okrutną wiadomość o przejściu za Tęczowy Most "fundacyjnego brata" - Boryska :cry:
Po takich wiadomościach człowiek przypomina sobie, jak wielkim szczęściem jest obdarzony mogąc cieszyć się dniami z ukochanymi czterołapami...

Postanowiliśmy nie marnować magicznych chwil:

Korbusia bardzo szybko się zadomowiła znajdując ulubione "zabawki"

Góry, lasy i odrobina wody to idealna kompozycja do zdjęć naszych pięknych Złoteczek, więc rozpoczynam cykl zdjęć pt.: "leśna nimfa" ;)

Tutaj prędzej "potwór z bagien" :P

Po kilkugodzinnych spacerach po górach trzeba było odpoczywać, ale... Korbusi to nie w głowie - ona musiała być w centrum uwagi :rotfl:

Każdy dzień obfitował w spacery po nieznanych terenach.
Poniżej przedstawiony obrazuje króciutką wycieczkę nad Jezioro Żywieckie...
Niestety pozostajemy zniesmaczeni zanieczyszczeiami takiego słynnego obiektu wodno-turystycznego :-/

Spotkane przypadkiem ;)

Dla wyrównania wrażeń estetycznych czekały nas wycieczki po polach, przy lasach, gdzie napotykaliśmy sarenki (niestety nieuchwytne dla mojego aparatu :( ).

Uwierzcie, że ta kolorystyka (bajkowa) jest absolutnie naturalna!!! :shock:

I ostatni spacerek przed odjazdem... :)

Z żalem pozostaje wspominać :->

goldenek2 - 2012-07-20, 18:09

No piękne :)
M!S!A - 2012-07-20, 18:14

ale miałyście wspaniały urlop- po samych zdjęciach zazdroszczę :)
Korbulowa Familia - 2012-07-20, 19:27

Misiu jak coś to mam telefon do właścicieli domku (to tylko 95km od nas), a psy są tam mile widziane i absolutnie w swoim żywiole :mrgreen:

Nigdy nie widziałam Korbulencji wpatrującej się w nocy za poruszającymi światłami oddalonych w dole samochodów - bezcenny widok fascynacji nieznanym ;)

Korbulowa Familia - 2012-07-21, 09:02

Wczoraj bardzo późnym wieczorem, przed spacerkiem z Korbusią otrzymałam przesyłkę, którą podczas mojej nieobecności odebrała dla mnie sąsiadka :mrgreen:

Teraz po spacerku z Korbelką i śniadanku zatapiam się w swoją drugą pasję - czytanie - z wspaniałym kubkiem, z którego kawa lub herbata będą smakowały jeszcze lepiej :mrgreen:

P.S.
A może powinnam napisać: dzięki któremu degustacja książek będzie jeszcze wyborniejsza :->

Monia bardzo dziękuję :kwiatek:

Rufiakowa Amcia - 2012-07-27, 18:57

Nie przestaje mnie zadziwiać ta gibka szprycha. Leśna nimfa, potwór z bagien, królowa rozbójników i sportsmenka. I modelka :D Olu, masz Ci oko do Korbuli :D
Korbulowa Familia - 2012-07-27, 19:17

Hehe dziękujemy Amelko jak zawsze za miłe słowa :)
I cicho liczymy na to, że będzie nam dane sie spotkać na najblizszym zjeździe? :->

Monia i Larsik - 2012-07-27, 20:30

bardzo się cieszę, że kubek dotarł w całości :mrgreen: smacznego i wybornego czytania :rotfl: dziękujemy za pomoc Laluni :kwiatek:

miziaki dla Korbuli - rasowa fotomodelka :rotfl:

Rufiakowa Amcia - 2012-07-27, 23:53

Oj, mam z tymi zjazdami wieczny trudny orzech do zgryzienia, ale ciąglę liczę, że w końcu się uda poznać te wszystkie moje kochane pyszczaki :)
Korbulowa Familia - 2012-08-07, 08:06

Ehhh... I znowu Korbcia nie dała mi spać w nocy.

Początkowo troszkę dyszała podczas burzy, a następnie niestety pojawiła się nagła potrzeba skorzystania z trawnika - o 3:30 :-/ - kolejna biegunka nocna.

Podałam jej od razu stoperan i zadziałało - czy już zwalczyło? - nie wiem, ale na porannym spacerze objawy minęły.

Miałyśmy podczas szczepienia, które planujemy wykonać w niedzielę, zrobić kompletne badania krwi (również te na trzustkę), ale mając na uwadze najbardziej wiarygodny obraz badań zmuszone jesteśmy wykonać je w tygodniu w godz. 9-16:00. Obecnie, kiedy pracuję po 13h musimy z badaniami się wstrzymać do około 20. sierpnia.
Mam nadzieję, że wyniki znajdą przyczynę, którą będziemy mogły w odpowiedni sposób zwalczyć, bo to jest męczące, szczególnie dla mojej krówki-kremówki :-(

Wiki Megulowa - 2012-08-07, 08:45

Biedna Korbusia :cry:
U Megi też biegunki pojawiały się bardzo często, czasami bez przyczyny. Zrobiliśmy badania kału - nic. Dopiero po badaniach na trzustkę wszystko się wyjaśniło. Wyszło, że trzustka jest podrażniona. Od kiedy jesteśmy na karmie dla trzustkowców wszystko jest okay :)

Mam nadzieję, że i Wy także dowiecie sie co jest źródłem problemów, bo najgorsze jest właśnie to czekanie i domyślanie się, co jest przyczyną.

Pozdrawiam i miziam Kobrulcię,
Wiktoria :)

Kasia, Szajba i Milka - 2012-08-11, 20:20

Olusieńko i Korbuleńko. Bardzo dzięujemy za- jak zwykle- przemiły spacer. Psy jak zwykle ubłocone do granic możliwości :D Czekam na fotki :D
Korbulowa Familia - 2012-08-11, 21:18

Kasiula my też dziękujemy :kwiatek: Satysfakcjonująco wyczerpane przedstawiamy mini-fotorelację ;)

"Zadziory" 8-)

"Babskie ploty" :mrgreen:

I moja laluna :-D

Wiki Megulowa - 2012-08-12, 11:22

Piękne zdjęcia :serce: a jakie szaleństwa :mrgreen:

aleee co tak mało? Czekamy na więcej ;-)

Korbulowa Familia - 2012-08-14, 07:42

Kiedy dzieci się nudzą - czyli dzisiejszy poranek :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=YzpRrk3QN24

Jerzy Kora - 2012-08-14, 22:11

Dobrze sobie radzą :) . Jak to pies z kotem. :mrgreen:
Korbulowa Familia - 2012-08-16, 09:35

Wczoraj w świetnym towarzystwie odbyłam spacerek z Korbeczką na Pogorii IV :)
Byłyśmy tak zmęczone po 4h spacerowania, pływania, tańców, hulańców i swawoli, że zgrałam na imageshacka jedynie dwa zdjęcia :P
Ale uwierzcie - było czego zazdrościć :mrgreen: