Suri przebywa na okresie obserwacji w domu, który zgłosił się do ewentualnej adopcji. Niestety są niewielkie incydenty z powodu, których nadal nie wiemy czy Suri nie wróci do hoteliku... Czekamy na kontakt i decyzje .
Basiu minęło od tej wiadomości 2 tygodnie, czy jest coś nowego w sprawie Surinki EWA INGA - 2012-01-30, 11:29 Iwonko na razie nie mamy żadnych konkretnych informacji , jak tylko coś będziemy wiedzieć od razu napiszę .Iwona Kalinowsk - 2012-01-30, 11:35 Dzięki Ewuś EWA INGA - 2012-01-30, 13:09 Nie było informacji ale już są
Jestem po rozmowie z mamą Pani Iwonki i na razie stanęło na tym że dla Suri będą domem tymczasowy . Na razie Suri zachowuje się grzecznie kaganiec ma tylko zakładany ja sa goście lub dzieci , bardzo lubi tatę Pani Iwonki i też z nim śpi Suri również śpi razem z kotem Surina była również w drugiej posiadłości , wylatała się na polu i miała zapoznanie z koniem .Biega sobie również po ogródku u Pani Iwonki .To na razie na tyle , myślę że to są dobre wiadomości goldenek2 - 2012-01-30, 14:41 Jest zatem szansa .... trzeba myśleć pozytywnie Iwona Kalinowsk - 2012-01-30, 15:55 Tak Ewunia, to są dobre wiadomości, bardzo się cieszę, może jednak się ułoży to pieskie życie Surinki EWA INGA - 2012-01-30, 17:57 Tak Beatko każdą szansę trzeba wykorzystać , nie wyobrażam sobie tego inaczej Iwonko mam nadzieję że to już będzie koniec wędrówki Suri i ona też znajdzie już na zawsze swoją przystań .Bo bez wątpienia Surinka potrafi zawładnąć każdego sercem i jest prze kochana Iwona Kalinowsk - 2012-01-30, 18:28 Wiem o tym i bardzo bym sobie i jej życzyła, aby wreszcie znalazła ten swój wymarzony domek, kochanych ludzi wokół niej i oby zdrówko Surince dopisywało - już dość się maleństwo nacierpiała - mocno w to wierzę
P.S. A co do zawładnięcia serca, to wiem coś o tym - moje trzyma mocno do tej pory Warna - 2012-01-30, 19:00 Ewuniu, to są wreszcie dla mnie dobre wiadomości tego dnia. Bo reszta dzisiaj nie była dla mnie łaskawa.Marcina I LOBO - 2012-01-30, 22:07 To teraz trzymam kciuki za rozkwit tej miłosci Warna - 2012-02-06, 14:02 Ewuniu, masz może jakieś nowe informacje o Surince?EWA INGA - 2012-02-10, 20:58 U Suri jest wszystko w porządku , miałam sie teraz spotkać z Panią Iwoną i Surinką jednak z powodu wyjazdu wszystko sie przesunęło . Z tego co wiem Surinka czuje sie dobrze na razie nie ma nawrotu allergi , leczenie jest cały czas kontynuowane . Surina zachowuje sie dość poprawnie ostatnio tylko coś próbowała zawładnąć kanapą i pokazała Pani Becie zęby , oprócz tego incydentu wszystko ok . Marcina I LOBO - 2012-02-26, 17:00 Surinko.Jest na tym Forum duzo osób,którzy interesuja sie Twoim losem,ale nie wypytujemy sie , bo Ewcia napisała ,że jak bedzie coś ciekawego sie działo w Twoim zyciu to będzie nas informowaći.
Pamietaj ,ze nie zapomnielismy o Tobie Barbara - 2012-02-26, 20:27 I baardzo dziękujemy za dobre myśli kierowane w stronę Suri. Na razie Suri czuje się bardzo dobrze, jej skóra wygląda bardzo dobrze. Zachowanie też jest ok. Nadal obecny opiekun jest DT dla suni. Nie wiemy czy kiedyś zdecyduje się na adopcję ale i tak to ogromnie dużo dla Suri. Ma dom, kochających ludzi, ciepło
Karmę zamawiamy wciąż specjalną i tak już będzie zawsze Marcina I LOBO - 2012-02-26, 21:55 To bardzo dobre wieści.Dzieki Basiu za nie.Suri to dla mnie taki ''nieoszlifowany diamencik''. Dzieki ludziom którzy nad nim pracują, z kazdym dnie nabiera wiekszego blasku.Ewa Albrecht - 2012-04-01, 15:11 Witam, ostatni wpis w wątku Suri jest z 26 lutego. To już ponad miesiąc bez wiadomości o niej. Ja jestem ciekawa, co u niej słychać bo Suri jest mi szczególnie bliska. Poza tym myślę, że jest więcej osób, które czekają na wieści o niej. Pozdrawiam.Barbara - 2012-04-01, 15:18 Niestety na tą chwilę nie mamy nowych informacji o Suri. To oczywiście też dobra wiadomość, bo znaczy,że nic niepokojącego się nie dzieje. Obecny DT prosił o możliwość kontroli weterynaryjnej u innego weta. Jak tylko będę miała pewne informacje co nowego u Surijki to od razu napiszę Ewa Albrecht - 2012-04-01, 20:36 Dziękuję bardzo za wiadomości i pozdrawiam.Barbara - 2012-04-03, 13:47 Rozmawiałam dzisiaj z DT , w którym mieszka Suri Surijka ma się dobrze , sierść wszędzie odrosła, zachowania suni są poprawne. Obecnie powtórzono badania Surijki na tarczycę , czekamy na wyniki. Wykonano je w celu potwierdzenia dawki leku.
W ostatnich dniach sunia troszkę więcej się drapała więc jest obserwacja w tym kierunku. Jeśli coś się pogorszy to wprowadzone zostaną leki. Mam nadzieję, że nie będą potrzebne M!S!A - 2012-04-03, 14:01 No skoro Suri jest alergikiem to możliwe że jakieś pyłki zaczynają być w powietrzu. Mój Mailo mimo podawania sterydów również się mocniej drapie ostatnio. Fajnie że u Surinki tak dobrze. Szkoda tylko że nie ma fotek.Barbara - 2012-04-03, 14:05 No niestety o fotki to się nie doproszę...Ewa Albrecht - 2012-05-03, 09:17 Witam mija już dokładnie miesiąc od ostatniej wiadomości o Suri. Bardzo proszę o jakieś wieści w imieniu swoim i innych wielbicieli Suri. Jaki jest właściwie aktualny jej status w Warcie, czy ma DT czy DS, jak przebiega jej praca ze specjalistą od zachowania i co z jej alergią?. Proszę też napisać, jaki jest aktualnie(gdy nie mieszka w hoteliku) koszt jej utrzymania. Pozdrawiam, EwaEWA INGA - 2012-05-03, 10:17 Pani Ewo u Suri jest wszystko w porządku , wyjeżdża sobie na wieś raz z Panią Iwonką , tam sobie szaleje i biega z drugim psiakiem . W jej przypadku brak wiadomości to są dobre wiadomości , więc proszę się nie obawiać jeżeli by coś się działo na pewno by było to napisane . Na szczęście jestem na miejscu i mogę wszystkiego dopilnować .
A dlaczego Suri ma mieszkać w hoteliku ? Bo nie bardzo rozumiem pytania . Wiadomo przecież że Suri opuściła hoteli przed świętami bożego narodzenia i od szkoleniowca trafiła do Pani Iwonki . Jest teraz u nie 5 miesięcy na DT i zostanie tyle ile będzie trzeba . Pani Iwona świetnie sobie radzi z Suriną a z alergia na razie mamy spokój .