To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Sosnowcu - 220

Korbulowa Familia - 2014-01-07, 23:43

Sylwio możemy prosić o relację co słychać u Luny oraz o fotki?
Martyna i Boski - 2014-01-09, 21:33

Tak, na pewno Sylwia niedługo napiszę co u Lunki. Ale ja wam nie omieszkam zdradzić kilku sekretów. Rozmawiałam przed chwilą z Sylwia i ta rozmowa bardzo podniosła mnie na duchu, bo nie tylko ja się martwiłam o tą słodką, zabiedzoną sunię, ale wiem, że wy też.

Otóż Lunka przeżywa chyba swoją drugą młodość :rotfl: nabiera energii oraz chęci do zabawy, spacery są coraz dłuższe, a sunia sama do nich zachęca. Oczywiście wszystko związane jest z jej tylnymi łapkami, które są w coraz lepszym stanie. Lunka chodzi dużo stabilniej i czuje się znacznie lepiej.

Niestety od jakiegoś czasu Lunka przeżywa też ciążę urojoną, ale na dzisiaj stan już jest prawie unormowany, sutki się znacznie zmniejszyły, a Lunka czuje się lepiej.

Lęk separacyjny powoli mija, sunia coraz więcej czasu prawie bezproblemowo spędza w domu. Sylwia ciągle nad nią pracuje i podaje jej coraz to wymyślniejsze zabawy w trakcie swojej nieobecności. Mimo tego, iż nad Lunką jeszcze trzeba popracować, Sylwia nie zniechęca się :mrgreen: a nawet zdradzę Wam więcej! Sylwia nie ma zamiaru jej nikomu oddawać!

Dlatego własnie kochani, oficjalnie ogłaszam, że nasza Lunka wreszcie znalazła swoje miejsce na tej Ziemi, na zawsze zostanie już z Sylwią. Sunię czeka jeszcze sterylizacja i RTG stawów, jednak Sylwia na pewno będzie nas na bieżąco o wszystkim informować.

Tym samym gratuluję i życzę dalszych sukcesów w wychowywaniu Lunki, na pewno jeszcze wiele od siebie się nauczycie :) powodzenia dziewczyny! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

M!S!A - 2014-01-09, 21:42

Super wieści :D Sylwio wielkie gratulacje i chwal się częściej dziewczynką i Waszymi postępami :)
Nati i Luvi - 2014-01-09, 21:50

Cudownie! Życzymy powodzenia :)
Iza Tutisowa - 2014-01-09, 21:51

Super wiadomości na zakończenie dnia :) gratulujemy :)
Ola i Habs - 2014-01-09, 22:03

Rewelacja, gratulujemy :)
Sylwiana i Luna - 2014-01-09, 22:12
Temat postu: Chwale się Lunką, uwaga :)

Witam Wszystkich.

Myśle, że Martyna już napisała wyczerpująco to co ja bym mogła napisać :)
Podpisuje się pod tym, z całą pewnością.
Lunka odzyskuje siły, nie dowierzam po prostu jak to możliwe żeby pies się tak odmienił.
Ma tyle energii, że teraz zaczynam się obawiać czy aby to na moje zdrowie ;) Hi Hi :)
W domu zaprasza do zabawy, sama się też bawi. Po porostu ożyła :)

Będzie dobrze :)

Na dziś tyle, mam jutro na rano do pracy wiec trzeba iść spać :)

PS. Mam nadzieje że dobrze wrzuciłam te zdjęcia.
Może są nie ostre, ale innych na tę chwile nie posiadam. W każdym razie mówią wszystko:)

Pozdrawiam Kochani.

S + L

goldenek2 - 2014-01-09, 22:14

Serdecznie gratuluję i kamień z serca, że psica wreszcie znalazła dobrego, uczciwego człowieka :-)
Ola, Mariusz i Lea - 2014-01-10, 19:42

Gratulacje!Sylwia kochaj Lunę całym sercem :)

Ola

Fifkowa drużyna - 2014-01-11, 19:41

Wspaniale, że jesteście razem, troszczcie się o siebie dziewczyny i wspierajcie :) Cała moja rodzina ma wieeelki sentyment do Lunki. Niech Wam się zawsze dobrze wiedzie :)
M!S!A - 2014-01-31, 14:23

Co słychać u Luny? Poproszę o wieści i oczywiście nowe fotki ślicznotki :) Na kiedy macie zaplanowany zabieg sterylizacji ?
Martyna i Boski - 2014-01-31, 22:37

Sylwia chwilowo nie ma dostępu do internetu, ale jak tylko będzie miała to od razu wszystko opisze.

Ogólnie z Lunką jest wszystko w porządku, jest zdrowa, ma ogromny apetyt :) . Ciąża urojona już jej minęła, dlatego w przyszłym tygodniu Sylwia wybierze się z nią do weta i ustalą termin sterylizacji. Na pewno nas tym poinformują :)

M!S!A - 2014-02-08, 21:03

Dzisiaj dzwoniła do mnie Sylwia u której nadal nie ma internetu, ale najważniejsze jest to że Lunka czuje się dobrze, w tym tygodniu Sylwia będzie się umawiać już na sterylkę. Dziewczynka robi coraz większe postępy w zostawaniu samej w domu, czasami zdarza jej się szczekać, jak to określają sąsiedzi od pół godziny- do godziny. Miło że są wyrozumiali :mrgreen: Lunka stała się żywsza, nie ma problemów już z łapkami. W tym tygodniu Sylwia powinna mieć już internet więc na pewno pochwali swoją podopieczną :)
Sylwiana i Luna - 2014-02-15, 13:01

Witajcie.
Kochani, jestem już na łączach i będe mogła śledzić forum.
Dodawać fotki i pisać :)
Dziś jednak się tylko melduje kilkoma słowami bo zbieram się do pracy.
W krótce napisze wiecej. Z Luneczką jak wyżej napisane jest w porządku, ma apetyt i żadnych dolegliwości, wrecz wulkan energii!! W najbliższym czasie czeka nas sterilizacja, musze się do tego przygotować logistycznie i zapewnić Lunce opieke jak będe w pracy. Ale wszystko jest na dobrej drodze :)

Pozdrawiamy
S+L

Martyna i Boski - 2014-02-15, 13:18

Super dziewczyny, że tak dobrze u was :rotfl: . Trzymamy kciuki, co by Lunka jak najlepiej przeszła sterylizację. I oczywiście zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Sylwiana i Luna - 2014-02-22, 00:23

Witamy po dłuższej przerwie :)

Kochani napewno martwiliście się co się z nami dzieje... Niestety zadziałała siła wyższa :/
Wszystko w porządku, Lunka ma się świetnie. Nic jej nie dolega, jadła by za trzech, ale że nie chcemy dziewczyny pogrubić, dostaje tylko tyle ile powinna. Z czego nie jest zadowolona. Na szczęście ku mojej uciesze nie prosi o jedzenie kiedy ja coś jem:) Nauczona doświadczeniem, że jeśli dam raz to pózniej się nie opędze. Za to chyba jej się podoba różnorodność posiłków od czasu do czasu, jak dodam coś extra do karmy.
Ostatnio Mała dostaje jajeczko, siemię lniane, kwasy omega na sierść żeby ją wzmocnić.
Mam małą nadzieje że będzie choć troche mniej wypadać, nie nadążam sprzątać ;P

Szczekanie Luny jest już opanowanie, chyba ;) A bynajmniej sąsiedzi się nie skarżą :)
Czasem szczeka, ale to trwa najdłużej godzine. A jak wychodząc zostawie jej smaczną kostkę to nawet nie zwraca uwagi że wychodzę.
Pracujemy teraz nad szaleństwem przed spacerem. Jednak Psisko troche waży, wiec jak skoczy to trzeba mocno trzymać się na nogach :) Łobuziara już ma tyle siły, że to nie do pomyślenia. Jest całkiem pojętną uczennicą, wiec wierze w to że uda nam się opanować szaleństwo szybko. Czasem nie wytrzymała spokojnie żeby zapiąć smycz, ale teraz już rozumie, że powinna chwile usiedzieć w spokoju.

Zapisałam Lunke na 25 lutego na sterylizacje. W ten dzień mam wolne w pracy, więc będę mogła być z Małą cały dzień, a kolejne dni zostanie z nią mój przyjaciel. Ktoś musi z nią być żeby nie przyszło jej do głowy dobierać się do ranki. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Denerwuję jakby to ja miała iść na zabieg.

Napisze więcej następnym razem, obowiązkowo co do tej sterylizacji.

Tym razem będą zdjęcia. Kilka ładnych buziaczkowych Luneczek:)

Serdecznie pozdrawiamy
S+L

Sylwiana i Luna - 2014-02-22, 00:58

Kochani tu są zdjcia Lunki. Będe wrzucać nowe na tę strone. Pozdrawiam :)
www.garnek.pl/sylunka

Aga_TRuficzkowa - 2014-02-22, 16:40

Sylwia, ale ona wypiękniała przy Tobie, wielkie brawa!!!
Barbara - 2014-02-23, 18:22

Faktycznie pięknie dziewczyna wygląda :)
Rufiakowa Amcia - 2014-02-23, 18:44

Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Sylwia, ale ona wypiękniała przy Tobie, wielkie brawa!!!

Taaak, naprawdę piękna niewiasta! I z dzieciaczkami jaka kochana!

Sylwiana i Luna - 2014-02-23, 23:24

Lunka lubi dzieci, łasi się do nich i bawi się. Jest baaardzo łagodna, nawet zaczepia takie małe w wózeczkach :) Cieszy mnie to, na przyszłość ;)
Sylwiana i Luna - 2014-02-25, 20:50

Kochani Lunka już jest po sterylizacji. Bida moja, miejsca sobie nie moze zaleźć, pozycji, popiskuje i dyszy... :( Jeszcze jest taka niemrawa, aż żal na nią patrzyć :(

W linku jest zdjęcie, zrobiłam jedno malutkie dla Was.
Jutro jade na kontrole wiec napisze wiecej. Trzymajcie za nas kciuki. Za przespaną noc bez bólu.

Warna - 2014-02-25, 20:52

Ale linka nie ma? Jutro będzie lepiej, a dzisiaj przykryj ją kocem, jak się położy, bo psom po narkozie może być zimno. I głaszcz kobitkę. :-)
Sylwiana i Luna - 2014-02-25, 20:58

Proszę link.

http://www.garnek.pl/sylunka/a

Teraz powinien być też w podpisie :)

Aga_TRuficzkowa - 2014-02-25, 21:23

Oj bidulka, jak się czuje po zabiegu, kubraczek w bojowych kolorach, to znaczy, że dzielnie walczycie :-)