To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - REBEKA - 53

Warna - 2011-10-23, 21:41

Przepiękne foty, Iwonko. A jak Twoje zdrówko?
Iwona Kalinowsk - 2011-10-23, 21:57

Dziękujemy i owszem - fotek mamy dużo więcej jedna piękniejsza od drugiej :) Co do mojego zdrówka, no cóż 8,9 listopada mam kolejne badania i znowu pojawił się strach, ale to już chyba normalne :-( Mimo, że nie pojechałam na Zjazd i tak dopadła mnie infekcja, więc sama Warnuś rozumiesz, idę na te badania bo muszę, ale zrobię to na "miękkich" nogach.
Zresztą, wiesz co dla mnie jest najważniejsze, że moja Królewna jest taka śliczniutka, kochaniutka, zapatrzona we mnie (i wzajemnie), a przede wszystkim zdrowa jak rybka. Acha muszę dodać, że tyle radości wniosła do naszego domu, że nie jestem w stanie tego opisać - jest przekomiczna - KOCHAM JĄ BARDZO MOCNO :>

goldenek2 - 2011-10-23, 22:43

Piękne zdjęcia :lol: . Iwonko, przede wszystkim zdrówka Ci życzę. Trzymaj się :buzki:
Iwona Kalinowsk - 2011-10-24, 11:51

goldenek2 napisał/a:
Piękne zdjęcia :lol: . Iwonko, przede wszystkim zdrówka Ci życzę. Trzymaj się :buzki:

Beatko za pochwałę zdjęć dziękujemy bardzo, ale modelka była superowa :) . Co do zdrówka to nie dziękuję, aby nie zapeszyć :>

Wiki Megulowa - 2011-10-24, 14:09

A jaka z Ciebie damusia... no nooo :tak: :>
Piękna jesteś, Moja Droga!
Ps. Oczywiście, ze widać ;)

Iwona Kalinowsk - 2011-10-24, 18:36

A oto moja sesja w plenerze :)

Nie wiem, kiedy teraz będzie kolejna sesja, ponieważ pogoda jest kiepska :-(

Barbara - 2011-10-24, 18:53

Piękna modelka :) :) :) Pozdrawiam serdecznie Rebekę i je Panią :) :) :) :)
Iwona Kalinowsk - 2011-10-24, 19:00

Basieńko razem z Rebeczką - bardzo dziękujemy :> i również pozdrawiamy :)
P.s. Proszę mi zwrócić uwagę w razie czego jeśli za dużo daję tych fotek, ale nie mogłam się powstrzymać, bo modelka jest superowa :>

Barbara - 2011-10-24, 19:03

A gdzież tam - fotek proszę jak najwięcej wrzucać!!! Fotki piękne , no a modelka nie do poznania już prawie :) Strasznie się cieszę, że Rebeka już w takiej wspaniałej formie :)
goldenek2 - 2011-10-24, 19:07

Jestem fanką Rebci. Zdjęcie w galopie to mistrzostwo świata :lol:
Iwona Kalinowsk - 2011-10-24, 19:15

Ogólnie, to Rebci trudno jest zrobić fotkę, ponieważ jak już chcemy chwycić jakąś fajną minkę lub pozę, to w momencie pstryknięcia Rebcia się odwraca. Ja sama raczej nie mogę tego robić, a jeśli robi to córka, to ja powinnam zniknąć, gdyż zawsze zwróci się w moją stronę - czyli po prostu ma mnie na oku ;-)
Iwona Kalinowsk - 2011-10-24, 19:20

Barbara napisał/a:
A gdzież tam - fotek proszę jak najwięcej wrzucać!!! Fotki piękne , no a modelka nie do poznania już prawie :) Strasznie się cieszę, że Rebeka już w takiej wspaniałej formie :)

Faktycznie, co do Rebci formy, to zaskakuje mnie codziennie, jak są z Amorem w ogrodzie, to Rebcia potrafi wyżej skoczyć do góry od Amora :shock: biega, ale tylko wtedy kiedy Ona ma na to ochotę, a jej śliczny ogonek mało się nie urwie :> W domu jak leżą obok siebie, albo jest szybkie przywołanie i robią siad - to ja już nie wiem które jest które :> dzisiaj wychodząc na spacer poobiedni Amora smycz przyczepiłam Rebci, bo byłam święcie przekonana, że to jest Amor, a jemu przyczepiłam jej smycz - ja już chyba dostaję oczopląsu :>

Hania Toffi i Maja - 2011-10-24, 20:14

Ależ ona ma szczęsliwe oczka!I takie młode.na jednym zdjęciu z profilu szczególnie to widać.Ogólnie -nie poznałabym tej suni,tak ślicznie dziś wygląda :-D Głaski po roześmianym pyszczku!
Iwona Kalinowsk - 2011-10-24, 20:25

Fakt - Rebusia jest szczęśliwa, a my razem z nią. Głaski oczywiście zrobione :rotfl:
Kasia, Szajba i Milka - 2011-10-25, 09:50

Oj dziewczyna sie zmienila i to jak :shock: :roll: Piekne zdjecia Iwonko. W kapeluszu prawdziwa z niej dama, a w plenerze :mrgreen: Jak ona korzysta z ostatnich promyczkow slonca - bezcenne. Juz nie moge sie doczekac aby znow wymiziac Rebeczke i Amorka :)
Iwona Kalinowsk - 2011-10-25, 12:36

Z tego co mi wiadomo Kasiu, nastąpi to niebawem :rotfl: Rebuśka dziękuje za pochwały :>
Wiki Megulowa - 2011-10-25, 12:41

Proszę ode mnie też wymiziac, wycałować i pozdrowić Rebcie :>
Iwona Kalinowsk - 2011-10-25, 12:47

Dziękujemy - tak jest - już zrobione :rotfl:
Basia - 2011-10-29, 18:42

Jak zwykle jestem pod ogromnym wrażeniem :-) Rebelka kwitnącą :-)
Uwielbiam Was :rotfl:

Iwona Kalinowsk - 2011-10-30, 15:20

Basia napisał/a:
Jak zwykle jestem pod ogromnym wrażeniem :-) Rebelka kwitnącą :-)
Uwielbiam Was :rotfl:

:padam: dziękujemy bardzo, za miłe słowa :rotfl:

Iwona Kalinowsk - 2011-11-05, 13:43
Temat postu: REBCIA :)
Pragnę powiadomić wszystkich zainteresowanych, że wczoraj byłam z Rebcią u weta na tak zwany "ful servis" (uszka, dupcia + waga) i ogólnie kontrola. Więc w tej chwili Rebcia waży 29,5 kg (od sterylki minęło 2 miesiące i 10 dni) - w żywieniu nie zmieniłam nic, oprócz karmy ma kości wołowe, szyjki z indyka, warzywa i owoce - oczywiście wszystko w granicach rozsądku - lekarz jest bardzo zadowolony, no i oczywiście ja również. A nawiasem pisząc to mój Amorek po kastracji schudł 1,5 kg, a teraz wrócił do swojej wagi czyli 28 kg i karmy również nie zmieniałam, a całą resztę dostają razem z Rebcią po równo + codzienna porcja na wieczór Salmopetu. :> :rotfl: :>
Aga_TRuficzkowa - 2011-11-05, 13:58

Iwonko chcesz powiedzieć ,że przerzuciłaś Rebcie na BARF-a ,czy tylko dajesz jej suche plus surowe porcje ?
A jakieś fotki ślicznotki i przystojniaczka ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

goldenek2 - 2011-11-05, 15:03

To z Rebeki jest prawdziwa modelka ;)
Kasia, Szajba i Milka - 2011-11-05, 15:06

a jakie ma wciecia w talii :roll:
Iwona Kalinowsk - 2011-11-05, 16:34

Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Iwonko chcesz powiedzieć ,że przerzuciłaś Rebcie na BARF-a ,czy tylko dajesz jej suche plus surowe porcje ?
A jakieś fotki ślicznotki i przystojniaczka ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aguś, sorki, pewnie żle to określiłam - ja jak tylko wróciłam z Zegrza (po odebraniu Rebusi) natychmiast zmieniłam jej karmę kupioną przez "dr Ewa" (nawiasem pisząc była do niczego) :-( wówczas Rebusia ważyła prawie 10 kg więcej niż obecnie, zamowiłam Josere, ponieważ moje goldasy bardzo dobrze ją przyjęły (zresztą Surinka również - szczególnie z rybką :) , ale to było przed testami Surinki). Rebusia natomiast dostaje normalną dawkę (porcję) suchej karmy + to co napisałam, a w zasadzie Rebcia lubi wszystko, ale nie jest "rumunem" - zachowuje się jak zawsze godnie (początki były "rumunowskie", ale to już przeszłość). NIGDY, PRZENIGDY NIE GŁODZIŁAM SWOICH PSIAKÓW - rodzinka się ze mnie śmieje, że nie daje im jeść, bo tak ładnie wyglądają po sterylce/kastracji. Ja jestem wniebowzięta, ale weterynarz powiedział, że jak z człowiekiem to zależy od przemiany materii :) Z Amorem nawet przed kastracją nie miałam problemów - mogłam dać więcej lub coś dodatkowo, ale o Rebuśkę bardzo się martwiłam. Wczoraj natomiast wet mi powiedział, że mogę trochę poluzować Rebusi, więc zrobiłam wielkie :shock: i powiedziałam Mu co im daje jeść - więc również był w :shock: -u. A co do Rebci, to On po prostu nie wie jak ja to zrobiłam, że Ona się tak zmieniła i to oczywiście na korzyść??? Aguś - ja ją tylko kocham, dbam o nią, troszczę się i jak jeszcze bym mogła, to bym pokroiła serce na talerzu i podała jednemu i drugiemu. :>