To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Sosnowcu - 220

Kama, Mela, Ruda - 2012-10-09, 21:46

Kochani nasi: Marcino, Kseniu, Darku i Michale (mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam- a jeśli tak to bardzo proszę na mnie krzyczeć i się upomnieć!) bardzo dziękujemy wam za nieocenioną pomoc w przewiezieniu Lunki. Gdyby nie wy nie dalibyśmy rady! Wielki ukłon w Waszą stronę!
Marcina I LOBO - 2012-10-09, 22:04

Nie ma za co dziekowac.Zawsze w miare mozliwości pomozemy.
Marcina i Tessowa Danka. :) :) :)

Rufiakowa Amcia - 2012-10-09, 23:27

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

Dla wszystkich wyżej wymienionych! Ja też się dołączam!

I jeśli mogę skorzystać z wątku Lunki, zapraszam na aukcję poświęconą jej właśnie!

MiT - 2012-10-10, 17:11
Temat postu: Lunka
Witamy wszystkich :)
Przepraszamy za niedopatrzenie, dalismy info na FB, a o forum zapomnielismy, co tez nadrabiamy przeklejajac info z FB :)

Info z wczoraj:
Lunka juz do nas dotarla i rozglada sie po mieszkaniu :) Dogaduje sie z psimi domownikami i okazuje zainteresowanie laptopem :) prawdopodobnie chce cos napisac na FB ;) Generalnie wszystkich pozdrawia :)

i info z dzisiaj:
Kilka słów o Lunce :) Noc przebiegła spokojnie. Z naszymi chłopakami się dogadała, nie ma żadnego problemu, nie wykazuje żadnej agresji. Jest bardzo ciekawska i lubi odkrywać nowe rzeczy. Garnie się do człowieka :) Spuszczona ze smyczy na spacerze ładnie trzyma sie stada.

Na FB jest takze kilka zdjec, niestety forum odmawia wspolpracy i stwierdza ze limit na zalaczniki zostal przekroczony :(

Generanie wspaniala psina :) zlota :)

dagmarazz - 2012-10-10, 17:42

Jaka jest strona twojego FB?
MiT - 2012-10-10, 17:54

zdjecia sa na evencie Lunki :)
http://www.facebook.com/e...?ref=ts&fref=ts

Rufiakowa Amcia - 2012-10-10, 18:13

http://wartagoldena.org.p...p?t=64&start=25

Ach, z wstawianiem zdjęć na forum wszyscy mieliśmy kiedyś tę samą zagwozdkę, aż Ewa się zlitowała i obrazkowo pokazała, jak wygodnie to uczynić :) Powyższy link wszystko wyjaśni :)

MiT - 2012-10-10, 18:41

iiiii prosze bardzo :)

Lunka z prawej :)

piekna :)

nauka siadania

i pospacerowe spańsko :)

Korbulowa Familia - 2012-10-10, 18:50

MiT napisał/a:
Spuszczona ze smyczy na spacerze ładnie trzyma sie stada.

+ zdjęcia bez smyczy...

Po raz kolejny ręce mi opadają... :-/
Proszę niech ktoś z GO z działu adopcji coś zadziała z tym faktem, bo za niedługo dojdzie, w którejś części Polski do nieszczęścia jakie już mieliśmy okazję przyżywać na tym (i nie tylko tym) forum...

MiT - 2012-10-10, 19:12

a moge sie spytac dlaczego? lunka jest tak oslabiona, ze nie jest w stanie biec szybko, raczej chodzi, ewentualnie kawalek podbiegnie. Bylismy we dwojke, na wielkim polu, do najblizszej drogi jakies 700-800m, do tego na poczatku biegala na treningowce, dopiero po przetestowaniu zostala z niej spuszczona, a i to glownie dlatego, ze sie o nią potykala... I ani razu nie odeszla od nas na wieksza odleglosc niz 4-5m.
Ewa i Cindy - 2012-10-10, 19:24

na początku psiak nie zna ani nie ma do was zaufania.. pomimo tego że może pokazywać co innego.. dalej jesteście dla niej nowi.. niby ok ale na zaufanie trzeba sobie zasłużyć.. a wy jej już w 100% ufacie? :)
co do linki.. jak ją macie to wykorzystujcie ją.. nawet jak się popląta to nic.. nie przejmujcie się.. bo tak szybko jak się poplącze tak szybko nauczy się sama odplątywać.. mówię to z doświadczenia.. moje wszystkie psiaki na tym,czasie (dwójka z nich mieszka ze mną na stałe) tak zaczynała.. moja Cindka na dzień dobry tez się plątała, ona jak na smycz własną nadepnęła to stała w miejscu i koniec.. ale szybko załapała że to nic takiego i przestała w ogóle dostrzegać istnienia linki.. a Cinda nie należy do szybkich goldenów.. ona sobie po prostu idzie i niucha.. ale jak ją wreszcie po długim czasie spuściłam ze smyczy to ona dalej chodziła i niuchała.. ale potrafiła tak sobie iść i niuchać nie do końca w tym samym kierunku i jakimś dziwnym trafem wtedy też głuchła... i potrafiła np położyć się i koniec.. ona nie pójdzie, nie da znać gdzie jest a ty biegasz i szukasz psa !
ja wiem że byście chcieli od razu dać jej pełnie szczęścia ale dajcie jej i sobie czas na wzajemne zaufanie, na lince też można ćwiczyć przywołanie, chodzenie przy nodze itp rzeczy.. a prawda też jest taka że pies dopiero po ok miesiącu jak już się na tyle ustabilizuje w danym miejscu to zaczyna kombinować.. czasami pod górkę :)
życzę miły spacerków :)

MiT - 2012-10-10, 19:49

Kochani, my naprawde to wszystko wiemy :) tu nie o to chodzi, ze my Lunce zaufalismy i juz. Lunka jest po prostu tak slaba, ze fizycznie nie jest w stanie uciec... Dlatego tez zostala odpieta. Ona nie placze sie w smyczy, ona w zasadzie sie o nią przewraca. Tak wiec podjelismy taka a nie inna decyzje w sposob przemyslany, glownie ze wzgledu na to, zeby lunka miala troche swobodnego ruchu, nie tylko "przy nodze". A, i napisze to raz jeszcze, bidula jest tak zmeczona, tak wychudzona i tak oslabiona, ze nie bylaby w stanie uciekac.

Zamknijmy juz ten temat i tyle... To ma byc o lunce, a nie o spacerach :)

Kasia, Szajba i Milka - 2012-10-10, 20:07

Moim zdaniem to nieodpowiedzialne i tyle. Pies może być zmeczony, słaniający się- ale na smyczy/lince i to przez dobre 2/3 tygodnie. Proszę pomyślcie co zrobicie kiedy Lunka nagle ucieknie? Do kogo będziecie mieć pretensje? No po prostu tego nie rozumiem! I przepraszam Was bardzo ale temat będzie kontynuowany - bo o LUNKE tutaj chodzi
Ewa i Cindy - 2012-10-10, 21:34

no dobra.. ja wracając tylko na chwilkę do spacerków bardzo proszę o nie puszczanie jej luzem.. :)
ale mogę mieć jeszcze jedną prośbę.. jakieś fotki tej księżniczki.. bo mam jeden wielki niedosyt :)
czy dalej jest zainteresowanie laptopem? to może pokażecie jej o co mniej więcej chodzi i sama będzie trochę o sobie pisać.. :) a może ona chce inne psiaki pooglądać.. psy się od psów najlepiej uczą :)

Kaśka - 2012-10-11, 08:33

Cieszę się że Lunka tak fajnie się zaaklimatyzowała. :mrgreen:
Co do tej jej "słabości" i puszczania bez smyczy tak bardzo bym jej nie ufała. Ja chodziłam z nią na 8m lince i była duzo słabsza niz teraz, szła przy nodze a nawet się o nią obijała, na wybiegu puszczona zawsze wracała na wezwanie. Aż tu nagle pewnego pięknego dnia dojrzała z daleka kury i kaczki.... myślałam że mi wyrwie rękę :shock: . Nie reagowała na wezwanie ani na uspokajanie, jeszcze długą chwilę po minięciu tego stadka biegała jak szalona na długość linki. Jak się uspokoiła to wszystko wróciło do normy.

MiT - 2012-10-11, 12:37

i kolejna porcja zdjec pieknej Lunki :)

M!S!A - 2012-10-11, 12:51

jaka ona jest śliczna-niewiarygodne. Przedostatnie zdjęcie po prostu :serce: :serce: :serce:
Barbara - 2012-10-11, 12:53

Dziękujemy bardzo za tak cudowne fotki dziewczynki :)
Korbulowa Familia - 2012-10-11, 13:12

Trzecie od dołu tak ściska za serducho, że aż mi do gardła podeszło :shock:
:oops:

goldenek2 - 2012-10-11, 13:53

Prześliczne zdjęcia i takie wzruszające ....
Edyta - 2012-10-11, 18:31

:mrgreen: no i trafiła Lunka na fotografów :-P
Asterkowy Krzysztof - 2012-10-11, 18:35

Piękne zdjęcia przepięknej "modelki" :-D
Wiki Megulowa - 2012-10-11, 18:44

Przepiękne zdjęcia i śliczna Lunia :serce:
Ewa i Cindy - 2012-10-11, 20:07

a mnie się wszytsjkie fotki podobają.. ale nie ma to jak trafić na profesjonalną sesję :) ja chyba też sie do was na tymczas zapiszę. będę z 2 kochanymi psiaczkami.. :)
prześliczna jest.. aż się nie chce wierzyć w to co było kiedyś :)

Rufiakowa Amcia - 2012-10-12, 06:39

Jejuuu, naprawdę, te zdjęcia wbijają w krzesło! Moje skojarzenie- anielskie :) Biała anieliczka i niebiański spokój ;) Piękne!