Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MISIEK ma już dom w Mielcu - 231
Misiowa Jowita - 2014-03-19, 20:19 Misiak jeździ na masaże 3 -4 razy w tygodniu do Wrocławia, chodzi na krótkie spacery a także jest stawiany na bieżnie aby chodził powoli, na kolejnych spotkaniach ma troszkę zwiększane tempo. Na razie ma zakaz chodzenia po schodach i na długie spacery, jak zrobi się cieplej będziemy jeździli nad wodę aby mógł popływać zresztą takie zalecenie dostaliśmy, Misiek też bieże nadal antybiotyk a jak skończy będzie bral witaminy i leki wzmacniające nogi zarówno lewą jak i prawą. Zdjęcia dodam jutroIza Tutisowa - 2014-03-19, 20:28 Super bardzo dziękuję za odpowiedź Misiowa Jowita - 2014-03-19, 20:55 Misiek chce już chodzić po schodach ale nie może jeszcze, zaczyna skakać, biega za ogonem, kopie w piasku i w ziemi, na razie ograniczam mu chodzenie, plusem zabiegu jest to że Misiak już nie reaguje tak bardzo na dotykanie nogi jak przed zabiegiem ze pokazywał ząbki, teraz można już lewą nogę normalnie głaskać rano czy nocą, masować, także jest bardzo dobrze, dzisiaj Pan doktor na wizycie również mu dotykał i masował nóżkę i powiedział że jest bardzo dobrze, że masaże na które jeździmy tez mu pomogły.Misiowa Jowita - 2014-03-20, 11:12 Rana Misia po 7 dniach po operacji i po ściągnięciu szwów:
Czy po tym zdjęciu widać że Misiek miał operacje?
Tak rekowalescentent spi;)
Iza Tutisowa - 2014-03-20, 11:57 Ale on jest fajny chłopak Kamila i Oskar - 2014-03-20, 13:36 ja bym powiedziała ,że "kawał" z niego fajnego chłopaka tzn. Miśka Gośka i Cody - 2014-03-20, 13:53 ...Ewelina, Kajen i Zola - 2014-03-20, 16:13 Aż trudno uwierzyć, że w tak króciutkim życiu już tyle przeszedł, dopiero u Ciebie Jowito znalazł spokój i miłość Dziękuję Ci za tak wspaniałą opiekę nad Misiem, mały nie mógł lepiej trafić Wykiziaj go ode mnie Martyna i Boski - 2014-03-21, 20:01 To fakt, opieka nad Miśkiem jest perfekcyjna bardzo się cieszę, że tak dobrze trafił i dzisiaj tak szybko dochodzi do formy! Chłopak powoli już próbuje nawet biegać po schodach więc tym bardziej jestem zadowolona z takiego przebiegu sprawy!
Pozdrawiamy rodzinkę i myziamy Miśka!!! Wracaj do formy misiaku Martyna i Boski - 2014-03-23, 14:18 Kochani! Przyszedł czas na cudowne wiadomości, jak wiecie Misiek pozytywnie przeszedł operację na dysplazję stawu biodrowego, powoli dochodzi do siebie, ma coraz więcej energii, a DT tak bardzo pokochał złociaka, że nie wyobraża sobie życia bez niego!
W związku z tym oficjalnie ogłaszam, że Misiek zostaje z panią Jowitą i jej rodzinką, bardzooo Nas to cieszy, życzymy Wam cudownie spędzonych chwil i jak najwięcej spacerów
Prosimy też o zdjęcia z "nowego" domu i relacje z rekonwalescencji.Warna - 2014-03-23, 14:22 GRATULUJEMY i przenoszę do właściwego działu. M!S!A - 2014-03-23, 14:24 Wielkie gratulacje Jowita Misiek lepiej trafić nie mógł. Chwal sie chłopakiem jak najczęściej Ola i Habs - 2014-03-23, 15:07 Gratuluje Iza Tutisowa - 2014-03-23, 17:22 Gratulacje Warna - 2014-03-23, 18:10 Jowita chyba zmienimy Ci nick? Tylko na jaki? Jowita i Misiek? Miśkowa Jowita? Misiowa Jowita? Jowita i Miś? A może wolałabyś jeszcze jakoś inaczej?Misiowa Jowita - 2014-03-26, 09:33 Dziękuję a tyle miłych słów, jeśli chodzi o nick może być Jowita i Miś , chciałam jeszcze dopytać o bycie wolontariuszem w fundacji oraz o to aby być wprowadzona do bazy jako dom tymczasowy w Mielcu gdyby była taka potrzeba, nie będę ukrywać że rozważamy razem z mezem możliwość wzięcia jeszcze jednego goldenka do naszego domku, ale to gdzies w październiku listopadzie bo wtedy zakończymy budowę domu i będziemy mieć już ogrodzenie, czy będę mogla ubiegać się o kolejnego pieska?
Jeśli chodzi o Miska, to chłopak wariuje jak wariat, ograniczone spacery i czas na spacerach sa dlaniego za mało meczace bo wariuje w domu, i obgryza nam sciany z tapet, teściowej podgryzł stół bo miała drewniany a szwagierce poobryzał frędzelki w kocu . Na szczęście nie obciązą mnie kosztami . dzisiaj postaram się wrzucić pare nowych zdjęć MiskaMartyna i Boski - 2014-03-26, 09:38 Każdy DT jest dla nas bardzo ważny zwłaszcza jak już go dobrze znamy i wiemy co potrafi dlatego bardzo nas to cieszy, że wyraziła pani taką chęć na pewno będziemy w kontakcie!!
I czekamy na zdjęcia tego wariata Ewelina, Kajen i Zola - 2014-03-26, 22:45 Jowitko, serduszko rośnie, kiedy widzi, że psiaki trafiają do takich wspaniałych domów A o adopcję oczywiście możesz się ubiegać w każdej chwili, jak tylko będziecie mieli z mężem możliwość Niestety potrzebujących goldenków nie ubywa..Misiowa Jowita - 2014-03-28, 19:18 No to troszkę aktualnych zdjęć Misiaczka w domku i na spacerze. Po Misku, jego zachowaniu i apetycie nie widać aby miał jakąkolwiek operacje
Tak sobie spie
A co nie pozwolili mi się chlapać w wodzie to w poturlam się w liściach
Tak spię sobie z panem;)
Pan pije piwo to ja też
goldenek2 - 2014-03-28, 20:33 Cudne fotki Misiowa Jowita - 2014-04-22, 19:39 witam wszystkich, mam pytanie czy wie może ktoś gdzie mogę kupic lek o nazwie canosan 4% proszek, lekarz który przeprowadzal operację deroplastyki u Miska zalecil aby bral takie leki a w zadnej aptece w Mielcu ich nie, czy ktoś może uzywal takiego proszku dla swojego psiaka, wiem tylko tyle ze ten proszek kosztuje 200 zl ;( wiec bardzo dużo, ale dla Misiaczka wszytsko.Calineczka - 2014-04-23, 09:42 Witam,
Znalazłam w necie na allegro
http://allegro.pl/canosan...4142802640.html
Mizianki dla Miśka Rufiakowa Amcia - 2014-04-24, 20:35 Ale fajowo widzieć Miśka w dziale "szczęśliwe zakończenia" Niby nic się nie zmieniło, a jednak to już formalnie jego domek i jego rodzina Pani Jowito, ogromnie się cieszę, że połączyła Was tak silna więź. Jeszcze raz- wszystkiego najlepszego na "nowej drodze życia" Warna - 2014-04-24, 21:16 Ja się cieszę, że Misiek ma sprawną nogę i mam nadzieję, że druga operacja nie jest potrzebna. Misiowa Jowita - 2014-04-25, 19:12 Witam, dawno nie dodawałam nowych zdjęć Miska, wiec dzisiaj postaram się nadroic zaległości. Chcialam przekazac, że Misiek wziol udział w chrzcinach w synku mojej siostry, uczestnil razem z nami w przyjęciu zorganizowanym z tej okazji, ku mojemu zdziwieniu nie było nawet problemu aby siedział z nami z restauracji, zdjęcia z tego wydarzenia postaram się umiescic jak tylko będę miała je od Pani fotograf. Misiek również wziol udział w sesji fotograficznej razem z dziecmi i zadnemu dziecku nic nie zrobil, wiec nadal bardzo ciężko jest mi uwierzyć w to co pisali Miska poprzedni wlasciciele. ( zdjęcia również umieszczę jak tylko je otrzymam mam nadzeje ze będą fajne