Forum Fundacji Warta Goldena Strona GłównaForum Fundacji Warta Goldena Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Chat  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
FLIP - ma już dom w Niestachowie - 22
Autor Wiadomość
skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-08, 09:05   

Jeżeli chodzi o jazdę samochodem u nas początkowo też były problemy, ale póżniej Flip mógł jechać 50km. bez żadnych sensacji.Najlepiej przyzwyczajać go stopniowo i problem zniknie. :-D
Czekamy na zdjęcia słodziaka-prosimy :prosi:
Jeżeli byłby jakiś problem to proszę pisać na PW lub maila.
Miziaki dla Flipka :pies:

M+M+Flip 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-08, 17:53   

Jesli chodzi o nick, to jasne, ze mozemy zmienic. Nasze imiona to Martin i Maria , moze M&M Flip??? Moze ktos ma lepsze propozycje? Nie umiem wstawic zdjec. Chcialam wyslac do Skipi29, ale tez nie umiem ... Prosze o jakies instrukcje..No coz, trzeba sie otwarcie przyznac, ze jestem komputerowy glab...

Warna 
ADMINISTRATORWarna

Wysłany: 2011-02-08, 18:33   

Zmieniam nick! :-D

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-08, 18:40   

Już wysyłam, instrukcje na PW :mrgreen:

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-09, 08:32   

Dodaję zdjęcia przekazane od Marii-cudownego Flipa w nowym domku :mrgreen:

Edyta 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-09, 09:18   

jakie dostaje chłopak futro :mrgreen:

M+M+Flip 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-13, 05:07   

Niepokoje sie zachowaniem Flipa odnosnie czystosci. On wogole nie sygnalizuje potrzeby wyjscia. Jest wyprowadzany trzy razy na dluzsze spacery oraz wypuszczany do ogrodka i ciagle sa jakies przygody w domu...Wczesniej pisalam,ze jest prawie idaelnie, bo przez dwa-trzy dni tak bylo,pozniej znow czarna seria..np.Flip po przyjsciu do domu po spacerze porannym za plecami Martina rozpalajacego kominek zrobil kupe, nie sygnalizujac wogole swojej potrzeby. Zlapany na goracym uczynku dostal glosna reprymende slown i po zadku gazeta. On wogole robi wrazenie, ze nie wie o co chodzi...Na spacerze nagradzalam go ciasteczkami za kazda sprawe zalatwiona na zewnatrz ( nie wiem czy to wlasciwe), to rozumial swietnie, za kazdym razem przybiegal po ciastka. Przez kilka dni bylo w miare dobrze (wypadek kazdemu sie moze zdarzyc), a dzisiaj znowu kupa (tym razem Flipcio poszedl to zalatwic na gore...) , no i jeszcze przy okazji zalatwil siusiu..A teraz w nocy,gdy wstalam do toalety i przy okazji sprawdzalam czy nie ma jakis niespodzianek, Flip spal w pokoju dziennym na kanapie i nagle uslyszalam kapanie kap, kap..pod kanapa, Flip zsiusial sie na lezaco..Czyzby sie mnie przestraszyl???Nie odezwalam sie ani slowem... Nie wiem co moze byc przyczyna takiego zachowania. Nie mam pojecia co robimy zle. Czy go karac bardziej zdecydowanie (pare razy gazeta po pupie)? Czy on sie czegos boi? Ostatnio sasiadka zwrocila mi uwage, ze gdy weszla do nas na dzialke, a Flip byl w ogrodku, strasznie sie bal,wtulal sie w drzwi wejsciowe do domu. Ja go raczej nie odbieralam jako zaleknionego psa...Zobaczymy co przyniesie nowy dzien...

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-13, 13:04   

Witam Was serdecznie. Nie wiem co się dzieje, ale Flip nikogo i niczego się nie bał. Pierwszy leciał się witać jak ktoś przyszedł.Zresztą pamiętacie jak przyjechaliście ;-)
Czystości uczyliśmy na zasadzie obserwacji Flipa, gdy zaczynał się kręcić z nosem przy podłodze szybko na dwór, tak samo po przebudzeniu, zabawie itd.
Pod koniec pobytu niespodzianki typu qpa w domu już mu się nie zdarzały.Natomiast gdy zdarzyło mu się siku (sporadycznie) wiedział, że zrobił żle, bo zaraz uciekał i siadał pod drzwiami wyjściowymi.Mówiłam mu niedobry pies(stanowczym głosem), a karą był brak zabawy i miziaków przez jakiś czas.
Zmartwiło mnie, że Flip wystraszył się sąsiadki, bo u nas wszystkich witał bardzo żywiołowo. :-(
Zaraz napiszę do Was na PW i głowa do góry :-D

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-13, 13:41   

A jak dużo czasu Flip spędza sam na ogródku?

M+M+Flip 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-19, 18:19   

Boje sie zapeszyc, ale w kwestii czystosci u Flipa nastapil kolosalny postep. Przez caly tydzien male siusi zdarzylo sie tylko raz. Bardzo nas to cieszy.

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-19, 18:22   

Bardzo się cieszymy :mrgreen: A jakieś fotki będą? :prosi:

M+M+Flip 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-19, 18:24   

Martin robil jakies na spacerze, nawet chyba jakis filmik nakrecil. Sprobujemy przeslac.

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-19, 18:27   

No to super, bo teraz Flip rośnie jak na drożdżach :mrgreen:

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-02-25, 20:38   

Flip miewa się świetnie. Rozmawiałam z panią Marią i z czystością w domu są ogromne postępy, lęki Flipa także zostały opanowane. Sucha karma smakuje Flipkowi i nie ma już sensacji żołądkowych. :>
Flip jest śliczny. Dodam zdjęcia Flipka z jego ulubionym lwem, który na zdjęciu ma jeszcze głowę :mrgreen:

M+M+Flip 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-27, 20:15   

Zauwazylam dzis przy szczotkowaniu Flipa, ze bardzo luszczy mu sie skora na brzuchu i na bokach. Wyczesuje mu duzo jakby lupiezu. Nie wiem czy to nie jakas alergia. Je tylko sucha karme Purina Dog Chow dla szczeniakow. Nie kapalismy go jeszcze ( nie bylo takiej potrzeby). Czy to normalne?

Jerzy Kora 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-27, 22:44   

No tak nie bardzo normalne. Przyczyna musi jakaś być. Łupież jest prawdopodobnie wtórną sprawą. Przed użyciem czegokolwiek warto pokazać psa weterynarzowi.

M!S!A 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-27, 22:49   

To może być alergia właśnie na pokarm lub na jakiś jego składnik- moja Jamajka tak właśnie miała. Ale tak jak napisał Jerzy- warto udać się do lekarza by oglądnął skórę. Ja bym jednak tak czy owak zmieniła karmę- tak na wszelki wypadek. :-)

"Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
Ona się huśta na ogonie" B. Borzymowska

Barbara 

Wysłany: 2011-02-27, 23:30   

A ja jeszcze dodam,że ta Purina to niestety nie najlepsza karma... Flip jest teraz w okresie dorastania i potrzebuje wielu ważnych składników pokarmowych. To odmiana marketowa, dobrą karmą jest Purina Pro Plan dla szczeniąt ras dużych i inne klasy premium i superpremium. Jeśli potrzebujecie pomocy w doborze karmy to oczywiście po kontroli weterynaryjnej i zaleceniach weta jak najbardziej piszcie - pomożemy znaleźć karmę w dobrej cenie ale pełnowartościową.

M+M+Flip 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-02-28, 19:19   

Dziekuje za rade, udamy sie do veta, aby obejrzal Flipka.

bielan 

Wysłany: 2011-03-01, 19:41   

M+M+Flip napisał/a:
Dziekuje za rade, udamy sie do veta, aby obejrzal Flipka.

Jak tam, byliście już może u weta :?:

M+M+Flip 
DOM WARTY GOLDENA

Wysłany: 2011-03-01, 21:10   

Tak,jestesmy po wizycie. Pani doktor polecila zmienic karme. Polecala Eukanube junior large breed albo Royal Canin junior large breed. Co Wy na to? Ponadto zalecila podawac mu kapsulki z olejem wiesiolka i nienasyconymi kwasami tluszczowymi omega 3 i 6, aby 'natluscic" skore od srodka. Mamy poczatkowo mieszac nowa karme z obecna i zmieniac proporcje na korzysc nowej. Ktora radzicie kupic? Pani Beatka karmila go Eukanuba i bylo ok. Moze te???
Flip wazy 17,8 kg, gdy go wazylam ok tydzien temu wg moich pomiarow wazyl 19kg (choc moglo to byc niedokladne). Teraz juz nie rzuca sie tak na jedzenie.

bielan 

Wysłany: 2011-03-01, 21:20   

Za równo jedna jak i druga karma jest bardzo Ok. To nie ma reguły, czasem pies który reaguję dobrze na jedną karmę będzie źle reagował na drugą i na odwrót. Ja osobiście polecałbym Royala :-)

YoogiiDarek 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2011-03-01, 23:21   

Ja zamiast tych poleciłbym ACANA PUPPY LARGE BREED jest jeszcze lepszą niż ww. karmy, jeśli chodzi o składniki konieczne dla prawidłowego rozwoju tej rasy (glukozaminę, chydrotoninę)

skipi29 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2013-09-25, 18:32   

Pamiętacie Flipka? Mamy kilka zdjęć przystojniaka i chcemy się z Wami podzielić. Flipek ma się świetnie i wyrósł na pięknego psiaka. Ma teraz braciszka, przygarniętego i pokochanego :-)

Aga Szanti 
GOLDENIA PRZYSTAŃ

Wysłany: 2013-09-25, 18:39   

Ja pamietam, pamietam :-D

Odpowiedz do tematu